Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz lenan #2210 üzenetére

    Akkor ennek nekifutok még egyszer. A Canon 85-ös obijait én is nagyon nagyra tartom, volt szerencsém mind a kétféléhez, nyers teljesítményre nagyon ott vannak! :K
    Ahol az XF 56-ost jobbnak érzem az az olyan apróságok, mint pl a bokeh karaktere. A Canon 85/1,2 bokehját idegesnek semmiképp nem nevezném, de azért ilyen körülmények között azért van egy enyhe éle a dolognak. Plusz az obi seggének a kialakítása miatt sokszor, mint ahogy ezeken a képeken is a bokeh kerek formája a szélek fel egyszerűen le van csapva.
    Ehhez képest az XF 56/1,2 egy ilyen szívatós témán nagy tárgytávon nyitott rekeszen is elképesztően finom puha bokeh-t tol. Még a kilépő bokeh is olyan lágy, hogy azt nem sok minden csinálja utána szerintem.
    Ezen felül a Canon 85-ösök kényes témákon nyitott rekeszen elég durva CA-t tudnak ám termelni. Ez persze a legtöbb nagy fényerejű obira jellemző, és van a Fuji 56-osnál is, de itt az átlagnál ez szerintem sokkal inkább kontrollálva van és még kényes témáknál is elhanyagolható szinten marad.

    Szóval nem lesz köztönk abban vita, hogy a Canon 85-ösök remek darabok, én csak annyit akartam mondani az előbb, hogy ez a Fuji obi ezen felül is nyújt egy kis pluszt. Amitől persze nem kell hasra esni, de nálam pl pont ezek az apróságok eredményezik azt, hogy a Canont többnyire csak tiszteltem a teljesítményéért, a Fujiba meg szimplán szerelmes vagyok. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák