Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    Pesztós és kolozsvári szalonnás - sülthagymás - sajtos babka

    Tészta recept:
    - 2 dl habtejszín
    - 1 dl tej
    - 220 g kovász (100% hidros)
    - 500 g liszt
    - 1 tk cukor
    - 2 tk só

    Töltelék:
    - 1 üveg pesto
    - Sült hagyma (most Aldisat használtam)
    - 150 - 200 g kolozsvári szalonna (kicsit megpirítva)
    - Sajtok (többfélét használtam: cheddar, ementáli, kéksajt...)

    Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, a só kivételével minden ment bele. 1 óra fermentálás után adtam hozzá a sót, ezt követően 3-szor hajtogattam 45 percenként, majd ketté osztottam. Vékonyra kinyújtottam, az egyiket pirított hagymával, sült kolozsvári szalonnával, és sajtokkal szórtam meg, a másikat pedig megkentem pesztóval és reszeltem rá sajtot(kemény sajtot érdemes használni, pl. Parmezánt).

    Ezt követően feltekerem a tésztát, majd hosszában kettévágom a tekercset, és a két darabot vágott felével felfelé összetekerem. Egy kenyérsütő forma aljára tettem sütőpapírt, beleraktam a megformázott babkát, és kb. 90 percig a duplájára keleszttettem.

    180 fokra előmelegítem a sütőt és kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
    Szórtam rá még egy kis reszelt sajtot a tetejére kb. félidőnél.

    Csak akkor szabad szeletelni, ha kihűlt!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák