Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsombor99

    csendes tag

    válasz krizmo_ #6455 üzenetére

    Mi már legalább kétszer csináltunk valami hasonlót:

    Szalonnás szendvics kifliből

    ► Szükséges:
    ‒ óriás kifli
    ‒ majonéz
    ‒ szalámi
    ‒ mozzarella (az is jó, amit zacskóban lében árusítanak)
    ‒ ketchup
    ‒ lapkasajt
    ‒ bacon (szalonna)
    [A mennyiségek függnek attól, hogy mekkora kiflit sikerül venni, valamint hány darab készül.]
    Elkészítés:
    0. Opcionális: a mozzarellát le lehet reszelni nagylyukú reszelőn, vagy beszórás helyett felszeletelve réteget is lehet képezni.
    1. Hosszában bevágjuk a kiflit (de ne vágjuk ketté!).
    2. A bevágást kinyitjuk és az alját kikenjük majonézzel.
    3. "Megágyazzuk" szalámival.
    4. Beszórjuk mozzarellával.
    5. Újabb réteg szalámival befedjük.
    6. A szalámit bekenjük ketchuppal.
    7. Egy réteg lapkasajtot fektetünk a megkent szalámira.
    8. Újra bekenjük ketchuppal.
    9. Egy vékony réteg majonézet is rákenünk.
    10. Újabb réteg szalámi behelyezése.
    11. Ezt is bekenjük ketchuppal.
    12. Ismét beszórjuk mozzarellával.
    13. Oldalról óvatosan összenyomkodjuk, de semmi se szóródjon ki.
    14. Szalonna (bacon) csíkokra helyezzük, majd azokat két oldalról ráhajtogatjuk.
    Sütés:
    20 percig előmelegített sütőben átsütjük, figyelve, hogy csak addig, míg a szalonna jól át nem sül. Sütőből frissen kiemelve: (egy tepsiben 2 db)

    Tálalás nagy lapostányéron, nálunk két kifli 4 fő részére bőven elég volt úgy, hogy középen kettévágtuk és egy személy fél kiflit kapott, mivel kicsit laktató hatású. :)

    Vélemény? :D

    Jó pap is holtig tanul. | Senki se tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés