Új hozzászólás Aktív témák
-
csoresz2
tag
válasz
Oregonpecs #32 üzenetére
Véletlenül keveredtem ide, mert a könyvelőnk is belefutott ebbe a problémába, bár ő a legújabb RLB-s szoftvert próbálta indítani.
FoxPro környezet telepítőt kellene kipróbálni, valamelyik verzióval működnie kell. Innen elérhetők:
https://github.com/VFPX/VFPRuntimeInstallersÚjabban a 9-es verzót használják, az esetedben érdemes régebiekkel próbálkozni (8, 7).
-
Oregonpecs
friss újonc
Üdv!!!
Nekem is van ilyen akadásom.
Rlb ezeréves útnyilvántartó programot kéne átraknom egy korábbi, halódó gépről a mostanira.
A régin Win7 alatt futott, ezen win 8 van.
Nagyon nem vagyok számítógép guru, kb fél óra guglizással annyi okosságom van, hogy ugyebár az RLB útnyilvántartónak kéne a Visual Foxpro, ami mára elavult program.
Van rá móg, hogy full hozzá nem értőként valahogy felkínlódjam erre a gépre a Foxprót?
Esetleg megy a dolog Win10re is?
-
canup
újonc
válasz
localhostadm #30 üzenetére
Van még kérdés DOS-os FoxPro ügyben? Azt hiszem tudok segíteni ha aktuális valakinek.
WinXP-től felfelé a memóriakezelést kell beállítani a parancsikonnak (automatikus-ra), Win8-tól pedig telepíteni az NTVDM-et. És csak a 32 bites rendszerekben van NTVDM (egyébként opció egy Oracle Virtualbox-ra telepített XP)
Az, hogy a lefordított exe fusson, függ a fordítás módjától. Ha nem fordítják bele a futtatókönyvtárat, akkor az elérési útba kell lennie a foxdx260.esl fájlnak (vigyázz, van belőle lan-os és single user-es is!), Ha eredetileg belefordították, akkor nem kell.
És a fejlesztőrendszernek NEM kell a programot futtató gépen lennie. -
localhostadm
tag
Bár halottnak látszik a téma, azért a tapasztalatokat leírom, hátha valaki idetéved.
Specializáltan a Kettős Könyvvitel programmal volt ugyan ez a gondom, amely az RLB-60 Bt. forgalmazában került ki. Win7en futott a program, átállás Win10re, program másolva és már jött is a hibaüzenet. A demó verzió telepítőjét kellett leszednem az oldalukról és az felrakja a futtatókörnyezetet és már meg is szűnt a hiba. Annyi a lényeg, hogy a telepítéskor minden pipát amit ki lehet venni, ki is kell venni, így lényegében csak a futtatókörnyezetet telepíti.
-
Z.Akaac
újonc
Visual foxpro 9: hogy lehet programozni USB-s címkenyomtatóra adatok kiküldését?
(Report-ban nem tudom a lapméretet: címkeméretet beállítani)
Tudna valaki segíteni? -
öregpeter
csendes tag
T. looser!
Te mindent tudsz a rákászásról, én meg mindent tudok a Wintisztről.
Küldd el az elérhetőségedet, hamar megoldluk a problémát!üdv: Őregpeter
-
looser
addikt
Sziasztok! Abban kérnék segítséget, hogy a cégünknél használunk egy Foxpro alapú munkaügyes szoftvert (Wintiszt) Win7+Off2010 alapokon (1GB ram), s ha esetenként elhasal a program, vagy szimpla fagyi és be kell zárni a feladatkezelővel, azután nem indítható újra, hanem egy 'Watcom win386' 'Not enough memory to run application' (? valami ilyesmi...) hibaüzenettel száll el, s csak kijelentkezés vagy újraindítás után indítható el újfent. Van ötletetek, hogy mivel kerülhető el (nem a fagyi) ez az üzenet s indítható kijelentkezés nélkül a szoftver?
-
MarKoo
addikt
Sikerült nekem is egy ilyen hibaüzenetbe belefutnom, amit ma este 8-ig orvosolnom kellene. Valaki tud nekem segíteni?
-
viktor79
csendes tag
Ha még aktuell a téma dobj egy mailt a viktor79@freemail.hu címre
-
Kérdezőő
csendes tag
a 16-os válasz jó amennyiben 6-os foxproban írták.
bele kéne nézni az exébe hogy milyenben is ?
a windows path-ban szereplő könyvtárakban legyenek vagy
a program munkakönyvtárában -
Bagoly
senior tag
Senki nem tudja mi kell egy foxpro-s program futtatásához?
(Runtime libary? Hova? systembe? program könyvtárába? autoexecbe, config.sys-be semmi állítgatás?) -
Bagoly
senior tag
-
Bagoly
senior tag
UP
-
Bagoly
senior tag
Ez a probléma megoldódott, vagy lemondtak a progi további használatáról?
Ha megoldódott mit kellett még állítani a fájlok bemásolásán túl?
Nekem is van egy ilyen problémám, hogy Visual FoxPro-s programot kéne átültetni egyik gépről egy másikra........no telepítő, no support.......fasza
Én szereztem a netről valami vfp6runtime files (ill. vfp7runtime files) exe-t. Gondolom ebben is a futtatáshoz szükséges környezet van. Ezeket a fileokat beteszi a telepítő a system-be, vagy én pakoljam kézzel a program exe-je mellé?
Miket kell esetleg az autoexec.bat-ban (config.sys-ben) átírni?
Ja és HELP!!!! -
karib
addikt
UPPP megint...
-
karib
addikt
Egy up sok hétvégi okos embernek
-
karib
addikt
válasz
Don Vittorio #10 üzenetére
Én türelmes vagyok, de a user nem, indulna az új cég... - több agy többet mond, talán
Bár egyelőre benned van minden bizodalmam
-
karib
addikt
Az exe 1,6 MB.
-
Wildmage
senior tag
Háát kitudja....
Valami rémlik, hogy az autoexec.bat és a config.sys fájlokat is át kellett miatta írni. Na ha ez így volt, akkor ezen sem lepődnék meg. -
karib
addikt
Meglehet, nekem lövésem sincs
További ötletek, anyone?
-
szaya
tag
Hello
Előre elnézést kérek, ha iszonyú nagy ökörséget írok, de régen használtam én is FoxPro alapú programot és ha emlékeim nem csalnak ezeknek a progiknak kell a FoxPro. Mármint maga a FoxPro progi, ahhoz, hogy fusson. Ez vagy bele van fordítva a program exe -jébe (mármint amit használ belőle), vagy fönt kell lennie a gépen a fejlesztő környezetnek. Egyébként XP alatt nem biztos, hogy működni fog, vagy egy csomó mindent állítgatni kell. ( files, buffers stb.)
Talán betéved egy guru és megerősít... vagy lehülyéz -
karib
addikt
Este talán előkerülnek az okos emberek is
-
karib
addikt
Van itt egy régi, MS FoxPrót használó készletnyilvántartó program, ami ezt óbégatja, ha elindítom: ''Cannot locate the Microsoft Visual FoxPro support library.'' Ezzel mit lehet csinálni? A user nagyon szeretné használni a programot, de én nem értek hozzá
Minden infó érdekel
Környezet: WinXP HU.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree PC kulcs
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Call of Duty: Black Ops 6 - Vault és Egyéb Játékkulcsok.
- PC játékok
- BIG BOX LOT! - Tomb Raider 2, Baldurs Gate, Abe Exoddus, X-Com, Pools of Radiance
- Destiny 2 Shadowkeep-Beyond Light-Forsaken Pack/Unknown 9 awakening/The Outer Worlds stb
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest