Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ladlac #852 üzenetére

Megtaláltam a nehézségi szint finomhangolásának helyét a játékon belűl a Játékbeállítások menűpontban. További nehézségi szintek 5. lépésben állíthatóak be. Ide kerültek a 0-100-ig állítható csuszkák (50 az alapérték). Az MI-nek és a Felhasználónak külön menűpontban kapott helyet. Pár példa: paszpontosság, lővési erő, kapus fürgessége. A saját értékeimet alapon hagytam (50), a gépi ellenfélből 25%-ot visszavettem néhány csuszkán. Közel sem esett vissza amatőr szintre, csak marad időm reagálni a gyors játékmenetben, hiszen valamikor pillanatokon múlik egy sikeres akció. Nem tudom mit gondolt az EA alkotócsapata, hogy mindenki vérprofi szinten fifázik. A játékmenetbeli változtatások és a nehézségi szint sokakat felhúzott (engem is). Need for Speed déjá vu van a gépi csinytevések terén. Egy kis figyelemfelhívás, információ elkelt volna a felhasználóknak, hogy a játékos kulturáltan szórakozhasson.

[ Szerkesztve ]

• hajbel

addikt

válasz ladlac #895 üzenetére

12-es fifában nagyon nehéz a kiugratás. Elvileg a jobb analóg karral kéne megtolni a labdát (én nem tudom, mivel billentyűzetes vagyok) kiugratás után, ellenkező esetben talppal görgeti maga elé, kivéve ha előtted van egy védő, akkor megtolja általában, hogy elveszítsd a labdát. Mindegy. Szoktál próbálkozni magas indítással (játékos váltást tartod, közben pedig megnyomod a kiugratást)? Sokkal hatékonyabb, mint a sima kiugratás, bár itt is kb. úgy veszik át a labdtát mint egy down kóros.

Személy szerint én csak a sima beadást és a "kétszer egymás után" beadást használom, de páran leírták itt fórumban az összes lehetőséges beadást. Jópár gólt adtam úgy, hogy visszahúztam a labdát a szélsőmmel, majd megpróbáltam csavarni befelé (nem tudom, hogy ennek volt-e jelentősége), a berobbanó ember pedig lendületből berakta a labdát.

Lestaktikával kapcsolatban csak annyit, hogy biztos ami biztos, leírom, hogy lehet állítani az egyéni taktika -> védelmi vonal alatt. Jószokása a gépnek, hogy játékosaid közül mélyen benthagy egyet, rendszerint szélső védőt.

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

• hajbel

addikt

válasz ladlac #865 üzenetére

Védekezésnél csak annyit tudok javasolni, hogy váltsd át hagyomnyosra, és lehetőleg ne nagyon csúszkálj, mert ilyenkor kiesik a védőd. Oldalról közelítsd meg az ellenfelet, vagy féloldalvást oldalról (de hülyén fogalmaztam meg). Amint közelérsz, engedd el a szerelés gombot, csak a sprinten tartsd az ujjad, ha már teljesen mellé értél, vagy kicsit előtte vagy , de közel hozzá, kezdd el újra tartani a szerelést. Ha két játékosod van, és az egyik a támadótól kicsit messzebb van, de mögötte, azzal menj rá. Ha 1 az 1-ben megy rád a csatár, kezdj el hátrálni (ez az a rész, ami billentyűzettel sokkal könnyebb), úgysem sprintben megy rád. Előbb-utóbb elhúzza a labdát egyik irányba (fontos hogy ezt kivárd, mivel ha rámész, elmegy melletted, mint a szél), akkor pedig kezdődhet az előző móka, mivel oldalvást lesz. A legjobb játékosok ellen ez sem működik mindig.

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

• hajbel

addikt

Azt tudnám javasolni, hogy játssz nyugodtan, és semmiképpen se rohanj. Ha megállsz néha kicsit, a gép nem ront rád, viszont a játékosaid helyezkednek. Adogasd körbe a betömörülő védelmet nyugodtan, labdaátvételeknél már húzd arra a labdát, amerre tudod, hogy az ellenfél nem megy és passzolj. Egy idő után ki fogod tapasztalni azt a határt, amin belül még el tudod vinni a labdát, vagy passzolni. Esetleg nézz videókat a youtube-on... Én sok gólt szerzek úgy, hogy egy jól lövő középpályást feltolok árnyékcsatárnak, felpasszolom neki a labdát, úgy veszem át, hogy hátra oldalra tolom,majd tolok a labdán egyet a kapu felé, és lövök egy lapos bombát. Mindezt a tizenhatos környékén. 1 az 1 elleni helyzeteket már csak akkor lehet kialakítani, amikor már nagyon kitámad az ellenfél, tehát a meccs végén, vagy ha nagyobb különbséggel vezetsz. Ha jól veszed át a labdát a csatárokkal (tehát eleve oldalra húzod, mielőtt odaérne a labda), majd egy kis félkört leírva kapu felé tudsz fordulni, ez a maximum nehezebb fokozatokon. Nem fogalmaztam valami jól, de remélem, hogy érthető a lényeg.

• pr1mzejEE

addikt

Ez tényleg idegesítő lehet, de hidd el így jobb. Amit ajánlani tudok az az, hogy próbálj meg nagyon gyors és pontos passzokkal az ellenfél kapuja elé kerülni. Esetleg az sem árt, ha csinálsz egy taktikát (vonalvédekezéssel, így nagyobb a lesre állítás esélye és kevesebb gólt kaphatsz), emberfogás illetve a kapust is tudni kell használni, én ilyen 1az1 elleni helyzetek 80%-át hárítom (vagyis a kapusom, de érezni kell, hogy mikor induljon és érjen oda).
    Ha sokat gyakorolsz még nevetni is fogsz, hogy mennyire könnyű.

Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..

• hajbel

addikt

válasz ladlac #835 üzenetére

1. Nyomd agresszíven, (már abban a pillanatban, amikor elrúgja az ellenfél a labdát) a spint + azt az irányt, amelyből a labda jön. A kapudhoz közel pedig mindig lövéssel fejelj. Persze így is lesznek olyanok, hogy az ellenfél egész meccsen bakonyi techikázik, majd egyszer eljut a kapudig és befejeli, vagy úgy fejeli el a labdát, hogy tisztán várhatja a másik csatár.

2. Személy szerint én nem élek a kényszerítővel, mert ahhoz szerintem túlságosan is kiszámíthatatlan, és rossz a mozgás az idei fifában. Neked is csak ezt tudom ajánlani.

3. Meccs előtt csapat kezelése->egyéni taktikba az előkészítésben állítsd a dolgokat magasabb értékekre a saját ízlésed szerint, fent az animációban láthatod kb. hogy miről van szó. Vigyázz, hogy ne állítsd túl magasra ezeket az értékeket, mert szaladgálni fognak, mint a mérgezett egeret. Egy másik nagyon hasznos funkció taktikában a csapat kezelése->alakzatokban rámész a kívánt taktikára és megnyomod a szerkesztést (kontrollerrel X, billentyűzettel A), majd enter-t a játékosnál, itt alappozícióval manuálisan állíthatod a játékos pozícióját a pályán, a játékos helyezkedése menüpontban pedig az állíthatod egyénekre lebontva, hogy milyen szinten vegyenek részt a támadásban, és a védekezésben. Vigyázz arra, hogy amennyiben túl sok játékost tolsz előre, kettészakad a pálya, és nem tudod körbeadogatni a betömörülő védelmet. Kísérletezz sokat a taktikával, mert nehézségi fokozatot csak így lehet lépni!

1 az 1-ben én mindig rövidpasszt választok, és rögtön nyomom a lövést, kivéve ha úgy kívánja a helyzet, indítással operálok, amit csak megérintek egy pillanatig.

Új hozzászólás Aktív témák