Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
-
IT user
tag
-
félisten
Igen, sok szolgáltatónál valóban van lehetőség az off-line tartalmak kijelölésére.
Amit jól kifelejtettema mondókámból az az, hogy ez még nem jelent szinkronizálást. Magyarán, ami a telefonon történik, az nem történik meg a felhőben. Az off-line fájlkijelölés ez általam eddig ismert appoknál csak letöltést jelent, de ha az adott fájlon módosítok vagy azt törlöm, arról a felhő nem értesül.
És ezért használok szinkronizáló appot (pl. FolderSync), ezek viszont csak nagyon korlátozott számú felhővel működnek együtt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
WhiteWalker
nagyúr
Azért jó az alapszinkronon kívül ,mert ha a telefonon módosítom bármelyik mappa tartalmát megcsinálja a következő alkalommal.
Nem kell letölteni plusszba két három appot.
(GDrive , Dropbox, vagy épp pCloud)Még ismerkedem a pClouddal , szóval elképzelhető, hogy azért nem megy a FolderSync szinkron mert nem vagyok prémium tag , bár ehhez nem kellene , hogy köze legyen. Pedig az accountom alatt a linkelt accountoknál ott van a FolderSync:
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Rosszul fogalmazta a kolléga. A FolderSync ütemezett szinkronizálásra való , nem online/offline fájl használatra.
Itt van a félre értés.
Nekem vannak a telefonon különböző mappáim amik be vannak állítva minden nap egy éjjeli órára , hogy szinkronizálja Dropbox és GDrive-ra , plusz tükör oldali szinkron többek közt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Miért baj, hogy kevés appba van integrálva? Pontosan melyik alkalmazás használatában korlátoz ez? Miért nem jó ha pcloud alkalmazásain keresztül, vagy a sima böngészőben nézed a képeket?"
Én értem WhiteWalker problémáját. Én is a Solid / FolderSync párost használom, és az utóbbi nagyon fontos: ugyanis lehetővé teszi az off-line felhasználást. A felhőszolgáltatók appjai on-line elérést tesznek lehetővé, ami azért messze nem azonos azzal, mintha a saját készülékemen lenne a tartalom.
A minap a családban fényképeket mutogattak telefonon, csakhogy errefelé elég karcsú a net. Rettenetesen nyögvenyelős volt, fel is adtuk pár kép után.
MaCS
-
WhiteWalker
nagyúr
Ezekkel tisztában vagyok amiket leírtál , de valahol mégis bennem van a kisördög hogy felhasználják akár AI fejlesztésre , vagy akármi ...
Az ingyenest mint írtam nem érdekel ,mert tudjuk hogy így "fizetek" a szolgáltatásért , de ha fizetős akkor remélem nem így van.Egyébként épp a FolderSync appban (nem tudom ismered e , lényeg hogy tud időzítve szinkronizálni) benne van , de valamiért mégsem tudom a pCloud fiókhoz kapcsolni.
A másik pedig az egyszerűség miatt örülnék ha a fájl kezelőhöz ( Solid Explorer) tudnám mountolni, mint a Onedrive , Dropbox vagy GDrive-t.
Ha nem megy ezekkel nem gond , túllendülök rajta.Snoop-y: megnézem ezeket , alszom rá , aztán meglátom kinek adom el a lelkem
-
vond
MODERÁTOR
Feltöltés előtt titkosítja, nem úgy tárolja az eszközödön. Érdekes is lenne, ha hirtelen minden ide pakolt fotóhoz, videóhoz, stb. csak jelszóval tudnál hozzáférni pl. a telefonodon. Meg akkor ha ezt szeretnéd elérni, akkor minden más alkalmazásból is ki kéne irtanod a fájlokat, hogy csak a pCloud széfben legyenek benne. Szerintem ez nem így működik.
Ezt meg az én értelmezésem szerint a Mega (és a Sync.com, meg az Icedrive) is tudja, csak alapból. Minden fájl le-, illetve feltöltésnél lefut a titkosítási folyamat:
pCloud's security application encrypts data on user's computer, and uploads only the encrypted version to the servers. Files never leave user's device, so there is no way that anyone receives sensitive information in a plain version. We apply zero-knowledge privacy, meaning that encryption keys are not uploaded or stored on our servers, and we are incapable of viewing user files. The encryption key (Crypto Pass) is only available to the one who creates it, i.e. the user.[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
törölt tag
Nem szeretik ha belekukkantanak a fájlokba...
Őszintén szólva ,legyen az bármilyen szolgáltató ,ha azt mondja hogy ezt használd én nem nézegetem ,na én azt biztosan nem hiszem el. Még a távoli titkosított tárolást is csak fogcsikorgatva és fenntartásokkal.
Egy szoftver gyárt preview index képeket. Ez nem a belenézés kategória. Csak hát jól el kell hinni ,hogy más nem történik. Ha meg nem gyárt semmi preview index képeket , akkor is jól el kell hinni ,hogy nem nézegetik
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
az eredeti fényképek amiket perpill gépen tárolok, androidos mobillal vagy rendes fényképezővel készültek, így nem tudom hogy mondjuk egy apple icloud-ba importálás esetén a Fotók app a képek exifje alapján felszórja-e azokat is a térképre
Az lenne a cél, hogy a már szifon alatt késíztett fotók alapból az icloudba is mentődjenek (ez már most is így van) + mellé importálnám a gépről a képeket és megszüntetném a gépi tárolást HDD-n
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm , ezt láttam. Az 500 giga ajándék annyira nem vonz , mert elmúlik 3 hónap után.
Viszont az árazása kicsit csípős nekem. Nem sok az évi 50€ , csak egybe nincs kedvem kifizetni. Havi bontásban jobb lenne.Az idrive árai szimpatikusabbak valahogy. Erről vélemény, mármint a szolgáltatásukról?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én is pontosan így vagyok ezzel!
A sync.com nálam olyan állományok szinkronizálására szolgál, amelyeknél a sebesség másodlagos, ellenben örülök a viszonylagos biztonságnak.
Az IceDrive életfogytos előfizetését én még jó áron vettem meg, a biztonságuk állítólag felső kategóriás, úgyhogy drukkolok, hogy éljenek sokáig.
Az Asus WebStorage sebessége tényleg botrányos, úgyhogy nálam alapvetően a NAS-ok szinkronban tartására szolgál.
MaCS
-
félisten
A pClouddal pont ez a P:\ a gondom. Ugyanis nem engedi módosítani, nálam pedig fontos szerepe van egy P-meghajtónak.
A másik érdekesség: a linuxos kliens nem fogadja el a Windows/Android/böngésző alatt működő user/password párost...
MaCS
-
vond
MODERÁTOR
Raidrive lesz az a program, viszont elő kell fizetni, ha írni is szeretnél a Mega meghajtódra. Google Drive működik az ingyenes verzióban is. A pCloud-nak van alapból ilyen megoldása, az felcsatolja a P: meghajtót (vagy ha az foglalt, akkor a legközelebbit) a felhőtárhelyednek. Icedrive is tud ilyet, és ott még betűt is választhatsz. Bár az meg más dolgokban gyengébb.
Én már hetek óta bújom a netet, meg tesztelgetek egy leendő melós felhő előfizetése miatt. Most elbillent a mérleg egy kicsit a Mega felé, de még mindig nem vagyok 100%-osan biztos a döntésben.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest