Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Jaja.
PlazmaTV nem megy, a masik meg 80W alatt fogyaszt.
Igaz, a 80w az kb 3-4 szoba vilagitasanak felel meg.Inkabb a halak es a teknos a konstans nagy fogyaszto.
Teknosnek tan 50w az egyik lampaja es a masik is vagy 20. (egyik tan UV a masik meg szimplan ho, nem ertek hozza.)A halaknak is van vagy 50w a futesuk, neha latom bekapcsolni. A pumpajuk az 5w.
Teknost lehet altatni kene. Triplajara nott 9 honap alatt, most az eso miatt beraktuk a kifutojabol a terrariumba es meg van orulve, jonne kifele, rohangal korbe-korbe, kaparja az uveget nonstop.
Lehet, hogy jobb lenne neki az alvas, ha ennyire nem birja a terrariumot....Terrarium ugye kb 50x40cm, a kifutoja meg 1,5x1,5m. Terrariumban fold van, kifuto meg fuves. Teknos kb 10cm. Igaz meg csak masfel eves - azokat meg talan meg nem jo altatni.
A moso/mosogato/suto/fozolap/szarito lesz a fogyasztas nagy resze. Meg a bojler.
Telen erre jonnek a klimak fogyasztasai.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #76289 üzenetére
Miért is baj ha melegvízzel mosok kezet :-O Az a hatékony, ez a dolga, ne már ezen múlik, de ha a bojler 5 literenként kapcsolgat, akkor az el van baszva. És ez havi 1-2ezres, szóval még messze lesz, de sok kicsi sokra megy ésmajdnem annyi, mint a plazmatévé meg a dekor halogénvilágítás :-D
-
FőDudu
veterán
válasz
hobizoli #76285 üzenetére
Napi 20KWh nyaron eleg sok.
Vagy klimaznak orrba szajba, vagy olyanok mint a nejem aki MINDIG meleg vizzel mos kezet. Telen/nyaron.Azaz utana tuti beindul a villanybojler futese, mert 5-10 liter vizet tuti kienged. Napi 10-20 alkalommal.
Ehhez kepest nalunk ha jol emlekszem 11500 az eves es nalunk minden elektromos.
-
hobizoli
nagyúr
hatde baszki, januarban 300k-t fizettek villanyra
80k a havi atalany, meg 220k a 2019-s azon fogyasztas utan, amit az akkori atalany felett fogyasztottak
par eve tizenvalamennyi milliot mondtak nekik erre napelemesek, de akkori arak meg panelek mellett, azert kerdezte, hogy manapsag van-e mar vmi korszerubb, olcsobbabb, jobbabb
ja es evek ota el akarjak adni a hazat, de ilyen rezsi kilatasok mellett ez kb nem fog elmenni soha -
Gabibácsi
őstag
Handrás az olyan mint a Dancsó
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #76285 üzenetére
" 300nm osszesen"
Az ezért nem kevés, néha gázzal is szép számokat szoktak mondani, meg olyantól függ hány plazmatévét nyomnak egész nap.
De már megint a Handrás
Napelemes cég a-z közt elmeséli, ráadásul egyre jobbak a panelek meg mindenfélék, pár éve azt mondom érdemesebb telepíteni és jobb a megtérülés, ha így szeptemberben is kijön belőle valami a takony időben:
Bár júzernek elég zűrös témakör bír lenni, ha zat mondják ezt vedd meg és jó lesz, akkor kevés és nem érti, ha fél napig magyaráznak akkor sok és azért nem érti. És nem fél nap tudomány van benne, hanem sokkal több. De már van aki rájött, hogy rendszeresen kell takarítani, ami sokfelé kimarad.
-
hobizoli
nagyúr
heten beszelgettunk egyik munkatarssal a napelemekrol, mert szeretne csokkenteni a villanyszamlajukat vele, mondtam neki, hogy a Handras YT Vloggernek pont volt nemreg egy videoja errol, nezze azt meg
erre tegnap ir, hogy aaa ez sokba lenne, de leirta mennyi a fogyijuk (idezem)
"Pár adat a háztartásunk fogyasztásáról: Nyári napi átlag fogyasztás : 15-20kWh Téli napi átlag : 150- 200kWh Havi nyári : 425-530kWh Havi téli : 4400-5400kWh össz 2019 : 21766kWh 2020 a mai napig (most jön még a tél ) : 15969kWh"
nemtom mit csinalnak, de minden villanyrol megy a hazban
pince+2szint+tetoter, es laknak benne 3-n
vmi 300nm osszesennemtom, de en azert csak megnezetnem a hazat egy thermokameraval is majd telen, hogy hol szokik el a meleg
vmikor 70-s evekben epult a haz, konnyen lehet hogy a teglan csak a vakolat figyel, meg az ablakok is khm
havi villanyatalany 80k, eves korrekcios osszesito iden januarban a tavaji evre vonatkozolag 220k volt
azert az eleg meleg pite[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Magnesfekes szobabiciklit javitottam vagy 2 orat....
Kiakadt a magneses fekpofakat rangato egyik bovden.
Ripityara kellett szedni, aztan osszerakni. Sajnos nem csak nehezebb lett tekerni, daralt is a beekelodo bovden miatt.Orokelet egy ilyen technika, nincs benne surlodo cucc.
Hosszbordasszij hajtja, rugos feszitovel, a magnesfek meg ugye nem er a hajtott lendkerekhez....Ha nem nagyon tekergetnek az erosseg allitojat, akkor nem menne tonkre. Legkozelebb a bovdenes reszt kicserelem valami csigas mukodtetesu femdarabra, aztan orokelet megoldva. Villanymotor ra es hello.
A regiek ilyen patkofek szeruen kozelitettek a lendkereket, pont ahogy a spinning bike eseten, ennel olyan mint a dobfek, csak ferodor helyett magnes lapok kozelednek a forgo hajtott dobhoz belulrol.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #76241 üzenetére
Milyen akku lett az 50esért :-O
-
npera
addikt
5"-os twig, Mr. Shutterbug repüli. Ehhez már kell reflex is, hirtelen történnek a dolgok.
-
npera
addikt
válasz
hobizoli #76270 üzenetére
Ez egy kifejezetten erős felni a norvég kollégám szerint, ezért az én tömegemmel is működik. Ha durván megpadkázod, akkor persze csodák nincsenek. Eddig bírta, voltam vele murván, erdőben és országúton, valamint városban is. Kifejezetten padkára fel és le minimális mértékben ugratok csak vele, ésszel használom. Durva kátyúba még nem mentem vele, bár tempóval mentem át vasúti átjárón, ami mondjuk elég sima volt.
A radiális küllős cuccok a sérülékenyebbek, ott a 90 kg-os pilóta határt érdemes betartani.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
A. Crowley #76241 üzenetére
-
npera
addikt
Ráadás. Öltözés végén nyomtam egy videót, abból freeze frame. Melóba járós hátizsák rajtam, frecce tricolore bandana, sisak, indulásra készen.
-
npera
addikt
Ma megint szereltük az áramot a szakival. Lassan befejezzük, bár az előszobában megint találtunk egy trükkös kábelezést, amit még "fel kell tárni" majd.
Eddig 20 konnektor ment fel, kapcsolóból és lámpakonnektorból sem kevés....
Most vettem egy másik focicipőt, hátha ez jó lesz. Egyből 47-es méretre lőttem, mert ezek szűknek tűnnek.
-
cyberde
tag
"...Coronavirus patients without symptoms aren't driving the spread of the virus, World Health Organization officials said Monday..."
https://www.cnbc.com/2020/06/08/asymptomatic-coronavirus-patients-arent-spreading-new-infections-who-says.html -
Jahno
veterán
válasz
eattila #76235 üzenetére
Höhö "valamint a heti egyszeri (vagy még ritkább, esetleg online)"
Online, mikor sok hétre előre nem volt időpont
Gyárban is néha szoktunk közösen vásárolni ezt-azt, haversrác is rácsodálkozott, hogy húúúúú, 2nap múlvára van egy szabad órás nap a naptárban, azonnal használjuk ki, befoglaltam, mondjátok mi kell
Mert ilyen akció többet nem lesz.
-
A. Crowley
tag
1. Voltam szervízben, akkucserén (50k volt), közben megcsodáltam a Giuilát. Atyaég, azért ezek az olaszok tudnak magát kelletős autót csinálni. Instant get volt, mélybordó, 280LE, szürke felnikkel. Bááz.
2. Kaptam szülcsinapcsimra (
) egy ilyet. Kellemes hangzás, hogy meló közben szóljon a háttérben, ok, nem szól úgy, mint a Bose Soundtouch 20, de nem is 140k. Megtámogatom majd még eggyel, hogy sztereóban szóljon. Hátránya: nincs bluetooth interfész, amire nem figyeltem fel, mielőtt megrendeltettem.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
-
-
Jahno
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #76222 üzenetére
Februar vegen is szoltam idoben.
Most megint lesz ok betarazni.
Mert a szam is novekszik es meg az aperitiv torzs is erre figuelmeztet. Illetve nekik evidens, hogy 2 hetig barki otthon tud maradni gond nelkul.Na utobbi a fura. Foleg az ilyen varosi 'mindennapvasarolunkmertkellafrisskifli' nepeknek lesz nagy szivas.
Nalunk, ahol a legkozelebbi bolt is vagy 5km, nos itt van eleg elelem a spajzban. Akar honapokra is.
Mondjuk wc papirbol nincs annyi, de elemiszerbol akad.
Nem lakoparkban lakunk, hanem egy vilag vegen levo faluban. Varosba es meg nagyobb varosba jarunk bevasarolni.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #76221 üzenetére
Vagy ki tudja mi van 2 faluval odébb. Kicsiben sem tudjuk, hogy mi a könnyebb, mert Pest lakossága majdnem akkora, mint egész Szlovénia. Utoljára kétszer a mentő hamar kiért, aztán van mikor nem. Jó ég tudja.
Jahh, dumáltam angol ismerőssel, ott is egyre jobban torlódik minden az EÜben. Már kb. nem tudják merre áll a fejük.
-
Gabibácsi
őstag
10 perc és itt a futár, izgibb mint enpera drónhegesztése
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #76213 üzenetére
Kérdés ez konkrétabb-e vagy sem. De igen, ilyesmikre gondoltam. Hasonlóba nem kavarodtam bele, de Csepelen ezek nem nagyon vannak és intézik is, néha alap hajléktalanokat szétzavartak, aztán elég lassan szivárogtak vissza, csak akkor meg a helyi PógárJenőnek sírtak a jogvédők, meg az egybitesek, hogy jaaaaaaj fasiszta meg a jó ég tudja mit. Ez is olyan téma, hogy mit szeretnél látni és min vitatkozni.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi #76215 üzenetére
Meg lehet
Soha ne becsuld le a tanulatlan reteg csordaszellemet ...Tegnap veletlenul valami Viasat vagy hasonlo csatornara kapcsoltam.
Bazi nagy Roma lagzi Amerikaban. No ahhoz kepest a magyar ciganyok teveben eloadott dolgai kb semmik. Dupla cigany eskuvorol volt szo nem cigany fiukkal.Neztuk vagy 5 percig a nejemmel, mert nem hittuk el.
Es ezeknek van szavazati joguk meg .....Na ezek utan mar nem csoda az sem ha a sok hulye a Fideszre szavaz...
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Penzbunti itt is van.
400 Euro a delikvensnek es 4000 a cegnek.
Marmint akkor, ha dolgozo nem tartja be a maszk viseles szabalyait.
Azaz ha lejonne az ellenor az uzemi teruletre es nem tartanak be a szabalyokat, akkor 4e Euro bunti lenne a cegnek es 400 a dolgozonak.Hallottam olyanrol, ahol bevasarlo kozpontban levo elado sietett, a szemelyzeti bejarat helyett a fobejaraton rohant be maszk nelkul (hogy ne kessen el) es pont ott voltak az ellenorok.
400 Euro volt a bunti.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #76207 üzenetére
Állítólag itt is kötelező rendőrt hívni, de kíváncsi lennék mit tudnak csinálni, vagy foglalkoznak-e vele ebben a nagy ráérésben. Vagy a renitens megvárja, esetleg vállat von és elhúz?
Pénzt lehetne vele keresni, viszont kevésbé értelmiségi megint felháborodna, hogy jajjmerrendőrállamésatöbbi.
Most a mai törlések/tiltások után az egybitesek még jobban elözönlötték a magánrendelők/kórházak oldalait is, ott megy a kommentháború elég alacsony színvonalon.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #76206 üzenetére
'Mink' (szabolcsi) pahasztok meg kijarunk a foldekre es esszuk a szolot/fuget/almat/zsizsolat/stb-t...
Lehet ideje kiprobalnom a speci nullas lisztemet...
Meg szomszedoknak is kene mar egy jo babgulyast fozni, ideje kicsit lepihenni a szuret es egyeb dolgok utan.Jah: iden nem volt eleg akac virag - magyar es itteni mehesz is mondta - igy akacmezet ne keressetek. Ha olyat ajanlanak, akkor vagy tobb eves, vagy hamis.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi #76205 üzenetére
Nalunk is probalkoztak paran, hogy nekik papirjuk van a haziorvostol, hogy nem hordhat maszkot.
10
Akkor sajnos el lehet menni, mert itt meg kotelezo, es nincs lehetosegunk kivetelt tenni.
Helyi Nebih lecsekkolta, maszk kell es nem pajzs, azaz a pajzsot hordoknak is viszontlatasra.Raadasul mind kulfoldiek, szoval vagy honosittassa a helyi egeszsegugyi hatosaggal es aztan jojjon vissza, vagy ..... goto 10
Jah, 3x felszolitas utan kotelezo rendort hivni, mert masokat veszelyeztet a magatartasaval. Azaz vagy onkent elhagyja az epuletet, vagy majd elviszik a hatosagok.
Mellettunk levo regiot (nem municipality-t) vorosbe raktak a nemetek, igy varhato a turistak szamanak eros visszaesese. Nem durva a helyzet, 35 fo per 100e a fertozottek szama - de ugy latszik ez mar sok (nekik). A mi regionkban kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Windows 10
- További aktív témák...
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest