Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Egy kis Karotta fele Tesla rajongas: Tesla Battery Day 2020: ha a fele igaz, akkor itt a régi világunk vége - kb 18:30-tol, amit a kocsi "alvazarol" mond szerintem nagyon erdekes.
-
npera
addikt
válasz
Samott #76363 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy a Senna az kábé azon a szinten van, mint egy GT3-as versenyautó. Csak rendszámmal. És 2 ülés van benne, minden IS karbon vagy titán vagy szilikon-karbid. És nincs túl sok csomagtér vagy 5 ülés.
Vicces egy dolog ez, hogy itt tart egy "személyautó".
Nálunk is érdekes dolgok jönnek majd pár év múlva. Amilyen vert helyzetből indult a vágóhíd ahhoz képest eléggé rohamléptekkel mennek a jövőbe.
2006-ban a legsötétebb FORD-idők alatt kezdték el a koncepciós tervezését a VEA-motorcsaládnak, ami egy 2-literes moduláris motorcsalád volt. Benzin és öngyulladós. Ez 2013-ban tudták piacra dobni, már a FORD-korszak után, a Geely alatt. Erre épült a 2015-ban megjelent PHEV-kínálat.
Aztán jött évekkel elcsúszva a tervezetthez képest a Polestar brand, az 1-es és a 2-es. Jóval korábban akarták, de pár elég komplex faktor miatt borult a terv.Most jön az XC40 Recharge (Polestar 2 hajtáslánccal), az ICE-részleg saját cég lesz és fejleszt másoknak is. A kóser vágóhíd pedig csak BEV-et csinál már. Most erősen készül egy következő generációs platform, egy következő generációs moduláris elektromos hajtáslánc, egy következő generációs BEV-sorozat. És már most fut a kábé 5 év múlva jövő még utána következő hajtáslánc koncepciós tervezése. Nem tudom, hogy hol lesz addigra a Tesla, de addigra mi sem akarunk annyira lemaradva pislogni, mint most. A felső vezetőség nagyon durván tolja át a prioritásokat és forrásokat a BEV-irányra, nem teljesen hülye emberek fejlesztik a koncepciót és egyre több dolog készül inhouse. Ez nagyon durva átrendezést jelent mind HW, mind SW területen. Nem lesz egy könnyű menet, de szerintem érdekes jövő előtt állunk.
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #76322 üzenetére
Nem tudok és nem is akarok az egész kerékpáros populáció nevében nyilatkozni. Csak a saját verziómat tudom előadni.
Van egy kedvenc edzőköröm. Ott eltekerek kerékpárúton kábé a melóhelyig, az 9,5 km odáig, aztán onnan átmegyek egy kanyargós erdei kisútra. Onnan tovább egy településre, ahol kerékpárút továbbra is. Ennek az utolsó 500 métere már olyan rossz minőségű, hogy igazából kár is ráhajtani, aztán egy földútra érve véget is ér a mezőn. Ezért az utolsó körforgalomnál már a főúton tekerek. 70 km/h-s korlátozás van, néha falu 50-el. Innentől nincs kerékpárút egy szakaszon.
Az autósok néha leszorítanak, néha szembeelőznek vagy a könyökömtől 20 centire húznak el 90-el. Az út szélén a vonal mellett megyek, nem foglalok sok helyet. Nem kacsázok. Élénk színű láthatósági mellény van.
Egy Säve nevű településhez érve felmegyek a kerékpárútra, ami kábé 15 km/h tempóig jó, utána ráz mint az állat és tipikusan tele van kavicsokkal. De egy kábé 1 km-es szakaszon azon megyek, mert a főút keskeny és két oldalon korlát van, így ha egy busz jön, akkor az beszorul mögém és sort csinál. Ez a kerékpárút is a semmiben ér véget. Utána nincs kerékpárút vagy 30 km-en át. Aztán Kungälv belterületére érve van kábé 1 km kerékpárút, azon megyek tovább. Onnan megint főút és különféle országutak. Van egy komp is, aztán újra visszaérek Säve faluba, ahonnan visszafelé megy a dolog egy másik útvonalon. Ott sincs kerékpárút.
Ha egy kerékpárút olyan hepehupás, hogy kábé 15 km/h tempó felett már leesek a bringáról, akkor nem azon fogok menni. Kábé 25-35 km/h között ingadozik a tartós utazóm széliránytól függően. Emelkedőn néha kevesebb. Autóval ki lehet kerülni minden gond nélkül. Ha legalább egy métert tart a sofőr, akkor én már oké vagyok. A 20 centin felhúzom magam. Szabálykövető módon haladok, látható vagyok. Nem a sáv közepén kacsázom, használom az irányváltási szándékom előtt jó időben a karjelzéseket. Figyelek a forgalomra. Szerintem nem én vagyok "az ellenség" az autósok ellen.
A legtöbb sportoló kábé úgy nyomja, mint én. Egyenletesen haladnak egyenes vonalban, nem kacsáznak, nem emberkednek, nem akadályoznak. Sportolnak, edzenek.
Szerintem élni és élni hagyni.
A legtöbb aktívan sportoló bringás motorizált járművet is jobban vezet, mint az átlag autós. Bringát technikásan használni egy aktív tevékenység, ott nem csak ülsz, bambulsz és nyomkodod a rádiót a felezővonalak között kacsázva üveges szemmel. Szóval hiba lebecsülni a sportoló kerékpárosokat szerintem.
A szabálytalankodó és idióta módon viselkedő kerékpárosokat a normális csendes közösség ugyanúgy elítéli, mint az autósok. Csak általánosítani sem jó, nem minden bringás idióta.
Kábé ennyit gondolok erről röviden összefoglalva.
Ja még egy. 120- és 170 km-es versenyen is mentem kerékpárúton elég sokat, ahol volt és megkönnyítette az autósok dolgát. Ha kábé 35 km/h tempó mellett sem ráz a felület, akkor megyek rajta simán. Egyébként országút.
-
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #76393 üzenetére
+lesz 30-40%-os EU támogatás.
-
WiZARD
addikt
Azért az 5-8 millió az már nem a kispógári felhasználásra szükséges napelem.
Nekem 3.5-5 millió közötti ajánlatok jöttek 10-11 kWp rendszerre, ami elvileg fedezné a ház teljes áram szükségletét (hűtés, fűtés, világítás, stb) + elektromos autó töltését évi 25k km-rel számolva.
-
eattila
őstag
Amugy ma vittem a bringat 1 honapos atvizsgalasra. Meg egyuttal sarvedot is kap, ha mar jon az esos ido.
Allitanak a valton is kicsit. Bar meg nincs benne 200 km.
-
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81 #76380 üzenetére
Szerintem márciustól verekedni is fogok, mert kezdem érteni milyenek a bicajosok. Ha én avgyok a gyorsabb, akkor alkalmazkodjak és legyek lassabb, mert hát itten közös dolgok vannak és emberség, ha Ő a gyorsabb, akkor takarodjak az útjából mer' hát itten alkalmazkodni kell és legyünk már tisztelettel egymás felé és engedjük el.
Csepel Duna part pld. kifejezetten szarul adja ki és akkor az még hivatalosan tán gyalogos sétány és lehet ugrálni, meg messziről lecsengetnek.
-
hobizoli
nagyúr
-
zetor2000
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz
Bujdy81 #76380 üzenetére
Mert a hatalyos torvenyek szerint a kerekparos koteles a kerekparos infrastrukturat hasznalni ott ahol parhuzamosan fut a kerekparut es a kozut. Kutyat nem erdekli, hogy te gyorsabban akarsz tekerni mint 30KM/h. Egyeni szoc problema az edzesed.
Szoval akarki akarmit mond, nem szabalyos a kozuton bojozo kerekparos csapat ha ott fut mellette a bicikliut.
Esz osztas helyett eloszor tajekozodj.
[ Szerkesztve ]
-
Gabibácsi
őstag
válasz
Bujdy81 #76380 üzenetére
Mert a bringaút nem csak a tied, hanem mindenkié. És szépen alkalmazkodsz a többiekhez, azért.
ugye milyen érdekes, hiába kacsingatsz attól még ugyanolyan pöcs lehetsz bringán mint pl valami versenyzős állat kocsival? Az is leszarja a többieket
múltkor mentem bringaúton egy család mögött, és szépen lelassítottam, megvártam míg az apuka észrevesz, majd lehúzódnak ahol lehet, a két gyerekkel
így kéne neked is közlekedni, esetleg, bár tudom te kurvamenő vagy, és edzeni kell nagyon -
Samott
addikt
válasz
Bujdy81 #76380 üzenetére
Azert mert en is mehetek 50-el varoson belul megis lelassitok ha biciklis kerul elem.
Ez amugy nagyon jellemzo a bringasokra: ha valaki lassabb azt semmibe veszik, de azt elvarjak ha ok a lassabbak akkor emberszamba vegyek oket. Mint a jardan vezettett bicikliut: hulye gyalogos ramegy lassitani kell miatta, figyelni kell ra. De amikor az uton o ugyanezt csinalja az normalis. Mert ott ra kell figyelni.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #76374 üzenetére
Miért tenném? 30-cal szabad menni, szembe nem jönnek, előzök simán. Ha kiengedted a bringaútra, akkor felkészítetted arra, hogy ilyenre számítson, a Te felelősséged!
Az, hogy én nem akarom felvállalni, hogy a kacsázó tökik közül bárkit elcsapjak és ezért (is) megyek az úton, annak az a következménye, hogy anyáznak engem akik nem látnak a dolgok mögé, hogy miért az úton megyek.
Ugye, milyen érdekes az érme másik oldala?
-
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81 #76375 üzenetére
Mostani kocsmásom is lehülyézett mindenkit, hogy kell oda a csocsó és a darts, nem értünk hozzá, X éve a szakmában van, majd meglássuk. Én nem vagyok a szakmában csak ismerem a törzsközönséget, hogy +2 asztallal jobban jár és inkább kis terembe rakjon a TVre egy 4ezer pénzes digit vevőt a meccshez, mint 100ezresért ruházzon be csocsó asztalra. Meg ha mindenki a maga szempontját nézi, akkor mi a baj Gabibá autós gyalogos verziójával?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #76352 üzenetére
Ebből a kommentből is látszik, hogy nem nagyon vagy képben...
Kb. nulla országútis van, aki sisak nélkül megy! Nálunk a triatlon csapatban az megy, hogy nem érhetsz a bringához, ha nincsen rajtad sisak! A 8 éves gyerek sem!
Sokan vannak, akik éjjel-nappal villogóval és reflex csíkos gumival mennek.
Az, hogy akit te látsz, az ostoba futárok és wannabe futárok esetleg nem használnak sisakot, mert a "régi idők" sapkája milyen vagány, az egy másik kérdés...
-
-NoVa-
addikt
válasz
Bujdy81 #76373 üzenetére
Azt még hozzáteszem, hogy a 30-35 az még nem is kapkodós. Amikor rendesebben bolyoztunk, akkor ketten váltva végighúztuk Visegrád-Esztergom között a népet pörgetve 48-as átlaggal MTB-vel is. Amikor volt munkábajárós országúrim, akkor a Szentmihályin szélárnyékban 70-es tempó tartása is ment, csak jó teherautót kell választani, aztán fejből.mennek a kátyúk máig, mit merről kell kerülni. El os adtam azt az országútit, mielőtt valaki légfékkel megszivatott volna keményebben, aztán lett inkább single speed KTM.
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #76326 üzenetére
Akkor neked is: Szeretnéd ha Ádám mellett elhúznék 30-cal a bringaúton max. 30-40 centire? Mert ugye Ádám sem az aszfalt szélén megy, szélessége is van, én sem az aszfalt szélén előzök, több hely nem marad.
Vagy esetleg nem én megyek el mellette, hanem én és a teljes csapat?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #76322 üzenetére
Erre a 'nem értem, miért az úton mennek' témára térjünk vissza, ha majd egyszer teljesül az álmod és az országútisok a bringaúton fognak edzeni és azzal megy haza a fiad, hogy "majd beszartam, mikor 35-tel elhúzott mellettem kicsivel 4-5 bringás"...
Hidd el, országútival, megfelelő tempóval a közút a legbiztonságosabb.
A jobbról előzés nyilván baromság, azzal egyetértek. És bazi veszélyes is!
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #76360 üzenetére
Van akiknek az is működik, ha nem ilyen elborult tartakom. Én meg max. ismét nyitok sört valamivel és nem lesz túl nézett
Vannak ismerősök kisfilmekkel, ami nem ennyire kényszeres, nem torzított tartalom és néha még pénzt is csinálnak belőle.
Az ilyen mitugrászok bekaphassák, bár egyelőre ennek áll a világ.
-
Samott
addikt
válasz
hobizoli #76362 üzenetére
A Plaid egy sz.r, 3 masodpercet kap egy Mclaren Sennatol egy masfelperces koron, versenypalyan.
-
hobizoli
nagyúr
[link]
gazdageknal szarul megy az elet... -
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #76360 üzenetére
Tegnap volt Unbox Therapy-n Almas Maszk...
-
zetor2000
őstag
Az sima 5ös marketingiskola. Nekem / neked is menne, ha megtalálnának, hogy fizetnek, ha jókat mondasz róla. És mondanál. Én is.
Mondjuk a MacPro kerekein sokáig kéne gondolkodnom, hogyan is fejezzem ki, hogy azért kerül annyiba, amennyibe, mert... mondjuk 10E+ dolláros gépnél 700USD nem tétel. vagy nem kéne, hogy az legyen. -
hobizoli
nagyúr
válasz
FőDudu #76350 üzenetére
amugy azt kajak nem vagom miert van az, hogy a 40-l meno 50ccm-s robogon kotelezo a bukosisak meg a vilagitas, a siman 50+ km/h-ra kepes cangan meg "nem"
pedig a jardaszegelyt o is le tudja bucozni ugyanugy egy szituacioban
de meg a lathatosagi szinu meg reflex csikos ruhazat sem
mennek fekete ninjaruhaban meg nulla vilagitassal mondvan: "éénláttok"
ja, azokat akik rajta kivul mind vilagitanak
ilyeneket ugy buntiznem, hogy nem gyozne arra keresni[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Es akkor lehet nemi tamogatast igenyelni a, wletromos bringakra.
Sima rasevitosre max 90e, nyomatekvektoros pedelecre meg max 150e az osszeg. 900e felso hatar, azaz az itteni bringazo kozonseg igenyeit meg nem uto felso hatart huztak....
Mert ennyibe jo erovel sima tata es city bike-ok fernek bele es nem a jonevu gyartok komolyabb bringai.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #76343 üzenetére
Vertikális az alternatív forrás miatt szokott terjedni és menőség, mint az ingyenergia, csak a hatásfoka majdnem nulla :-D
Lakotton belül azért nem, mert relatív drága és engedélyeztetni kell. Meg persze nem árt, ha szelesebb helyre rakja az ember. Összességében látványpékség, minek terjedne?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
-NoVa- #76325 üzenetére
orszaguton meg varosban kell edzeni? ja bocs
miert nem berlik ki a Nepstadion melletti Velodrom-t?
dontott kanyar, lehet verni neki izombol korben, nincs piros lampa, meg nincs semmi keresztezodes sem, jobbkezes sem, mert arra is fosnak ballisztikus ivbenezeket annyira nem tudom megerteni, hogy mibol gondoljak azt, hogy az "edzesuk" mindenki es mindenek felett all, es majd atformaljak a Bp-n kozlekedok 0.02% kiado cangas kozotti 2%-nyi karboncangas, onmagukat ujkori jánulrichnak erzok a vilagot is... mert kulonben uuuu, kiesik a ritmusbol
oszt? vesenyen nem kell fekezni, ha olyan a szitu?
a multkor is jol fejre alltak paran 75-l csapatva a nulla tapadasukkal meg a nulla fekjukkel[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
nem az volt a fura benne, hanem az, hogy egyatalan volt
es nem egy 60m magas tornyon allo vmi mezon az orszagut mellett, hanem vkinek a sajat kertjenek sarkaban all egy ilyen 6-8m-s kis oszlopon
meg a vertikalis is a lapos hazteton
itt ilyenek maganteruleteken lakott teruleten belul hol meg mikor fognak elterjedni? -
hobizoli
nagyúr
-
-NoVa-
addikt
Csak ha már amúgy 95%-ban jól csinálják, még ha a közepére villanyoszlopokat is tesznek néha, ilyen apróságokkal teljesen el tudják cseszni a jó szándékot is. Még mindig az Újpest - Berlini utcai felújítás az egyetlen valódi bringaút a városban kb. Félreeső, nem forgalmas, nem gyalogosokkal teli, hosszú egyenes úton végre felszedték a viacolor baromságot (sima aszfalt járda mellé viacolor bringaút, te jóságos agyament...), rendes tükörsima aszfaltot húztak, teljesen döccenőmentes illesztésekkel a keresztező utaknál, az átlósan átmenő ipari síneknél pedig pontosan szintben futó gumiillesztéket raktak rés nélkül, úgyhogy egyelőre lassítás és irányváltás nélkül túl lehet élni az áthajtást. 2-3 tél múlva kiderül, de ha csak ez az egy tönkre is megy, a többi csodás. Kár, hogy se előtte, se utána nincs ilyen, és állítólag azoknak, akik éreznek szagokat is, büdös a vegyi üzem miatt a környék. Ez mondjuk megmagyarázza a gyalogosforgalom hiányát.
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #76326 üzenetére
Üdv a Gödöllői dombság környékén. Valahol emlegettem, hogy Csomád környékén kicsit érdekes ugyan, de jó minőségű út van. Aztán meglátjuk meddig lesz jó, ez másik kérdéskör. Mit mondott a bicajos, hogy miért nem azon megy? "Mert csak az állomásig tart". It tjobb abbahagyni, mert hamar elmegy a téma oda, hogy ki melyik párt seggét nyalja
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #76325 üzenetére
Erre ha le tud tekerni 15 kilometert egy huzamban akkor sokat mondok.
Van varos, autopalya, stb.Mondjuk nalunk szep a kornyek, nem veletlenul jonnek erre tekerni.
Sokan mondtak mar, hogy olyan helyen lakunk ahova mas nyaralni jar - es nem a tenger miatt.
Reggelente latok par biciklis zombit ahogy probalnak az emelkedon feltekerni...A bicikliut kb a legjobb eselye, ott nincs keresztezodes es mehet ahogy tud.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #76316 üzenetére
Érintőlegesen az a köze, ami 84 Jocikának...
Igaz itt már borul az én világképem is, mikor AK26ot vagy Essemet is mellé sorolják. Végül is van az a pénz, vagy hülye volt az ügynökség és keverte a nézettségi adatot a kategóriával
Ezt szerintem Tumorral emlegetni fogjuk egy darabig mikor céges reklámra előirányoztak maximum nulla forint költségvetést és oldjuk meg magunknak, azt meg már csak a jegyzetek közt láttuk, hogy felvetették Pamkutyáékat. Aztán lehet ütött volna a dolog, sosem tudjuk meg
-
Gabibácsi
őstag
Dunakeszin tökéletes bringautak vannak, többsávos sztráda kb, oszt az országútisok még se ott mennek. Ez inkább ilyen vallás.
-
-NoVa-
addikt
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #76319 üzenetére
Meg gyoker biciklisek.
Multkor is megyek a 30 zonaban kb. harminccal, erre jobbrol megeloz, mert o epp spinningel.
Aztan ismet megelozom a korlatozas utan, majd megint harmincas zona es megint megeloz jobbrol.Az ut mellett fut a bicikliut, nem is szar, de neki csakazertis az autok kozott kell bicikliznie.
Allitom nem ertette mi a baj azzal amit csinal.Peldaul nalunk a hatartol Piranig tok jo bicikliut van. KB 15km, nem tul kanyargos, stb.
De az outisok csak es kizarolag az uton akarnak bojozni. Fene se erti miert jo magukat veszelyeztetve tekerni. A bicikliuton meg alig vannak, nincs gyokerektol felpupositva, stb. -
blueboi69
őstag
-
blueboi69
őstag
Hm, ez így teljesen rendben van! Visszavonom az eddigieket, ez teljesen korrekt bringás ruházat.
Errefelé sokkal nagyobb papagájok szoktak néha tekerni az úton. Tudod az a fajta, akinek derogál a bringaúton menni, inkább megy vele párhuzamosan az úttesten.Múltkor ment az úton egy gecinagy traktor, mögötte kb 8autós kocsisor. (az itt már baromi soknak számít), Erre a drágajó bringás, hogy véletlenül se veszítsen pár értékes másodpercet, nekiállt előzni a kocsisort. A végén még a traktort is kielőzte. Persze mindig jöttek szemből, így autó nem tudott előzni, de a bringás valamiért kúrvára azt érezte, hogy neki ott mindenkit ki kell előzni, nehogymár 5-el lassabban menjen
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #76308 üzenetére
Aki az irányba álló szélkerékre rácsodálkozik, ott bármi előfordulhat. Nem is tudom mikor kezdtek terjedni a vízhúzósak, de már ott az ősidők kezdetén alap funkció volt. Bár megsaccolni sem tudom mikor voltak az ősidők.
Áááá, Bernoulli. most jutott eszembe, mert vagy 10 napja gondolkozom, hogy ki volt az a csávó aki miatt a Dunán nem mindig lefelé úszik a szemét. Köszi!
-
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #76306 üzenetére
"ami beall szeliranyba a hatrafele kiallo farok vezersikja miatt"
Másmilyen kb. nem is létezik.
Idehaza is terjed a napelem, meg szerintem napi +1 cég kinől a földből, akik telepítenek de azért egy osztráknak némi támogatással lehet egyszerűbb kiköhögni azt a 13-20ezer Eurót, mint nálunk kispógárnak az 5-8 millió forintot. Meg jó ég tudja, a megtérüléssel is az, hogy áááámindegy, vótmá.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
WiZARD #76301 üzenetére
en nemtom de amikor hugomeknel kint voltam Ausztriaban, egybol feltunt hogy qqrrrvvaasok haz teton van napelem, meg vhol vertikalis szelkerek is a lapos teton
es abbol is a valtoztathato geometrias, mint ahogy a dizel turboknal is meg van oldva
a jarokerek korul van korben egy szegmentalt mozgathato resz, amivel a iranyithato, hogy a lapat melyik reszet erje a szel
a normal rendszeru allvanyos szelkerek meg olyan volt, ami beall szeliranyba a hatrafele kiallo farok vezersikja miatt
itthon ilyeneket alig latni vhol, de meg napelemet se nagyon
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Politika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sweet.tv - internetes TV
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest