Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
Bookmark.
-
-NoVa-
addikt
Próba 2, flickr megy-e. Előnézet gomb de hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Kis drónos fotós mindenes, a kis tripod ideális fűben indítóállványnak
-
-NoVa-
addikt
válasz eszterencs #196 üzenetére
Üdv. Tiszta ügy, A legtöbben a fórummotor fapadossága miatt nem jártunk erre vagy 10 éve. Akkor még nagyon más volt a moderáció erre, majd megszokjuk.
Maga a társaság nagyrészt szanszét a világban, mindenféle iparágban elég változatos és érdekes dolgokkal foglalkozik, akad itt művész, igazi vész, fotós, léhűtő, és persze az informatika teljes spektrumát átfogjuk a csavarhúzótól a deep learning AI-ig.A lényeg, hogy lehet simán szólni is instant kitiltás helyett legközelebb, nem teljesen neveletlen folyami trollok özönlöttek ide a vadonból (ok, akad, aki konkrétan több időt tölt erdőben, mint a gép előtt), csak simán a napi stresszt jó társaságban levezető fórumozók.
-
-NoVa-
addikt
Ez még semmi, csak ne szidd a fórummotort, mert a csősz megsértődik.
Azt is csak halkan merem leírni, hogy így 2018-ban milyen érzés statikus containerszélességeket látni, meg
statikus layoutban odaszórt diveket. Mindegy is, nálam már alakul. Egyelőre 5 sor CSS után kicsit dinamikusabban igazodik az ablakmérethez az egész, kicsit finomítom, hogy ne essen szét a maradék, ne annyira dinamikusan nőjenek a szélek, stb, aztán publikálom. Én. Nem egy itteni üzemeltető, globálisan, ahogy mondjuk 2009 környékén, de legkésőbb 2-3 évvel utána illett volna, amikor a klasszikus mobil/desktopoldalak helyett nekiállt a világ többi része áttúrni csak egy kicsit az alapokat. -
-NoVa-
addikt
Qnadam wgetje viszont korrektül továbbmehet, ezt a részét simán és profin csinálták. Most már csak a személyeket és az adatokat kell eltüntetni, vagy mit is mondtak.
-
-NoVa-
addikt
Ablak? Villany? WC-t mindenki lehúzta maga után?
-
-NoVa-
addikt
válasz Gabibácsi #423 üzenetére
Törődj bele, régóta elvált a professzionális vonal, és ment el a techbulvár meg az üres kitöltőtartalom felé az egész. Korábban csak egy anomáliába ütköztem, amikor Tiarával szétmenés után x idővel összejött Renwickkel, hirtelen megugrott a warning levelem 4 csilagosra, és úgy maradt Aztán megszűnt a csillagos rendszer, meg azok is elváltak, most már a fórum is. Már csak a domain vegetálgat még, de pár konferenciából meg meetingroomszagú podcastból az se sokáig. Most, hogy lezárt, szerintem csinálhatok egy rendes DB exportot is már az egészről.
-
-NoVa-
addikt
"68 aktív felhasználó az elmúlt 15 percben"
A wget óta pörög az élet a fórumon
-
-
-NoVa-
addikt
Hehe, 2012-es Zsul post:
"Is-is. Amikor elkezdett széthullani a hwsw akkor én is gyakrabban fordultam elő ph-n, de aztán napi agymenés szintjén maradtam itt, mert sok a jó arc. Szakmai dolgokban most is ph, mert innen sikeresen elüldözték azokat akik életben tartották ezt a fórumot. Nem hiszem, hogy nagy realitása lenne annak amit írtál, mert a hwsw-t moderatúra hiányában rommáoffoltuk 'asszem :Đ Esetleg a régi bolha kap új erőre ezzel a hardveraprós rémálommal ellentétben. :think: (Megjegyzem ph-sok tanulhattak volna a hwsw hibájából, amikor szétcseszték a bolhát, pedig az nem is volt fizetős ha jól emlékszem) "
Valóban napi beszélgetésre olyan érzés, mintha az ember mögött állna valami szocreál korrektor, miközben Fortune 500 multiban vezetőséggel tartott meetingen több ófakk hangzik el 10 percben, mint amennyiért itt 1 nap után lakatolták a témát. Pont azért nyitottuk a lokálba, nem a Kazinczy-elismerésben részesültek, és elismerésre várakozók gyülekező témájába, vagy valami szakmaibb környezetbe. Marad a virágnyelv, meg a kultúrált base64?
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
-
-NoVa-
addikt
Sebaj, kontent a lényeg. Ha vége lesz a hajtósabb időszaknak, és netán percek helyett pár órát is tudok rá szánni, kapsz egy exe-t, ami a lerántott kupacból csinál valami kompaktabb sqlite/mongodb formátumot, vagy kitalálom. Nálad van a legtöbb tartalom, szóval szerintem megnyerted a konvertálást is
-
-NoVa-
addikt
Autós karcolós pár napos téma. Egy bringáscsaj kicsit átrajzolta a kocsi elejét, amikor úgy döntött, hogy jó ötlet lendületből a parkoló autók közül kivágva átlóban átmenni az úton akkor, amikor épp meggyőződtem róla, hogy nem jön már senki. A pasiját, aki rendesen az úton tekert, elengedtem, majd jobbra nézve (mivel arról egy sövény takarja az utat) nekiálltam balra kikanyarodni. Kapkodva igyekeztek, hogy még a közeledő felhőszakadás előtt hazaérjenek, nem vett észre.
Tanulság nem sok, mindenki figyelhetett volna jobban is, bárki megszívta volna ugyanezt. Sérülés nincs, csak némi műanyagelemek most kopottabbak, mint nemrég, és egy ~4000 ft-os első kerék kicsit jobban hasonlít egy Möbius szalagra. -
-NoVa-
addikt
Na akkor részemről az archiválás kész, aki amit kért, megtalálja itt.
Azaz autós, bringás, filmes, fotós, vállalkozós témák. PDF-ben nagyobb, de úgy megmaradnak a berakott képek akkor is, ha a weboldal már rég megszűnt alóla. A zipben a HTML, lekapott fejléccel. 1-2 hónapig biztos hagyom a helyén, utána semmit sem garantálok, aki amit el akar tenni, tegye.
-
-NoVa-
addikt
Ha a környék összes döglött lovát felvásárolom, pár lótenyésztő konferenciát csinálok komoly reklámmal, felveszek állami támogatást, vagy épp aprópénzeket szedek be különböző nagyvállalatok PR költségvetéséből, és jelen vagyok, pörgök, és lovasnemzet nagyhatalomnak is hívom magam közben, akkor nagyjából én vagyok a hwsw. Külső szemlélőként legalábbis nem látok más bevételi forrást, de ennyiből már el lehet vegetálni.
-
-NoVa-
addikt
Azért Kína nem egy homogén dolog. Akkora embermennyiségből nem olyan nagy kihívás kirángatni párszázezer tényleg komoly gazdasági szakembert, meg párszázezer tényleg jó fejlesztőt, csak ezeknek a nagy része az elvan belpiacos környezetben is, szintén a méretből adódóan, így itt nem is kell róluk hallani. Én azért ha épp valami aktuális, még nem megoldott technikai varázslatot csinálok, ami alá némi kutat is kell ásni, nem egyszer kötöttem már ki kínai fórumok aljában, ahol hasonló problémák alapjait próbálták megfejteni csoportosan.
-
-NoVa-
addikt
Akkor tegye fel a kezét, aki akar ződbarna skin supportot a fórumwrapper mobilappomba. Én már natív android appból tolom az indexet, de ha nem az nyer, nem sok munka átrakni más fórumra az alját.
-
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
Vagy előtte ganézás. Az a page 40@print hosszústring.html az épp szemét, ami sima page40 néven is meglesz duplán. Ellenben nekem jó lesz az a nagy adatkupac, írok jövő héten egy parsert ami minden postot begyűjt, és adatbázist épít belőle, vagy valami könnyen adatbázissá rakható kontentot. Duplikátumszűréssel simán megbirkózik a sok szeméttel is. Ha már rendes archívumról beszélek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy jó gamer pc! I5 9600KF (3,7ghz),RTX 2060 6GB, SSD 240GB,+2TB HDD, 16GB RAM
- Játszós PC , R5 5500 , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC eladó! Jó áron! I5-9600K, RTX 3060 12GB, HDD 1TB, +240GB SSD, 16GB RAM
- GAMER LAPTOP ELADÓ! I5-12450H, RTX 4050, 16GB RAM, SSD 500GB, FULL HD, 144HZ
- GAMER PC JÓ ÁRON! I5-9600K, 1660TI OC 6GB, 16GB RAM, 250GB SSD, 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest