Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #64892 üzenetére
Majdnem jó, csak a lámpája nem ilyen a Carrera 4-nek.
Ott van egy kis lelógó valami, ami talán index? vagy ilyesmi, nem ovál a lámppatest. Ha kicseréli az ember a lámpát, akkor meg még a 2 sárvédőt is cserélni kell, mert abban benne van a kidudorodás. De biztos ahhoz is van megoldás.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz eattila #64893 üzenetére
Királyság!
Egy dologra emlékezz. Talán Sityák aláírása volt:
"Mind bringa által vész, ki bringát ragad..."
Valami látványos videót csinálj róla, amikor elkezded használni. Lehetőleg akciós snittekkel.
-
eattila
őstag
Enpera, good news
elhoztam otthonrol a bringamat. A vaz hasznalhato viccet felre, kell ra gumi, valtok karokkal, bovdenek, fekpofak, lanc. Ahogy neztem az anyag 30k -bol kijohet.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Samott
addikt
Kicsit koccos elejut kell venni aztan:
Porsche 911 Duraflex Carrera Front End Conversion Kit - vagy valami hasonlot.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
veterán
Autoleasing temaban van aki jartas?
Itt egyre masra jelennek meg az autos cegek a berleti konstrukcioval.Csak egy pelda: Volvo XC40 T3 R-design, havi 500/1000/2000 km included, kb 500-600 Euro (tobblet kilometerert fizetni kell). Mindennel. Matrica,szerviz, assistance, Casco, biztositas, stb..
Ugyanezt lattam mar Renault, Ford, Skoda, Hyundai, Kia verziokra is. Azok joval olcsobbak.
Nekem sokszor meg az 500Km is eleg, szoval fix havi osszegert egy uj autoba beulni mindenfele kotelezettseg nelkul eleg csabito. Ha gond van kiszallok, atulok masikba.2000Km havi 200-300 Euro korul szerintem eleg normalisnak tunik - egy 20-30e Euros auto siman veszit 2-3e eurot evente az ertekebol - tehat ha megveszi az ember kb ugyanott tart anyagilag, nem?
Meg nem neztem melyebben utana, csak vegig kattintgattam egy Volvo-s oldalt.
Varhato volt, hogy az auto berles fele mennek el a gyartok.Velemenyek?
FőDudu
-
npera
addikt
Gabibácsi és Jahno (és egyéb Commodore keménymag), nézzétek meg a TC 911 Carrera 4S videóját, villantanak valamit amit szerettek!
-
npera
addikt
Ma csak egyedül mentem edzésre, a lányom még nem teljesen gyógyult meg a bárányhimlőből (még vannak nedves ragyák). Az egyik edzőtárs facsén nézte, hogy forrasztgatok és barkácsolok és megkérdezte, hogy a garázsnyitó nyomókáját meg tudom-e forrasztani. Mert elegedett rajta az elemhez menő kontakt.
Megforrasztottam neki edzés után és a csóka olyan boldog lett, mint egy kisgyerek. Most újra ki tudja nyitni a garázst a "luxus-módon", nem csak lábbal mint a bogarak...
-
npera
addikt
BetaFPV kis 3"-os, de könnyű fogpiszkálója. HX100 a neve.
Ezen a motor mérete 1102 és az 1S változat 13500 kv.
Kabab bébifoga 1202.5 méretű és 11500 kv. Míg a "nagy" 2S TP3 1303 méret és 5000 kv.A Kabab-féle cucc sokkal jobban érdekel, akkor lehet építeni és annak a hatásfoka valami mesés. Kíváncsi vagyok mikor jönnek meg a motorok. Ha még ősz előtt, akkor az érdekes lenne. Mert akkor pár hónap alatt rendberakom az Excel táblázatot, berendelem a többi dolgot és 2021-ben el tudom kezdeni építeni azt is...
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #64876 üzenetére
Nem feltétlen beton az, láttam már, hogy mezei vazsgci van belecsavarozva. Amúgy mindenféle nagyobb háztartási gépet átvettek anno, volt ott hűtőpult, meg hűtőszekrény is. Gondolom, olyan árat szabtak, hogy megérje. Ha van 1-1 betontömb is, azért nagyátlagban nem jöttek ki rosszul.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #64759 üzenetére
Én nem tudom, tegnap felmentem az emlékműhöz, el voltunk ott úgy kb. 2 órát, közben éjjel még lejöttem szomszéd faluba haverért, fent a dombtetőn még ittunk egy tonna sört, dumáltunk mindenféléről aztán hajnal 2 után vagy jó ég tudja mikor haza is estem. Felhő az volt rendesen, eső csak előtte délután.
-
FőDudu
veterán
Jelentem EPS200 bevalt a medence ala. Teljesen mas erzes mint a homokos/betonos erzes.
Icipicit erezheto, hogy nem tomor az anyag, igy olyan erzes, mint egy vekonyabb szonyegen jarni. Jelentosen jobb a tavalyinal amikor homok volt ala rakva.
1-2 helyen latszik a lemezek illesztese (nem lett 100% amikor leraktuk), de amugy tokeletes amire kellett.
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz ncc1701 #64881 üzenetére
Eddig okés. de az összes kisebb vállalkozásukkal, vidéki rendezvényházakkal, éttermekkel, háttércégekkel mi volt? Azokkal direkt kibasztak, mert csak? Más meg eddig azon ugrált, hogy mert jajj ellopják a parkolásos pénzt. Most az is ugrott egy kis időre, a nagyobb húzóerőkről, Sziget és társaikról nem is beszélve, mert az olyan aprópénzek.
-
ncc1701
veterán
Mivan? Lőrinckét nem nézted, mennyi támogatást kapott? Kb rekord évet zárt. A csókosok kapták meg a közbeszerzések 50+ százalékát, ráadásul úgy, h a 30+ százalékon csak 1 cég indulj. Tippelj már, mi történt itt. Bp-belgrád vasút, kell mint a falat kenyér, liget projekt, és még amikről nem is hallottunk.
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #64870 üzenetére
Hozzank mondjuk ez az egy pasi jar, o akar szombaton is kijott, gyorsan es olcson javitott.
Mondjuk ez kis korzet, nem egy Budapest surusegu nagyvaros.Legutobb egy eletromos Smarttal jott - mondjuk nem is tervezte elvinni vele a javitott mosogepet, mert az ajtonal levo elszkadt gumit cserelte. 5p volt.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Usa-bol is lehireztek, hogy a munkanelkuliseg erosen csokkent.
Szoval a fene se erti mar a hireket.Persze Magyarorszagon tuti emelkedett a munkanelkuliek szama.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
zetor2000
őstag
válasz ncc1701 #64866 üzenetére
Nem kell kidobni.
2 lehetőség van:
- ha pénzt akarsz belőle, elviszed egy színesfém telepre, asszem 40-80Ft / Kg áron átveszik. Régebben átvették pl. a Vágány utcában. Mosógép dulván tud nehéz lenni.
- ha nem kell a pénz, ahol veszed az újat, ott jelezni kell, hogy vigyék el a régit.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #64870 üzenetére
Jó a Liebherr, de a cég érdekes. Munkagépeket és hűtőgépeket gyárt. Ésszerű párosítás, de bejött.
Előző mosógép valami Fagor volt (asszem spanyol márka), nem volt rossz, de tönkrement. Nem engedte le a vizet, meg ilyenek. Kellett másik. Nézegettem mindent, ami van az interneten, de a boltba belépve csak egy kis szegmens látszódott. AEG szerintem nem is volt a boltban. Beko-n felül volt LG / Samsung, talán Idesit / Whirlpool, meg talán Miele, hogy gép is legyen. Kezdetben felültöltős volt a cél, mert az kényelmes nekem, de abból csak valami ratyi volt. Talán Candy, de annak is az alja. Meg ez a Bekovboj, aztán ez jött haza.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
veterán
válasz FőDudu #64867 üzenetére
anno beko hűtőt is néztünk, tetszett is volna, de többen egybehangzóan állítótták/írták, hogy jó az 5 év gari, de a hajamra kenhetem, ha sokat kell várni a garis szervizre, márpedig bekonál sokat kell. ez egy mosógépnél még nagyjából áthidalható probléma, de a hűtőnél finoman szólva nem ideális. liebherr lett
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz zetor2000 #64862 üzenetére
van, aki most is összedob ennyit fizetés mellé
a mostani aeg-n a piktogram mellett felirat is van, az előző aeg-n meg semmi felirat nem volt, viszont pontmátrix kijelzőn lehetett választani. utóbbiban szimpatikus volt, hogy ki tudta írni, mikor lesz kész a mosás, a mostani meg csak visszaszámol, cserébe a mostani ui kényelmesebb, és a piros led kijelző bármilyen szögből látszik.hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
válasz JonesC #64863 üzenetére
Itt is az van, hogy olasz szomszed atjott kerdezni mi merre hany meter a medencevel, mert tok jol nez ki es a gyerekuk nagyon elvezte mar tavaly is. Kene nekik is, ott a kert.
Aztan gyorsan meg is beszeltuk, hogy egy 5,5x1,22-es pont elfer a kertjukben.Megmutattam mit vegyenek (medence, homokszuro, bolya (vagy boja ezt nem tudom), vegyszerek, homok, stb), harmadik szomszed majd a traktorral kicsit megtalajgyaluzza az enyhen hupas helyet, majd raborit egy kis homokot. Aztan johet ra a medence.
Osszvissz olyan 600 Euro lesz az aprosagokkal (12000L/h homokszurovel).
Azt gondoltak dragabb lesz. Igy most nagy az orom.Mondjuk Fi relet elfelejtettem emliteni, de majd nem jaratjak ha benne van a gyerek.
Igy az elkovetkezo par hetben 2 ismeros is medencet rak ossze. Ragados a kenyelmes nyari husoles...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
zetor2000
őstag
válasz Gabibácsi #64860 üzenetére
Félév volt egy TV, kábé, és akkor se volt benne rendesen nézhető tartalom, meg most sincs Talán a régebbiek kultikusabbak lettek, mert AZ volt. De vannak ismerősök, rokonok, akik akkoriban 1-2 hónap alatt simán összelapátoltak ennyit a fizu mellé.
Hát... az "új" mosógépem végre olyan, hogy vannak rajta feliratok, amiket férfiak is képesek értelmezni. A régin mindenféle piktogramok voltak, amikhez kell egy kódkönyv, mert az ASCII táblában akármelyik karakter kódja előbb beugrik, mint ezek. Javítani ezt is kellett, de még garanciában, és még ~3évig garis. És nem is mos rosszul. Nem cserélném le a Hajdu házaspárra.BEKO, 5év gar. Nem nagy márka, de a többi se jobb - ha igen, akkor viszont nem annyira jobb, mint ez. Tartósság nem az elsődleges szempont, és azért a funkcióválasztékból meg lehet kérdezni mindenkit, 3nál többet mikor használt? És nő az illető? -Naugye! Árban ez volt a szívemnek kedves, és ott volt a boltban, nem képek alapján kellett venni. Ránézésre is mosógép alakú.
Ez ugyan nem szárít, de azt megoldja a napelemes szárító.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #64858 üzenetére
Ja, van.
Régebben azért nem volt ekkora a választék. Kábé a "van" és a "nincs" közt imbolygott a mérleg.
Azt azért ne feledd, hogy a 70's évek vége és a '80s évek közepe -végéig tartó időszak egy aranykor volt. Aki tudott, rengeteget maszekolt, fusizott, bedolgozott,lopott-csalt-hazudottés nem feltétlen a fizetésükből éltek az emberek. Tőlem idősebbek mesélgetik néha, mik voltak, néha a 20ropi kábé 2 hét alatt megvolt.
Most se mondom, hogy az árával van a bajom, hanem a minek az árával... Ha ez a cucc a TVk felső rétege lenne, akkor OK, hogy ennyi, de ez nem a teteje, ez a felső közép alja. Konkrétan az Oled alja ez a 48" modell - egyelőre, hacsak nem érkezik alá valami egyszerűbb sorozat.
A ColorStar-t meg hagyjuk meg a zenekarnak, annak jobban áll a név, mint a TVnekPersze a mostani TVm se volt egy topclass amikor megvettem... De ár/értékben egész vállalható volt, sajnos a méretkategóriája kihalt. 37" - ilyen manapság már nincs. Lassan gondolkodni kell a pótlásán, mert az ősszel tölti a 10. évét.
-
Gabibácsi
őstag
válasz qnadam #64858 üzenetére
Ja már megírtad... múltkor megint istenítette valaki a hajdú vackot, mert még mindig megy (közben tárcsát 20x , csapágyat, mizzudoménmit cseréltek benne)
igaz hogy szarul mos, szarul fogyaszt, de régen mindenjobbvót...mondtam hogy most félhavi vagy kevesebb fizuból lehet venni szárítós gépet ami mindent tud, de az új szar, regen jobb vót..Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Gabibácsi
őstag
-
veterán
válasz zetor2000 #64857 üzenetére
van olcsóbbabb is meg drágábbabb is.
bezzegrégen rovat: Az első Color Star készülékek 1977-ben kerültek a boltokba 20 000 forintos áron, amiért akkoriban fél évig kellett dolgozni, hiszen a KSH statisztikái alapján 3413 forint volt a havi átlagkereset.
ahhoz képest nem is vészes az a 600ehanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #64854 üzenetére
Ne engem tessék kérdezni... nem én írtam a cikket. Énnekem egy 10éves fullHDra éppen képes TVm van, nekem az ilyen 4/8K oledek csak a boltban vannak meg.
Az biztos, hogy a 65" LG oled TVk képe gci jó. Meg a hasonló Samsung Qledek is nagyon patent képpel rendelkeznek. De ez a 600K egy TVért az a menjenek a pcsába kategória... szerintem.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Gabibácsi
őstag
Van bioshock nintendora, baj van
-
WiZARD
addikt
-
veterán
el se mondom, miből jön nálam a filmek hangja
hanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
Úgy kellett volna fogalmazzak, hogy a "nagyobb kereskedések / webshopok kínálatában sincs jellemzően más". Találtam most csodákat, de azt nem az én jelenlegi kereteimhez találták ki.
Mindenesetre már tudom, hova kell menni, ha mondjuk T+A, vagy valami csicsa kéne, mondjuk egy McIntosh monoblokk, vagy valami ilyesmi.
Kis boltocskák vannak, de azok hirdetései nem jönnek szembe mindenhol, és ezek sem mindegyike tart készletet, és ha mégis, akkor megáll a gyártó sztereó rendszerénél.
Vagy a gyártó letojja a képet, se ki/se bemenet nincs, azt oldd meg magad.
De olyasmi házimozi erősítő, ami előfok is egyben, van mondjuk HDMI csatlakozója 2-3 db bementi oldalon, meg 1 kimenetnek, és nem 600+ ezer az ára, olyan elég kevés van. Egy Rotel-t találtam, ami kábé OK, de az is 800E.
Ez mondjuk tetszik is, de ennyit most nem engedhetek meg magamnak.Hangfalból olyant veszel, amilyet szeretnél, az van idehaza is. Az erősítő az, ami kérdéses...
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Pont tegnap nézegettem ilyesmi végfokokat. És meglepődtem, hogy a Denon / Marantz / Onkyo szentháromságon kívül idehaza nagyon nem hoznak be mást. Öröm volt nézni egy Pioneer / Yamaha cuccot. Esetleg egy NAD ot. A nagyon gagyik közt is max Kenwood / Akai-t találtam, ha.
Se egy Sony, se Technics / Panasonic, se Cambridge Audio, ami volt régebben idehaza, se SystemFidelity, semmi. Nekem valami levedlett Harman/Kardon van, ilyesmit se nagyon találtam. Használtban sem.
Már azon kaptam magam, hogy megnézem, a HiFi magazinokban mik vannak, aztán jobban beleolvasva kinn vannak termékek, de szerintem idehaza nincs piaca ezeknek.
nCore, random HiFi magazin... előfok 13000 Font, végfok 18000 Font.
Ezekhez nekem nincs büdzsém, illetve a biztosításom se fedezné egy ilyen birtoklását... Meg ehhez kell minden más is, hangfal, kijelző, akármi. Meg jelforrás is, ami megint nincs. De valami közepes alatti nem ártana, és régebben ott is elég széles márkaválaszték volt.Mindenesetre a Bánk Bán utcában van egy szervíz, ha sehol máshol nem. Ott láttam Mordaunt-Short plakátot, házha nem csak viccnek volt. Sekon házimozi szervíz.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #64843 üzenetére
Ne orulj mar meg, a 444 csak leforditotta a cikket.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Gabibácsi
őstag
válasz Samott #64836 üzenetére
444et inkább nem, de nem kell letagadni, alapból szar, még hülyebbek voltak az emberek. Amikor elkezdődött, kirajzottak moszkvában az összes parkba grillezni, nagy csoportokban pl. Utána bezárták kapukkal, meg bevezették ezt az sms engedélyes rendszert.
vidéken meg még durvábbak, elképzelhetedHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Sipi-
őstag
Úgy tűnik meghalt a házimozi erősítőm :(
Tegnap este nem adott ki képet egyik hdmi-n se. Előző este pedig még tökéletesen működött. A kettő között nem is volt bekapcsolva sem. Másik kábellel, másik kijelzővel sem jó :(https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
válasz Frawly #64828 üzenetére
Én pont a héten voltam röntgenen, az sima sztori volt. Szerintem az igazi kezelős részek is mennek már. Maszekok tuti, ez is az volt.
Kérdés a beavatkozásod meg az odavissza repjegy megéri e? Meg nem kell e kötelező karanténba menned esetleegesen...?
Jó doki az ilyen fogat is megmenti, hacsak nem akar pénzzel levenni. Akkor csak menteget.[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz ncc1701 #64834 üzenetére
A ruszkiknal nagyon szar a helyezet. Meg az is amit bevallanak, hat meg amit eltitkolnak.
-
Samott
addikt
válasz BobaHWSW #64829 üzenetére
Nem az a legnagyobb hulyeseg a kepen. De az ugy tunik senkinek nem tunt fel eddig.
Amugy itt az eredeti dalszoveg meg csak nem is trianonrol, hanem az emigralasrol szol:
Hobo Blues Band - A szökevények hajója
A galambok felrebbennek hirtelen ablakod alól
És meghallod a csizmák zaját a hátsó udvarból.
A házmester pizsamában az ajtód felé mutogat.
Fogd az útleveled és most ne moss fogat!
Menekülj a tetőn át, így odaérsz talán,
A szökevények hajója a kikötőben vár.
Más nyelven beszélsz, más nyelven írsz,
De magyarul álmodsz, magyarul sírsz.
Új élet, új világ, új hit, nem tudok semmilyen nyelven.
Még magyar vagyok egy kicsit, akit a hazája hagyott cserben.
Csörög a pénz, akár a kígyó. Új ruhát, új arcot hordok.
Jönnek a hírek otthonról. Fáj amit hallok és mondok.
Mindenem megvan végre, új ház, kocsi, házasság,
De nem vagyok otthon sehol. Ez lenne a szabadság?
Más nyelven beszélsz, más nyelven írsz,
Angolul, németül, oroszul,
De magyarul álmodsz, magyarul sírsz.(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
ncc1701
veterán
válasz WiZARD #64823 üzenetére
Lett így is pont elég munkanélküli, ezt még egyszer az emberek sem fogják akarni. Ugye tavasszal az emberek jó része parázott, most már csak a kissebbség.
De sose becsüld le a vezetőinket, rengeteget tudtak lopni, nekik egy jó biznic volt, és örömtüzeket raknának egy második körért. -
hobizoli
nagyúr
válasz Gabibácsi #64775 üzenetére
hat mivel a lakossag 30%-a volt csak igazabol a magyar a tortenelmi Magyarorszag teruleten, eleve buko volt a sztori...
sirdogalni meg max 1947-g lehetett ezen, aztan a 2.VH-t lezaro parizsi beke felulirta a Trianon-itilyenkor a hatarvonalakat meg ugy huzzak meg, hogy etnikai az alapkiindulas, DE(!!) ha van a kozelben vmi banya, hegyvonulat, folyo vagy vasutvonal, eroditmeny, akkor az meg a gyoztes oldalara kerul
pl Somoskőfalunal a SVK hatarnal ez annyira igy van, hogy a somoskői vár az a bekeszerzodes alapjan jogilag SVK-ban van, de elotte a Petőfi kunyhó fahaz 10m-re a varfaltol az HU, meg a vár mellett a lakohaz is HU:
[link]eredetileg a roman hatar ugy 30-40km-l keletebbre lett volna a Bansag es Partium keletibb reszen, de Nagyvaradnal mar akkoris volt egy eszak-eszakkeleti iranyu vasutvonal, es hogy ne a romanoknal kelljen "gyozteskent" uj vasutvonalat epiteniuk az uj hatar melle, odaig elorebb lett tolva nyugatabbra a hatar
plusz eszakon az aranybanyak alapbol ugrottak szinten a gyoztes mindent visz elv szerint, ezert nem lett kapcsolat Szekelyfolddel sem (amit aztan a 2. becsi dontesben adtak vissza a nacik), hiaba volt ott nagyobb aranyu "magyar" nemzetisegu lakossag, egy enklávé meg halott ügy lenne
szlovakoknal is eszakabbra lett volna hatar, de a Duna egy jol vedheto dolog, igy ott is 30-40km-l delebbre kerult, mint ami az etnikailag indokolt lett volna
meg Ipoly is igy lett egy hatar meg a banyak is atkerultek, annyira csak addig lett lejjebb huzva a hatar, hogy vmelyik hatar melletti igy SVK teruletre kerult banyabol a vonat elobb magyar teruletre tud csak bejonni, es aztan egy valtot atvaltva tud SVK-ba tavozni
ok amugy atomszerenyen a Bakony-ig, Balaton-g gondoltak a dolgot, meg hogy Komarom-Esztergom, GY-M-S es Vas megye kompletten Cseszlovakia lenne, meg delrol a Szerb-Horvat-Szlovenok meg a Zala megyere almodtak be kompletten, meg Somogy es Baranya megye deli reszet is maguknak gondoltak Pécs-l egyutt, hogy az ujonnan megalakult Csehszlovakia es Szerb-Horvat-Szloven szlav testverallamok egy amolyan szlav korridorkent elvagjak az osztrakokat es a magyarokat es igy Csehszlovakia az uj testveri szlav orszagokon keresztul elerheti az Adriat is
erre meg még a franciak(!!) es az angolok mondtak nekik, hogy ooo persze gyerekek, bilibe logott a kis kezetek....
aztan ott is Drava lett a megallapitott hatar kicsit eszakabbara, mint amugy etnikailag lenne, de szinten azert, mert egy folyo az isamugy ha megnezed az 1880-s 1910-s etnikai terkepket, akkor mar azokon is kirajzolodott a mai Magyarorszag terulete nagyjabol, ezekkel a "gyoztes" fele adott korrekciokkal modositva
kerdeztem sogort is, hogy naluk mi volt most, de volt egy kis beszelgetes hiradokban hogy ma volt a 100. eve a magyar bekeszerzodesnek, de amugy ok a sajatjukat aminek tavaj volt a 100. evforduloja nem igazan emlegetik fel ilyen szinten, mint itthon
pedig ok tobbet buktak akkor[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Frawly
veterán
Magyarországon nyitva vannak a fogászok? Itt a UK-ben majd csak 8-án nyitnak, és akkor sem nyithat ki mind, meg gondolom be lesznek táblázva szarrá hetekig, csak csökkentett kapacitással üzemelnek, minden érintésmentes, spéci szabályok a COVID miatt. Emiatt fontolgatom, hogy hazautaznék egy kisebb időre, ha nyitva vannak a magyar fogászok. Ha más nem magánba, de elkezdett az egyik fogam fájni tegnap, már egy ideje tönkre van, letört belőle egy darab több évvel ezelőtt, eleve egy tömött fog volt, de mégse volt vele gond hosszú ideig, egészen mostanáig. Végül is nem fáj annyira, csak fájogat, de nem tudom rosszabbodik-e, meddig leszek el fájdalomcsillapítón.
Persze előbb szétnézek helyben, de nem sok reménység van, hogy időben meg tudom itt kint csináltatni. Nem is a pénz oldala, mert az így is adott, hogy sokba fog fájni, hanem ez az egész COVID-cirkusz miatti káosz. Már pedig szeretném helyben, mert ilyen hülyeségért nagy idő és pénzpocsékolás lenne repkedni, de ha nem marad más, lehet be kell húzzam.
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Köszi! Beraktam bookmarkba.
Közben találtam egy cikket, itt azt írják, hogy nem tudja a user szerelni vagy karbantartani. Ha megmurdal, akkor a gyártóhoz kell küldeni.
Érdekes, a cikket jól végigolvasom.
Az áttétel érdekes:
Many cyclists think in terms of the sprockets selected. If this were a multi sprocket bike it would be approximately equal to having only the 42 front ring and a rear cassette range from a 10 tooth cog to a 36 tooth cog. That is a very wide gear range, but with the NuVinci™ you also get every gear in between, not just the range divided into 9 or 10 choices. Enough of this long winded explanation; simply go ride it. You must feel it to know it.
-
zetor2000
őstag
Jam.
Tegnap jött levél, LiveNation...
"Tisztelt Jegytulajdonos!
Előző levelünkben arról tájékoztattuk, hogy a Magyar Kormány 46/2020. (III.16.) Korm. rendeletének 5.§ a.) pontja alapján az Aerosmith koncert megtartása az eredeti időpontban jogszabályba ütközőnek minősült, ezért a rendezvényszervező, együttműködve a művésszel, a rendezvénynek otthont adó helyszínnel, illetve a technikai lebonyolítást végző cégekkel, tárgyalásokat folytatott a rendezvény olyan időpontban történő megtartásáról, amely már nem veszélyezteti sem a koncert közönségének, sem a koncert lebonyolításában részt vevő közreműködők egészségét. Ezen tárgyalások sikerre vezettek, ezért jelen levelünkben arról szeretnénk tájékoztatni, hogy az eredetileg a Puskás Arénába 2020. július 24-re meghirdetett Aerosmith koncert az eredeti helyszínen, 2021. július 12. napon kerül megtartásra.
Szeretnénk ezúton is köszönetet mondani kitartásáért és türeleméért, amivel munkánkat segítette, és amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az új dátum mielőbb meghirdetésre kerülhessen."[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Lekker Amsterdam Elite
Volt nekik SS és Alfine verzió is, de már csak a NuVinci kapható.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
WiZARD
addikt
válasz ncc1701 #64801 üzenetére
Persze hogy menne, miért is ne mennének?
1 hónapja "panaszkodtam", hogy kevesen vannak a kávézóban. Első 2 hét tényleg elég gyenge volt, mostanra kb ott tart a forgalom, mintha nem is lett volna járvány.
Elején még maszkban jöttek, ma már kb senkin sincs maszk.Nem tudom lesz-e második hullám és ha igen, akkor milyen intézkedések lesznek.
Az emberek jelentős része már nem fél a vírustól és egyre kevésbé veszi komolyan, velük nehéz lesz korlátozásokat betartatni. A gazdaságot mégegyszer lelőni nem akarják majd.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
npera
addikt
Elfelejtettem milyen a bringád márkája, meg tudod írni?
Tényleg semmit nem kell rajta karbantartani? Még évente sem?
A szíjról a sót és sarat érdemes nedves ronggyal letörölni, de kenegetni nem kell, mint a láncot. Az mondjuk nagy előny.
Nekem a szíjról eddig azt mondták, hogy nagyobb az ellenállása, mint a láncnak. Ami talán igaz is, amikor a lánc tiszta és frissen kent. De téli üzemben ez kábé egy út és onnantól már csak növekszik az ellenállása, mert megy tele dzsuvával és romlik a kenés hatásfoka. Tehát egy kábé egy hete koszolódó lánc szerintem már rosszabb, mint a szíj.
-
Gabibácsi
őstag
válasz FőDudu #64803 üzenetére
Az a baj hogy hiába ózonoztok meg minden, az emberek a szűk keresztmetszet. Hotel Ózonban is minden tök jól meg volt szervezve, két turnusban a vacsora, svédasztalnál pincérek rakosgattak neked, medencéknél ki volt írva hogy max hány fő.
ennek ellenére sokan leszarták a szabályokat, simán beugrott a jakuzziba mellénk egy négy fős család meg egy öreg pár, holott max 3 fő, ki volt írva.
igyekeztünk az ilyeneket elkerülni, más nem tudtunkHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
-
-igu-
addikt
A NuVinci N330 váltó karbantartásmentes, zárt rendszer.
A Gates CDX szintén.
Telet meg igazi sarat nem látott még, de reménykedem. Állítólag a szíjhajtást nem hatja meg a dzsuva. A nagyon nagy hidegeknek még nem néztem utána.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
válasz Gabibácsi #64792 üzenetére
Simán lehet, hogy csak 2-részesre cserélem a hajtókart és átrakom versenybringás csapágyra a hajtást. Aztán akkor marad láncos a gép.
Ez 46/36T-s tehát a kábé használható áttétel lesz. A kazettát a mostani 12-28T-ről akkor mondjuk 30 vagy 32-esre cserélem és van egy egész jó tartományom.
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #64808 üzenetére
Nalunk elofordult, hogy a vadnyul a kutyasetaltatas kozben szembe futott velunk az uton.
Szerencsejere a kutya nem oda figyelt, igy tolunk par meterre befordult a bozotosba es elinalt....Gyerekkoromban szuleim nyertek tombolan egy nagy feher nyulat, piros szemmel.
Azt nevelgettem egy ideig. Jo nagy nyul volt.FőDudu
-
Samott
addikt
#comic pictures
-
FőDudu
veterán
Amugy lehet egy masodik hullam, szoval az ovatossag nem art.
Nalunk eleg durva intezkedesek vannak.
Ozonos fertotlenites a szobakban, naponta. Taviranyitok es egyeb baszok fertotlenitese UV fennyel (ilyen hordozhato UVs dobozba rakjak oket amig takaritjak a szobat).
Bufe reggeli felejtos. Bar szinten. Snack szinten. Max keresre.Es ez meg csak par dolog. Majd 100 oldal a leiras.
Hatar fele nincs forgalom. Lattam 1-2 nemet rendszamot, 1-2 olaszt, de az a fajta orulet ami az elozo evekben ilyentajt mar ment az most meg veletlenul sincs. Alig van forgalom, inkabb nincs is. Azert tudom, ert ugye szombaton mentem grillt venni, se oda se vissza nem volt elottem auto. Holott ilyenkor mar kilometeres sorok voltak tavaly.
Nincsenek hollandok. Pedig tavaly a gyerek majd 200 sarga rendszamot szamolt a Koperig tarto 12KM alatt.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Mar tobb ismeros hivott, hogy foglalnanak es johetnek-e, biztonsagos-e, stb.
Ma megjott az olasz szomszed is. Februar 23-tol junius elejeig be voltak zarva a lakasba.
Persze, hogy majdnem sir oromeben, hogy 'hazaert'. Itt szuletett, majd kiment Ausztraliaba es oreg napjaira visszakoltozott. Csak van egy lakasa Triesztben is. Ott ragadt februarban.FőDudu
-
ncc1701
veterán
válasz FőDudu #64800 üzenetére
Felmérések szerint a magyarok 2/3-a nyitás után rögtön menne külföldre nyaralni. Gondolom ez nem magyar sajátosság. És ez már vagy 1 hónapos felmérés, mostanra már ez sokkal nagyobb szám lehet, egyre kevesebben hisznek már a #mindmeghalunk vírusban.
Mi is megyünk júli 13-án sógorokhoz a hegyekbe. Jövő héttől már nem kell negatív korona teszt, meg karantén.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest