Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
-
Jahno
veterán
"rengeteg cég- és termékspecifikus dolgot is fel kellene szívnom, amibe még bele se kezdtem."
Ezzel én is így vagyok, fele ember nem is foglalkozik velem, csak sodródom mindenfelé és még infót gyűjteni is nehéz. Vagy itt vannak a megszokások, ami rutin és állandó azt kiveszik a kezemből és csinálják, közelébe sem férek. Más apróságnak kinéző megfejthetetlen barmoságot meg idetolnak és oldjad meg.
-
-igu-
addikt
válasz qnadam #65988 üzenetére
Rögtön azzal kezdődött, hogy hiába magasabb az órabérem, mint korábban, itt csak 158 órával számolják a hónapot. Mivel a cég közelebb van, mint az előző, és elvileg használhatnám a tömegközlekedést (csak fél óra séta a városközpont, ahol a vasútállomás is van), így nem jár kilométerpénz a saját autóra.
Összességében egy kicsivel kevesebb lett a nettóm.A srác, akinek a helyére jöttem, elvileg jövő hónap közepén hagyja el az országot, addig kellene mindent átvennem tőle. Nos, ez úgy néz ki jelenleg, hogy ő heti 3 napot van itt, így az utóbbi 2 hétben 5 napot tudtam mellette tölteni. Ez a péntek kilőve, mert ünnepnap, utána ő elmegy egy hét szabadságra. Tegnap kiderült, hogy nem is hó közepén, hanem már 8-án repül, és azon a héten be se jön már. Na így lett az ígért 5 hét betanulás 6-7 nap.
Catia már megy, ha lassan is, meg többször ellenőrizve, de majdnem stabilan. De ez csak a meló kisebbik része, rengeteg cég- és termékspecifikus dolgot is fel kellene szívnom, amibe még bele se kezdtem. Mindemellett egyre sürgősebb lenne a nyelvtanulást is elkezdeni.
Elvileg a srác bele fog tudni nyúlni a dolgaimba táveléréssel az első kb. 2 hónapban (amíg nem talál melót külföldön), de ez is csak ígéret. Ha úgy teljesül, mint az eddigiek, akkor nagyjából semmit nem ér.
A felelősség elég nagy ebben a pozícióban, 5 méternél kisebb alkatrészről nem láttam még rajzot. Jó, mondjuk 12 méternél nagyobbról se.
Ha csak az egyik gép bebicsaklik, mert elírtam valamit, nem aprópénz megy a levesbe.Szóval ezt így inkább mégse.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
Ja. Annyira nem vagyok bátor a vízzel én sem.
Mondjuk XC60-al mentem már 440 mm-es vízbe bele, a kocsi motorháztetejére felfolyt a víz, ahogy a rámpán lehajtottam, aztán onnan meg fel a szélvédő feléig. A légszűrő persze nem ilyen mértékű vizet kapott, mert a motortérben máshogy áramlik a víz. Nem is lett semmi baja. A meg nem nevezett tesztelt alrendszer és komponensek is vígan muzsikáltak tovább.
-
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #65966 üzenetére
"Egy szép napon eleredt az eső, és nem állt el négy hónapon keresztül. Elárasztott minket mindenféle eső, ami csak van. Aprószemű, szurkálós eső, nagy, vastagon ömlő, oldalról zuhogó eső, és néha meg úgy nézett ki, hogy alulról esik fölfelé."
Avagy global warming mellékhatás, most már nálunk is van esős évszak.
-
npera
addikt
Kecskeméti audista megvolt? Megpróbált erőből áthajtani a vizen, mert ugye quattro....
Lehet, hogy nézett ízlandi vizenjárós buggy versenyeket....
-
ncc1701
veterán
Tegnap hazamentem, anyával elmentünk egyet bicajozni. Eléggé vizibicajozás lett belőle, elkezdett szakadni az eső + jó kis szél volt, h meg kellett állni, mert nem láttam 50 centit sem. Utána minden ment a mosásba, bicajos cipőt kis vellany fűtős ventivel 1 óra alatt megszárítottam, hátha tudok reggel is tekerni, de tiszta víz volt minden, nyilván este is esett. Kicsit fárasztó már ez a sok víz.
-
Sipi-
őstag
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Gabibácsi
őstag
Na felmondtam
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #65956 üzenetére
Én ma vettem. Asszony eléggé last minute bebúkolt egy utazást Magyarországra. Szokás szerint nulla rákészülés, hanem amikor átbúkolta a jegyet akkor szólt utána...
EU-s biztosítási kártyák lejártak, kedden igényeltem. Ha nem jön meg ma, akkor majd küldöm utánuk levélben. Holnap leáll az élet Svédországban, jön a nyárközép ünnepe. Maszkot ma vettem, mert tömegközlekedésen és boltokban még kell, ha jól értem.
Ha minden igaz, akkor a 2-hetes karantént már nem kapják a nyakukba legalább.
Én maradok a seggemen. Ahogy köhögök most úgysem tudnék repülni. Legalább tudom majd locsolni a virágokat. Win-win situation.
-
Jahno
veterán
Teljesen változó, de sokszor az a 15ezer pénz még idehaza is occsó. Néha látni 5ezresért a csomagot vagy ingyen osztják. Inkább pár fokkal értelmesebbeket árulnak, annak kisközért/kínai diszkont árfolyamán 500 forint / darabtól felfelé.
Persze ezt csak a közértben láttam, attól függ melyik oldali haverom hallgatod, bármelyik meg tudja magyarázni, hogy lehetetlen beszerezni és annak is 10ezer forint darabja pusztán kibaszásból de persze kötelező a BKV-n :-D
-
npera
addikt
Otthon mennyibe kerül egy 50 db-os egyszer használatos maszk csomag? FFP1 BFE, full fapad cucc.
Itt 499 SEK volt.
-
Jahno
veterán
Unixosok teljesen meghülyültek, minden rendelésről jön egy 2 megás PDF, aztán utána elektronikusan küldik a számlát. Ami 5 megabyte. Többi cég 30-60 kilobyteos cuccával szemben nem is tudom mit akarnak :-O
-
npera
addikt
válasz FőDudu #65934 üzenetére
Király! Írták az újságban, hogy a jóidővel a svédek elkezdtek utazni is, múlt hét óta talán 10 napsütéses ország irányába feloldották az utazási korlátozást.
A BBC-s dokumentumfilmet láttad a svédekről? A végén az összefoglaló, hogy hova utaznak ütős.....
-
npera
addikt
Egy litvány Vályi Pista megküldi az új Suprát a ganéban. Blueboi ne nézze, mert BMW-t gyepálnak részben
-
zetor2000
őstag
válasz Gabibácsi #65929 üzenetére
Asszem pont a balabit maradt, és a másikat, a balasys-t adták el. Vagy fordítva. 1-2 éve volt interjú az alapítókkal, amikor az eladás történt. Nincs az olyan nagyon messze, M4, Bikás Park, még parkolni is lehet a környéken, mert nem fizetős a jó része.
A Balabit az mostmá' OneIdentity...
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Gabibácsi
őstag
Docleres nem jött be, ráadásul húzták az időt és kamuindokot mondtak. Maradt a balabit amit már nem úgy hivnak. Csak kurva messze van, 11. Kerületi mordor
-
-
zetor2000
őstag
Billentyűzetes topicban van pár érdekes, de árban is azok
A klasszikus IBM Model M vagy F már nem tudom, rendelhető, 95+50 USD ért.
Egy másik minőségi gyártó a Ducky, de azon túl is van élet. Ha nem kell világítás, és a magyar ékezetek se mérvadóak, akkor elég széles a spektrum. Esetleg még a nagy enter vs kis enter lehet probléma, meg az í betű helye... ezek ugye a kiosztástól függenek.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz ncc1701 #65921 üzenetére
Most olyan mértékben kezdenek belesz*rni minden elővigyázatosságba az emberek (volt 2 hét meleg), hogy inkább elkezdenek tesztelni. Kezd kaotikus lenni a helyzet, a tengerparti fürdőzőkre olyan tömegek mennek ki, hogy a tömegközlekedés összeomlik tőlük. Így pedig nehéz a távolságtartási javaslatokat betartani, hogy a villamoson a tetőről is lógnak az emberek.
-
blueboi69
senior tag
Közben megvadultam, rendeltem egy csupasz rohadt kasznit motor nélkül, viszont kiváló állítható futóművel, úgyhogy most a vas alá is pattintottam és nagyon menő, mert könnyedén 1-1karral kerekenként lehet állítani a magasságot. A legalsó álláson pont leér a váz.
Ja fűnyíróról beszéltem -
-
npera
addikt
Kezdik belátni a politikusok, hogy nem működik a nyájimmunitás olyan vidáman, mint elgondolták. Most terveznek egy 17k fős tesztelést a városban. A hadsereget is bevonják a lebonyolításban, 5 nagy központot létesítenek.
-
zetor2000
őstag
Nekem ez előtt valami lapos Rapoo volt, az olyasmi mint a MAC klaviatúra, lapos és khm... nem annyira jó. Néha nem írta a karaktert, néha mást írt, néha ilyen multimédia kombót gondolt magának, és némította a hangot.
Ez a Fnatic egy egész kellemes jószág, nem egy húúde, de nem is egy tré valami. Súlya van, ami a megbízhatóság jele, Borisz óta tudom. Ránézésre is billentyűzet formája van.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Természetesen fel lehet, amennyiben az Cherry MX (ez csak egy példa, hogy van ilyen is). Minden más esetben a rögzítés a "kedves felhasználó" feladata.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz zetor2000 #65914 üzenetére
Egy jó klaviatúra áldás. Én most egy Cherry KC-1000 előtt ülök. Nem egy nagy durranás, de az árához képest jó.
Az előző kép egy iMac 2011 volt a hozzá tartozó Apple szuperlapos billentyűzettel. Attól agyf*szt kaptam. A gombok nem egyszerűen csak benyomódtak, hanem valamilyen irányba támolyogva besüllyedtek inkább. Teljesen véletlenszerűen választva irányt, ahogy éppen sikerült lenyomni. Kellemetlen nyomáspont, ráadásul csendes sem volt igazából, csak szar.
Ezt mondjuk űberelte asszony MacBook 2017-es gépe, az konkrétan egy fos volt. A gombokat alig lehetett benyomni, de valamennyire azért be kellett. Bármennyire is óvtuk egy picit kezdett vásni a billentyűzet a végére. Amikor el sikerült adni eljátszottam az utolsó cserkészes táncot.....
Nekem svéd kiosztású a billentyűzet, de nem zavar a gépelésben, mivel a magyarra átállítva sem nézem a gombokat.
-
zetor2000
őstag
#dlágaszágaink:
Ha esetleg mechanikus, idegennyelvű de megfelelő kiosztású klaviatúrát használtok, ami még világít is, arra megoldás lehet egy gombsapka készlet.
Cherry MX gombokkal szerelt billentyűzetekhez gyárt a CoolerMaster ilyet. Cikkszáma:
SGA-KC01-KKCP1-HU .
Ez fekete, és a feliratot világítja át a gombba épített led.
Azért írom, mert én ilyet vettem. Használtan relatíve olcsón ki lehet fogni mindenféle billentyűzetet, ami mechanikus. Hogy ez miért jó /nem jó / divat, nem célom kivesézni, nekem bejön ez a mecha klavi. Az enyém egy Fnatic Gear Rush típus, nem szivárvány, de pirosan világít. De német nyelvű volt, ami hát nem az igazi. Tegnap vettem át egy csomagot, amit az iWay-nál rendeltem, és roppant komoly összeg volt, 30 Ft. 1490 volt a szállítás, amit csak később vettem észre, mindegy. Most már 270 Ft ugyanez.
A csomag durván az összes (!) olyan gombot tartalmazza, amit a magyar kiosztás miatt cserélni kell, nem csak pár ékezetest. A teljes 0...ó sort, a Q,W,E, U, Ő, Ú stb... mindent. És egészen olyan, mint amivel a Fnatic szerelte a klavit.
Most örülök, nem ütök annyit mellé.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Gabibácsi
őstag
Nah, nem is decathlonis, hanem tchibos, még a szlovák exasszonyom vette
-
-NoVa-
addikt
válasz Gabibácsi #65900 üzenetére
Decathlonos karikára csukható? Új korában a kertben ipaddal youtubeal felszerelkezve rászántam ~15 percet mire begyakoroltam rutinszerűen a csukást, azóta tényleg egy mozdulat. Komplex, 3 dimenziós mozdulat, de 2 másodperc. Tengerparton kapok is érte gyilkos pillantásokat más, 40 perces tortúrán átesett apukáktól.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Autós topik
- Óra topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest