Hirdetés
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz canniball #26341 üzenetére
A NAS-t ne úgy képeld el, hogy több TB-s szervert akarok üzemeltetni... csak amit a vinyón tárolok, azt meg akarom osztani az otthoni hálózaton is. A képen is látható usb-s hdd-t kötném rá, az 750 GB-s.
A proci biztos hogy elég lenne, mert hasonló van a tabletemben is, és hdmi-vel gyönyörűen viszi a 1080p videókat. (Csak ugye azt mégse akarom asztali gépnek befogni, még hogyha korlátozottan is, de alkalmas rá.)A házakat megnézem, köszi
-
barnam_
nagyúr
Sziasztok,
Egy kis fogyasztású HTPC-t/NAS-t szeretnék építeni a TV mögé. Mivel amúgy sem lenne szem előtt, azt tervezem, hogy ház nélkül lenne kipakolva, ha lehet, passzív hűtéssel (ha nagyon kell, egy ventit eltudnék képelni). Win8-t futtatna, ami elvárás, hogy fHD videót vigyen, némi zenét hallgatnék, meg neteznék rajta. Játékra soha nem használnám, arra ott az Xbox.
Alaplapra integrált procis megoldásokat néztem, azok közül is az Intel Bay Trail platformra épülőket:
GIGABYTE GA-J1800N-D2P - 19.355 Ft
GIGABYTE GA-J1900N-D3V - 24.714Az első 2, a második 4 magos, és hozza egy régebbi Core2Duo teljesítményét, 10W-os TDP mellett. Van valakinek ilyennel tapasztalata? Van egy Toshiba Encore Win8-as tabletem, abban egy Atom Z3740 proci van, teljesítményben az is hozza a minimumot.
Viszont probléma a tápegység: nem akarok egy több száz W-os tápot rákötni, a passzív hűtésűek pedig nagyon drágák. Arra gondoltam, hogy valamilyen notebook táppal meglehetne hajtani?
Illetve az is felmerült, hogy esetleg egy android-os minipc is megfelelne a célnak...
-
barnam_
nagyúr
Ugyan nem teljes HTPC-t szeretnék építeni, de a jelenlegi PC-met egy halk, kis méretű házba szeretném átrakni. Főleg netre és filmre használom a gépet, nem játszok sokat. Konzolt nem akarok venni, mert elég drágák hozzá a játékok, viszont garancia is kell...
Milyen házak vannak, amik megfelelnének az igényeimnek? Lehetőleg max. 15k legyen az ára, nem kell csilli-villinek lennie. MicroATX alaplap is szóba jöhet, de nem tudom milyet
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest