Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Lehet picit hosszúra nyúlik az írásom/kérdésem, ezért bocs mindenkitől.
1. Info mindenkinek: Win10 + Kodi 17.6 (alap beállítások + passthrough) + Torrent melyet a HTPC-n üzemeltetek az alábbi filmek gond nélkül lefutottak, drop mentesen:
Justice.League.2017.UHD.BluRay.2160p.REMUX.TrueHD.7.1.ATMOS.HEVC.HuN-TRiNiTY
Maze.Runner.The.Death.Cure.2018.UHD.REMUX.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.HuN-TRiNiTYAngolul 5.1-ben néztem, rendszer visszaskálázott mivel 1080p-s Tv-m van : HTPC (HDMI) => Pioneer VSX-932 => Sony Bravia KDL-42W815B
Maze.Runner esetén indítás után crashelt néha és Kodi kilépett de utána tökéletesen futott.
(infókat a szokásos ,,oldalon" eléritek)2. kérdés : Asorck J4105-ITX + 8GB ram... Érdemes e váltani????
Ha valaki hosszútávra tervez, akkor érdemes e váltani az alábbi 2 konfig valamelyikére?
Miért is gondolkodtam el rajta?
-Linux : Asrock J4105-ITX esetén Ubuntu 18.04-et feltettem de HDMI-s gondjaim vannak bootoláskor, kép elmegy, és VAAPI sem az igazi mert hiányoznak package-k. Firmware a elgújabb aimt a nuc bloghon is írtak (1.7.3) illetve kernel is 4.15 vagy 4.16, de részemről nem az igazi. Tv-m még nem tudja de ugye itt még nincs HDR támogatás
- Libreelec(minilal Linux): jelenleg 8.2.5-t feltettem, majd Update mappába egy Milhouse féle Gemini Lake-t támogató 9-es Alpha-t feltettem. Nem rossz eddig hibát nem találtam...Hosszutávon ő lehet a kifizetődő szerintem.
- Windows: Jelenleg elég sokat zabál, felesleges szolgáltatásokat próbáltam kilőni , Kodi + megosztás + torrentre tökéletes. Később próbálom az Windows 10 LTBS verzót is, ami egy ,,kiheréltebb" Windows, már bocs a megfogalmazásért.Jelegleg a mostnai konfig is tökéletesen megfelel amire használom, viszont még nem 100% hogy lesz HDR támogatás mert azt ahogy olvasom 7 és 8 generációs i3-ra lesz támoatás tutira. (aztán remélem az én, mi lapunkra is)
2 opció van amire türelmesen várnék/várok (mint Ti is sokan):
- i3-8100T + valami ITX-es Lap
- AMD Ryzen 2200GE + ITXEs lap (X470 vagy egyébb HDMI 2.0-t támogató lap)Mindenképp ha lehetne IGP-vel oldanám meg a 4k lejátszást hosszúvávon , habár lehet olcsóbban kijönnék egy G4650 + ITX-es lap + RX550/1030-al)
Kinek mi a véleménye?
Válaszokat előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest