Új hozzászólás Aktív témák

  • AthlonXP

    őstag

    válasz MasterMark #57919 üzenetére

    Az erősítőben úgy van állítva igen (pl. stereonál), de amikor a gép átállítja nekem szélessávúra a hanfalakat, akkor a mélyről el vesz mindent. Onnantól meg az erősítő nem kap jelet csak az 5 fő hangszóróra, olyan, mintha a sub kébelét lecsatlakoztatnám a gépről. A frontok így megkapják a teljes sávot, de mivel azok fizikailag kicsik, így eleve nem tudják a mély hangokat megszólaltatni. Asszem 2-300Hz fölött kezdenek megszólalni. Amivel nics is baj, hisz az alatt ott mélynyomó, így nekik csak a közép és a magas hangokat kell megszólaltani.
    Az erősítő meg jelen esetben nem végez leválasztást, mert 5.1 analóg bementre van állítva, ilyenkor pedig az egyes hangszórók bemenetére adott teljes hangsávvot küldi tovább a hangfalakra. Nyilván ha ebben a módban van, akkor joggal feltételezi, hogy a mélyhangok a külön sub bemeneten keresztül jönnek és neki csak küldeni kell tovább azt.
    Ha 5.0-ás rendszert kötsz rá és olyan jelet is adsz be neki, akkor ugye a frontok fogják átvenni a mélynyomó szerepét is, pl. oszlop hangfalak esetén. Ott már mehet a teljes hangsáv a frontokra, mert a hangfalakban levő hangváltó, majd elosztja a frekvenciákat a benne lévő hangszórókra, így oda nem is kell külön sub. Annyi mélyed lesz, amennyit a hangfalak tudnak.
    De nekem csak sima, egyutas, polchangszóróim vannak frontnak beállítva, így hiába megy rájuk a teljes zenei hangsáv, semmi mélyet nem fognak tudni kiadni, mert nem arra lettek tervezve, az erősítőm meg nem szedi le róluk a mélyeket, csak ha külön beállítom. Ezért nem mindegy a beállítás a PC-n és ezért szívtam vele, mert azt hittem, valami egyéb baj van. Eszembe sem jutott, hogy ő állítja vissza a hagszórók konfigját.

Új hozzászólás Aktív témák