-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz zolaas #33650 üzenetére
XBMC-ben nem elég a HD hangsávra váltani, hanem az "Audio menüben" be kell állítani a passthrough-t
Ezután aktívak lesznek azok a pontok, ahol bepipálhatod, hogy az erősítőd mit képes dekódolni (DD, DTS, stb.) Ezeket mind be kell pöttyözni, ha azt akarod, hogy a kódolt hangot kiküldje az XBMC az erősítőnek.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
zolaas
senior tag
válasz Patice #33651 üzenetére
XBMC-ben nem elég a HD hangsávra váltani, hanem az "Audio menüben" be kell állítani a passthrough-t
-Ezt a főmenüben Rendszer/Hangkimenet pontban kell ugye? Merthogy ott ezek ki vannak jelölve. "Közvetlen hangtovábbítás eszköze: Wasapi Realtek Hdmi output" Alatta az összes cucc kipöttyözve.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
nagyúr
Sziasztok!
Zenelejátszó PC-hez alkalmas lenne ez az alaplap? Ha esetleg később mégsem csak zene, hanem film is képbe kerül, akkor is megállja a helyét, vagy ahhoz már az erősebb procis szükségeltetik? (8-10k a különbség a kettő között.)
Köszönöm!
-
Skillet
addikt
válasz liszi70 #33653 üzenetére
Q1900-ról írtam egy blogot. Ha gondolod, lesd meg.
Online rádiókat úgy szoktam indítani, hogy megvannak a .m3u fájlok, azokat indítom. De van, hogy pár másodperc, vagy pár perc után kilép a lejátszásból. Olyan is van, hogy órákig hiba nélkül fut. Mi lehet a gond?
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
törölt tag
válasz zolaas #33650 üzenetére
Ugye nem ezzel az egy darab HD audio anyaggal próbálkozol, egyéb filmmel, koncerttel is tesztelted? Ráadásul DTS-HD HRA, ami nem ugyanaz, mint a HD MA, de addig nem térek ki a lehetséges hibára, amíg ezt megerősíted vagy cáfolod.
Egy biztos, AMD>HDMI out HTPC esetén semmi szükség Realtek driverre, irtani kell. Egyedül az AMD Catalyst Omega drivert kell telepíteni. Magyarul az utolsó stabil Omega (14.12) AMD szoftvert. Ez megoldja a kép és HDMI hangátvitel egymagában, ahogy egyébként az összes visszafelé is.
Mellékesen, Adele: Live at the Royal Albert Hall Blu-ray koncertje HD MA, nem HRA. Ez valami demó anyag, esetleg torrentkirály kókányolta?
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz #75912448 #33658 üzenetére
Adele: Eredeti BluRay.
Viszont csak ez az egy volt ami HD hangokat is tartalmaz. Úgyhogy éppen most van beszerzés alatt több anyag is Hátha a lemezzel van gond...
ATI-s alaplapi HDMI kijárat semmi külön videókártya. Azért kell a Realtek driver, mert ha csak simán a Cata vann fenn akkor csak pcm-ben hajlandó a jelet kiküldeni. A Catalyst-ban nem is aktiv a Hangbeállításoknál a HDMI, mert azt írja, h olyan eszköz van rajta ami nem képes hangot lejátszani és az AVR-re kötött LG TV-m ismeri fel. Eközben a win hangeszközök közt ott van és aktív is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zolaas #33659 üzenetére
Annyit érdemes tudni a DTS-HD HRA és Kodi vagy MPC kapcsolatáról, hogy bizonyos erősítőkkel az audio engine nem tud együttműködni (egyszerűen fogalmazva hibás információcsere miatt), ezért vagy kussban lesz az AVR, vagy lejátssza DTS HD MA-nak felismerve, de halkan, pocsék hangminőségben.
Ezzel ellentétben pl a Power DVD ugyanezen HRA anyagokat HRA-ként szép tisztán kiadja. Valószínűleg jobban megírták az audio kijáratot. Összességében sem sok HRA Blu-ray jelent meg, de azért vannak, ezért kérdeztem, hogy csak ezzel van-e gondod, mert az erősítőd beleeshet azon típusokba, ahol ez említett jelenség fennáll. Természetesen TrueHD, DTS-HD MA vagy LPCM hangfolyam esetén nincs semmi gond.
...Azért kell a Realtek driver, mert ha csak simán a Cata vann fenn akkor csak pcm-ben hajlandó a jelet kiküldeni. ...
Mondjuk ez abnormális jelenség, valószínűleg össze van már kutyulva a rendszer.
-
zolaas
senior tag
válasz #75912448 #33660 üzenetére
No majd, ha hazaérek meglátjuk. Realtek le Catalyst legyalul és újratesz. Addigra lesznek más Hd-s filmek stb-is. Egyébként nagyon nem lehet összekutyulva, hisz 1 napja tettem fel a realtek drivert, azelőtt csak a Cata volt fenn, de úgy sem volt jó...
Erősítőm: Yamaha RX-V 2065. (Kellett nekem HDMI-s vacak )[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
Érdekes problémába ütköztem. Eddigi összekötésem: HTPC-->Denon AVR-->tévé volt HDMI kapcsolaton keresztül. Ha akár magában, tévé nélkül ment a HTPC, miután bekapcsoltam az erősítőt, a Denon megjelent alapértelmezett hangeszközként és happy voltam. AM1 alaplap, Windows 8.
Most bekerült egy vetítő a láncba, összekötés:
HTPC DVI kimenet --> DVI-HDMI kábelen a tévébe.
HTPC HDMI kimenet --> Denon --> projektor.
Most a Windows hangeszközként felismeri a tévét, hang is közlekedik erősítő beiktatás nélkül. Az a bajom, hogy ha előbb a HTPC van bekapcsolva, a Denon későbbi bekapcsolásakor nem jelenik meg hangeszközként. A Windows ír is egy hibaüzenetet, miszerint van már egy DVI-HDMI összekötés.
Ha előbb a Denont indítom, majd utána a HTPC-t, akkor az erősítő már alapértelmezett eszköz lesz, azaz nincs hiba. Viszont ez kényelmetlen megoldás, gyakorlatilag ha már bekapcsolt HTPC-vel projektoron filmeznék, újra kell indítsam a gépet bekapcsolva az erősítőt is.
Van arra bármilyen megoldás, hogy üzemelő HTPC mellett úgy tudjam elindítani a Denont, hogy a Windows fel is ismerje? Jelen pillanatban az istenért sem írná felül a DVI-HDMI tévés hangkijáratát, ha letiltom, akkor sem.
A tévé akár ki, akár bekapcsolt állapotban van, a Windows a hangeszközöknél előnyben részesíti, kivéve ha a Denon már aktív.
-
zoltan6
őstag
válasz Oszilaci #33666 üzenetére
igen,közben leesett hogy azt nem viszi át,pedig mekkora hülyeség már,optikai kábelen internettel látnak el több millió embert 7.1 csatornát meg nem visz át
azért is nem jutott eszembe,mert nekem csak sima 5.1-s dolby digital,dts erősítőm van.mondjuk nem is sok filmet láttam még 7.1-ben,főleg szinkronosban. -
sanzi89
addikt
Van-e arra valamilyen mód, hogy DSUB-on egy J1900-as gépre kötök egy monitort, amin böngészek, dolgozok, bármit csinálok, és egyszerre, párhuzamosan HDMI-n rákötök egy TV-t, amin fut folyamatosan mondjuk az Openelec ami a másodlagos monitoron futna folyamatosan.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz MasterMark #33670 üzenetére
A Kodi is teljesen megfelelne. Már csak az irányítás a kérdés. Valaki filmezik, és szeretne bóklászni a menüben, miközben én egerészek a böngészőben. Ilyenkor mi van? Vagy miként lehetne ezt valahogy megoldani?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
anti22
tag
Elkészült az én dvd játékosom is.
Cooler Master Elite 120 Advenced
ASRock QC5000-ITX/PH
be quiet! PURE POWER L8 | 350W
Kingston HyperX FURY Red 2x4Gb 1600Mhz CL10
Kingston HyperX 3K 120Gb SSD
WD Red 2Tb HDD
ASUS DRW 24F1ST
Hama Uzzano
Windows 8.1 pro 64 bit OS
POWERDVD 14 lejátszó program
Azt hiszem elég jól sikerült konfig lett. Majdnem teljesen hangtalan a gép. Boot idő 12-20 mp. Egyetlen dolog van hogy 4k videónál már köhög a kicsike.Érdemes lenne megtolni egy videó kártyával? Amúgy BD 50 3D filmeket simán megeszi.Üdv:Anti
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Zotac Zbox MA320-at és olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az mitől lehet, hogy ha HMDI-n keresztül a házimozi erősítőn hallgatok mp3-at vagy egyéb zenét a hangja néha torzít, recseg film és videó vagy Youtube akár MKV esetén tökéletes...illetve ha lehúzom róla a monitort és csak a hdmi-n megy Olyan a jelenség mintha kevés lenne az órajel neki vagy t@köm sem tudja Driverekből legfrissebb, próbálgattam sokfélét, 4* raktam újra, UEFI is legfrissebb eléggé tanácstalan vagyok NÉMI HELP elkélne[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
rappit4
őstag
Na, most azért már kb. egy hete tesztelgetem a konfigot és nagyon meg vagyok vele elégedve (qc5000, 4gb ram, win 8.1), majdnem az összes elképzelést sikerült megvalósítan (tavirányitott torrent, szerver stb) hála nektek Eddig nagyon bejön a cucc és végre faterom is hajlandó lett használni a médialejátszóval ellentétben Még annyi gondom lenne, hogy ha a filmek mappámba berakok egy BDMV struktúrájú blu-ray filmet akkor mindenfélé fájlnevet elkezd megkeresni és teleszemeteli a filmes jukeboxomat. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
mini-ITX topic-ból itányítottak át a lenti kérdéssel, hátha itt nagyobb sikerrel játok:
Asrock AM1H-ITX + AMD 5350 + 60-as A-data SSD + 90W-os minőségi paneltáp konfiggal Win 8.1 alatt Kodi indítása több, mint fél percet emészt fel. A Win boot kellően gyors, a rendszerben egyéb lassúságot nem tapasztalok. Valakinél hasonló? -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Alakul a dolog a fejemben htpc ügyileg:Alap ötlet az volt hogy popcorn a400 + syno nas.
Itt is és a nas topiknan is olvastam hogy bay-trail (q1900itx) a rátelepített szoftver függvényében mindkét feladatot el tudja látni (win+xmbc/kodi vagy xpenology)
Külön dedikált nasra oriási szükséget nem érzek. Nem töltök 0-24, ha nem vagyok itthon ritka hogy itthon tárolt adatra lenne szükség - főleg hogy nagyrészt itthon dolgozok asztalin, laptopon, tableten nem. Filmezni is 90%ban vetítőn (néha egy light sorozat reggeli közben iPaden vagy laptopon).
Torrent jó lenne ha onnan futna és egyből oda is töltene és akkor "etetné" a htpct.Mozi viszont fontos, benq 1300as vetítő van 106" grandview vászonnal és egy onkyo 807es erősítővel.
Szóval elsődleges a HTPC.
Ha jól tudom win alatt virtuális gépen futtatható a xpenology szóval akkor a "nas" meg lenne oldva.
Akik a baytrailt nasként használják ugyanugy megy a gép 24/7 mint egy rendes syno szóval végülis így a szinte teljes értékű nas lenne, és lehetne róla filmezni is.olvasgatás szinten vagyok, annyira nem vagyok képbe egyik platformon se.. kezdő lökést megadhatnátok hogy az elképzelés jó e.
Közben kiegészíteném azzal, hogy PH! cikkben bemutatták az Asustor AS5002T Nast Kodival. Ez végül is szintén q1900 alapon gyárilag egyesíti azt amit fentebb írtam. persze szinte dupla áron..cserébe "plugandplay"
Köszönöm!
-
rappit4
őstag
válasz MasterMark #33681 üzenetére
Na közbe rájöttem: Nekem így nézett ki: Interstellar/BDMV/"sokféle file" namost bele kell menni a filekezelőben az interstellarba és a bdmv mappa tartalmát filmről átállítani "nincs"-re.
-
Froclee
őstag
válasz Hooper #33684 üzenetére
Szerintem valamilyen Linux disztribúcióval jobban járnál a virtualizáció helyett. Megy ott is Kodi, SMB, NFS meg torrent is, ráadásul kevesebb erőforrás kell neki. Ezeket nem nehéz beállítani egy kezdőnek sem. Hátulütője, hogy nincs full3d csak felezett. Ha mégis kéne, akkor csak a Windows.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz zolaas #33661 üzenetére
Nem kell a realtek driver, még FM1-es alaplapom volt, akkor nekem is a realtek kavart be. Tiszta windows telepítés, az alaplapi relatek hang eszközt (ha van) jobb ha kikapcsolod biosban (nég a Win telepítése előtt), vagy legalábbis amíg nem sikerül rendesen telepíteni a Catalyst-ot.
Amikor felment a Catalyst Omega, A végén nézd meg a riportot, nincs-e valami "failed" a telepítés során. Nekem most -igaz- Win10-en, de nem akar felmenni a AMD audio drivere, Korábbi catalysttal nem volt gond....és csak annyit ír a catalyst manager, hogy warning keletkezett a telepítés során. (Szerintem azt kellene írnia, hogy full sz@r lett az audio felepítés... )Szóval szerintem nyoma se legyen a rendszeredben realtek-nek, se a XBMC/KODI-ban se a Device Managerben, látszódjanak a frekvenciák egész 192kHz-ig, 24bit... és a HDCP támogatás. Majd a Kodi beállítások....
-
anti22
tag
Hang problémát nem a Realtek driver okozza. Catalyst drivert ne automatikus telepitessel végezd hanem kézileg kiválasztva mit telepitsen. Az AMD hdmi driver pipát ki kel venni és mehet tovább a telepítés.Realtek driver is mehet utána. Hdmi driver okozza a hang gubancot. Kinlodtam én is mielőtt rájöttem miért nincs hang a gépen.
Üdv:Anti
-
drdr
senior tag
válasz anti22 #33688 üzenetére
Igen, most nekem nem a realtek-kel van bajom, nincs is a rendszerben, hanem az alap windows HDMI Audio driverrel...
Mindig kézzel telepítem a Catalystot, mert vannak olyan összetevői, ami nekem nem kell....
A baj ott van, ha a Device managerben felkiálltójeles a HDMI audio, a catalyst fel sem kínálja a telepítés lehetőségét, ha a HDMI Audio (by windows) telepítve akár kiveszem a pipát, akár nem a Catalyst installerben, később nem tudom kézzel módosítani, nincs lehetőségem az AMD drivert kézzel telepíteni nyomát nem találtam a gépen, nem is telepíti fel egyáltalán és ha volt pipa akkor a riportban "failed"....Esetleg van ötleted hol találom meg az inf-et pl., amivel aztán device managerből tudnám kézzel telepíteni (vagy legalábbis megpróbálni)?
Itt van hang csak éppen nincs HDCP támogatás és max 48kHz és 16bit amit képes lejátszani. A speaker setup is csak sztereót enged beállítani...
Illetve zolaas eredeti problémáját látva, fentebb írta, hogy realtek HDMI-t lát a wasapinál... Nekem azzal szintén nem volt jó korábban (másik OS-en, másik alaplappal)...
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz anti22 #33688 üzenetére
Itt is van hasonló probléma, bár ez egy évvel ezelőtti. Megfogom próbálni relatek driverrel is, bár a topic vége felé sikertelen volt....
Mondjuk érdekes, mert az APU-mal semmi gond, csak Catalystot telepítek, az asztali AMD HD 7790 meg nem jó Catalysttel, legalábbis az Omega óta.... (bár még nem próbáltam régebbit telepíteni...)
-
zolaas
senior tag
Fejlemények HDMI ügyében.
Ma délben volt egy kis időm és letörölgettem mindent, sima win driverek voltak csak fenn. Sem Cata, sem Realtek se semmi. Lejátszó: XBMC (Gotham) - csak PCM jeleket adott ki. MPC HC - ugyanez.
Csak Catalyst driver (azon belül csak VGA driver) semmi változás csak PCM hang ki mind2 lejátszóval.
Full Catalyst: XBMC szintén csak PCM, MPC HC - az AVR kijelzőjén ugrál mindenféle formátum, hol ilyen hol olyan...( DTS MSTR- DTS vagy TRUEHD-DD) Attól függően, h milyenek voltak a források. No itt aztán kapufa, gondoltam a driverek fel le pakolása adott a winnek, ezért gyorsan újrahúztam.
Szűz win, minden ugyanígy erre pont ugyanezen dolgokat produkálja, kivéve, hogy MPC HC alatt nem ugrál a jel. Csak sima DTS és DD a kijelzőn.
Majd jött a realtek driver: XBMC semmi változás, MPC HC minden fasza...na most mi legyen?
MPC HC-t be lehet hívni valahogyan az XBMC alá lejátszónak? Mert akkor legalább a távom vinné. Illetve a Kodi mikor frissül? Mert azt még lehet kivárnám, hátha meggyógyulna az alatt a távom, mindenesetre este azért felteszem a Helix-et és megnézem az alatt, hogy megy e a passtrough az én AVR-el.Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
zolaas
senior tag
válasz MasterMark #33694 üzenetére
Micsiri?
HTPC:A6 5400+GA-F2A88XM-D3H lap 4 gb Ram
AVR Yamaha RX-V 2065Remélem tudja HD-t....
Mondjuk, most, h így kérdezed lehet az AVR-t is resetelem majd.
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz MasterMark #33696 üzenetére
Itt a kulcs:" kellene" De nem az...
Egyszer már majdnem eladtam az egész Htpc-t, lehet most jött el az ideje...Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- LED világítás a lakásban
- DUNE médialejátszók topicja
- World of Tanks - MMO
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Akciókamerák
- Sorozatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iPhone topik