Új hozzászólás Aktív témák

  • freddirty

    senior tag

    Összeállt a gépem és pár szoftvert le is teszteltem az utóbbi pár napban. Ime az én receptem hátha ez valakinek tanulságos lesz:

    Hardver:
    Mobo: Abit Fatal1ty F-I90HD (mert ezen van HDMI kimenet)
    Proc.: Core 2 Duo E4300 1.8Ghz (a hűtő egy Spire borda plussz egy leszabályozott Noctua 8cm-es venti=nulla hang hideg borda mellett!!)
    Mem.: 1Gbyte
    Remote: MS MCE remote
    Power supp.: FSP 350W

    A remote elég drága de nem láttam más megoldást. A tavir.hu USB-s vevője nem képes PC ki/be kapcsolásra és szoftveres oldalon „kihívásokkal” küzd. A MS megoldása drága ám jó. Ráadásul a távirányítóját rakhatom el vagy dobhatom ki, mert nyilván az univerzális tanítható távirányítómat használom.

    Szoftverek:

    OS: Vista 32 bit. Egy ideig próbálkoztam a 64bitessel is de érezhetően lassabb volt(!) és volt olyan program ami nem futott!
    HTPC frontend sw: Mediaportal. Kipróbáltam a Vista Media Center-t és a Meedio-t is.
    A Vista Media Center szép, ámde nem túl rugalmas (értsd pluginok hiánya).
    A Meedio pedig valahogy nem tűnt egy kiforrott rendszernek az 1.41 verziószám ellenére sem. Néha hibaüzenetek kilépésnél, feltelepítve a skin-eket nem úgy néztek ki mint ahogy kellene, a magyarítás elég gagyi (vagy valami rossz elavult verzió linkje volt itt a fórumon) és valahogy túl van bonyolítva - nem áll kézre az egész.
    A Mediaportal 0.2.2.0-es verzója szép, teljesen stabil, kellően magyarított, sok a plugin kellemes a konfigurálás. Ingyenes!!
    Codecs: A K-Lite legújabb Mega codec pack-ja ment fel. Ez pont azt tartalmazza ami egy ilyen HTPC-hez kell. (kicsit még talán többet is). Főleg azért ez a pack mert ebben már benne van a CoreAVC 1.3.0.0!! És szabadon letölthető!!! (Talán mert a CoreAVC forgalmazása behalt és a homepage-en is a legfrisebb az 1.2.0?!?)
    Other tools:
    - Vista Manager 1.1.5. Optimalizására, gyorsabb bootolásra, és be lehet állítani a vistát hogy automatikusan logon-oljon egy jelszavas account-ot.
    - Terminál szerver (hogy egyszerre benn lehessen a HTPC frontend user és párhuzamosan még manage-elni is lehessen távolról): http://www.missingremote.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1220&Itemid=1&mosmsg=Item+successfully+saved

    Ismert hibák, hiányosságok:
    -Vista nem ébred fel sleep módból, egyenlőre a hibernálás megy csak.
    -A tápventi (12cm) még hallható, oda még beszerelek egy potit.
    -Nincs ház. A tervek szerint egy használt de nem működő CD lejátszót veszek 1-2e Ft-ért és annak a házába települök be. Drágább alternatítvaként (+18-20e) egy Aerocool Aerocube merült fel, a csúnya átlátszó plexik eltakarására fóliát ragasztva.
    -Egy wireless gamepad mert az alaplapi videokártya elviszi a közepes hwigényű játékokat is. Pl. Virtua Tennis 3 k. jól néz ki LCD TV-n :)

    fred

Új hozzászólás Aktív témák