- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rigo88
aktív tag
válasz slashing #16693 üzenetére
dejó h mindig automatikusan törlöm letöltés után a nfo fájlt
nekem amúgy mindegy a nyelv, csak LEGYEN benne az adatbázisban.
aero skint használok, és nem tudom h a "kézzel" bevitt filmeknél miért nincs jelezve, h 720 1080 divx dvd vhs stb.. lehet h pont a nfo fájl hiánya miatt!?Dirr
-
canniball
nagyúr
válasz slashing #16700 üzenetére
"de egy torrent-ben lévő nfo az esetek 99%-ban azonos a videó fájl nevével..."
Ezért írtam hogy azt nevezze át és a portos legyen az azonos nevű."...de akkor meg minek letölteni ha utána még készíteni is kell egy másikat meg át is kell nevezni."
Korábban írta hogy amit szed azt vissza is osztja, gondolom ilyenkor nem árt ha ott az eredeti még ha más néven is."ha meg átnevezi akkor a torrent kliens szerintem hibát fog jelezni arra a torrent-e!"
Ezt nem tudom, nem értek a torrenthez.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
slashing
senior tag
válasz rigo88 #16701 üzenetére
Huha kezditek összekeverni a dolgokat.
Tehát összefoglalva, ha torrent és seedben akarod tartani és még nfo-t is akarsz használni akkor SZERINTEM
1. A torrent letöltésénél ne a torrent-ben felajánlott könyvtárat hozassátok létre hanem egy csak a film címét tartalmazó mappába mentéstek ezt simán át lehet írni mielőtt elkezditek letölteni márha nem egy figyelt mappát használtok ahonnan automatikusan letölt a kliens. + a scraper beállításoknál állítsátok be hogy a könyvtár neve alapján kerressen ne a fájlnév alapján!
2. Ne töltsétek le a torrent-ben lévő nfo-t így tuti nem lesz belőle kavarás hogy olyan nfo-ból akarja kinyerni a screper a linket ami tele van cseszve minden szír szar rilíz adatokkal.Mit jelent nálad az hogy kézzel, ezt tisztázni kéne először is. Nálam ez azt takarja hogy fogsz egy üres munkfüzetet és feltöltöd a film információjával és elmented .nfo ként. Ha nálad is ezt jelenti akkor azért nincs meg a 720p stb... adat mert nem írtad bele ez:
<video>
<width>1280</width>
<height>720</height>
<aspect>16:9</aspect>
<codec>h264</codec>
<duration>0</duration>
<bitrate>4 762 Kbps</bitrate>
<container>.mkv</container>
</video>a width / height részből állapítja meg az xbmc hogy hogy milyen logót rakjon ki a filmhez jelen esetben 720p-t fog kirakni kiírja hogy 16:9-es a képarány h264 kódolású....
#16703) canniball
ha nem tölti le az nfo fájlt akkor annyi különbség lesz hogy nem seedernként jelenik meg a torrent oldalon hanem leecher-ként mivel nem töltötte le teljesen az adott torrentet de ez nem oszt nem szoroz a többi fájl visszaosztása szempontjából. Ellenben ha a letöltött torrent fájlokat átnevezi akkor nem tudja majd feltölteni mivel megváltoztatta a fájlnevét.
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
válasz slashing #16704 üzenetére
itt az azt jelenti, hogy a scraper által fel nem ismert mappákra rámegyek és azt mondom hogy update library vagy scan to library or whatever. és ekkor előjön egy ablak ahol a keresendő stringet meg kell adni. pl a film címét leginkább. a legtöbbször a már említett kettőspontot tartalmazó valamint római-arab számozású illetve pl star warsnál okosan episode-ként megjelölt részeknél fordul elő.
én még nem láttam nfo-t amiben az általad mutatott formában lett volna megjelenítve az információDirr
-
canniball
nagyúr
Értem. És az nem gond ha a mérete változik? Mert akkor még azt meg lehet próbálni hogy a letöltött nfo első sorába beszúrja a port linket.
Erről jut eszembe: ismertek olyan nfo olvasót ami minden fájlt normálisan (kriksz-krakszok nélkül) meg tud jeleníteni? Nem baj ha telepítés nélkül működő progi.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz canniball #16707 üzenetére
rigo88:
aha akkor teljesen más a leányzó fekvése, ott akkor szerintem azért nincs 720p logó mert 1. a skin nem úgy van beállítva 2. nem tudom valami hiba van ha csak akkor nincs logo ha az általad manuálisan megadott címek után nincsen csak, ezt akkor érdemes lenne felvetni a skin hivatalos fórumán mint bug!
Canniball:
az a baj hogy számít a méret is. Szerintem a legjobb megoldás a seedben tartásnál az ha a letöltésnél mi adunk neki egy mappa címet ahova letöltse tehát ne az legyen amit ő automat csinána pl. Avatar.720p.jancsika-kiadás.x264.hundub stb... hanem csak simán Avatar esetleg még zárójelben az évszáma és akkor a screperben beállítani hogy a könyvtár neve alapján keresse az infókat. Ilyen esetben feleslegessé válik elvileg az nfo-s macera...ilyen olvasó mondjuk a jegyzettömb is csak ha szarul jelenik meg akkor át kell váltani a karakterkódolást.
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
válasz slashing #16708 üzenetére
gondoltam rá, először megvárom a 2hetes pihim, amikor is ezekkel fogok foglalkozni, kiderítem h hol a hiba és úgy jelzem a bugot, ha egyáltalán bug.
azért nem szívesen jelzek ilyeneket mert az esetek kb 90%ában az én/gépem hibájából adódik a hibás működés.port.hu scraper írójával nem szívesen váltanék több e-mailt.
Dirr
-
canniball
nagyúr
válasz slashing #16708 üzenetére
"az a baj hogy számít a méret is."
Akkor feladtam. Az általad javasolt megoldással az a baj hogy ez nem mindig lesz pontos; először én is így csináltam de pl. a Rio c. rajzfilmet sehogy sem volt hajlandó megtalálni, automatikusan és manuálisan sem, aztán javasolta itt valaki ezt a portos-nfo-s történetet azóta ezt használom: gyors és tuti. Az más kérdés hogy úgy tűnik itt pont nem használható..."...csak ha szarul jelenik meg akkor át kell váltani a karakterkódolást."
Pont azért kérdeztem mert ezt szeretném elkerülni.[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz rigo88 #16709 üzenetére
Hát én nagyon hamar áttértem a Media copanion-ra ami egy külső scrapper igaz hogy magyarul nem tudja betölteni a film tartalmát azt kézzel kell bemásolnom de én már nem szenvedek ilyen port.hu-val(lassú, körülményes, utólag kell megadni neki a címet ha nem találja, volt hogy csak úgy kihagyott 5-10 filmet stb...) . A külső scrapper egyszer nem akadt fenn nálam mindent elsőre megtalált, egyszer kellett nagyobb idő rászánnom mikor 100 akárhány filmet kellett egyszerre megcsinálnom hogy magyar legyen a tartalma a leírásnak azóta meg 5-10-esével csinálom ami nagyon hamar megvan és csak egyszer kell megcsinálnom mivel mindent odarak a film könyvtárba....
Igaz én nem a seedben tartott filmekre csinálom. Túl rendmániás vagyok ahhoz. Nálam minden film magyar könyvtár névvel angol fájlnévvel van megadva szinte minden filmhez magam méretezem a posztert nagyon sokhoz magamnak kell magyarosítanom ha normális minőségben akarom látni és akkor még nem beszéltem a clear logo-ról a bannerről a sima logó-ról, több hónap tiszta szabadidő kéne hogy mindent megcsináljak minden filmhez. Szóval nálam nem egyszerű a képlet....
nálam így néz ki egy tökéletesen kitöltött film egy könyvtárban:
Filmek
-Film címe magyarul
.actors - a szereplők kisképei de szerintem ez az xbmc-ben nem műdödik 100%-osan
extrafanart - extra háttérképek
extrathumbs - miniképek a filmből ha olyan nézetet akarok használni ami mutatja ezeket
logo.png - film logója, címe
clearart.png - kiskép a szereplőkről ami pl. megjelenik ha szünetelve van a lejátszás
banner.jpg - banner kép nem kell magyarázni
disc.png - körbe forgó lemezkép ha olyan nézetet akarok használni ami ezt mutatja
fanart.jpg - nem kell magyarázni
film címe angolul.avi
film címe angolul.tbn - poszterkép
film címe angolul.nfo - film információ minden nem csak egy link a filmreHozzáteszem nagyon sok film nincs ilyen részletesen megcsinálva mert baromi időigényes de szép apránként talán egyszer utolérem magam...
-
sb
veterán
A végére annyit hozzáfűznék, hogy ha nem töltesz le minden file-t és leecher maradsz akkor marad többnyire egy dat file, amit az XBMC video file-nak gondol.
De ezt az ini-ben ki lehet szűretni.(Én a sample-t és külön dub-okat szoktam kivenni a letöltésből, mert feleslegesek, de a fenti problémába beleszaladtam.)
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #16710 üzenetére
Gugliztam egyet, a DAMN NFO Viewer Portable jónak tűnik.
-
sb
veterán
válasz slashing #16715 üzenetére
Mondjuk a scraper-ekre visszatérve, én port.hu-t használok, de nincs nagy gondom vele.
Kb. 10-ből 1-1.5 filmet nem ismer fel, a többit csak letöltöm (ott sem vacakolok se könyvtárral, se nfo-val, semmivel, csak kiszedem a pipát a sample és dub mellől+enter) és felismeri.Egyedül a sebessége az ami néha szar, de nagy átlagban nekem az is jó.
Mondjuk én úgy használom, hogy egy XBMC indításra, kb. átlag 2-8db film kerül be, ezzel teljesen korrekt időben végez még. Inkább az szokott gondot okozni, ha timeout szinten belassul, de azzal meg szerencsére negyedévente egyszer találkozok. -
rigo88
aktív tag
válasz slashing #16712 üzenetére
fú én azért nem gyűjtöm ennyire meg meg sem tartom túl sokáig. de amíg ott van a movies-ban addig legyen szép...
asszem maradok a port.hu-nál, azt a néhány filmet amit meg baszik felismerni majd beírom kézzel.
a legtöbb archiválandó film úgyis dvd-re van kiírva. (ergo SOHA többet nem fogom megnézni )kilozsul: köszi az infót átnyálazom a leírásokat.
ha sikerül végre egy igényes házat vennem (most a mc-1200 a legvalószínűbb), csinálok egy "unboxing" videót v képeket meg hogy hogy szerencsétlenkedem össze a cuccot.
csak a pillanat hevében mindig elfelejtkezek fotókat csinálni, és amúgyis túl hamar összerakok mindent. ha meg nem akkor meg túl sokáig tart és túl körülményes a megoldás hogy közzétegyem..Dirr
-
rudi77
tag
Videokártyámat muszáj volt cserélni és ati helyet így nvidia 650 gtx pihen a gépezetbe.
Olyan problémám lenne hogy nem müködik az nvidia beállításokba az Nvidia video quality.
Hiába állítom a fényerőt a noise-t semmi nem változik.
Ati kártyánál olyan szépen be lehetett kalibrálni a képet.
Most tanácstalan vagyok.
Másik dolog hogy a 3d beállításoknál a 3d depth inaktív nem tudom állítani.(szürke inaktív)
Nem gondoltam hogy nvidia is ilyen bugos. -
TCr
veterán
Telepítem a Win7-et, szurkoljatok.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
cekkk
veterán
Mert egy csomó minden megváltozott és még nem készültek el hozzá a skinek, de letölthető a aeon is, csak kézzel kell telepíteni. Itt leírják, ez alapján tettem fel én is, tökéletesen működik.
-
TCr
veterán
Nekem ez a Frodo picit lassabbnak tűnik az Eden-nél, ráadásul csúnya runtime error-ral áll le.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
canniball
nagyúr
Valaki legyen szíves ezt megfejteni nekem, mert agyf@szt kapok.
A sorozatokra a The TVDB add-on van ráugrasztva, alapértelmezett nyelv a magyar, a könyvtárstruktúra a következő: [sorozatok]-> [Bones]-> [S05], utóbbiban a Bones.S05E01.avi, Bones.S05E02.avi etc. nevű fájlok mellett a tvshow.nfo fájl melyben ez a link szerepel. Ez a kocsog mégis az angol címeket és tartalmakat szedi nekem. Miért?[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Ez alapján lőttem be korábban, de azért köszi! Közben addig próbálkoztam míg rájöttem a turpisságra: ha a [S05] helyett az [Évad05] nevet adom a mappának akkor jó. Nem igazán tudtam hová tenni a dolgot hiszen az nfo-ban a magyar link volt így tovább tesztelgettem és kiderült hogy tök felesleges odatenni azt az nfo-t mert a jelek szerint abszolúte nem is foglalkozik vele.
-
laca500
aktív tag
Köszi szépen.
Megpróbálok akkor valami használható távirányítót vevővel együtt keresni.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
sb
veterán
válasz canniball #16728 üzenetére
Én a belső elnevezésekkel nem szoktam foglalkozni csak annyit teszek, hogy a sorozat könyvtár címének a magyar nevet állítom be amire a tvdb-n a search eredményt ad.
Tehát jelen esetben pl. "dr csont". Innentől lehetnek benne összevissza, ömlesztve vagy akármilyen könyvtárnevek alatt az epizódok vagy season-ök, megtalál mindent magyarul.
-
TCr
veterán
Hang van, az most rendben van.
Amikor rányomok a shutdown-ra, akkor dob egy hibát.
Szerintem lecserélem az Eden-re, amíg ez nem lesz stabil.A 2 cd-s film mizériára van tipped?
Közben lett egy másik is:
Adott egy sorozat, Planet Earth, ebben a mappában vannak külön-külön almappákban a részek (11. rész).
Ezt nekem nem teszi be a movies-ba.
Az "egyéni" filmeket igen, de ezt nem.Egy kis OFF:
A Prometheus referencia minőségű, kép és hang egyaránt, nagyon durva.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
slashing
senior tag
A Planet earth az sorozat, szóval a sorozatokhoz rakd be és ne legyenek al-mappákban a részek. Vagy Planet Earth és ömlesztve az összes rész a gyökerébe vagy csinálni neki egy season 1 könyvtárat ahol szintén ömlesztve legyen ne almappában.
szerk.: 1 éve nekem is megvolt ez és bent volt rendesen az xbmc-ben a sorozatok szekcióban, csak elszállt a vinyó és nem szedtem le újra.
(#16733) cekkk szerintem akkor is csak érdeklődtek a 2cd dologról szerintem nem írtak megoldást mert engem is érdekelne... és nem rémlik hogy megoldást írtak volna rá
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
A több részből álló videóknál be kell kapcsolni a helyi menüben az egyesítést. Szerintem az alapból nincs bekapcsolva.
CD összerakással én nem vacakolnék az biztos. Akkor inkább - ha van ilyenre lehetőség - letölteném egyben. Vagy a fenti módszer...Sorozatoknál - ahogy fentebb írtam épp - nekem ömlesztve van minden összesvissza.
Pl. a Top Gear könyvtáram úgy néz ki, hogy az egyik Season külön alkönyvtárban van és abban az epizód file-ok. A másim season filejai csak úgy kint Season könyvtár nélkül, a harmadik meg mondjuk szintén season könyvtár nélkül, de epizódonként külön könyvtárban. Nekem minden felismer és helyre rak mégis. Csak annyi kell, hogy a sorozat fő könyvtár neve alapján a TVDB megtalálja.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz canniball #16741 üzenetére
Nem tudom, bevallom a leírást én még nem olvastam és nfo-t sem raktam soha még mellé semmit.
Se sorozat se film mellé.Sorozatokkal nekem eddig két bajom volt:
1. Ha nem ismeri fel akkor a sorozat gyűjtő könyvtár nevén változtatok mindig. (Azóta a bevált gyakorlat az, hogy új sorozatnál kézzel rákeresek a TVDB keresőjében és ha megtalálja a megfelelő sorozatot (megfelelő nyelven) akkor a beírt keresési szöveg lesz a sorozat könyvtár neve.)
2. Ha a sorozatot megtalálja, de az epizódokat nem akkor a filenevekben nem jó a standard elnevezés. Ilyenkor azokat átnevezem TCMD-vel pl. s01e01 formátumra. De ez meg igen ritkán fordul elő, vmi ősrégi 6-7 éve feltöltött divx sorozatnál találkoztam ilyennel utoljára. -
drdr
senior tag
Ha most jó a hang, csinálj egy System restore point-ot...
A 2 v. több cd-s dologgal nekem is szívásaim voltak. Sorozatként nem sikerült berakni, mert a xbmc keresné a file-okat az évad könyvtáraiban, viszont ugye az nincs mert cd-n van (iso, nrg...). (Egyébként nekem rendes sokrészes szorozatoknál, ahol megvannak a részek külön-külön, elég volt csak 1, 2, 3,... nevű könyvtárakat létrehozni és bele tolni a file-okat; mindent megtalált és évad 1, 2,-nek nevezte el, a filenevekben S01E01 formát alkalmaztam).
Vissza a cd1, cd2... dologra:
Miután a filmek zömét megtalálta az xbmc, csináltam egy-egy könyvtárat a "cd-s" filmeknek, a neve a film angol címe volt. Majd egy méditár exportot, ez létrehozta az nfo-kat minden videófájl mellé. Ezután fogtam egyet és a "title" átírtam az film nevére pl. 'Vizipók #1' és a másik cd-hez tartozó nfo-ban "...#2", a többi felesleges kép, leírás és egyéb infót (besorolás...) töröltem (a leírást port.hu-ról átírtam). így a köv. frissítésnél megtalálja az xbmc és a filmek között ott lesz a "...#1" és "...#2". Jobbat nem tudtam, ezzel én végülis elégedett vagyok.Annyiból nem kóser ez, hogy nem a sorozatoknál lesz, hanem a filmek között...
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
a behajítós dvdlejátszó gáz az ajtós házba?
Dirr
-
sb
veterán
válasz rigo88 #16746 üzenetére
Ez most vicc?
Egyrészt ha ajtó és gombos (ott a képen az ajtó alatt) akkor ebbe a házba rendes 5.25-ös meghajtó való.
Megnyomod a gombot, kijön a tálca.
A slim ODD-k szerintem nem is illeszkednek bele, se felfogatásra szerintem, de vélhetően az ajtó mérete sem akkora, hogy kihajítod és becsúsztatod a slim meghajtót. -
Digger
senior tag
válasz rigo88 #16746 üzenetére
Én most pont azon gondolkozom, hogy milyen meghajtót vegyek.
A dobozba slim való. Mit ajánlatok?
Gondolom a sata felület kialakítása a DVD-n olyan mint egy sata winyónak?
Főleg a táp érdekel, mert a dobozban csak egy ilyen van és az már foglált. :-(
Amúgy éppen gyűjtöm az energiát, hogy nekiálljak a táp drótjait megkúrtítani és egyúttal majd beteszek ilyen csatit is, ha olyan kell.
Valami jó DVD író márkát tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.