-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTX
tag
válasz zsozso1 #13747 üzenetére
Én is pont egy általános, mindenre jó megoldást keresek, amolyan "high-end" htpct, de még nem találtam meg.
A 6450-el igazából annyi bajom volt, hogy a WMC-TMT-vel nem működött együtt teljesen, egyik driverrel sem. Képben ezt - programot tartom a legjobbnak, igaz az általad említettet még nem próbáltam. Hangban pedig az XBMC-wasapi kimenet tetszett leginkább. -
Szabo.Peter
csendes tag
Nekem is hasonló jellegű kérdésem lenne:
Ki milyen szoftvert használ lejátszásra, milyen beállításokkal?
A hardvert már leírtam fentebb:Intel C2D E4400
2GB DDR2
Sapphire Ultimate HD6670
SB Audigy
Samsung 920NSamsung LE40C530
Onkyo HT-S3305
Jelenleg KLite packot használok (32+64 bit). Jelenleg "EVR custom pres." beállítással fut, a többiről majdnem hogy fogalmam sincs, de emlékeim szerint a hardveres gyorsítást LAV-ra állítottam.. :/
-
NTX
tag
válasz Szabo.Peter #13754 üzenetére
Az új Arcsoft TMT5-öt próbáltad már? Állítólag javították benne az Ati támogatást és az automatat frekvencia váltás is működik. A trial verzió, ami a honlapjukon van már az 5.3 verziőszámú. Nekem a 6450-el nem volt tökéletes, de a fóruma szerint a 6670-el működik.
-
törölt tag
válasz Szabo.Peter #13754 üzenetére
Szerintem mindenkinek megvan a maga kis favoritja, biztosan kapsz mindenféle véleményt. Az enyém az XBMC, próbáld ki. Beállításokat nem írok, ha gondod van, kérdezz nyugodtan, valaki biztosan segít. Én is, ha tudok...
-
python1
veterán
Üdv mindenkinek!
Htpc-hez,kizárólag filmekhez full hd anyagok lejátszásához,elég lenne ez a kártya?
Vagy elég az 1024-es változata is?
Válaszokat köszi![ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
Én is próbáltam a TMT5-öt (a legújabbat még nem) de nem váltott frekit, a skálázás nagyon gyenge, az nVidia.t meg egyáltalán nem akarta (nagyon gyatra kép).
Szinte biztos hogy a legjobb képi világot a madVR renderer adja csak az a fránya DXVA.......
Az XBMC hangra tényleg jó de a képe gyenge (madVR után). Kár hogy nem lehet paraméterezni a belső lejátszót, mint pl. a Media Portal-ban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Enszuke #13752 üzenetére
Ami semmit sem ér, mert eleve rossz még a támogatás. Azért jelenik meg először CPU-s codec, mert a szoftveres oldal nincs kész, tehát az egész csak teszt, és ez tökéletesen látszik a Hi10P esetén, hiszen nincs olyan lejátszó, ami hibátlanul kezeli. Amikor kész a szoftveres oldal, akkor mehet a teszt utáni munka, mert úgy működik a rendszer, ahogy azt elképzelték.
Összekevered a GPGPU-t a fix-funkciós hardverekkel. A DXVA az a GPU-k fix-funkciós dekóderét kezeli. A Windows 8-as UV decoder APU fog olyat tartalmazni, hogy a futószalagon belül könnyen meghívható a DirectCompute API, de ez csak DirectX 11-et támogató GPU-n oldható meg, vagyis az ARM-os lapkák jelenleg ki vannak zárva. Az Intelnél is csak az Ivy Bridge a támogatott és a Sandy Bridge nem. Az AMD-nél az összes APU DX11-es.
A GPGPU pedig OpenCL vagy C++ AMP. Előbbi felületre az AMD-nek van messze a legjobb támogatása. Ez az oka annak, hogy a legújabb OpenCL-es programok csak AMD-n futnak, holott az API mindenkié, sokan támogatják, de az alkalmazások követelik az AMD-t, mert nem tudják megoldani a fejlesztők más hardveren a működést. Ez persze később egyszerűbb lesz, mert a többiek is fejlesztik a szükséges fejlesztőeszközöket, de ma még nem az igazi az átfogó támogatás. Az AMD az OpenCL projektet nagyjából 3 évvel hamarabb kezdte meg az OpenCL-re elsődlegesen építő konkurenseknél, ez az előnyük. Az AMD hardverei 2010 augusztusában már teljesítették a Khoronos OpenCL 1.1 tesztjét. Az Intel 2012 májusában jutott el ide, és az első ARM-os fejlesztés, vagyis a Mali-T604 pár napja ment át ugyanezen. Eközben az AMD már márciusban teljesítette az OpenCL 1.2 minősítési tesztet. A többiek itt ismét le vannak maradva. Rontva az egész helyzetet az AMD 2010 októberében felvásárolta a legjobb OpenCL debuggert. A nagy áttörésnek szánt 6-os verzió egy végletekig AMD-re optimalizált debugger lett. Ez ugyan a konkurens hardvereket nem zárja ki, de az AMD nem foglalkozik azzal, hogy a konkurencia hardverein mennyire működik a saját debuggerük. Nyilván a konkurencia már reagált erre, hiszen lassan másfél éve elvesztették az egykori Graphic Remedy partnerségét, de a gDEBuggerre elég sokat építettek, vagyis az AMD akciója mindenképpen hátráltatta őket, hiszen hirtelen a partneri viszony megszűnt, és rosszabb esetben fel kellett venni a roadmapra egy saját debugger fejlesztését.
A C++ AMP valamivel kedvezőbb, mert arra csak egy jó profilozó kell. Ezt vagy a cégek megoldják, vagy egy 3rd party beugró jön.
Igazából bármi ami GPGPU az erősen az AMD-nek kedvez jelenleg. Nagyjából 2 évvel vannak a nyílt vagy gyártófüggetlen felületek szoftveres alapjainak fejlesztésében a konkurencia előtt. Mire a konkurencia behozza az adott fejlesztéseket az AMD már a következő szintre lép. Lásd most. Az Intel OpenCL SDK-ja még nem a legjobb, de funkcionálisan már megüti azt a szintet, ahol nagyjából két éve az APP SDK állt. A mai viszonylatban lényegében a hatékonyság jóval gyengébb, de az javulni fog az Intelnél is. Eközben az AMD már béta1 fázisba dobta a Code XL-t, ami egy heterogén érának megfelelő fejlesztőkörnyezet, speciálisan az APU-kra írt programokhoz. Ezzel párhuzamosan elkészült a HSA 1.0 draft is.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A részletes eredménysort kell nézni. Ahol pár pont az eltérés az még nem jelentős, de van olyan teszt, amit egy-egy GPU le sem futtat, míg a többi igen. Egyébként 190+ pont már elég jó. A 180-190 az megfelelő. Alatta már elég gyenge esetenként a minőség. A 200+ pont az awesome szint.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
zsozso1
tag
Egyértelműen!!! Még alap beállításokkal is és akkor nem kell olyan nagyon komoly hardver. Színhűség, színhőmérséklet, a helyes gamma beállítás a jó fekete eléréséhez, ezek mind sokat dobnak a képen. Sokkal természetesebb (legjobban a bőrszínen látszik), élethűbb képet ad, van tónusa, mélysége a képnek, jobban hasonlít arra, mint mikor kinézünk az ablakon, mert hát végül is ez lenne a cél.
Persze ez saját vélemény, egy próbát megér aztán ha nem jön be sem történt tragédia. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Enszuke #13767 üzenetére
Az a tesztsor teljesen rossz. Andrew Van Til, azért nem csinál többet HTPC tesztet az Anandnál, mert rengeteg kritikát kapott az összes gyártóktól, hogy kikapcsolja a post-processt a driverből. Természetes, hogy mindegyik termék ennyire gyenge, ha a driverben letiltja a funkciókat. Az Intel az i5-2500K-ra 182 pontot mondott, míg az AMD a Brazosra 192-t. Ezeket a hivatalos tesztek is megerősítik, ahol nem nyúlnak az alapértelmezett driverbeállításokhoz.
A NVIDIA GT430 összemérése elég fontos. Andrew Van Til 131 pontot adott neki, míg Ganesh T S később ugyanebben a tesztben 193 pontra értékelte. A HQV jellegéből adódóan lehet 2-3 pontot ide-oda tévedni, de ~60-at csak akkor, ha elállítják a drivert. Nem véletlen tehát, hogy Andrew Van Tilt levették a HTPC-s tesztekről.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
NTX
tag
Mivel a jelenlegi házamba, aminél nagyobbat biztos nem akarok, nem fér be egy nagyobb passzív kártya, mert riser card megoldás, ami nálam szóba jöhet a sapphire radeon ultimate 6570, vagy az apuk hd4000, amd 6550d. Legjobban az APUk felé hajlok, nem csak a hqv pontszámok alapján.
-
sb
veterán
válasz zsozso1 #13741 üzenetére
Van vmi howto az xbmc+mpc-hc lejátszás beállítására?
Abu: Ha ezt a teszt pontszámkülönbséget (100-130 vs 190) a gyárilag bekapcsolt képjavítók okozzák akkor nem tudom mennyire jó ez a teszt. Én nv-t használok, otthon, családi gépben amd van. Amikor megláttam az alap képét akkor eléggé furcsának tűnt az nv után. A gyári képjavítók bekapcsolása után tűnt el a túlzott kontraszt (talán dinamikus is be van kapcsolva), a denoise és sharpen együttese.
Nem tudom ezek mennyire jók a teszt alapján, de fullhd forrásnál pixel szinten elég torz eredményt láttam elsőre.
-
wolfp78
csendes tag
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra. Arra gondoltam, hogy kiváltanám az otthoni sima PC-met egy kisebb (csendesebb, kevesebbet fogyasztó) és talán gyorsabb HTPC-re. A megoldandó feladatok:
- divix, xvid lejátszás
- nem kell full HD lejátszás, mert arra van más eszköz (smart TV)
- windows media center futna rajta
- torrent futna rajta
- allshare futna rajta
- legyen rajta komponens kimenet (még régi a TV), de legyen HDMI is, ha TV-t cserélek később.
- van úgy, hogy meg egész nap egész éjjel a gép, de olyan helyen van, ahol nem kell néma csendesnek lennie.
- ne legyen túl drága. Max 50.000 HUF, de inkább kevesebb. HDD már van hozzá.Igazából a gyerekeknek lesz a dolog és ezért maradnék a már régóta használt Windows Media Center-nél (távirányító, kezelőfelület). Persze, ha van jobb megoldásotok, nyitott vagyok rá
Igazából valami kész megoldás kellene, de ha kell össze is tudom rakni darabokból.Előre is köszönöm.
Wolf
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz wolfp78 #13771 üzenetére
Szerintem a fullHD lejátszást se hagyd ki, gyakorlatilag minden tudja, csak figyelni kell a választáskor.
És onnantól pl. egy XBMC az automatikus tartalomkereséssel szerintem 100x kényelmesebb, mint egy smart TV.
Már ha letöltött anyagról van szó... ahogy lejött megjelenik a lejátszó médiatárában poszterrel, mindennel, csak play gombot kell nyomni. Szerintem ezt nem érdemes kihagyni, ha htpc...Elmouse, köszi!
-
wolfp78
csendes tag
Köszi a gyors választ. Kipróbálom az XBMC-t mindenképpen.
Milyen vasat érdemes a fentebb írt követelményekhez beszerezni? Nem vagyok otthon hardver témában, főleg nem a HTPC fronton.
Még ami kérdés, hogy láttam van XBMC már androidra is. Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz wolfp78 #13774 üzenetére
Az csak távirányító a (HT)PC-n lévő XBMC-hez.Azt hittem erre gondolsz, de látom tényleg van.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Otes
tag
http://xbmc.org/natethomas/2012/08/07/xbmc-and-ouya-oh-yeah/
ÓÓóóó csak jelenjen már meg <3
-
Peak
addikt
1.6GHz-es D410es Atom proci is megfeküdt 1000 aktiv torrent kezelésében az egyik tesztben.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
zsozso1
tag
Rendben akkor bemásolom ide és akkor kéznél lesz.
<playercorefactory>
<players>
<player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Media Player Classic - Home Cinema\mpc-hc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen</args>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend"><!-- Universal Player -->
<rule filename="*.*" player="Universal_Player"/></rules>
</playercorefactory>Na tehát ezzel a tartalommal kell csinálni egy playerfactory.xml fájlt, és bemásolni a c:\Users\......\AppData\Roaming\XBMC\userdata mappába és kész.
Természetesen a fájlban lévő útvonalat, az exe fájl helyét mindenki ellenőrizze és ha kell írja át. Használja mindenki egészséggel!! -
NTX
tag
válasz zsozso1 #13783 üzenetére
Köszönöm! Kipróbálom és beszámolok, nekem milyen lett.
Gondolom, ha TMT a külső lejátszó, akkor csak a 4. sorba írok más exe programot?
Ha már XBMC, ha nem ismer fel automatikusan egy könyvtárat, akkor a könyvtárba milyen szerkezetű nfo vagy xml állományt kell másolni. Van pár dvdm, amit nem akar azonosítani így nem teszi be a média tárba.
Az automatikus elindulást, hogy ne dobja le a tálcára, neked sikerült megoldani? -
zsozso1
tag
Még nem próbáltam másik lejátszóval de elvileg működnie kell.
Ha port.hu scarpert használsz akkor próbáld meg a kézi keresést és pontos magyar címet adj meg (néha egész furcsán kell beírni), vagy válts másik scarperre legfeljebb nem lesz magyar a leírás.
Az automatikus indulást nem sikerült megoldanom de majd még próbálkozom. -
Tomix24
addikt
válasz python1 #13790 üzenetére
A filmeknek 512Mb elég, a legkisebb mai karik 1GB-os méretben elérhetőek. 2GB felesleges, és értelmetlen(30-40K-s árszintig) . Játékoknál van értelme ott is, pl Max Payne 3-nál eszik 2GB körül ha bekapcsolod az élsimítást maximumra 1080p vagy magasabb felbontásnál... DDR5-öt vegyél ha lehet, az időt állóbb, és gyorsabb is.
[ Szerkesztve ]
-
faresz5
senior tag
Sziasztok htpc-t szeretnék összerakni,viszont valami erősebbet, hogy akár másra is jó legyen.
Választásom a következő lenne:
Intel Core i5-3550(T) (ivy) (77w)(T:35W)
ASRock Z77 Pro3
1 wd green hdd, 1 ram modul
A proci integrált videokártyáját szeretném használni,eleinte dedikált vid kari nélkül. Mennyi lehet a komplett rendszer fogyasztása, milyen(márka,teljesítmény) rakni? Van valakinek tapasztalata? -
canniball
nagyúr
válasz zsozso1 #13785 üzenetére
"Ha port.hu scarpert használsz akkor próbáld meg a kézi keresést és pontos magyar címet adj meg (néha egész furcsán kell beírni)..."
Felesleges ezzel szenvedni, elég egy nfo-ban a film mellé tenni a portos linket.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
rudi77
tag
Van itt valaki aki nagy linux guru?
oregen x15e "7" éritőképernyőt+tv hdmi képet kéne összehangolni ubuntu alatt ati kártyával xbmc-vel.
tv felbontása= 1920x1080
"7" érintőképernyő 1024x768Sehogy se akar összejöni!
-
sb
veterán
válasz faresz5 #13792 üzenetére
Ahogy előttem írták, 35-40W körül lehet idle.
Nálam 7770-es vga-val megvan 45W-ból, ZeroCore-ral 40W-ból a rendszer:
- i5-2300 (TDP: 95W, idle talán ugyanannyit ehet, mint az ivy)
- 1hdd (7200) + 1ssd
- 4 ram modul
- házventik, 4-5db.Szóval a tiéd ez alatt lenne idle.
Csak procit terhelve 120W körül fogyaszt konnektorból, az Ivy elvileg kb. 20W-tal kevesebb, de még rájön a vga terhelése, a boothoz némi plussz (hdd felpörgetéshez) és némi tartalék, szóval paneltáppal épp nem lehet meghajtani szvsz. Onnantól viszont valami kis 250, esetleg 180W körüli jó hatásfokú táp elég hozzá.
Persze ha lesz később vga akkor arra is tervezni kell.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
- Harman Kardon Citation Multibeam 1100 Soundbar (Okos hangprojektor)
- Harman/Kardon Citation házimozi szett (szürke színű) igényeseknek!!! (BONTATLAN/EREDETI)
- Eladó JBL Charge 4 EREDETI/BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest