Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozso1
tag
Ha külső lejátszót használsz akkor minden arról megy kép, hang, felirat stb. Ezért is alkalmazták ezt a megoldást mert az XBMC nem tudta a HD hangokat, BR filmnél nincs menü és egyéb nyalánkságok és nem utolsó dolog hogy a képe is sokkal szebb az MPC-HC-nek ami a lényeg.
-
zsozso1
tag
Igen tudom azt akarnám használni, mármint a belső freki váltót de nem jó. Illetve váltani vált de akad minden frekin. Sőt ha nyomok egy CTRL-J, a két vonal teljesen együtt fut és mégis akad.
A hardver nem hiszem hogy kevés, adataimnál látható. Egyébként próbáltam az MPC-HC-t madVR párost és az jól váltja a frekit de ott meg nincs DXVA és egy erőmű kell hozzá ill. lobban melegszik, pörögnek a ventik, hangosabb a cucc.
El nem tudom képzelni hogy a mai technikai szint mellett, ne lehetne ezt megoldani.........vicc, bábszínhááááááááz! -
drdr
senior tag
Ion-on 24, 25 és 29.9fps rendben van, de a 23.976 droppolt rendesen XBMC-vel
A droppolást hol látod? O gombot lenyomva a billentyűzeten? Nekem az nem mutat semmit, induláskor általában beáll valamennyire, 0 vagy pár frame-et dob, utána nincs drop, de szaggatás van. Főleg kamera fordulásnál látom, a mozgás indulásakor párat ugrik, utána folyamatos. De ha megy a szaggatás, akkor az 25fps halálosan szar, mintha 15fps lenne...
A script engem is érdekelne, és megnézem az mpc-hc külsőként.... Ez esetben az xbmc tolja ki a hangot továbbra is? Azzal nincs bajom.
Vajon az XBMC fejlesztők ismerik ezt a szaggatásos gondot? Esetleg érdemes lenne megpendíteni a témát...
-
sb
veterán
válasz zsozso1 #13591 üzenetére
MPC-HC-ben is állítható a használt freki, bár külső lejátszóként nem használtam még.
Mondom, nekem a G880-ban lévő HD4200-vel még nem volt gondom eddig, az volt ami elsőre vitt mindent pöccre.Ion-on 24, 25 és 29.9fps rendben van, de a 23.976 droppolt rendesen XBMC-vel. Valami scriptet kaptam mellé, azóta nem droppol (ill néha igen, de akkor fix: ha droppol egész film alatt - kb. 10-ből egyszer, ha nem, akkor egész film alatt jó. szóval max újraindítom, ha droppal kezdi).
Majd megkeresem a scriptet...szerk: De tényleg vicc, hogy szívni kell vele.
[ Szerkesztve ]
-
tendetiti
tag
válasz zsozso1 #13591 üzenetére
Nekem akadás nélkül vitt eddig minden 24p-s filmet. Mondjuk nem tipikus htpc. 350W táp 2,13 C2D proci, 2 Gb ram, 1 GB VGA (a régi asztali gépem kiváltotta a laptop ez meg ott maradt parlagon). Szóval nem lehet, hogy az a gond, hogy Ion meg Brazos, azaz kevés a hardware?
-
zsozso1
tag
Visszatérve a 24p akadásra, nekem is tele van a tököm ezzel a dologgal. Elképesztő hogy 2012-ben nem képesek megoldani ezt a problémát. A leggagyibb médialejátszók is már régóta gond nélkül kezelik ezt a dolgot. XBMC-t használok de külső lejátszóval (MPC-HC) mert a beépítettnél sokkal jobb képe van és képtelenség elérni hogy normálisan váltson frekit.Próbáltam TMT5-el az is akad, volt ATI, nVidia egyik sem jó. ReClock-al jó de az meg a hangot cseszi el, szóval egyszerűen döbbenet!!!
Ha esetleg valaki tud megoldást kérem ne tartsa magában. Lehet hogy egy jobb média lejátszó a megoldás?? -
fecus
őstag
Mi van most az XBMC HDMI-CEC kompatibilitásával? A Pana G30-al tudom vezérelni az XBMC-t?
A HTPC-ben Gforce 8300-as van."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
beteg
őstag
tudtok mondani olyan kapható m-ATX-es lapot, amit tuti kezel a WHS?
kösziCsak futni kell!
-
canniball
nagyúr
Sw hiba lesz az. Kíváncsi vagyok mit hoz az újabb teszt.
rigo88!
"itt biztos szegénység van azért olcsóbb minden!"
Igen, már egy ideje tapasztaljuk hogy itthon túl nagy a jólét és így többet is tudunk költeni mindenre.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
tendetiti
tag
SACD iso fájlt le tudtok valahogyan játszani XBMC-vel vagy mással?
-
drdr
senior tag
Áhhh, ezt nem hiszem el. Agyf@szt kapok azonnal. Ahogy befejeztem a fenti írományt, megint elindítottam az xbmc-t, de előtte a cpu minimum órajelét letoltam 800MHz-re. Ez a szemét sz@r most lejátsza hibátlanul a 23.976-ot, a 25 fps-t is...
Valami szoftver hiba lesz itt. Valami gáncsolja a videó lejátszást... Kíváncsi vagyok holnap is jó lesz-e. Sajnos most késő van, nincs idő huzamosabban tesztelni, de azt is el tudom képzelni, idővel megadja magát. Olyat is tapasztaltam már, hogy eleinte jó volt, aztán 10 perc után kezd el szaggatni. Mára ennyi, de várom az ötleteket....
-
drdr
senior tag
Igen, teljes képen fut, maximált ablak helyett. Ha a CPU minimális "teljesítmény szintjét" 2400MHz-re állítom, akkor mondhatom, hogy eléggé folyamatos a lejátszás, viszont ez tétlenség alatt 20-25W többlet fogyasztást okoz. Nagyon úgy tűnik, hogy miközben rendszer állítgatja az órajelet v. szorzót, visz magával mindent, a GPU órajelét is. Így 2.4GHz-en a korábban említett "W" az xmbc-ben beáll 23.98-ra, 25-re v. 29.97-re a forrás anyagtól függően. Ha a CPU minimum órajelét lentebb veszem, akkor nem lesz pontos.
- az alaplap/bios??? energai gazdálkodásával van baj
- a APU nem teszi a dolgát rendesen, akkor ez egy súlyos hiba, egyáltalán képesnek kell lennie külön-külön szabályozni a CPU és GPU órajelét???
- de lehet driver-rel van probléma
- esetleg xbmc?Az a baj csak találgatok mi lehet, nem találok hasonló esetet a neten.
Mindenesetre kizártnak tartom, 2,4GHz kelljen, hogy szaggatás mentesen lejátszon egy full HD videót, ha így is elég max. 10% cpu terhelés...
Valami ötlet szoftver/hardver? Biosban vmit babráljak?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Én nem hiszem, hogy rossz választás lehet.
Intelen ismert a 23.976 probléma, én nvidián is sokat szenvedtem vele, egyedül a phenom x2+880g intergált videóval megy úgy, hogy semmit nem állítottam, csak catalyst és xbmc install volt és soha nincs akadás vagy egyetlen frame drop sem. 24.000, 23.976 vagy 25.000fps-sel sem. A TV a megfelelő módban megy (persze 23.976 és 24-nél 24Hz-et ír ki a tv saját infója).Azt nézd meg, hogy teljes képernyőre van-e állítva az xbmc maximált ablak helyett. Ha jól emlékszem ez utóbbi az alapbeállítás és 1-2 órát elcsesztem vele én is anno, mire rájöttem, hogy ettől akad minden.
-
rigo88
aktív tag
válasz canniball #13577 üzenetére
na tehát
Ez most komoly? A 600 majdnem fele annyiba kerül, képes vagy a színes kijelző miatt dupla árat fizetni?
...igenNa neee! Itthon meg 20k felett van az ára...
itt pedig 0mp keresés után is a 650 48eur a 600 pedig 33. (itt biztos szegénység van azért olcsóbb minden!)Nekem mindkettővel, akkor én nyertem.
na jóóóóbeteg: dm500s klón de elég okos. hang elcsúszik kb egy óra után észrevehető 8-10msec. elkapcsolom visszakapcsolom (fel-legomb 1mp alatt megoldja)
Pista0001: köszi! mostanában nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni, úgyhogy marad a lehúzom-nemhúzom le dilemma
vonakodom, de asszem veszek egy tevii s470 low profile pcie karit, és remélem megbírkózik a n3mal, valamint bízom benne, hogy a televíziózás élményét mint olyat visszaadja. (nemszaggat, nemcsúszik, nemkockás, stb...)
egyéb: 2gb is elég az xmbc openelecnek?
beraknám a 2x4gb value plus mellé a maradék 2gb ocz xtc-t de nemtom, h lelassítja-e vagy felgyorsítja!?[ Szerkesztve ]
Dirr
-
drdr
senior tag
De végülis a szaggatás minek a hibája? Szoftver v. hardver (alaplap v. proci)?
Próbáltam ma egy noteszt i5 celeron egész baráti volt, nem kellett konfigolni órákig, elsőre elég meggyőző volt mind a 25fps és 23.976fps is...Már kezdem azt hinni ez a AMD vonal hibás döntés volt részemről.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
Sajnos azon már túl vagyok minden ki van kapcsolva, kivéve a ITC engedélyezése és a "folyamatos lejátszás kényszerítése" (vagy mi), de azokat is próbáltam már... Legjobban az segített, ha a cpu-t a 2100MHz-re tettem minimum és max 2400-ra... De mint fentebb írtam, ez nem épp a praktikus megoldás...
-
canniball
nagyúr
Szerintem nyakatekert megoldás, de hát ízlések és ficamok. A lényeg hogy sikerült (?).
rigo88!
"hát.. 650, mert az..... színes..."
Ez most komoly? A 600 majdnem fele annyiba kerül, képes vagy a színes kijelző miatt dupla árat fizetni?"...itt újonnan 50 az ára."
Na neee! Itthon meg 20k felett van az ára..."amúgy a villogással van a bajom nem a fényerővel..."
Nekem mindkettővel, akkor én nyertem."molexre átállításhoz gondolom az 5v-t kell használni nem a 12-t ugye?"
Ha én azt tudnám...már megírtam volna. Azt hiszem van valahol egy bütykölős topik, ott biztos meg tudják mondani.drdr!
Szaggatás ellen próbáld meg kikapcsolni a Catalystban a képjavító funkciókat. Nem biztos hogy segít de próba-cseresznye.A "desktop probléma" nekem két esetben szokott előjönni:
- betöltés után; feláll a rendszer, utoljára elindul az XBMC teljes képernyőn, majd leül a tálcára. Hogy miért...?
- amikor kiírja hogy kevés a memória. Pedig van benne 2GB és azt a gépet semmi másra nem használom, néha mégis nyekereg a windóz...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
drdr
senior tag
... még egy problémám van amire szintén nem sikerül rájönni mi okozza. Xbmc lejátszás alatt, egyszer csak a desktopot látom a képernyőn. A film megy tovább a háttérben, tálca majd xbmc-re kattint, újra teljes képernyőn a film... Ritkán jön elő, de mintha kapcsolatban lenne a szaggatással, akkor jellemző, hogy a desktop kerül előtérbe. De ilyenkor sen találok semmi alkalmazást ami okozná vagy ami háttérben fut és eszi a cpu-t és szaggatást okozna...
Tapasztalt más is ilyet? Mi a megoldás?
-
drdr
senior tag
Hello,
XBMC-s szaggatás problémám van. Elég sokat kísérleteztem, de sajnos sem az okot sem az elhárítsát nem sikerült kitalálnom. Hátha itt valaki szakavatott HTPC guru, tud segíteni .
Adott egy Asrock A75M alaplap, egy A8-3870 és Kingstone 1600-as LoVo memória 2x2G. Probléma a következő: a 23.976-os filmek közel jónak mondhatók. A "Képfrissítés igazítása képkocka sebességhez" pipálva. DXVA és DXVA2 pipálva. AMD catalystban minden kiiktatva, kivéve az egyenletes lejátszás kényszerítése és az "ITC engedélyezés".
Azt vettem észre, hogy időnként másképp működik a rendszer. Ez abban nyilvánul meg, hogy egy 23.976-os film lejátszásakor, az O betűt megnyomva egy info képernyő jön fel. Abban az alsó sorban van egy ilyen W(fps: ....) Processzor terhelés 1-2% és ekkor beáll az előbbi fps 24.00-ra. A tv 24Hz-et mutat ilyenkor. A kép kamerafordulásoknál láthatóan szaggat. Ugyanez látszik olyan videóknál is ami 25fps a sebessége, csak itt 25fps-re áll be... (mind full HD)...a tv ilyenkor 50Hz-en van. Néha a fenti 24.00 változik keveset, majd visszaáll, frame dobás nincs.
Másik eset, amikor teljesen sima a 23.976-es lejátszás, ekkor a W(fps:...) folyamatosan változik 23.xx és 24.xx között, gondolom átlagban jön ki a 23.976???
Ekkor viszont a 25fps-es film kegyetlenül szaggat. Erre egy orvosságot találtam, a catalystban, a cpu teljesítmény (kiegyensúlyozott séma) 800...3000MHz. Ezt beállítom 2100-2400MHz-re akkor megszűnik a 25fps-es szaggatás és a 23.976 is jó lesz. Viszont 1-2 játék miatt kellene hogy 3000-ig fel lehessen tornázni az órajelet, ill. BD 3D-hez is kell.Az elsődleges probléma, hogy ha indítok egy filmet, majd később ismét, akkor nem mindig azonosan játsza le, hol kevésbé szaggat, hol egyáltalán nem. A fenti esetek fordulnak elő. Miért lehet ez?.
Másik, hogy a fent említett W(fps: ), mit kellene mutasson 23.976-os v. 25fps-es film esetén?
Még egy dolog volt, ami segített, a GFX engine clock-ot Auto-ról fixre állítottam a Bios-ban, akkor teljesen folyamatos volt a lejátszás. Sajnos következő induláskor nem volt kép sípolt a gép, vissza kellett tenni auto-ra. Az automatikus cpu órajel szabályzás megingathatja a videó órajelet is? Nem tudok mire gondolni, valaki mondjon vmi okosat plíz.
Jó lenne a teljesítmény-kiegyensúlyozás működne és a videók is szaggatásmentesek lennének, de 2 két indítás kétféleképpen játszik le. Mi lehet a rossz?
AMD catalyst 12.6 van most fenn, előtte az asrock gyári lemezén levő régebbi is hasonlóképp működött, a windows is friss install, minden update, DirectX, .net, AMD codecs és egyéb szükséges dolgok telepítve. Egy stabil üzem volt, amikor a Asrock Extreme tunningot feltettem, és ott fixen 2100MHz-re volt állítva a cpu. De akkor meg az energia takarékosságot felejthetem el ill. ha kell, 3000MHz-et (vagy többet)...
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, sajnos nincs kézzel fogható reprodukálási mód, amit látok, hogy valami nem frankó.
Üdv
DR -
-
rigo88
aktív tag
válasz canniball #13563 üzenetére
hát.. 650, mert az..... színes (de tényleg ezért ) és még reális áron hozzá lehet jutni!
ja és nem valószínű, hogy valaha is 5 eszköznél többet szeretnék/fogok egyidejűleg távirányítani.
tekintve, hogy valószínűleg veszek egy dvb-s pcie karit, így a dreambox is kiesik, marad tv, htpc, és erősítő. más meg úgyse lesz soha legalábbis belátható időn belül nem.
még nem vettem amúgy meg, várom a lehetőséget 30eurot vagyok érte hajlandó számlával és garral max adni (+4.90posta) itt újonnan 50 az ára.
amúgy a villogással van a bajom nem a fényerővel, a tv hosszúkás kék lede amúgyis bevilágítja a szobát éjszaka.
tehát még függő, hogy be tudom-e kapcsolni valahogy a gépet távval, avagy sleep. ennek fejében marad a powerled vagy megy.
molexre átállításhoz gondolom az 5v-t kell használni nem a 12-t ugye?egy másik bajom, amire a nyitott elek irc-n csak annyit mondtak, hogy "hasznájjá kábelt B+" az pedig az lenne, hogy a wlan életrekeltéséhez valami fura módon mindig újra kellett indítani a gépet. halálközeli állapot, vagy ismert probléma nem tudom. mindenesetre megvárom az új lapot és meglátom mit mond rá. a lényeg máshogy: minden 2. indításra volt csak hálózatom. egyelőre semmilyen basic troubleshootingot nem végeztem el, megvárom a cserekészüléket, és meglátom mit tehetek.
Dirr
-
sb
veterán
válasz canniball #13569 üzenetére
Sajnos a 90%-a rarolvavan így nem nagyon tudok elsiklani felette.
Plussz ha már van ilyen megoldás, akkor nem akarok megosztott könyvtárakban turkálni, ha lehet a rendezett, letisztázott XBMC library-ben is.
Egyébként azóta beállítottam. Csak egy menüpont engedélyezés volt az XBMC-ben. Telefonra meg felkerült egy DLNA kliens. Belépve látom az XBMC media library tartalmát (tehát nem file szinten, hanem 1 film 1 filenak látszik, ha 50db rar-ban van akkor is, rendes címmel, stb...). Egyelőre tovább még nem jutottam, mert a HD mkv-k valami miatt nem indulnak el a streamen, SD-t meg nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Garold #13564 üzenetére
Egyrészt HTPC esetén ébresztésért felesleges "kimenni az internetre", másrészt ez így elég macerás pl. telefonról ahhoz képest, hogy amennyiben van rá alkalmazás akkor csak egy gombnyomás az egész.
sb!
"Valamit félreérthettetek.
Én nem a wol-t mondtam megoldásként..."
Nem félreértés, hanem a gondolat továbbvitele."Szeretném, ha a nas-kétn működő htpc-n a videókat, zenéket elérem a mobilról is."
De ehhez felesleges streamelni. Ha androidos a telefon akkor ES File Explorer-rel el tudod érni a helyi hálón (is) lévő fájlokat és másolgatás nélkül lehet őket lejátszani. Igaz nincs csilli-villi felület és rar-t nem tud, de szvsz ez legyen a legnagyobb gond.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sb
veterán
Valamit félreérthettetek.
Én nem a wol-t mondtam megoldásként, csak jeleztem hogy az említett menüpontot le kell tiltani ahhoz, hogy áramot kapjon az usb, háló, stb... Tehát csak így megy az usb-s távirányítós ébresztés is (ha az usb vevő is támogatja)... nomeg a wol is, de az mellékes.Saját témám:
Szeretném, ha a nas-kétn működő htpc-n a videókat, zenéket elérem a mobilról is.
- Streamelve, nem másolgatni szeretném.
- Lehetőleg azokat a file-okat amik már az XBMC-ben benn vannak a library-ben, jó lenne nem külön programmal, megosztással még egyszer beállítani attól függetlenül.
- Streamnél gond lehet, amit írtam: a videók többsége rar-ban van (letöltésből), amit az XBMC simán lejátszik. Gondoltam ha DLNA szerverként tovább osztja akkor is kezeli és a DLNA kliens a másik oldalon egyszerűen csak a vdeió stream-et kapja meg minden egyéb hókuszpókusz nélkül. -
Garold
senior tag
"ha találsz a telefonra olyan alkalmazást ami wol ébreszti a gépet az is jó lehet."
Nem is kell hozzá alkalmazás:
Csak akkor van gond ha a szolgáltató gyarkan változtatja az ip címet, de ez is kideríthető könnyen dynDNS-el.
Én így ébresztem a gépet, de általában 0-24-ben megy.
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
canniball
nagyúr
Várjunk csak: mit is szeretnél pontosan? Nem a NAS-ként funkcionáló gépen lévő fájlokat elérni mobil eszközről?
rigo88!
Ha magad csinálod az említett molex adaptert az ingyen van!A Harmony mint már elhangzott semmit nem változtat a helyzeten, csak annyival lesz egyszerűbb az életed hogy egy varázspálcád lesz a sok helyett. Azt meg szabad kérdezni miért a 650 mellett tetted le a voksod?
Illetve sb ötlete sem rossz, ha találsz a telefonra olyan alkalmazást ami wol ébreszti a gépet az is jó lehet. Bár így még egy eszköz kerül a rendszerbe...
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sb
veterán
válasz slashing #13560 üzenetére
Így van. A Harmony csak távirányító, vevőt nem adnak hozzá és azon múlik a bekapcsolhatóság.
Rigo88:
Control EuP disabled. Ez be van állítva a biosban? Elvileg ez ad áramot WOL-hoz és az USB-hez az indításhoz. Ebből is a WO_USB csatihoz. Gondolom van ilyen feliratú az alaplapon, érdemes szétnézni, hogy ide van-e bedugva a távirányító. -
slashing
senior tag
válasz rigo88 #13559 üzenetére
nem értek a harmony-hoz de egyszerű logikával szerintem az is csak azt tudja majd bekapcsolni amit egyébként is be tudsz kapcsolni mivel csak "átveszi" a helyét. Kell legyen valami ami alapján ő is dolgozni fog ha az nincs meg akkor ő se fogja tudni bekapcsolni.
A power led-hez meg ráköltés nélkül, leragasztod belülről valami szigetelő szalaggal. Nyilván nem feketével, mondjuk pirossal, vagy raksz elé egy két réteg sima papírt ami visszafogja a fényét. Nekem is hasonló gondjaim vannak csak nincs kedvem szétszedni darabjaira először a házat aztán még a ledes panelt is. A power led sleep-ben nekem is atomvillanásokkal villog, roppan idegesítő, becsukott szemmel is érzem, szinte látom ahogy villog .
-
rigo88
aktív tag
válasz canniball #13556 üzenetére
úgy látszik marad, h lehúzom a lapról a powerledet. a biosa elég buta ahhoz képest, hogy deluxe.
a harmony 650ben bízom még.. hátha.
most még csak elméleti szinten boncolgatom a témát, garanciaügyintézés folyik épp.
a költeni nem szeretnék rá pedig azt jelenti, hogy nem szeretnék rá költeni
köszi!Dirr
-
sb
veterán
válasz canniball #13556 üzenetére
Filemegosztással hogy streamelsz?
Ha XBMC publikál DLNA-ra akkor pl. rar-ból is ki tudja nyomni a filmet, nem? Ahogyan sima lejátszásnál is. Ezt nehezen lehetne megosztással megoldani.De várom az ötleteket! Még nálam is csak ilyen szinten van, nem tudom mi megoldható mi nem, ill. mekkora szívás kell hozzá.
-
beteg
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki kapásból mondani olyan aktuális micro atx lapot, amit rendesen felismer a windows server 2008r2?
kösziCsak futni kell!
-
canniball
nagyúr
válasz rigo88 #13553 üzenetére
1. Ahogy sb mondja: körülnézel a BIOS-ban.
2. Ahogy lancerboy mondja: veszel egy vevőt ami kikapcsolt gépet is tud kelteni.
3. Lehúzod a ledet és helyette veszel egy világítós ventit vagy molexre szúrható világítást a házba, avagy csinál(tat)sz egy molex-házled adaptert.sb!
"2. Nekem egyben NAS-ként is funkcionál a HTPC, jó lenne, ha más, mobil eszközön esetleg el lehetne érni, úgy gondolom a DLNA lenne a legegyszerűbb..."
Nem, a legegyszerűbb a "mezei" fájlmegosztás, ahhoz nem kell semmilyen sw.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz rigo88 #13553 üzenetére
Ha csak a led miatt gond a sleep, nem lehet állítani, hogy mit csináljon ilyen állapotban? Sok biosban állítható...
Más:
1. Használ vki windows alatt XBMC-vel TV tunert? Én most tervezem, de nem tudom mennyire használható a gyakorlatban (ahogy olvastam Mediaportal-lal kellene megoldani).
PVR-el mi a helyzet?
2. XBMC-t mint DLNA szervert? Nekem egyben NAS-ként is funkcionál a HTPC, jó lenne, ha más, mobil eszközön esetleg el lehetne érni, úgy gondolom a DLNA lenne a legegyszerűbb, főleg, ha nem kell hozzá másik sw az XBMC-n kívül.
Esetleg nem tudom a kettő mennyire kombinálható, tehát a TV szerver képe is mehet DLNA-n (amíg mondjuk a HTPC-n más megy)? -
rigo88
aktív tag
van megoldás a htpc bekapcsolására távirányítóval?
nem, sleep nem jó, mert 1: szeretném, ha látható lenne amikor megy, tehát powerled kihúzás nem ok, és ami ebből következik 2: sleep módban villog a powerled ami éjszaka nem ok.
ja, és nem szeretnék rákölteni. (ami van: at3iont-i deluxe, van a hozávaló gyári infra, van mce infra, és van illetve lesz logi harmony 650)Dirr
-
HookR
addikt
Érdekességképp, találtam ilyet is: 1x Molex to 5x SATA
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Két laptápjának a felcserélésében kérném tanácsotokat!Adott egy Mini itx lap Celeron 220 combo:Intel® Desktop Board D201GLY2 és egy másik régi mini itx lap + táp EPIA-800.
A kérdésem az lenne hogy az epia tápja elégséges lenne az intel lap + 1 xbox satas hdd + 5v ventillátor meg egy soros porton működö max 1v eszköz kiszolgálására?
Adapter adatai:
AC adapter
AC input: 100-240v -1,8A 5060hz
DC output: 12V 4.58A
Fuse Rating: T2.5A/250V or 300V
A miértre:
Az epia tápja adapteres full passzív!
Képek:Nagyon köszönöm a segítséget!
-
-
HookR
addikt
"Illetve van lehetőség illeszteni kábeleket és csatlakozókat még további eszközök számára is, úgy mint ODD és HDD?"
4 pin Molex --> 3x SATA Power converter - Ha a kész megoldásokat favorizálod. De át is alakíthatod a kábelt az egyéni igényeidnek megfelelően, ha nem szeretnél plusz csatlakozókat beiktatni és van némi affinitásod a barkácsoláshoz.
-
Pista0001
addikt
Elképzelhető hogy de igen. Ha a konnektorból 180 W, akkor a gép felé maximum 150, de inkább kevesebb (a táp hatásfoka miatt). Ez a paneltáp csak a 12 V-os ágon tud 120 W-ot, a többi ágon még hozzájön az összteljesítményhez. Az össz terhelhetősége 200 W körül van, rövid ideig (max egy perc) 250 W-ot is tud. Mikből áll a konfig? HTPC-nek kicsit soknak tűnik ez a 180 watt. Nekem az i5-760 + HD 5770 fogyasztott ennyit játék közben (mondjuk nem nagy hardverigényű játék volt).
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Pista0001 #13544 üzenetére
jelenleg hagyományos kapcsolóüzemű tápom van a htpcmben, de max terhelésen 180W szippant a 220as konnektorból... akkor ezek szerint ezt már nem birná ellátni... :/
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
Peak
addikt
Sajnos nem értek az elektronikai részhez, de ez kb. mekkora teljesítményfelvételű hardvert tud kiszolgálni maximum?
Illetve van lehetőség illeszteni kábeleket és csatlakozókat még további eszközök számára is, úgy mint ODD és HDD?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
HookR
addikt
Csoportos rendeléshez keresek még legalább egy embert 12V-on 10A-es Realan LR1106-250W12VDCX2 paneltáphoz, költségoszlatási célból. 3 fő esetén ~8500.- Ft, 5 fő esetén ~7500.- Ft-ra jön ki. Akit érdekel, részletek priviben.
-
Ediva8
tag
válasz zsigus #13537 üzenetére
Még egy + szavazat a K400-ra.Végül én is ez mellet döntöttem,eddig nem bántam meg.Minden szempontból nagyon kényelmes,és gyors a kezelése.Azt gondoltam,hogy hiányozni fog a görgető,de a Touchpaddal/ ami kellően nagy / két ujjas módszerrel,ahogy a leírásában is szerepel nagyon kényelmes.A billentyűkiosztás is nagyon eltalált,minőségi az anyaghasználat is.Letöltöttem a Logitech oldaláról a hozzávaló szoftvert is,amivel személyre szabhatóak a beállításai.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz Enszuke #13536 üzenetére
Hello,
eleinte furcsa volt a K400-at használni, két dolog:
- legyen a vevőre rálátás (ez megoldható usb hosszabítóval, v. előlapi usb csatlakozóba kell dugni v. csak 5 méternél közelebb legyen a bill. a vevőtől. Egyébként 10 méternél is több a vétel rálátáskor)
- Logitech Setpoint alkalmazással jól be lehet állítani a kurzor sebességét, gyorsulását, és a scrollozás sebességét is.Teljesen jól használható, természetesen egér pontosságát nem várhatjuk egyik touch pad-tól sem. Meg kell szokni és jól használható, ha most kellene vennem, nem gondolkoznék...
Az enyém 7 hónapja megy a gyári elemekkel, rendesen nyüstöljük (web, játék...)
-
zsigus
őstag
válasz Enszuke #13536 üzenetére
Nem tudom, hogy hol olvastál rosszat róla, most rákerestem a kedvedért pl. itt egy vélemény, ami szerintem igen pozitív.
A touchpad elhelyezésével van problémája csak a szerzőnek, de az általad linkelt billeken is hasonlóan van elhelyezve.
Nekem egy touchpad nélküli K360 van, és bár szokni kellett néhány billentyű elhelyezését, de a minőségre, kinézetére, kényelmességre nem lehet panasz (a tartósságáról még nem nyilatkoznék, mert csak picit több fél éve van meg, viszont nem úgy néz ki mint ami hamar megadná magát (persze a látszat néha csal)). Volt előtte már egy-két billentyűzetem, márkás és nem márkás is, és bizony olyan is volt közöttük aminél a dobozból kivéve be volt ragadva egy billentyű, de nem maga a gomb, hanem az érintkező, és állandóan ////// jeleket írt, de a Logitech-nél ilyen és más furcsaság sem volt eddig).
Az elemélettartam pedig szintén kiváló (bár a K400-nál csak 1 évet írnak, a K360-nál hármat), és ezt ilyen akku állapot mellett (több mint fél év után semmit sem merült a gyárilag hozzá kapott 2db AA elem, pedig rengeteget használom) el is hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Enszuke #13534 üzenetére
A nagyok helyett ennyiért (kb. 8-10e Ft-os ársávban) inkább egy Logitech K400, ez magyar kiosztású is és valószínűleg minőségben is jobb (+garancia, terméktámogatás stb.), legalábbis engem a K360 (touchpad nélküli) eléggé meggyőzött.
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
sziasztok!
Van egy dell asztali gépem.Raktam rá ubuntut (majd megy rá a "media lejátaszó" is)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen kartyát vegyek a hd filmek alá?
Atit vagy Nvidiat?
Nem nagyon értek még a linuxhoz
Illetve h a hardveres gyorsitás is müxik ubuntu alatt mint windowson a splash playerrel?
Köszi a segítséget.Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Vladi
nagyúr
válasz balage25 #13523 üzenetére
most konkrétan egy ilyen például.
Azt írja chipre, hogy pure video hd. Kösz. Abból van vagy 5 féle.il sole non sorge più ad Est!
-
Zozzy
aktív tag
válasz WolfheartGR #13525 üzenetére
-
WolfheartGR
őstag
Tiszteletem!
Tudtok nekem segíteni ebben?"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
Vladi
nagyúr
Néztem a nvidia chipes alaplapokat. Az nem derül ki nekem, hogy a purevideo hanyadik verzóját tartalmazzák.
(#13385) canniball:
Közben leteszteltem a gépet, végül is kellemes meglepetés. Ami nem megy az a h264. a quictime 1080-ban egy nagyon nagyon picit akad, de alig észrevehető. az mpeg (de az is 264) meg csíkos. MInden más csodásan megy 1080p is. Tehát amit kódolni tud, azt nagyon tudja a kis gépesem. Inkább megtartom.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Piedon
tag
Ha bárkit érdekel, leírtam a beállítás lépéseit a Mindigtv-s kódolt adások nézéséhez.
Itt lehet letölteniAnnak örülni fogok, ha kapok róla visszajelzést, hogy mennyire használható a leírás. Természetesen ha valami nem megy a leírás alapján, jelezze az illető és megvitatjuk a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Végre megindult valamiféle kezdeményezés a magyar filmborítókat illetően. Már untam, hogy csak én töltögetek fel állandóan ilyeneket (eddig sztem simán volt vagy 120db amit feltöltöttem, és 2-3 db-al találkoztam), beírtam az egyik DVD borítókkal foglalkozó oldal fórumába (nem mondom a nevét, írjatok PÜ-t ha érdekel), és úgy néz ki, hogy lesz belőle valami (bár nem akarok elkiabálni semmit).
Az utóbbi időben elkezdtem letisztult stílusú borítókat készíteni (amolyan moziplakát szerűeket), példa: Hugo; Angyalok és démonok stb. Ha valaki érez magában affinitást erre, akkor a themoviedb.org/-ra feltöltheti akár a saját kezűleg készített (de lehetőleg az eredetire hajazó, letisztult borítókat), akár a gyári borítókat, ami az XBMC-ből is elérhető lesz (kell neki egy kis átfutási idő, kb. 1-2-3 nap, és csak aztán látszik az XBMC-ben.) Minimum 666 pixel széles kell, hogy legyen.
Egy kérésem lenne ezzel kapcsolatban: ha feltöltetitek a borítót akkor legyetek szívesek megjelölni a nyelvét! Nagyjából fél évvel ezelőtt sikerült elérnem, hogy a scraper-ekben beállítható legyen a borító nyelve, és ha van magyar borító és meg is van jelölve nála a magyar nyelv, akkor automatikusan azt tölti le a filminfók letöltésekor.
Egy ingyenes reg után a korábban linkelt TMDB-re bárki feltölthet borítókat. Az alábbi módon:
Kikeresitek a filmet, majd ha megvan a magyar adatlap akkor rögtön tölthetitek fel a borítókat, ha nincsenek meg a magyar filminformációk akkor pedig rákattintotok a Translate it! gombra (ha jól tévedek), és ha akarjátok ki is tölthetitek az adatlapot (cím, bevezető és kész is).
Aztán jöhet a borító. A jelenlegi borító felett van egy zöld + (plusz) jel arra kell rákattintani, majd kikeresitek és Upload.
A nyelv címke beállításához pedig először értékelni kell!! (ez alapján dönti el, hogy melyik legyen a "fő" borító az aktuális nyelven), máshogy nem menti el a nyelvet, majd a Language sor végén található ceruza ikonra kattintva be is lehet pötyögni a Hungarian kifejezést, vagy a listából is ki lehet választani.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz canniball #13518 üzenetére
PowerDVD12-t ajánlanék a lemez lejátszásához.
ha iso-t nézel, akkor könyebb a művelet.
ha nem .iso a filmed, akkor meg kell nézned a könyvtár struktúrát.
ezeknek a könyvtár neveknek mindenképpen szerepelnie kell a könyvtár szerkezetben:
ha hiányzik valami nagybetűkkel gépeld be.
utána mennie kell.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz aszamóca #13515 üzenetére
Meg nem mondom neked a technikai/jogi hátterét de a menüvel van valami bonyodalom, ami miatt a menüs BR lemezeket nem minden sw tudja lejátszani. Windowson TotalMedia Theatre vagy Cyberlink PowerDVD lesz jó, Linuxon passz.
[ Szerkesztve ]
-
aszamóca
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudok BR lemezt megnézni HTPC-n, mert hiába van BR író a gépben, hiába támogatja a 3D-t is az alaplap+képk. de egyszerűen valami kódolási eljárás miatt nem játsza le sem a VLC, sem a Km player a lemezeket.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
dane
senior tag
Én indítottam ezt a topicot 7 évvel ezelőtt. Jó látni, hogy még mindig zajlik itt az élet.
-
sb
veterán
válasz madgie #13511 üzenetére
Lehet rajta segíteni, persze, hisz pont ilyesmik vannak bekapcsolva alapból, élesítés, színkorrekciók. Csak végig kell próbálni és ami megfelelő az egyéni ízlésnek azt bekapcsolni.
Mondjuk amennyi alapból rá van kapcsolva (szinte minden) az szerintem is többet ront, mint használ. Ezért írtam, hogy én is a kikapcsolással kezdtem, ill. hogy ránézésre feltűnt, szóval ilyenek miatt nagy különbségek lehetnek két eszköz képe között. Akár azért, mert nincs használva vmi ami tényleg jó lenne, akár azért, mert alapból bekapcsolnak minden sz*rt.
Szóval emiatt nem érdemes a boltba rohanni másik lejátszóért. Már ha HTPC-ről van szó és állítgatható a kimenet ilyen módon.
-
madgie
titán
Ja, azokat ki szoktam kapcsolni, nekem ne dinamikus kontrasztozzon, super white-ozzon, csak rondább lesz (szvsz) minden tőle. Itt alapvetően életlenebb a kép, meg mondjuk a bőrszín is kicsit tompa, ezeken nem tudom, hogy tudok-e segíteni (a tévét nem piszkálnám el, HDMI-s erősítőn keresztül megy a jel, a többi forrással így jó a kép)
-
sb
veterán
válasz madgie #13508 üzenetére
Win alatt a Catalystben legalább 5-6 cucc be van kapcsolva gyárilag. Sharpen, némi color vibrance, kontrasztosítás, talán kétféle denoise, stb..
Nekem speciel nem is tetszettek, de az biztos, hogy látványra feltűnt az nv után elsőre.zsigus:
Bocs, benéztem. XBMC-re gondoltam. -
balage25
senior tag
Az időzített lekapcsolást hogyan lehet beletenni a power menübe?
-
sb
veterán
válasz zsigus #13500 üzenetére
Mit jelent, hogy most mennek? Eddig is tudta, nem?
madgie:
Képminőségnél meg annyi beállítás van. Linux alatt nem tudom, de win alatt AMD vga-n pl. egy rakás képjavító be van állítva alapból a driverben.
A HTPC-mben Ion van, de asztali gépen is van XBMC és csak lestem mekkora a különbség nv-amd csere után. Aztán néztem bele a driver beállításokba... -
zsigus
őstag
válasz madgie #13499 üzenetére
Kicsi off: a Popcorn jukebox felülete milyen egyébként az XBMC-hez viszonyítva?
#13501: A 12 alfa? Nálam korábban a 2.0 bétáknál rendben volt a kikapcsolás, és most új telepítéssel raktam fel a frodo-t és azóta csinálja (2-3 napja). Lehet, hogy akkor a meleg tett be neki, nem túl acélos rajta a hűtés...
Szerk: Köszi. A képek alapján nem néz ki rosszul, de akkor mégsem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Nálam megy a kikapcsolás, csak a suspend-be fagy bele. Most kapcsoltam ki, elég keményen fűt ebben gyenge nyári időben a cucc.
zsigus: sajnos buta. kis thumbnail-ekkel dolgozik, sokáig tart egy-egy nagyobb frissítése. kábé egy éve nem is használjuk, a sima fájlkezelőből indítjuk a filmeket.
canniball: na igen, egy bekapcs jól jönne
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest