- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black_Sheep
tag
Sajnos nem menti el. Nálam nincs save lehetőség, csak apply. Így néz ki:
Ha játék közben macerálom a beállításokat, akkor engedi használni az új kiosztást, de ha visszalépek a controls menübe, vagy kilépek a játékból, elfelejti. Jogosultság nem lehet gond, mert a binds kiterjesztésű file módosul az időadatok alapján. Ez így eléggé frusztráló, hogy minden játék elején szöszölnöm kell a megfelelő beállításokkal. Persze elfelejtek valamit, akkor kezdhetem előről. Nincs valami ötletetek?
Valóban impozáns, nálam még nem nyikorog, csak néha random bedob a galaxis térképre, pedig nem nyomtam semmit. Ettől eltekintve jó vétel volt.
-
orientcx
őstag
válasz Black_Sheep #42693 üzenetére
"Mivel még mindig várok OrientMZ/X birodalmi herceg beígért Kraitos videóira, de hiába, ezért búskomorságba estem, így eshetett, hogy egy Logi X56-os véletlenül megrendelődött"
Na jól nézek ki, nem elég az, amit eddig az éhes szájaktól elvonva a Frontier-re költöttem(nem keveset), de még a te X56-osodért is én vagyok a felelős, amivel egy újabb család anyagi helyzetét döntöttem romba? Csak ki ne derüljön, hogy az ED pilótái között fellelhető vr sisakok vásárlása is mind az én lelkemen szárad.
Márpedig videó sajnos egy jó darabig nem is lesz, mert továbbra sem vagyok otthon, és csak a laptop van nálam.
Csak ez nehogy oda vezessen, hogy a késlekedésem miatt a gamerek tömeges Emperor 1510 Workstation vásárlásba fojtsák a bánatukat
Amúgy gratulálok az új szerzeményhez, ez a játék hotassal az igazi.
duvi - " Ezennel el is búcsúztunk az év végi DLC megjelenéstől "
Kezd kialakulni egy fej-fej melletti küzdelem a SC, az Elite DLC, és a világvége között a "ki érkezik hamarabb" elnevezésű galaktikus vetélkedőn.
(én csak azért nem fogadok a világvége győzelmére, mert egy úriember biztosra nem fogad)u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Diopapa
addikt
Gondolom az F1 manager meg ez is viszi a fejlesztőket... Mondjuk sztem gáz, hogy ilyet megengednek maguknak..
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Peppo
őstag
Az biztos, hogy az egyik legjobb cucc, amivel ezt a játékot irányítani lehet. Először megijedtem, mikor megláttam, hogy mekkora, de hamar hozzá lehetett szokni, és egy nappal később már el sem tudtam volna képzelni, hogy bármi más joyt/hotast használjak. Leszámítva, hogy kicsit nyikorog, más bajt nem tapasztaltam. Az sem különösebben zavaró, mert ha rajtam van a fejhallgató, akkor alig hallom.
Elvileg legkésőbb akkor, mikor kilépsz a játékból, lementi a változásokat. Kivéve persze ha feladatkezelővel lövöd ki. Nem lehet, hogy valami jogosultság probléma van, és nem tudja a játék írni az adott könyvtárban lévő fájlokat?
-
Black_Sheep
tag
válasz Submarine #42694 üzenetére
A változtatás után apply, el is fogadja, de amikor újra visszalépek egy másik opciót megváltoztatni, elfelejti az addigi változtatásokat, kezdhetem előről. Nem értem.
Köszönöm, összehasonlíthatatlan a játékélmény a korábbi Saitek Cyborg Evo-hoz képest.
Úgy gondolom, hogy a hobbira költeni kell. Jobb esetben egy csomó időt töltesz vele, így nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között teszed. Asszonynál is támogatom a hobbijait, költök a minőségre, de cserében én is megveszem, amit szeretnék. Nem állítom, hogy egyszerű volt megértetnem ezt otthon, de megérte a belefeccölt időt és energiát. -
Submarine
senior tag
Gratula!
El ne áruld neki a pontos árát, mert még én is görcsöt kaptam.
Bemásoltad a megfelelő helyre, utána ha játékon belül változtatsz valamit, apply, save, akkor el kell hogy mentse.
Valami nem kerek, ha nem ezt csinálja -
Black_Sheep
tag
Mivel még mindig várok OrientMZ/X birodalmi herceg beígért Kraitos videóira, de hiába frissítgetem az oldalt percenként már hetek óta, ezért búskomorságba estem. Ilyenkor az ember nem figyel kellőképp, így eshetett, hogy egy Logi X56-os véletlenül megrendelődött és kiszállítódott. Annak ellenére, hogy ez a színtiszta igazság, asszony nem hitte el, így a szokásosnál több időm maradt a beállításokra. Sajnos azonban nem találtam megfelelő profilt, amelyiket letöltöttem és belenyúltam, azon nem menti el a változtatásokat. Tudna segíteni valaki egy átgondolt X56 binding-gel, esetleg egy infóval, hogyan tudom elmenteni a változtatott profilt?
Tegnap este kb. 300 ly-re a kezdő rendszertől találtam egy felfedezetlen csillagot és kísérő bolygóit, meglepődtem, hogy ilyen közel is akad ismeretlen rendszer.
-
-
-
wollnerd
aktív tag
Miért nem vagyok ezen meglepve....?
Bár ez COVID-19 járvány miatt érthető. A Home office egy nagy feljesztővállalatnál sem olyan könnyű. Nehezebb kezelhető egy project vezetés, amikhez üzleti titkok kötődnek.[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
Ezennel el is búcsúztunk az év végi DLC megjelenéstől
Áttolták 2021 elejére. -
oke
senior tag
Végre összejött a bányászat, sikerült aránylag gyorsan találni egy Void opal hotspotban egy Opal és a Low Temperature Diamondot, 14 és 15 tonnát sikerült kitermelni. Mivel nem egyfajtát sikerült bányászni, így az eladást kicsit megnehezítettem magamnak.
Az Opalt viszonylag közel, egy ugrásra sikerült itt eladnom: Perry Station | LHS 449, sajnos az inara ár által írt 1,3 millió helyett csak 640.000 volt a vételi ár, pedig pár perce frissült elvileg az adat. Még utána is ennyit írt.
Low Temperature Diamondot innen 93.85 Ly-re, itt sikerült eladni: Shaw Station | WOLF 1438
Itt az inara éltal írt 1,2 millió helyett 1,7 millió volt, úgyhogy itt meg jól jártam . Kellene ehhez közel keresni Low Temperature Diamond hotspotot
Szerencsére nem támadtak meg szállítás közben, csak a végén 1x próbáltak kiszedni, igaz Solo-ban játszom egyelőre.
Így most van 51 milla+ Cobra MkIII[ Szerkesztve ]
-
fejesg2
senior tag
válasz adamthetux #42678 üzenetére
Egyetértek. Korábban nekem is néha odacsapta a Krait-et, most sem azt, sem a Fed Corvette-t sem koppintja oda.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
orientcx
őstag
válasz adamthetux #42674 üzenetére
Gratulálok, ilyen produkciót eddig csak a kisvadászomtól láttam.
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Peppo
őstag
válasz adamthetux #42678 üzenetére
Valamit tényleg csinálhattak vele, mert mostanában a nagyobb hajóimmal sem húzza végig a grillrácsot, és nem is csapja őket oda a bejárathoz.
-
duvi
nagyúr
Mondjuk ilyen esetben én tuti nem bíznám az automatikára a dokkolást Az más kérdés, hogy én mindig manuálisan dokkolok.
-
wollnerd
aktív tag
Úgy 8 mp-ig néztem a képet hogy ezen mi a csudát kell nézni, aztán észrevettem a hull-t...
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Submarine
senior tag
Ez tényleg az. 1 már nekem is volt. Beizzadt még a ***-m is.
-
privateer2
csendes tag
Ki kér egy acél muffint eperfagyival megágyazva?
[Reddit link]
Jó legyen kép is.AMD Ryzen 7, 2x16 DD3 GB ram, Geforce 2600 Super 8 GB
-
duvi
nagyúr
Ha még nem láttad/olvastad volna ezeket az anyagokat:
- Hagyományos bányászat
- Robbantásos bányászat -
oke
senior tag
válasz zolee0307 #42668 üzenetére
Köszi, egyelőre robbantás nélkül akartam bányászni, de az valahogy nem működik. Voltam már Void opal-os hotspotnál is, de nem találtam megfelelő sziklát, nem tudom a felszíni Void opal és egyéb jó ásványokat tartalmazó sziklákat mi alapján lehet felismerni.
Vagy marad a robbantásos módszer... -
zolee0307
őstag
Elég sokat kell keresni, hogy találj megfelelő robbantható sziklát. Amelyik beszineződik azok közül olyat keress amelyeken repedések vannak. Ezekbe kell lőni a tölteteket. Miután felrobbant lézerrel tudod leszedni a nyersanyagot.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
oke
senior tag
Kipróbáltam a bányászatot, edtools segítségével egy biztonságos rendszert választottam a közelemben, G Scorpii lett a célpont. A bolygót beszkennelve adott ki egy pár Painite hotspotot, próbálkoztam kettőnél is, de csak egy sziklában találtam, ha jól értelmeztem azt, amit írt, belül. Ezt csak robbantással lehetne begyűjteni? Vittem magammal Pulse wave analyzert, de nagy kevés szikla "színeződött" be egyáltalán. Eddig nem nyert meg ez a terület magának .
Majd kipróbálom a feljebb javasolt helyszíneket is, de még messze vagyok onnan.[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
válasz icemad #42665 üzenetére
A nettel nekem sincs gond, ha nem otthon vagyok, a telefonomat használom(~40Mbps), de a proci sajna csak 1.6 GHz-s, de a hotast amúgy sem tudnám magammal vinni, az egérrel pedig még egy csattogós lepkét sem tudnék elirányítgatni, és a végén még Clipper pilótának néznének. De azért köszi a tippet, lehet hogy egyszer nekilátok azt a procit "turbósítani".
[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
-
Black_Sheep
tag
A Cobrát így szerelném fel:
Ne felejtsd el a bányászat végén átszerelni (mining laser helyett beam v. pulse, collector helyére pajzs), mielőtt elvinnéd a piacra.
A 30% az adott aszteroida nyersanyag koncentrációja. Ez az arány 0%-tól 37%-ig (?) bármi lehet, pl. egy 34%-os sziklánál 3 db forgácsból tudsz 1 t gyémántot előállítani. Egy 1%-os sziklánál már 100 db forgács kell az 1 tonnához. Épp ezért kell 20% feletti aszteroidákat keresni, mert sokkal gyorsabb a bányászat. A fenti képen levő összeállítással 67.200.000 kreditet tudsz nyerni kis szerencsével. -
orientcx
őstag
válasz Black_Sheep #42654 üzenetére
Nem tudom, ki ez az orifon x izé, vagy valami ilyesmi, akinek a videóit nézed, de számomra ez az illető már első látásra is egy nagy arcú szélhámosnak tűnik, szerintem ezeket a videókat valamelyik kocsma valamelyik játékgépén vette fel "apprentice" állásban. Ezekből a videókból csak úgy árad a lavian whisky, és az onion head szaga, én a helyedben kerülném!
De komolyra fordítva azért tényleg vigyázz az Assault ship-es videókkal, ahogy a címükben külön jelzem is, nagyon régiek, rengeteg dolog teljesen máshogy van manapság. Sajnos mostanában nemigen vagyok otthon, és csak a laptop van nálam, amin játszani nem lehet, de ha lesz lehetőségem, akkor fogok csinálni egy aktualizált verziót a mai viszonyokat mutatva. Annyit viszont már most megjegyeznék, hogy egy jól összerakott Krait MKII-es manapság messze a legjobb választás, és rang sem kell hozzá. Én amióta kijött, más hajóba nem is ültem, szegény Corvette neheztel is rám.. .
pcnet
Ha felderített az a rendszer, amelyikbe ugrani akarsz az FC-vel, akkor megmondhatod, hogy pontosan hol parkoljon le. Én pl a kedvenc HazRES-em mellé 1 - 0.5 Ls-re tudtam lehorgonyozni(ennyit ingadozik a táv). És ha veszel rá shipyard-ot, akkor a többi hajódat is mind ott tárolhatod. Persze ha tankolni is akarsz, meg rearm-ot, meg repair-t, meg modul tárolót is, akkor egy rakás extra egységet külön meg kell venned a carrieredre, egy rakás pénzért, és fenntartási költségért, de a kisírt rezsicsökkentés eredményeképp ez már nem lehet gond(ki hitte volna, hogy Mr Braben még a mi nagyvezírünknél is nagyobb rezsicsökkentő huszár, nehogy ezt is kötelező legyen majd kiplakátolni a lépcsőházakban, mint a Viktorka félét ).
És ha nagyon lusta vagy, akkor át sem kell ülnöd egy kisebb hajóra, hogy átugorj a helyi outpostra a fejpénzekért, mert még bounty ügynökség modul is kapható a FC-re(persze a 25%-ot lenyúlják a kis mohók). Még egy mati kufár egység kellene, és fullos lenne a luxus.[ Szerkesztve ]
-
pcnet
addikt
Köszi Neked is!
Más: Fleet Carrier-el meg tudom azt csinálni, hogy egy CNB vagy hazRES mellé leparkolok és oda járok vissza restockra? Nem nagyon jött be a kapirgálás, tudom, van material trader, de akkor sem. A Corvettem a bubi egy elhagyatott szegletében pihen. Legutóbb találtam egy jó kis CNB-t, de a rendszerben csak egy outpost van, nem tudom leadni a bountyt. Átugrok szomszéd rendszerbe, ott átszálok Courierembe, azzal vissza a másik rendszerbe, majd az outposton leadom a bountyt, vissza megyek, átülök Corvettebe és irány vissza a szomszédba, CNBnél kalózt hentelni. Ha FC-el a CNB vagy a hazRES mellé tundék parkolni, az nagyon kellemes lenne. Ott lenne egy kőhajításnyira a restock, ha meguntam a lövődét, akkor meg átpattanok a Courierbe és megyek szomszédolni. Kényelmes lenne, ha az egész flottámat tudnám vinni magammal. Vagy akár bányászatkor oda cuccolni a szajrét és egy ugrással lehetne vinni eladni. Ébredjek fel, vagy ezekre a feladatokra alkalmas lesz a FC?
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Peppo
őstag
Csak a bétában nem élt, de a normál szervereken még megvan. Majd ott is eltűnik, ha élesítik a Fleet Carrier patchet. De lesz helyette valahol máshol.
(#42659) oke A tripla (vagy dupla) hotspot azt jelenti, hogy 3 (vagy 2) hotspot területe részben átfedi egymást, és a közös területen jóval nagyobb a valószínűsége az olyan aszteroidáknak, amelyben van jelentősebb mennyiségű értékes ásvány.
-
oke
senior tag
válasz Black_Sheep #42653 üzenetére
Köszi a tippeket, még ilyen nagy volumenbe nem vágnék bele, csak megtanulom, mit hogy kell, egy cobra-ám van jelenleg. A tripla hotspot mit jelent, hogy 30% körüli a nyersanyag tartalom?
-
pcnet
addikt
válasz Black_Sheep #42653 üzenetére
Köszi az infót! Borann még él? Mintha azt olvastam volna, hogy már nincs ott tripla hotspot, de már keresnek új helyet. Bocsi, mostanában nem nagyon követtem a történéseket.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
duvi
nagyúr
válasz Black_Sheep #42654 üzenetére
Orientcx-re gondolsz, aki nagy Clipper rajongó és úgy megy át az ellenfelein mint az Orient Expressz?
-
Black_Sheep
tag
Egyelőre nem adom fel, mert a kihagyott ziccerek ellenére is szórakoztat. Köszönöm a videókat, combatra készülve egy magyar csávó videóit néztem meg (ezért is lett célom egy FAS), biztos nem ismered: valamilyen Orientxy vagy xz vagy xc, szereti a testi kontaktust rammingnak álcázni.
Szeretnék még építeni egy explorert, de csak fullra mérnökölve és jumponiummal feltöltve + neutroncsillagos ugrásokat begyakorolva fedeznék fel még feltáratlan világokat.
A powerplay még homályzóna, nem tudom, mire való és mit kell csinálni, szóval pár száz óra még beleölhető.
@Orientcx: háromszor vettem-adtam el C64-et, ebből az egyik vásárlás az Elite és a Laser Squad miatt volt.
Céljaim vannak (lásd fent), remélem, hogy kitart a lelkesedés.[ Szerkesztve ]
-
Black_Sheep
tag
A lézeres bányászattal LTD tripla hotspotnál sokat kereshetsz nagyon gyorsan.
Néhány tipp egy kezdőtől:
1. Vegyél egy Keelback-et, ha kevés a kredited. Regisztrálj és keress az Inarán a közeledben 15%-os leértékelést a gépre.
2. Szereld fel így:
Nincs helye pajzsnak, de ha jól csinálod, nem is kell.
3. Ha belefér a keretbe, a core modulokat (FSD, Thrusters, PP és PD) fejleszd fel maxra.
4. Üresen repülj el a Borann rendszerbe.
5. Szállj le a Garay works álllomáson, és tankolj fel limpetekkel fullra.
6. Irány a Borann A2, amint megérkeztél, a gyűrűbe még SC-ból lőjj egy érzékelőt a DSS-ből.
7. 3 egybemosódó LTD hotspotot fogsz látni, repülj be kb. a metszéspontjukba
8. Amint kijössz SC-ból, egy kalóz leszkennel, de nem bánt, mert nincs értékes rakományod.
9. Repülj be az aszteroida mezőbe, de legyen kijelölve az egyik hotspot (így nem tévedsz el)
10. Válts át P limpetre, célozd be az egyik közeli, lassan forgó vagy mozdulatlan sziklát és lődd meg.
11. Keress mellette egy másikat, azt is lődd meg. Az első limpetet célozd be, kiírja, hogy mit tartalmaz a szikla. Ha semmi érdekeset, vagy 20% alatti az LTD, akkor célozz be egy következő aszteroidát a P limpettel.
12. Amelyik szikla nagy arányban tartalmaz LTD-t, ahhoz repülj közel, nyisd ki a cargo ajtaját, ereszd ki a collector limpeteket (ugyebár az elején beállítottad a fire groupban), és lőheted mining lézerrel a sziklát. Idővel a collectorok megsemmisülnek (idő vagy ütközés miatt), ilyenkor lőj ki helyettük, mindig legyen 3 db, amelyik gyűjt. Figyelj rá, hogy lehetőleg ne legyen a hajód alatt szikla, mert neki fognak menni a limpetjeid, és hamar kifogysz.
13. Amint leválik 10-12 db, irány az oldalsó panel, a targeting fülön zárd ki az összes ásványt az LTD kivételével. Amit addig behoztak értéktelen cuccot, azt dobd ki a raktérből.
14. Ha megtelik a cargo és a refinery, akkor 2-3 limpetet dobj ki.
15. Haladj a kijelölt hotspot pont felé, nehogy ugyanazt a sziklát lövöldözd P limpettel.
16. Amint megtelt a cargo és a refinery (tehát nem maradt limpeted), zárd be a cargo ajtaját, és nézd meg inarán vagy eddb-n, hogy hol éri meg eladni az LTD-t. 1,6 millió / db felett már jó vagy, tervezd meg az utat, de első körben repülj vissza a Garay állomásra.
17. A collector limpetek helyére vegyél pajzsot, a mining lézerek helyére fegyvert.
18. Irány a kijelölt piac. Sok ugrás lesz, a fuel scoop-pal tudsz tankolni, mindig töltsd fel, amennyire lehet, mert 2-3-4 alkalommal az NPC-k meg fognak támadni, akkor nem lesz időd ezzel foglalkozni. Nyilván menekülsz majd, ugorj, amint lehet.
19. Amikor megérkezel, dokkolj, majd a sell fülön add el az egészet. 64 tonna kapacitással 1,6 milliós árral 102,4 millió lesz a hasznod ezzel az egy körrel.Fontos lehet, hogy ne hagyd abba a bányászást, ha elkezded, mert ha kilépsz, és visszalépsz, akkor kalózok fognak megjelenni a hajódnál, pajzs és tapasztalat nélkül halott vagy.
Remélem tudtam segíteni, és nem írtam túl nagy baromságot.
-
oke
senior tag
Gondolkodtam, hogy kipróbálom a bányászatot, néztem néhány videót, jól látom, hogy a mining laserrel történű bányászat háttérbe szorult és inkább a szétrobbantásos az eredményesebb?
-
orientcx
őstag
válasz Black_Sheep #42637 üzenetére
"A WoT évekre függővé tudta tenni az embert, az Elite viszont - a benne rejlő potenciál ellenére - közel sem. Túl könnyű előrelépni, nem motivál eléggé."
Akkor te csak sajnálhatod, hogy nem még a 2014-es kezdeteknél csatlakoztál. Akkoriban nemhogy egy hajóért, de egy-egy jobb modulért is keményen meg kellett küzdeni. Emlékszem, mekkora királynak éreztem magam, amikor meglett az akkori idők csúcsragadozója, a Python(na jó, mondjuk egy Fed bugris mindig nagy királynak érzi magát ).
Már többször kifejtettem a véleményem, hogy hatalmas hibának tartom, hogy egy újonnan csatlakozó játékos hetek alatt sok mindenhez hozzájut, ráadásul azt is főleg lélekölő grinddel. Azt ugyan nem tudom megmondani, hogy üzletileg mi a kifizetődő konstrukció, de ez az új játékosokkal mindenesetre óriási kiszúrás, így valóban nagy a villámgyors kiégés kockázata. Mondjuk azért annyi kiegészítéssel élnék, hogy a gyors anyagi felfutás csak egy része az ED-nek, a játék kiismerése, a fogások megtanulása, a galaxisban rejlő sok érdekesség felfedezése azért még bőven megmarad az érdeklődőbb pilótáknak(a mérnökölésről nem is beszélve), de kétségtelenül sokak ezt a hosszabb utat már nem járják be, mert ezen az úton folyamatosan ott ólálkodnak a grindelés gonosz démonai akiknek egyetlen céljuk a játékélmény tönkretétele. Viszont az meg már mindig az adott játékoson múlik, hogy az anyagiakon felül megtalálja-e az egyéb elérendő célokat is, amely célok sokkal lassabban, és nehezebben érhetőek el, mert azok hozhatják el az általad hiányolt rengeteg önfeledt játékórát.
Igazsága 42861 kollégának, aki igazán ráérez az ízére, pláne ha még a commodore-s időkben a lelkébe égett az Elite világa, akkor igenis nagyon hosszú ideig itt is tud ragadni. Jelenleg a témában nincs jobb, de még csak olyan sem, ami egyáltalán megközelítené.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
duvi
nagyúr
válasz Black_Sheep #42648 üzenetére
"Ez napi átlag 12 csata, ami brutálisan sok, de volt motiváció, pont ez az, ami az Elite-ből hiányzik."
A sok nerfelés ellenére, még mindig bőven van mit csinálni az ED-ben. Főleg egy kezdő játékosnak! A fent említett csatákat itt is megkapod. Sőt, ennél sokkalta többet is ha szeretnéd elérni a combat Elite rangot, vagy szeretnél belépni egy játékosfrakcióba, esetleg elköteleződni egy Powerhez . Az tény, hogy hetek alatt bele lehet ülni a nagy hajókba, de ez az idő kb. semmire sem elég ha ténylegesen meg akarsz tanulni repülni és harcolni. Ezek a "kéthetes pilóták" csak repülő agyaggalambok a régi játékosoknak, mert azt se tudják, hogy mit csináljanak a frissen szerzett hajóikkal. Sokat kell tanulni és gyakorolni, hogy elsajátítsuk az űrharc rejtelmeit! Ebben sokat segíthet az Arena mód. De nem csak harcolni lehet az ED-ben. A békésebb játékosoknak is van mit csinálniuk. Pl. a felfedezés egy igazi relax játékmód és rengeteg érdekes, szép dolgot lehet találni a galaxisunkban. Mindent lehet szólóban és társaságban is játszani, bár utóbbi lényegesen szórakoztatóbb. -
Black_Sheep
tag
Passzolom, már régen abbahagytam, de szomorú, ha így van.
[Deaxus] : valóban nem teljesen hasonlítható, inkább koncepcionális szinten maradnék. A WoT évekre függővé tudta tenni az embert, az Elite viszont - a benne rejlő potenciál ellenére - közel sem. Túl könnyű előrelépni, nem motivál eléggé.
Számomra akkor lenne ideális ez a játék, ha küzdeni kellene a fejlődésért, szinteket lépni, hogy értékelhessem az újabb és újabb eredményeimet mind tapasztalatban, mind gazdaságilag.
A WoT-ban az volt a problémám, hogy 2018-ra a T10 is játszhatatlanná kezdett válni a gyenge képességű játékosok hordája miatt. Hiába lőttem lilára magam a körben, ha esélyt sem adtak a győzelemre a basecamperek és a suicide rusholók.[Balcsix] : 8k csata kellett az elsőhöz, 28k csata a 27. T10-hez. Mindez 6,5 év alatt. Ez napi átlag 12 csata, ami brutálisan sok, de volt motiváció, pont ez az, ami az Elite-ből hiányzik.
-
duvi
nagyúr
"A "nagy lóvét" már kiszívták a gameből, a párezer fős kemény magért szerintem már nem fognak nagy dolgokba fogni."
Muszáj lesz nekik, mert a Lifetime Pass tulajoknak jönnek még egy nagy DLC-vel, de szerencsére ez fel se merült, hogy elsumákolnák ezt. Inkább egyfolytában azt hajtogatják, hogy nagyon izgalmas lesz az új kieg. Úgy legyen! -
42861
senior tag
Remény... és most a Mátrix építészének szavai jutnak eszembe.
A sandbox űrszimulátor műfaj még mindig elég rétegjáték. Nem egy Call of Duty, hogy milliók nyomják naponta. A "nagy lóvét" már kiszívták a gameből, a párezer fős kemény magért szerintem már nem fognak nagy dolgokba fogni. De remélem tévedek. -
zolee0307
őstag
-
Raymond
félisten
-
Balcsix
senior tag
Pont hogy a WoT-ban is simán ki grindelhető már 600-700 csata alatt egy X-es tank kezdőként is, miközben anno még bőven kellet hozzá 7-8 ezer csata is akár...
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz Deaxus #42641 üzenetére
Én megjelenés óta játszok, de még csak egy Pythonom van, nincs még mérnökölve, semmiből nem vagyok elit, van kb. 100 millió creditem, ennyi. Most éppen sziklákat robbangatok, tök buli, csak mire megtalálom az a sok idő. Volt mikor harcolgattam, máskor utasokat meg árut szállítottam, volt idő mikor csak úgy felfedezgettem, vagy powerplayeztem. Szóval el tudom tölteni az időt, engem sem hajt valahogy az hogy minél hamarabb minél nagyobb hajóm legyen.
Főleg akkor játszok sokat ha egy kis nyugi kell, csak sajnos kevés az időm.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Deaxus
tag
Azért nem kellene a Wot-ot ehhez a játékhoz hasonlítani.És ha már hasonlítod,akkor ne ilyen szubjektíven tedd.
Először is az Elite-ben pont az lenne a lényeg,hogy vegyél hajót,fejleszd fel,és élvezd az űrben való repkedést(mindegy,hogy harcolsz,kereskedsz vagy felfedezel)NEM KELL megfelelned semmilyen másik játékosnak és nem kell senkivel sem összehasonlítanod magad.
Ha pedig mégis pvp-re vágysz,akkor úgyis szarrá fognak lőni a tapasztaltabbak,mert semmit nem tudsz az űrharc fortélyairól.
Baromira nem a kreditszerzés itt a lényeg,hanem minden,ami mögötte van.
Másrészt,ha megvan a hajód(nyilván harci hajóról beszélünk),akkor a minimum hogy felmérnökölöd és azzal még jópár órát el lehet lenni.A thargoidokról nem is beszélek,ami egy külön fejezet.
Ha Neked ennyi a tartalom,hogy megveszed a legnagyobb hajót és felszereled,akkor ez tényleg nem a Te játékod.
És egy zárómondat a Wot-ról.Nem az baj,hogy a WG könnyen odaadja a 10-es tankokat,hanem hogy a játékosok nagy része azt hiszi,hogy ha van egy 10-es,akkor már tud is játszani.Pedig baromira nem.Annyiban mindenképp egyetértek Veled,hogy lehetne még egy rakás fejlesztést beletenni a játékba(pl az srv variálhatóságát) de valamiért nem hajlik rá a készítő.
-
oke
senior tag
Sajnos a WOT is elment ebbe az irányba, pont írta valaki a fórumon, hogy a progetto TOT alatt 10 napba telt a 10-es tank kihúzása, asszem 110 csatából. Ott jöttek a XP szorzók, gyorsítók stb...
-
duvi
nagyúr
"Nyilván a tartalom bővítésével kellene bevonzani az újabb játékosokat, de az ugye idő és pénz."
Így van Itt viszont annyira lelassult a tartalomgyártás (más nyereséges játékaikra fókuszáltak), hogy nem tudtak mit adni a játékosoknak, ezért inkább hallgattak a sírásra és mindenkinek megadtak mindent, csak csönd legyen. Ezzel persze - majdnem - mindent értéktelenné tettek. Csak reméljük, hogy az év végi "very exciting" DLC tényleg beváltja a hozzá fűzött reményeket! -
Black_Sheep
tag
Lehet, hogy nem a legjobb példa, de a WoT fejlesztőit kevéssé hatotta meg a sírás. Egy T10-es tank grindje (kredit + XP) elég hosszú idő, főleg kezdőként. Mégis rengetegen játszottak vele, mert volt egy nehezen elérhető cél, amiért hajtani kellett, évekig megmaradt a motiváció.
A player kikapcsolódni akar, felhőtlenül szórakozni. Ha kezdéskor odaadod neki szinte a teljes tartalmat, vagy legalább könnyű és rövid utat biztosítasz neki a csúcsig, akkor hamar odébbáll, nem fogja hosszú távon lekötni. Ha viszont rögös úton, nehezen, hosszabb idő alatt grindelheti ki a csúcskategóriás cuccokat, akkor a játékhoz tudod láncolni, ha eléri a célt, akkor büszke lehet a teljesítményére, és élvezheti a befektetett "munka" gyümölcsét.
-
42861
senior tag
Az SC-ben sem lesz másként. Miért is lenne? Valamilyen szinten muszáj figyelembe venni a rinyát. Ha nem kapja meg a player amit akar, akkor előbb-utóbb elhagyja a játékot, és ajánlani se fogja jó szívvel másnak. A lóvét pedig a player hozza, senki más. Nyilván a tartalom bővítésével kellene bevonzani az újabb játékosokat, de az ugye idő és pénz. Nem is kevés. A mai cégek pedig ebben a pénzorientált dögkútban a lehető legkevesebb befektetéssel akarnak minél több pénzt kisajtolni belőlünk.
Szerintem a lényeg az lenne, hogy pénzgrindelés nélkül is megtaláljuk a motivációt a játékban. Itt van pl. orientcx kolléga, aki a lövöldözésből már 25-ször megszerezhette volna a combat elite rangot. De nem érdekli, mert nem azért csinálja. Valszeg anyagilag is úgy áll, hogy mindjárt két fleet carrier-el kezd ( és azokat egybenyitja ) ... bár birodalmi pletykák szerint egy Majestic Class Interdictor a nagy vágya!
De említhetném magamat is. Hasonló vagyok, csak a felfedezéssel. Ha kimegyek, fél-egy évig sem kerülök a lakott rész közelébe. A galaxis felét már bejártam, a másik felét egy carrier-el szeretném. ~2300 órám van a játékban és már én sem játszok olyan elánnal mint a kezdetekkor, de még simán leragadok órákra előtte. -
duvi
nagyúr
válasz Black_Sheep #42633 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Régen nem így volt (régen minden jobb volt ). Anno nekem az Anaconda kb. fél év gyűjtögetésembe került és akkor még a fasorban se voltak az engineerek. Pár év után elkezdődött a Frontier fórumokon a sírás, hogy olyan nehezen lehet eljutni a nagy hajókig, mert alig jön a pénz. Először felpörgették az utasszállítás és abból már rövidebb idő alatt össze lehetett szedni egy Condára valót. Aztán tovább dőlt a sótenger, hogy mire jó a bányászat, mert abból se lehet értelmes pénzt keresni. Frontier gyorsan bólintott egy nagyot és megdobták a bányászati bevételeket (természetesen nem kicsit, mert ha már lúd...). Persze ez se volt elég, mert egyesek szerint sokáig tartott elérni az Elite rangokat és a federációs reputációkat a rankhoz kötött hajókért, ezért ezeket is nerfelték. Már csak az engineerek maradtak mint "időrabló" tényezők, de ezen a téren is történtek könnyítések. Így jutottunk el a mai állapotokig. Egy kezdő játékos megnéz pár YT videót és kb. 2 hét múlva egy Federal Corvetteben ül, ha van egy kis ideje játszani. A Frontier impotenciája miatt jutottunk el ideáig, mert egyre inkább meg akartak/nak felelni, egy hangosan síró kisebbségenk.
Szerk: egyébként az alaphajók már kb. semmit se érnek mérnökölés nélkül. Még akkor se ha mindenből a legjobb modult /fegyvert tesszük fel, szóval jelenleg a mérnökölés és a játékosfrakciózás az igazi endgame tartalom.[ Szerkesztve ]
-
Black_Sheep
tag
8 napja játszom az Elite-tel, röviden leírnám a véleményem: nem értem, hogy miért rontanak el egy ekkora potenciállal rendelkező játékot.
Mi kellene ahhoz, hogy egy átlagembert beszippantson az Elite? A játékmechanika, a grafika, a lehetőségek, a sokféle űrhajó, stb... De az egyik legfontosabb dolog szerintem a motiváció fenntartása.Az első napokban 10-20k kredites küldetésekkel rohangáltam, amíg megvehettem a Cobrát. A felszerelése is sokba került, toltam tovább a vidd el, lődd le küldiket. Kezdhettem nagyobbat álmodni, a Vulture 5 milliós ára soknak tűnt, főleg a ráköltendő 25 millió fejlesztés. De volt egy cél, amit el akartam érni, amiért a napi 2-3 órát érdemes volt beletenni a játékba.
Aztán olvastam a bányászatról, mint könnyű pénzkereseti forrásról. Kíváncsiságból a Cobrát átalakítottam bányászatra ( ), szerencsétlenkedtem egy sort, és két fordulóval, 0 tapasztalattal megvettem a haszonból a Krait Mk II-t...
Most, 5 nappal és kb. 15 órányi játékkal később egy fullos Phytonban ülök, 883.000.000 kredit pislog a számlán. Elite rangom van a trade-ből, a bányászat már brutál gyorsan megy, a FC is pár napi grinddel elérhetővé vált.
Mégsem örülök. Noobként egy profiknak szánt end game tartalom? Ez mi? Bármilyen, nem ranghoz kötött hajót meg tudok venni, a mérnökölt cuccokon kívül maxra tudom fejleszteni, mindezt úgy, hogy a játékról a leghalványabb fogalmam sincs, tapasztalatom gyakorlatilag 0, az SRV-t még ki sem próbáltam. Ez szerintem iszonyat nagy hibája az Elite-nek.A játékban gazdasági egyensúly nem létezik az LTD és a VO bányászata miatt. Ebben a baromi jó játékban a mining gyakorlatilag elveszi a motivációt, mert minek szaladgáljak küldetésekkel, ha nem éri meg? Ha csak reputáció építésére kell? Ha nincs tétje, mert ha bukom is a küldit és a hajómat kilövik a seggem alól, röhögve kifizetem a biztosítást akár százszor is?
Persze felmerülhet a kérdés, hogy minek bányászik az, aki kihívást keres a játékban? Nyilván ha nincsenek korlátok, akkor senki sem fogja szo*atni magát azzal, hogy frissen vett fejlesztetlen hajókkal emberkedjen a többi játékos kimaxolt hajója ellen. Ti hogy látjátok? -
duvi
nagyúr
válasz -ZeeZee- #42631 üzenetére
Köszi srácok, de ezen már túl vagyunk.
-
-ZeeZee-
senior tag
Ahogy Borote írta: amikor mész a Nav Beacon felé SC-ben, akkor nem maga a Nav Beacon van kijelölve, hanem az érkezési pont. Amikor kiléptél, akkor kell megkeresned a Nav Beacont (célszerű a contacts fülön), kijelölni, felé fordulni egy kicsit és már indul is a scan.
Amikor kész a scan és később visszatérsz, akkor újra be tudod scannelni (én ezt csináltam thargoid vadászat közben, így a friss NHS-eknél is láttam, hogy mekkora threat szint.)
-
Borote
addikt
Illetőleg ha bejumpolsz a Nav Beacon mellé, akkor ott lesz egy Nav Beacon navigation point, és lesz maga a Nav Beacon is, ami szürke színnel jelenik meg sajnos mind a kettő kijelölhető, de néha pár száz méter távolság van, és a szürke színű, látható tárgyat kell szkennelni. Ez is lehet probléma, én az elején 1-2szer benéztem
-
-
duvi
nagyúr
Véget ért az első FC béta időszak. Májusban érkezik a következő fázis...
-
duvi
nagyúr
Elég rossz hírek a coriolisról. Fizetési gondok adódtak az üzemeltetésével kapcsolatban, ezért leállt. Mivel ez egy ingyenes oldal, csak az adományokból tudja fenntartani magát. Akinek megnyílik még, az már csak cacheből fut.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Ha nem megy a sima coriolis, akkor próbáld meg a béta oldalukat: https://beta.coriolis.io/
Illetve van még egy hajótervező oldal: https://edsy.org/
A Hasznos linkek szekcióban mindig megtalálod ezeket.(#42617) Raymond
Nálam is megy mindkét coriolis oldal, de tegnap már a Discordon is panaszkodtak néhányan, hogy nem érhetők el. Lehet, hogy szolgáltatófüggő problémáról van szó.[ Szerkesztve ]
-
oke
senior tag
válasz cabala1 #42612 üzenetére
Köszi,
Nem volt nálam beállítva az F7, F8 és egyszerűen nem találtam meg hol kell, de most ráakadtam
A https://coriolis.io/ nekem nem akar működni, nem jön be az oldal, már tegnap is próbáltam. 522 timeout. -
Peppo
őstag
Modulok kompatibilisek, de azért vannak megkötések a méretet illetően. Pl. egy egyes pajzsot nem tudsz felrakni mondjuk egy Pythonra, mert ahhoz már túl kicsi, annak a hajónak minimum hármas kell. És persze hatosnál nagyobb sem mehet rá, mert nincs rajta hatosnál nagyobb modulhely. De ezeket a korlátozásokat leszámítva nagyjából úgy csereberéled a modulokat és fegyvereket a hajóid között, ahogy akarod.
A modul ott marad az adott állomáson, de át tudod szállítani máshova. Ha az adott állomáson van outfitting (ez azért általában van), akkor oda tudod hívni a modult, és némi idő után oda is ér. Persze fizetni kell érte, de nem vészes.
Ugyanígy hajókat is át tudsz hívni másik állomásra, de kell, hogy legyen shipyard a célállomáson. Ez is fizetős móka, és nagyobb távolságok esetén akár igen drága is lehet.(#42609) orientcx Én nem azt mondtam, hogy nem lenne képes fenntartani. Nyilván fenn tudná, de abban már kevésbé vagyok biztos, hogy ez durva grind nélkül is menne. No life játékosok előnyben.
" Ha valaki vesz egy ilyen hajót 5+X Millikéért, akkor nincs annyi tartaléka, hogy 3-4 hónapra, de inkább egy évre való Cr-el tartsa a balance-t a carrier számláján?"
Ez is attól függ, mennyi az az éves díj. Ha 2-3 milliárd, akkor simán meg kell oldja. Ha 30, akkor azért már nehezebb.Mindegy, nincs értelme ezt tovább ragozni, úgysem mi döntjük el. De azt én is úgy látom, hogy a küldetéseket nagyon alaposan át kellene dolgozniuk. Ennek a játéknak nagyon jók az alapjai, minimális befektetéssel fel tudná dobni egy közepes fantáziával rendelkező emberi lény, akinek csak az lenne a dolga, hogy kitaláljon új küldetéseket. Akár olyat, amit írtál, vagy ugyanaz csak nem királylánnyal, hanem bűnözővel, akit le kell vadászni. Akár ugyanez a powerplay keretein belül (Aislingot talán még egy fed bugris is szívesen kiszabadítaná). De hosszú távú szállító, vagy felfedező küldetés is lehetne, vagy még inkább olyan, amely különböző típusú feladatok kombinációja. Lehetne értékes cuccot lopni thargoidoktól, vagy különleges guardian szerkezeteket megtalálni és hazavinni. De még akár versenyek is lehetnének. Mindenki megmutathatná, hogy ő a legjobb pilóta, ill. navigátor. Annyi lehetőség lenne, hogy azt felsorolni sem tudnám, és egyszerűen érthetetlen, hogy ezt miért nem képesek megcsinálni. Ehhez tényleg nem kellene nagy erőforrásokat bevetniük.
Ezt amúgy más játékoknál is látom. Nagyon jó alapok, és aztán elvéreznek azon, hogy nincs bennük elég tartalom, nem használják ki a lehetőségeiket, és hamar monotonná válnak.
Ezen felül tartom azt, hogy többféle FC kellett volna. Tescós a magányosoknak, míg a szupergazdagoknak ill. klánoknak a nagyobbak és drágábbak.#42613) cabala1 Igen, ez is érdekes. Míg az engineereket eléred, egész jó kis küldetések/feladatok vannak. Miért nem lehet ezt kiterjeszteni a további játékra is?
[ Szerkesztve ]
-
cabala1
tag
válasz orientcx #42609 üzenetére
Küldetések: Igen, ez nagyon, de nagyon hiányzik... én is ezalatt a közel másfél év alatt, mióta nyúzom ezt az Elite-et, piszok sok mindent megcsináltam, de még mindig nem mindent (szarok azoktól a köcsög Interceptoroktól, na!)... szóval hiányzik egy kis küldetés, ahol apró morzsákból lehet valamit összerakni. Az engik unlockolása, a guardian ruins, a thargoid bázisok... nos ezek iszonyú jók, ilyenek kellenének még még még!
-
cabala1
tag
- Galaxy map: F7 nálam és F8 a helyi system map (asszem Commodore 64-en is ez volt beállítva, onnan másoltam)
- Igen, természetesen - de az osztálynak stimmelnie kell. Erősen ajánlom a megfelelő konfig tesztelését coriolis.io-n. Én mindig mielőtt élesben összerakok egy hajót előtte mindig virtuálisan is megnézem milyen tulajdonságú lesz. Erősebb hajóhoz érdemesebb erősebb fegyverzetet feltenned majd... de ezt ki is kell tapasztalni, hiszen ekkor megváltozik az áramfelvétel (esetleg nagyobb PP kell, esetleg több pöttyöt kell majd a WEP-re tegyél), nehezebb is lesz a hajód (kisebbet fog ugrani és harc közben veszít az agilitásából)... szóval végtelenül lehet optimizálni és játszani ezzel is. Meg kell majd találd a számodra legjobban megfelelőt.
- Az állomások között, ahol van outfitting, tudod a modulokat mozgatni (úgy, mint a hajóidat is). Ez pénzbe és időbe is kerül. -
oke
senior tag
Lenne néhány kérdésem:
- Lehet e a galaxy map-hoz gyorsbillentyűt rendelni?
- A hajóra szerelhető modulok. fegyverek más hajókkal is kompatibilisek? Meg lehet tartani ezeket egy modernebb hajóhoz?
- Ha egy hajón cserélem a modult, a régit megtartom, az bárhol használható a későbbiekben vagy csak azon az állomáson, ahol leszereltem? -
-
orientcx
őstag
Ne érts félre, nekem a világon semmi kifogásom az ellen, ha valaki bányászkodik, csak sokan sírnak, hogy unalmas. Szerintem is az, ezért nem is csinálom. Ők se siránkozzanak, hanem válasszanak másik szakmát. Ettől függetlenül meggyőződésem szerint egy tapasztalt cmdr folyamatos grind nélkül is képes lenne fenntartani egy FC-t az eredeti tarifák alapján adódó költségek szerint is. Ha meg valaki nem elég tapasztalt, akkor előbb tapasztalatot szerezzen, és aztán FC-t. És ha egy játékos nem óhajt kellő időt szakítani az ezzel járó feladatok elvégzésére, semmi baj, akkor neki ne legyen carriere. Nekem pl sosem volt kedvem felfedezgetni, hát nem csinálom. És mégsem kezdek sírdogálni, hogy könnyítsék már meg a dolgot, mert ez így dög uncsi. Tudomásul vettem, hogy a büdös életben nem leszek elite explorer. És azt is tudom, hogy nem is érdemelném meg. Ennek fényében visszatérve a témára, ha valaki nem szán rá időt, fáradságot, annak ne is legyen FC-je, mert nem érdemli meg(azon persze lehet polemizálni, mekkora is legyen az a fáradtság)
És ha már felfedezés, az ezzel kapcsolatos felhördülést sem értem. Ha valaki vesz egy ilyen hajót 5+X Millikéért, akkor nincs annyi tartaléka, hogy 3-4 hónapra, de inkább egy évre való Cr-el tartsa a balance-t a carrier számláján? Hát az ED kadétképzőben nem az az első tanóra anyaga, hogy mindig legyen a zsebünkben elég pénz a biztosításra? Márpedig akinek ilyen hajója van, annak ez a minimum, hogy legyen ennyi tartaléka, mert ezt felfoghatjuk egyfajta biztosítási díjnak is. Azt már tényleg csak zárójelben tenném hozzá, hogy ez a(szintén kisírt) "UC a fedélzeten" szisztéma elég vicces. Ha valahol a semmi közepén, mindenkitől elvágva leadom az adatokat a fedélzeti adattárba, akkor ki fizet? Mert ha én hazaérek, és leadom a hivatalba, akkor értem, ők átveszik, és fizetnek, no de az imént említett semmi közepén hogy van ez? Na mindegy, ez mellékszál.
Ami pedig a küldetésrendszert illeti, ott tényleg nem ártana, ha a Frontier végre felvenne valakit a témában, aki legalább szolid mértékben rendelkezik valamiféle fantázia féleséggel. A magam részéről valamilyen összetett, akár hosszabb távú, ámde kiemelkedően fizető küldetés fajtára vágynék, amiben keresgélni kell valamilyen nyomot, majd néha itt-ott ki kéne osztani néhány pofont, ahol aztán a kipotyogott motyóból meg lehet tudni, hol található az az öregasszony(akit ugye mindig öreganyámnak kell szólítani), akitől megtudjuk, melyik elvarázsolt outposton tartják fogva a királykisasszonyt, meg minden ilyesmi. Ezek a küldik nem lennének időhöz kötve, és nem is lehetne egy-két nap alatt befejezni, de ha egyszer összeáll, akkor egy év ingyen FC fenntartás. Ja, és persze mindez bug nélkül(na itt bukik az elképzelés)
De mosmááá tényleg befejezem, mert még duvi mester kitilt a PH-ról a "fórum túlterhelése" megalapozott vádjával.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Peppo
őstag
válasz orientcx #42607 üzenetére
Értem az álláspontod, és hidd el, meg is értem. Csak az a baj, hogy jelen állás szerint az egyes tevékenységek közti különbség a szerezhető jövedelmet illetően óriási. A bányászat brutál jól fizet, de pl. a sima kereskedelem alig. A szállítóküldetések már jobbak, és ha az ember rászánja az időt, hogy összeszedje a megfelelő küldetéseket, akkor még a kalózirtás is egész jó. Nekem is alighanem a pénzem legalább fele abból van. Aki viszont békésebb természetű, vagy a leghatékonyabb módszert keresi, annak csak a bányászat marad.
A felfedezés aprópénz ezekhez képest.Szóval ott tartunk, hogy ha valaki FC-t akar, akkor gyakorlatilag kénytelen bányászni, vagy legalább sokat lövöldözni, mert csak ebből tud komolyabb pénzt összeszedni. Így pl. egy hosszú felfedezőút, amire amúgy egy 500ly-t ugró FC tök jó lenne, majdnem kizárt, hacsak nem tankolsz be előre hónapokra való pénzt. Mert a semmi közepén nem fogsz tudni pénzt keresni, és hiába van UC a fedélzeten, milliárdokat azért k. nehéz bolygószkennelésből összeszedni.
Ezért gondolom, hogy jobb lett volna a drágább vásárlás, tartson bármeddig is a pénz összeszedése, és utána az alacsonyabb fenntartás, hogy ha már megszerezte a pénzt az ember, akkor szabadabban tudjon vele bárhova menni és bármit csinálni.
Az igazi megoldás meg szerintem az lenne, hogy több olyan tevékenység kellene, amivel rendesen lehet pénzt keresni. Pl. végre a kereskedelmet felhozni, hogy ne csak a szállítóküldetéseket csinálja mindenki. (ill. igazából azt se sokan csinálják, mert majdnem mindenki bányásznak állt.) Lehetne többféle jól fizető harci küldetés, hogy ne csak massacre missiont csináljunk, és nyilván lehetne még folytatni.
És persze lehetne több kategória az FC-ken belül is. Klánoknak a bazi nagyok, magányos farkasoknak a kisebbek. Most viszont csak egyféle van, és mindenki ki van rá éhezve ennyi idő után. Hardcore játékosok utálják a fan service-t, amit abszolút meg tudok érteni, de a fejlesztőket viszont az átlagos játékosok tartják el, mert ők vannak többen. Ha ezek most mind lemaradnak a FC-ről, akkor rágyújtják az irodát Brabenre.
-
orientcx
őstag
"Én is inkább azt tartottam volna helyesnek, hogy magasabb ár, de alacsonyabb fenntartási költségek."
Én pont fordítva látom helyesnek, nem kell drágábban adni, mint az az 5 Milli, ne megvenni legyen kunszt, hanem fenntartani. A modulok is legyenek komoly összegűek, és a fenntartásuk szintén. Olyan összegre gondolok, amihez többé kevésbé rendszeres jelenlét kell, mondjuk havi 4-5 játéknap ami igazán nem nevezhető túlzó elvárásnak. Az ilyen felhasználónak éves szinten simán összejön egy komolyabb tétel, amiből gond nélkül fenn lehet tartani egy jól átgondoltan, hangsúlyoznám, jól átgondoltan összeállított FC-t. Aztán ha valaki fullosat akar, akkor tegyen érte még többet. Magyarul FC-je annak legyen, aki rendszeres résztvevő. Aztán ha valaki megveszi, és otthagyja az enyészetnek, akkor bukja csak el a nagyobb részét, ne foglalják a halott, gazdátlan FC-k a parkolóhelyeket. Az a panasz meg hogy "én nem akarok grindelni, mert az uncsi, én szórakozni akarok, brühühű", már megbocsássatok, de komolytalan érvelés. Most arra külön ki sem térek, hogy a grindre panaszkodók 95%-a egész pályafutásuk során mást sem csinált a galaxisban, mint grindelt, de ettől függetlenül az, hogy csakis uncsi robottal lehet komoly kreditekhez jutni, az egy teljes mértékben torz megállapítás. Én pl össz annyit bányásztam, amennyi asszem Selene néninek muszáj volt, és egy-egy hajdan volt rövid szakaszt leszámítva mindig azt csináltam, amihez épp kedvem volt, és mégsem kellett zsíros kenyeret vacsiznom, hogy meg tudjam venni a FC-t. Igenis lehet élvezetesen kellő jövedelemhez jutni, legfeljebb nem 10 perc alatt 800 Misikéhez.(Ezt már nem neked mondom)
Az az érvelés sem állja meg a helyét, hogy "a magas fenntartási költség miatt egy csomó játékos elesik ettől a lehetőségtől". Hát ha nem tölt elég időt az ED-vel, akkor essen is el. Ilyen erővel akkor kapja meg mindenki alapból a mérnöki csúcsmodulokat, mert igazságtalan, hogy vannak, akiknek erre nincs idejük. Hát akkor játsszon tetriszt, bmeg!
"Mert azért az is vicces, valljuk be, ha egy FC éves fenntartása háromszor annyiba kerül, mint a vételára."Ez szerintem egyáltalán nem furcsa. Nem tudom, mennyibe volt az adófizetőknek pl a USS Enterprise, lehet, hogy megközelítette még Mészáros Lőrinc yachtjának az árát is(na jó, annyira azért biztos nem volt drága ), de szerintem a pár éves fenntartása könnyen lehet, hogy ottan körül jár, mint amennyibe eredetileg került. És az egyáltalán nem életszerűtlen, hogy ez egy űrnaszádnál még fokozottabban igaz.
Lényeg a lényeg, én azt vártam, hogy ilyen gépe csak annak lesz, aki gondozza is, és ha valahol egy ilyen dereglyét látok, akkor az nem egy sodródó vasdarab, hanem élő része az ED univerzumának, amit egy létező cmdr működtet. Hát nem így lett, de volt már ilyen, és valami azt súgja, hogy még lesz is.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Peppo
őstag
Végül is tényleg, eddig az övék a legjobb. Nekem a Frontier: Elite 2 a kedvencem ebből a szempontból, és azt is ők csinálták.
De az ED féle modell is nagyon jól használható. Akár az sc-ben mozgás, akár a "normál" térben való manőverezés kifejezetten élvezetes. Nagyobb hajóknál érezni a tömeget (a méreteket mondjuk nem annyira), kisebbeknél meg a fürgeséget, manőverezőképességet.Bár mindennek ellenére mégis az X-Wing Alliance volt az, amelyikkel a legtöbbet játszottam. Na annak jöhetne még egy remake!
-
duvi
nagyúr
"Remélem, összekapják magukat a srácok, mert leszámítva a nyűgöket, azért még mindig nagyon szeretem ezt a játékot."
Én is(és még sokan mások a kemény magból) így vagyok vele . Minden hibája ellenére a kedvenc űrszimem Senki nem tudott még ilyen jó repülésmodellt produkálni űrszimulátorban. -
Peppo
őstag
válasz Raymond #42603 üzenetére
Igen, néhány dolog egészen abszurd volt. Nem is értettem, hogy ezt hogy találhatta ki bárki is. Szerencsére azért összességében szerintem jó irányba mozdulnak a dolgok, még ha néhány változtatással nem is értek egyet, azért vannak olyanok, melyekkel nagyon is igen.
(#42602) duvi Hát, reméljük! Bár akkor annak meg olcsóbban kell lennie, mint az FC-nek, mert ugye ki venne ugyanannyiért mozgásképtelen bázist, ha vehet hordozót is. Vagy valami másban kellene többet nyújtania, amit az FC nem tud.
Fel lehetne ezt dobni annyi mindennel. Remélem, összekapják magukat a srácok, mert leszámítva a nyűgöket, azért még mindig nagyon szeretem ezt a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
"Még akár valami mozgásra alig vagy egyáltalán nem képes (mobil) bázis féleség is lehetne. Ahol lehet hajókat, modulokat, meg némi árut tárolni. Sokaknak ez is elég lenne, nem mindenki akarja mozgatni az egész flottáját."
Remélhetőleg erre lesz megoldás, ha az új DLC-ben kapun saját bázisépítési lehetőséget. -
Peppo
őstag
Én is inkább azt tartottam volna helyesnek, hogy magasabb ár, de alacsonyabb fenntartási költségek. Mert azért az is vicces, valljuk be, ha egy FC éves fenntartása háromszor annyiba kerül, mint a vételára.
És simán lehetne belőle több verzió, kisebb és nagyobb. Még akár valami mozgásra alig vagy egyáltalán nem képes (mobil) bázis féleség is lehetne. Ahol lehet hajókat, modulokat, meg némi árut tárolni. Sokaknak ez is elég lenne, nem mindenki akarja mozgatni az egész flottáját.
A klánok meg vehetnének maguknak csillagrombolót.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest