Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz gyapo11 #52418 üzenetére

    Nekem volt a kezemben ZozzV6 B158B lámpája, és elég sokat kellett csavargatni.

    Ja, hogy 100 m távon 114 m átmérőben világít. Csak éppen szórt fényre állítva. Igaz? Ez 1 m2, vagyis, ha igaz a 900 lm amit írtál, akkor 900 cd a fényereje. 30 m távon ezzel már nem látsz sok mindent. Azzal az Olight M2R -rel meg mindent. Ráadásul kisebb, könnyebb, zsebre vágható. ;)

    Látni, nem látni, mi van? Lesd meg pl a Nitecore MH23 -ast, vagy a ugyanott az Armytek Viking PRO képét. Szerinted azokkal nem lehet látni? Nem elég széles a fénykörük (Hot spot)? Ezek se nem flood, se nem thrower lámpák. Valahol középen helyezkednek el, ami szerinted, semmire sem való.

    "A nagyobb veszteség hamarabbi töltést vagy cserét jelent, cserébe a használatban nagy az előny." - Hogy is van ez? Vigyek magammal akkor 1 zsák akkut, ha a természetet szeretném járni. Nálam ez nem játszik. Inkább azt szeretném, ha 1 db AA akku méret, legalább 2 éjszakai barangolást kibír, vakoskodás nélkül.

    Csak 1 lámpa mindenre, szerintem, nem a legjobb megoldás. De ha már, pont az Olight M2R, egészen jó választás lehet. ;)

    Az az 1,14 m átmérőjű szórt fény 1 m távolságból, nem valami sok. A ZL SC5 -öseim 1,5 m átmérőjű szórt fényre, a Fenix FD20 2 m átmérőjű szórt fényre, és pl az Olight S2A lámpám szinte 180°-ra képes, úgy mint a 3, 4, sok ledes, TIR lencsés lámpák.

    A minap írtam, hogy szerelésnél, pont a ZOOM -os fejlámpa szerepelt a leggyengébben. Nem mindig a ZOOM -os lámpa a legjobb választás. Írom mindezt úgy, hogy van 10 db fókuszálható (ZOOM -os) lámpám.

    El kéne jönnöd legalább 1x a lámpás találkozóra. ;)

Új hozzászólás Aktív témák