Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12897 üzenetére
Rendeltem Kínából kat alítható töltőt az egy 3v és 29 voltot tud és 2 ampert , a másik 12v-tól 24voltig tud 5 ampert , amit olvastam , hogy egy egy vevő panaszkodik , hogy egy kicsit el mászkál , nem tudom ha itt lesznek és le tesztelem , többet tudok mondani !
Két vevői kép !
-
H-Zol
senior tag
válasz f4lcon #12896 üzenetére
Koszi , megoldódott a probléma de már máskor én is jártam így meg, hogy mobilról linkeltem Alis linket és többen panaszkodtak , hogy Arab lett , de én nem vettem észre semmit , az egy másik telefon volt , utánna nem is nagyon mertem linkelni . De erről a telefonról ami most van , már sokat meg osztottam , de még nem volt rá panasz !
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12896 üzenetére
Olvastam másik topikban is amit írtál...már értem. Én gyakorlatilag telefonon topikozom alis appal. Nálam ezért megy "rendesen". Appból is linkeltem neki a cuccot...hát akkor legközelebb kerülöm ezt a megoldást.
Elnézést mindenkitőlA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Nem tudom ez az akku hogyan viselkedik, de egy 5s bms kezeli a töltést magától... hisz ez a dolga.
Feltételezem a gyári sem engedi túltölteni a cellákat. A kérdés inkább az, hogy mivel tudod előállítani a szükséges töltő feszültséget/áramot. Mert a minap vettem 4,5A-es töltőt a lidölben, kemény 4 ezer petákért. Ezek után szerintem nincs miről filózni....
Egy 12 voltost csináltam anno, de azt sem tudom rendesen feltölteni mert a 12-es táp kevés neki... Mondjuk ha van labortápod akkor oké...[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
igen, legtöbbször itt a prohardveren vi.aliexpress linkek vannak, egyszer valaki linkelt egy olyat és mindenkinél átváltott aki egyszer rá kattintott terjed, mint a vírus. és mivel az a leggyakoribb, ezért neveztem el egy grafitember rajz, a "cseh módszer" után szabadon vietnámi módszernek. ha valaki nem értené a poént: egy reflexió a sajnálatos hírre, hogy csehek olyan szeszes italt főztek, amibe 21-en bele haltak metil alkohol mérgezés miatt
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Hát bocsi... Nem tudom miért jelent meg nálatok arabul. Angolon van... onnan is linkeltem.
Lehet azért mert utoljára robbanómellényeket néztem? 🤔🤣🤣🤣A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
próbáld a vietnámi módszerrel:
görgesd le a legaljára a lapnak, sokszor kell megnyomni a bellentyűzeten az END-et, mire oda érsz
ott jobb alul állítsd az oldalt németre (German)
majd mikor újra betöltődik az oldal, akkor válaszd ki a nyelvnél az angolt, meg pénznemnél a forintot, és visszaáll az eredeti“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Kiscsőke
aktív tag
Ha valaki épp vásárlás előtt állna
MILWAUKEE CS 85 SB kézi körfűrész
Szerszámdoboz 74600Ft81178Ft volt a legkisebb ára még 2018-ban
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
hzsolee
őstag
válasz macera2 #12886 üzenetére
AliExpress...
https://a.aliexpress.com/_EvZZuL3[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
macera2
aktív tag
válasz hzsolee #12885 üzenetére
Ezek az 5V/2A 20 000 mAh paraméterek, pontosan az általam rendelt fűthető mellény paraméterei.
Gyakorlatilag ehhez keresem a powerbankot. A képen látható, teli találat. De azért jó volna látni az adatlapját is. Van valamilyen infód ez irányban is?A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
macera2
aktív tag
Keresgéltem a dc-dc témában, és rájöttem, hogy több brossúrával le vagyok maradva. Nem is annyira a műszaki megoldás ismeretlen, hanem a késztermékek elképesztően nagy választéka, és számomra legalábbis, alacsony ára. Szóval még egyszer köszönet a javaslatért.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
macera2
aktív tag
Kösz az infókat. Műszakilag működik is. Csak nem merem feltételezni, hogy egy 10 000 Ft.-os póverbankba még egy dc-dc konvertert is beépítenek. Azért, viszonylag nagy áramokról van szó!
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
hzsolee
őstag
válasz macera2 #12880 üzenetére
Azt nem tudom hogy ilyen teljesítménynél hogyan működik, de dc dc step down konverterrel. 12 voltból számtalan esetben csináltam öt voltot kamera rendszerben.
-
macera2
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Ugyan nem szerszámgép akkuról van szó, de talán a "powerbank" probléma közel van az itt futó témához. A "fűthető mellényem" paramétere, 5V / 2A / 20 000 mAh. Azt nem tudom megfejteni, hogy az 5V-ot hogy lehet előállítani pl. 18 650-es, v. más Li-Ion-os akkukkal. Ha tudnátok ebben segíteni, vagy a témával foglalkozó topik címet adni azt előre is megköszönném.A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12878 üzenetére
Igen a nyomtatásra gondoltam nekem nincs , de ismerős körbe se tudom , hogy lenne valakinek , de ez amúgy nállunk is így segítünk egymáson , például asztalos barátom , rajtam én meg fém munkával rajta !
Különben tölle kaptam a 2 mAh Parkside aksit , mondtam meg csinálom neki , de neki nem kell van több 4 mAh aksija !!
Már ha így össze jöttünk , nekem nincs hozzá töltöm és látom 3 vezetékes , de ha adok neki áramot a pozitív és negatív érintkezőre , akkor meg töltődik , az úgy jó -
hzsolee
őstag
Drágán adaptert? Mire gondolsz?
A nyomtatás? Fogalmam sincs. Van egy ismerős akinek van nyomtatója...árról nem beszéltünk, csak, hogy van valami cuccosa amit megnézhetnék mi a baja .. Így megy ez...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Hát úgy ha most vennék 2 Ah-t, és átalakítanám...az nem annyira jó deal...főleg ha a 10eFt-os 4Ah-hoz arányítom. De a régiket átépíteni, pláne, hogy a nyomtatás nem kerül valószínűleg nekem semmibe...így már nem rossz üzlet.
Jah, a 8Ah jó ár egy húszasért... gondolom lesz is reggel tumultus. Mondjuk ahhoz meg kell a legnagyobb töltő, mert kihullik a hajam mire egy sima feltölti 😁😁
-
csmat
senior tag
-
hzsolee
őstag
Ez ugyanannyira buflák mint a gyári 4ah. Csak a kettes van betoldva. 10db két sorban. Ezért van ráírva a hatos mert gondolom 3000-el rakta össze. Ugyebár annak a függvénye milyen cellákkal rakod össze. A gyári bms ugyanaz a 2-es 4-esben.
Nálam az a terv, hogy 2 régi 2Ah lesz összepakolva egybe. Az üresbe meg teszek valami nagyobb cellákból 10-et... aztán lesz 6-7Ah-ás.
Amúgy a holnapi 10 ezres 4Ah is jó vétel szerintem...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
csmat
senior tag
válasz hzsolee #12871 üzenetére
Érdekes elgondolás.. Nem érdemesebb inkább 2 sorba 3.000 mA akkkal megépíteni? Akkor nem lenne ennyire buflák
tudtok ajánlani valakit, kicserél pár cellát egy 2ah parkside akkuba? (2018-as) meg van 4 ah is ott is elcsúsznak a cellák feszültségei. De akkor már bele kéne tenni egy bms-t is.
-
hzsolee
őstag
Csak ötlet szinten:
Ha valaki érez magában késztetést szerintem nem rossz megoldás egy kis upgrade a 2Ah akkumulátorokhoz. Persze kell hozzá hegesztő meg nyomtató. Nekem jövő hétre nyomtatnak 2 szettet...meglátom milyen lesz. Képen egész jól mutat ☺️A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12869 üzenetére
Ez azért tényleg nem Átlagjózsinak való
Ebbe a rohanó világban , megy a gyors töltés , de ez az aksik nem szeretik , sokkal hamarabb tönkre mennek
Vannak 18650- es aksijaim 250 mAh val voltak töltve ( zseblámpába ) de a mai napig tökéletesen teljesítenek igaz nem alsó polcosak Sanyok !! -
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12868 üzenetére
Oké... megvan a válasz
-
hzsolee
őstag
Lesznek csütörtökön töltők. Egy kis gyorstalpaló jó lenne...
Van a felső akku/töltő kombó. Ha jól emlékszem ez valami 2,5A tud 🤔 Ez a töltő "erősebb" mint az azt megelőző verzió? Nekem még olyan van, hogy 2 hagyományos led a visszajelző
Ez a verzió... sajnos most nem tudom megnézni a tipusát. De ez is más mint az ezt megelőző, mert ebben már van venti. Volt korábban olyanom ami még alapabb volt...
.
A dupla töltő az oké, 2*4,5A tud. Ezt értem. Ezek ára nem változott. A bt töltvel kapcsolatban annyi a kérdés, hogy azt az akkuktól függetlenül látni az alkalmazásban? Tehát egy hagyományos, nem bt akku töltésekor magát a töltőt lehet konfigurálni? Ennek az ára látom kedvezőbb....bár a múltkor láttam egy utolsó darabot boltban, szétb@$zott dobozban... talán még olcsóbbra le volt akciózva.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12861 üzenetére
Csak 2 süllyesztés van. A bronzban a tengely nagy rádiusza miatt, hogy koppra végigérjen a persely. A másik a tengelyben újra meg kellett csinálni mert az egy mm levétele során ez a süllyesztés eltűnt. Lehet, hogy elférne az ütőműben, de feleslegesen nyomja a rugó ellenében a szerkezetet. Arról nem is beszélve, hogy a fejben lévő -remélhetőleg- teflon gyűrűt is feleslegesen nagyobb erővel nyomja, koptatja... Nyilván a videókban csak összerakás van. Én is összerakhattam volna a kicsi persellyel eredeti méretben, de én azt szeretném ha hosszú távon is működne....
Próbálom a gyári méretet tartani... nyilván az a megfelelő a jó működéshez...
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Hát igazából tök mindegy milyen töltési szinten rakom össze az akkukat. Idővel ez úgyis kiegyenlíti. Persze ez nem mindegyik bms-re igaz. Erre írtam, hogy vettem párat mire rájöttem, hogy ezt kell megvennem. Kipróbáltam feltöltött/lemerült akkumulátorral... idővel nagyon szépen elosztotta a delejt. Az is igaz viszont, hogy nagyon eltérőket nem érdemes összepakolni.
-
tyielow
aktív tag
Ytong válaszfal hálózásához milyen alapozót illik venni?
YouTube: toty1ka
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12857 üzenetére
Ez már túl magas nekem
Az első cellára ezt értettem , mondjuk 5 - 10 darabos aku pakk esetén ha bele teszel mondjuk 5 darab 3000mAh akut és egy 2000mAh akkor az az egy kisseb kapacitású feltöltődik és a bms le állítja a töltést , holott a többi még nincs feltöltve !!
Sokan abba a hibába esnek , hogy megcsinálják az aku pakkot de nem töltik előtte fel az aksikat , ha nem is töltöd tele de mind legyen egyforma 3,4 v akkor mind anyi legyen , másképp partnak megy a szekér
Ezeket én is olvastam , és videókból néztem , hogy ne nyuljak mellé !!
A tiéd az egész másképp működik -
addikt
válasz hzsolee #12858 üzenetére
nem értem a sok süllyesztést, a képek és a videók tanulsága szerint az ütőműben elfér a kínai persellyel a cucc, mindenféle marás és síkolás nélkül. elvileg a héten nekem is megjön a persely (a tengely már itt van)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
sanzi89
addikt
Itt is megkérdezem, hátha tud valaki valami okosat mondani.
Tesómmal kitaláltuk, hogy a kettőnk ház körüli dolgaihoz veszünk egy lapvibrátort. Első sorban térkövezéshez, de más talajtömörítésre is jól fog jönni. Unjuk már a gép kölcsönzést, meló mellett sokszor kiszámíthatatlan mikor és mennyit tudunk haladni, így venni akarunk egy olcsóbb gépet.
A kérdés, hogy milyet, és egy tekintetben tanácstalan is vagyok. Két példa:
SCHEPPACH HP 1200 S 15.000N rázóerő, 450x330mm talplemez 60kg súly
SCHEPPACH HP 1800 S 23,000N rázőeró, 550x440mm talplemez 88kg súly
Ugye a második ránézésre "erősebb", viszont nagyobb a talplemeze is, így ha az egységnyi felületre eső rázóerőt nézem, akkor viszont kb. ugyanaz. Vagy valamit rosszul gondolok?
Az, ha kisebb lenne a talplemeze és a súlya, az kifejezetten előny lenne, ezt még egyedül berakom pl. egy kombi csomagtartóba ha belekapaszkodok, de 88kg már nem igazán. Viszont gyenge gépet se akarok venni, amivel aztán nem tudunk dolgozni.
Vélemények?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12812 üzenetére
Na...alakul ez is. A bronz megsüllyesztve, a cuccosból leszedtem az egy milliméter pluszt. Jó kemény anyag. A 8 mm-es furatot ismét megsüllyeszteni nem volt egyszerű. Hétvégén ezt is megnézem... hátha jó lesz 😁
-
hzsolee
őstag
Ez a jk marha jó...kiegyenlít ez mindent is 😉 Párat megvettem mire aztán rájöttem...nincs mese, nekem kell egy ilyen 😁
Kár, hogy csak bt...bár ha be van állítva teszi a dolgát...
Ezt az "első cella tele van" részt nem igazán értem ...🤔
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Nem baj... vannak ennél sokkal rosszabbak is. Érteni ettől 😁
Na, végre körbeértem. 1300 van a hegesztőben. Mondjuk korábban már próbálgattam, szóval nem mind most ment bele. Kb 3x tettem fel töltőre, de csak egyszer ment le 10%-ra. A többi magasabb érték volt. Én személy szerint meg vagyok vele elégedve. Az árához viszonyítva szerintem ajánlott kategória. 👍
Már csak a Jk bms-t kell ráforrasztani, de az már csak a jövő hétvégén jöhet szóba. Addigra talán megjön a zsugor is hozzá.
Aztán egy távoli jövőben lesz fém háza is... Valami ilyesmi...
-
H-Zol
senior tag
válasz bbsofficial #12852 üzenetére
Akkor egy véleményen vagyunk , különben az amper leadását úgy szoktam megnézni , hogy van egy , két zseblámpám amit turbóra kapcsolok , és rá teszek egy színes papírt , egy reklám újságot , a 8 ampert tudó akuval csak lassan kezd el színeződni , a 15 A - al szépen lassan körbe parázslik , a Samsung 21700 30T 35A , a leg durvább ha egy kicsit szájjal meg fújom , képes fellángolni , az a legdurvább cellám !!
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12851 üzenetére
Nem a helyes írásra gondoltam , hanem az elmélettel aksik téren , mert én is csak annyit tudok amiket olvastam , mert eléggé messze áll töllem !!
Több topikban sokkal jobban ki kaptam a helyes írásom miatt de mi itt Romániában , más oktatást kaptunk , kevert a szójárásunk , a fogalmazásomat is több helyen kritizálták , pedig én igyekszem nagyon !
A napokban , telefont cseréltem , és másik topikban elég sokat írtam , mire rájöttem , hogy az új telefonom önálló életet él , vissza felé is több szót is át írt a pofám szakadt le vissza olvasni , de azért meg lehetett érteni , és nem is szóltak , hé paraszt , figyely oda -
hzsolee
őstag
Ha jó, akkor nem kell kijavítani?
Amúgy a darabonként egybe, a duplázódik meg csak egy p...de voltak itt már durvábbak is. Szóval inkább nem javítanálak ki...🤣A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
Tovább írom 21700-asból úgy tudom 5500mAh a legnagyobb , akkor ha mondjuk két darab 18650 amiben darabon ként van 3000mAh az már 6000mAh ha párhuzamosan kötöd , hogy megmaradjon a 4,2 volt , mert ha sorba kötöd , ugye akkor a volt dupplázódik és az amper marad 3000mAh , és ez még jobb ha két 3500 mAh mert az már 7000 mAh lesz és az bőven veri az 1 darab 21700-ast
Javitsatok ki ha nem jól tudom -
H-Zol
senior tag
válasz bbsofficial #12848 üzenetére
Ezt mint laikus , hozzá nem értő , úgy írom , az után amiket olvastam , videókat néztem !!
Áram az áram de mennyi amper kell neked mert amelyekből sok amper jön ki folyamatosan ott kevesebb az áram mint például a Samsung 21700 30T ő csak 3000mAh de viszont folyamatosan tud 35 ampert leadni szakaszosan akár 50-et ,de ott van a Samsung 21700 -50E ő viszont 5000 mAh de viszont folyamatosan csak 10 Ampert produkál !
Neked mire kell az aksi , ahogy értem a kérdés 2 darab 18650 VS egy darab 21700-as -
bbsofficial
aktív tag
Ezt felhoztam pár hete az elemlámpa topikban, hogy vajon 2 db 18650-esből jön több áram (régi akku) vagy az új 21700ból (új bt-s akku). Valószínűleg a cell balancing jobban működik az újfajta akkuknál, lehet valamivel időtállóbb, de most mégis csak 1,5x annyiba fog kerülni csütörtökön.
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12846 üzenetére
Ha szét szedem az aksit , kapacitást tudok mérni de egy szerszám gépnek amper leadás is kell , azt nem tudom megmérni !
A Samsung Q30 15 A folyamatos leadásra képes és 3000 mAh de viszont a Samsung 35E az 3500mAh de ő csak 8 A produkál, ő nem igen jó szerszámgépbe !
És van több 18650 -es cella ami csak 2000mAh de viszont 20-30 A leadásra képesek !
A 21700 -ból többet ki lehet préselni ! -
hzsolee
őstag
A 2 ill. 4 Ah parkside akkumulátorok valószínűleg hihetők, mert ugye 5 valamint 10 cellából ez könnyedén kijön. Az új fajtában lehet combosabb cella mert fele méretben kihozza. Tehát azokban 4000-nek kell lennie...
Nézek is róla valami infót...🤔Ja...hát abban 21700-as van. Akkor a 8Ah nem is sok...
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12839 üzenetére
Megjárja...egy sor alatt lement 20%-ot, de lehet elég lenne 4 ponton. Mindegy... biztos ami ziher😁
A tapintók eléggé melegednek.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12842 üzenetére
Nem szedtem még szét, most kaptam ajándékba egy 2 A parkside akumulátort , parkside gépem nincs
Nem néztem teszteket , hogy ezek az aksik mennyire valósak ( de gondolom ezek tudják azt ami rá van írva , nem úgy mint a kinai , jó ha a felét, de sokszor a negyedét tudja !! )
Azt számolgattam , hogy ha a kapott akuba rakok bele 5darab -3000 mAh Samsung Q30 celát azt elviseli a bms lesz egy 3 A akum 6000 Ft , vagy , ha Samsung inr 18650 20 R 2000mAh azzal 3250ft lesz , és marad a 2 A
Ha megtudja az ember magának csinálni , azért jóval olcsóbb , de az az 1 A pluszba anyiba kerül , mint a két Amper
Ezek a cellák aku pakk készítötöl véve aki ezrével veszi , mert üzletből több mint a duplája !! -
hzsolee
őstag
A parkside régi, nem bt akkumulátorokban a bms egyforma a 2 illetve 4 Ah verziókban? Már ha szedett szét valaki ilyet...
Videók alapján nekem nem tűnik annak. Persze szériánként is változhatHamarosan lesz a 4 Ah verzió egy tizesért. Az talán egész jó vétel...
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12839 üzenetére
Közben tegnap nekem is megjött a hegesztő, de nem volt időm ki próbálni , most értünk haza disznó vágásról !!
Műanyag aku tartók , szimpla , dupla szallag , bms-ek minden megjött , még két állítható trafó van úton , amit utólag tudtam meg , hogy nem nagyon tartják meg a beállított értéket , na majd meg látjuk , erről [link] van szó , 3-36 v -2A és 9-24v-5A !!
Holnap ki próbálom és be számolok ! -
tyielow
aktív tag
Jelentem a lidl cserélte mind2 behalt gépemet. A zöld orrfűrész (grizzly tools) postai úton, a fekete vésőkalapács meg személyesen Vácott a Hornos Kft-nél (Kompernass). Az új vésőben már feltűnt, hogy amikor meghúzom a ravaszt van 1-2 mp felpörgési idő, mint a madzagos parkside vésőnél. Az előző ellenben a ravasz meghúzását követően rögtön fullon ment. Csak észrevétel. Minden fayin.
YouTube: toty1ka
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12682 üzenetére
Na ...a héten megjött a hiányzó műanyag pöcölő, meg a hegesztéshez a dupla szalag... talán összeáll hamarosan. Azért így barátibb a méret. Bár a nagy méretű zsugor még valahol úton van...
Kíváncsi leszek hogyan bírja majd a hegesztő 🤔
-
H-Zol
senior tag
-
hzsolee
őstag
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12832 üzenetére
Ja, semmi. Egy köszi. Sőt nem is az csinálta akit megkértem, mert nem ért rá... hanem egy maszek készítette. Aztán el lett írva egy gépre alkatrésznek 😁
Mondjuk nem értem minek kettő...elmondtam mire kell 😏
Mondjuk a komoly rádiusz miatt meg kell kicsit süllyeszteni, mert nem megy be koppra. Aztán ugye a T alaknak kell a fejben lévő műanyag gyűrűn futni...[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Még egy surprise!
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12824 üzenetére
Nem tudom mennyire kemény... lehet a 14-re letolás a legegyszerűbb. Az egy millimétert is le tudja belőle venni....
Bazz...ez a legegyszerűbb. Köszi 👍A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
válasz hzsolee #12823 üzenetére
jaja, vágom
de ezért kérdeztem, hogy nem egyszerűbb-e egy extra perselyt csinálni a tengelyre, hogy a bemarást szintbe hozd? én azon is gondolkoztam, hogy kitöltöm valami 2 komponensű cuccal (lehetőleg olyannal, ami vasport is tartalmaz) aztán visszacsiszolom, és go
vagy leszúrni 14-re esztergával az egészet, hogy a gyári perselyt használd?[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12822 üzenetére
Gyorsan lemórickáztam mi is az aggályom.
A citrom az csere darab ugyebár. A pink a 10-es persely. Pont ott van vége ahol a kikönyítés. Tehát csak az első gyűrűn fut csak. Én most olyan perselyt csináltatok ami hosszabb és megvezeti jobban. Ez a pink és a narancs egyben. A narancsnak átmérőre kisebbnek kell lennie mert nem lehet akkor kidugni a házból.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hzsolee #12820 üzenetére
azt még nem látom, hogy hol akadály - látva az összeszerelt gépeket
másik meg, nem biztos, hogy persely kell másik, elég a tengelyre a bemaráshoz egy extra perselyt csinálni, nem? egy fém gyűrűt“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12818 üzenetére
A fölös egy mm-t mivel gondoltad leszedni? Síkköszörűs ismerős nincs sajnos ... egyenlőre 😁
A perselyre leadtam a rendelést. Pont jött egy kollega aki tud esztergálni... Azzal jó lesz tuti. 18 hosszra gondoltam. Az megvezeti kellőképpen.☺️A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Morris
veterán
Most érkezett.
Az 5Ah-s akksival kicsit nehéz, de még így is könnyebb mint a DTD172.
Veszek hozzá 2 db 2Ah-sat és azzal jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hzsolee #12816 üzenetére
elsőre kellett volna nekem is jót venni, kár, hogy én is pont azt vettem meg, amit te
mondjuk én perselyt is vettem, most abban bízom, hogy a tengely nyakán felfekszik a persely, ami miatt kicsit rálóg a tengelynek a bemarás feletti részére is.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Ezzel nincs tapasztalatom, de van a cégnél egy parkside 2 hengeres...hát nem vagyok tőle elájulva. Lófütty teljesítménye nincs. Pedig szerintem a 2 hengerben az a poén, hogy azért legyen légmennyiség. Ez meg alig bírja felpumpálni a sajat tartályát...
Persze ettől ez az álló lehet jó...[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12814 üzenetére
Igen...amit végül belerak, azon nincs a tengely részen a zsírzófuratnál a "kikönnyítés". Viszont abban nincs is hely a negyedes bitnek...
Meg ő is 3-4 közül válogat 😁 ha csak 3 ezerrel számolom darabját...már kapok ilyen fejjel ütvecsavarozót akku nélkül aliról 😁😁A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
fo_di
őstag
sziasztok,
a csütörtöki akcióba bekerülő lidlis álló kompresszor mit tud? ház körüli munkáhpz jó lenne, vagy van esetleg olcsóbban jobban ajánlott?
köszi[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hzsolee #12811 üzenetére
de akkor hogy vannak működő gépekről videók? 1 2 3 4
ők mást kapnak?
szerk: a harmadik az csalás, az A1-et alakítszerk: talán itt a megoldás videója: LINK
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12812 üzenetére
Ne tedd félre mert úgy jársz mint én több projektem is félre van téve
Amit hamarosan élő kell vegyek egy nagy 230-a Fein sarok csiszoló, ennek [link] a nagyapja , sokan nem tudják ezt a német az iparjában , gyárakban használja , van is szép ára
A 90 - és évek elején egy ismerős hozta németből le égve , 5000 Ft ért vettem meg , elvittem meg tekercseltetni , de olyan hejre ahol be is centírozták , a fejben a fogaskerekeknél nem zsír, hanem olaj van az elkezdett fojni, mert nem szimeringen zárt, hanem szövet tömítésen és az elkopott , azt át alakítottam és most szimeringen zár és zéró szivárgás , azóta eltelt 30 év három rend szénkefe cserélve , a forgó rész ahol érintkezik a szénkefe már le lett esztergálva , de mostmár olyan vékony és kopott , hogy a végét járja !
Vagy 10 éve találtam egy pont olyat nagyon jó állapotban , csak az olaj szivárog , na ezt az elfekvő, projektot mihamarabb elő kel vegyem , de majd be számolok rolla !
Itt használ valaki Fein sarok csiszolót -
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12811 üzenetére
Mert ez így magas... nem fér el a házban.
Aztán ez a rádiusz is nagy a gyárihoz képest. A perselyt meg kell süllyeszteni, hogy jó legyen
A második meg a képen jó lenne, de az értékelésekben ugyanaz mint ami már van. Mást küld mint amit hirdet...
Mondom jó, csak foglalkozós...
Egyenlőre hanyagolom...[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12810 üzenetére
Megismerem a kézírásom... még egyet nem vennék belőle
Első gond: az alsó része 1 mm vastagabb. Ezt le kell köszörülni mert nem lesz egy síkban az ütőművel.
Második: mint fentebb a tolómérős képen látszik pont rossz helyen van vége a csere 10-es perselynek. Kicsi felületen futna benne.
Olyan persely kellene hozzá ami legalább 15 hosszú. De ami kilógna a gépből kicsit le kellene esztergálni, hogy legyen egy kis válla.
Tehát igazából jó lenne hozzá csak egy speckóbb persely kell, meg levenni egy mm-t. A 6-ot 5-re.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hzsolee #12806 üzenetére
fateromnak pont ilyen B&D volt, nemrég adtam el egy ötösért valakinek 2 akkuval töltővel, és lőttem neki 10-ért egy Einhell-t akkuval
én amúgy EZT vettem, itt van a review-k között is kép, amin szerepel a Parkside gép
bár nem mm-re egyezik, mert van magyar review is:nem tudom amúgy, de EZ lehet kicsit másabb... mindegy
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz YAS-dude #12808 üzenetére
Így van látom én a CP -én pedig az már profi kategória , ha véletlenül egy ki nyúlt fej akad a kezembe , mondjuk egy 27 mm fejet teszek rá és egy jó rozsdás csavart akarok le venni csak táncoltatja ide oda és rá rakok egy nem kinyúltat , rögtön le veszi , és ugyan ez a helyzet a hoszabítóval is , elnyeli az erőt !!
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12806 üzenetére
A múltkor már írtam az enyém ről , nekem is ő volt az első December közepén akadt a kezembe , akkor azt mondtam , hogy felújítom az aksit Li-ion -ra , utánna azt mondtam, hogy drága , de a végén rendeltem töltőt , bmst , a pont hegesztő is úton van és csak életre fogom kelteni az öreget , kap 12 darab 18650-es cellát 6 sorba és 6 párhuzamosan kötve , vagy 4 vagy 6 A lessz még nem tudom milyen akut veszek ! de majd lessz egy fogas kérdésem , mert valamivel nem vagyok tisztában , de most mennem kell !!
Utóirat "veterán találkozó"[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Egy kis retro....
Ma pakolás közben kezembe akadt az első akkus fúró csavarozóm. Emlékszem a Praktikerben vettem aztán egy padon ülve vártam a csajomra...aki azóta már a feleségem. Hát ennek vagy 25 éve...🤔 Azóta a Prakti sem ott van, meg a pad sincs meg...de szerintem ezt sosem dobom ki. Egy kis átalakítással még ma is működik, mert az akkuk már rég behaltak. Nagyon furcsa már a működése a maiakhoz viszonyítva. Tök sok mindent barkácsoltam vele annak idején...
A képen a jelenlegi kollegámmal pózolA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
-
hzsolee
őstag
válasz Morris #12803 üzenetére
Ja, nem. Ennyire nem fontos. Kisebb csavarokhoz vettem, faszerkezet építő, torx fejhez. Kereket sima kerékkulccsal szoktam
Elengedtem a dolgot. Ha vennék perselyt az sem jó, mert az említett 10-es hossz kevés. Pont rossz helyen végződne.A házba nem lehet hosszabb perselyt csak ha esztergáltatnék megfelelőt. Ennyire nem akarok belefolyni. Alin meg nem találtam másikat...meg árban sem járok jól ha minden szart megveszek feleslegesen.
Ha ne adj isten szükségem lesz nagyobb gépre biztos nem parkit veszek. Zöldet meg feketét is próbáltam élőben. Nem győztek meg... Igen Maki/DeWalt/Millvó... De ehhez nagyon nagy szükség kell hogy legyenJa...már csak azért megérte szétszedni, hogy némi zsírt tettem bele. Nem azt mondom nincs benne, de azért soknak sem mondanám.
Persze azért csak ésszel...a sok sem jó. Jófajta hőállóból azért egy keveset raktam ide-oda 😉[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz hzsolee #12800 üzenetére
Akkor viszont nem kellene inkább egy erősebb fél colos csavarozó?
Ha már ps, akkor a zöld (papíron 400-as), de ezzel mondjuk megint az a baj, hogy csak felét tudja mint ami rá van írva. Vagy akkor a nagy 1300-as fekete.Én most pont makita oldalán nézegetek és két versenyző van, DTW300 vagy DTW700.
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12796 üzenetére
Na még mielőtt hülyére rendelem magam állítások alapján... inkább belekukkantottam mi is a helyzet. Szóval szerintem itt nem csak a persely nem stimmel. Eleve vastagabb és átmérőre sem olyan mint az eredeti...mármint az alsó része. Hiába írta az alis értékelésben, hogy "perfekt"
Megnézem hátha van ilyen méretű...de körve hiszem, hogy minden stimmelne koppra...
-
H-Zol
senior tag
Így simán egy az egyben a Makita megy rá , de nekem se Millwaukee se Makita nincs , Metabom és CP ami jók de ezekhez nem találtam adaptert . Még van egy pár kínai gépem amik alulméretezett aksikkal vannak ,
megvettem mindent ami az aku cseréhez kell, csak még úton vannak !
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest