Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
Itt van egy reels videó egy rezgő multigépről. (Remélem jó a link)
Na ezt az én parksideommal nem lehet megcsinálni. Jó arra, amire kell, de borzalmas vele dolgozni, mert annyira rázza a kezemet.
És ez az amiben egy márkásabb gép különbözik az olcsótól.
Értem én hogy meg lehet csinálni vele sok mindent, de egyszerűen rossz használni.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz f4lcon #13898 üzenetére
Értem amit írtok, de...
Én nem vagyok ipari fan. Szerintem a makita sem ipari.
Csak pl abból a rendszerből több van ami jó mint ami nem. Parkside-nál szvsz rosszabb ez az arány.
De mint írtam is, nekem fontosabbak azok a dolgok amiket említettem.
Nekem jelenleg is vannak PS gépeim. Szeretem is azokat amiket meghagytam. De félek ha tönkremegy, vehetem a drága márkásabb gépekeket. Nekem is össze kell spórolni egy gép árát. Sajnos nem tudom a nagy részét azonnal kp-ra megvenni. De még mindig azt látom, hogy hosszú távon nekem megéri a drágább (talán minőségibb) cucc. -
Morris
veterán
válasz TheProb #13891 üzenetére
De most akkor mondjam azt, hogy az olcsóbb mindig drágább? Mert az esetek 98%-ban tényleg drágább.
Értem én, hogy miért veszik sokan. Én is vettem. De inkább spórolok egy normálisra, minthogy állandóan bosszankodjak valami miatt. De ez én vagyok.
Nem jelentem ki, hogy csak a profi, de most komolyan, rendbe van hogy az akkus behajtók so so jók, de többi...
Habarcs keverő, rezgő multigép, sarokcsiszoló. Ez mind ultra hitvány cucc. És akkor erre építed a rendszert?Egyszer kipróbáltam egy einhell sarokcsiszolót. Na aki azt tervezte, agyon verném vele.
A Makita GA5041C01 gépemet egy kézzel lehet fogni még max fordulaton is. Tökéletesen ki van egyensúlyozva és nem érződik remegés. Na ehhez a parki meg einhell meg mittudomén a fasorban sincs.Például a makita 2Ah-s akkum többet bír mint a Parkside 4ah!
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz TheProb #13883 üzenetére
Az a baj, hogy egy szakmai? topikban vagyunk.
És hát az van, hogy a Parkside nem jó gép. Összegezve tényleg nem az. Maga a márka.
Ha fan vagy, mondhat bárki bármit, úgyis megveszed. Ergo nem kell kérdezni sem.Lehet, hogy maga a gép jó, de akkor a köré építkező miliő az ami belerondít az egészbe.
5 év gari egy performance gép esetén tök jó. De mit csinálsz ha tönkremegy és nincs épp olyan gép a kínálatban? Visszaadják a pénzt és lehet tovább várni amíg lesz, vagy veszel másik gépet.
Sok esetben a minőségük tényleg hitvány. Értsd, megbízhatatlan és/vagy nem jó vele dolgozni. De olcsó volt. Hú de jó.
Megveszed a kis 12V-os masinkát. Tönkre megy az akku és épp nincs a kínálatban. Én így jártam.Engem már ez a pár dolog eltántorít, de nem fogom azt mondani hogy ne vedd meg, mert egyrészt azt csinálsz a pénzeddel, amit akarsz, másrészt nem vagyok a feljebbvalód sem.
Ha neked elég az, hogy olcsó, akkor uccu neki!
De én ettől nem fogom ajánlani senkinek. Én már végig szopiztam a történetet. Belefáradtam. Nekem olyan gép kell, ami bármikor kapható, a kiegészítők is és nem kétes eredetű nepperektől kell beszereznem "éhínség" idején.
Nem beszélve arról, hogy egyes gépek esetén a hideg is korán amikor élő kéne vennem.
A jelenleg "gépparkommal" nincs ilyen érzésem. Sőt, várom, hogy dolgozhassak velük.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz Winnie The P #13848 üzenetére
Külföldön működik. Szinte majd egész Európában. Nálunk nem. Miért?
Hobbi felhasználóknak jók lehetnek a ps cuccok, de ezekkel dolgozni egyenesen rühedelem.
Van (vagyis volt) egy csomó ps gépem. Tudom miről beszélek.
Nagy flex-szel dolgozni borzalmas. Rezgő multigép kegyetlenül szétrázza a kezed.
Dekopir fűrész: Egy igazi igás ló. Mindent kibír. Csak én nem bírom a visitó hangját.
Performance 60nm csavarozó hidegben nem működik.
Akkus led derítő lámpa - aki az ergonómiát kitalálta agyon ütném szív lapáttal. Sötétben keresni a kell a szaros nyomógombot. Nem futotta billenő kapcsolóra.
Habarcs keverő - használhatatlan a fordulat szabályzó ami később meg is döglött. Baromira kellett akkor egy másik. Boltban nincs. Mit csináljak? Vegyek egy másik olcsó retket? Álljon a munka? Értem én hogy garis, de basszus...És nincs webáruház. Lehet hogy elsőre engem is bepaliztak, de ez már a múlté.
Én is hobbynak használtam. Itthon. Szerelgetni. De azóta már majdnem mindent lecseréltem makitára. Rövid az élet hogy szarokkal dolgozgassak.
Szóval hagyjuk is a Parkside-ot.És a tetejébe, akciókor keljek korán. Menjek nyitásra. Hátha jut nekem is valami szar darab a sok nepper mellett...
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Ez hatalmas hiba. Én pár éve így vágtam el a lábamat.
Megszorult a korong egy pillanatra és nem volt a gépben ilyen védelem.
Persze megugrott a gép felém és nem tudtam hirtelen meg fogni.
Ez egy 2kw-os nagy flex volt.
Ezért inkább rád hordja a szikrát. Így ha véletlen megszorul a korong akkor a gép előre fog repülni.Ez kb ugyanolyan mint a mikor valaki a láncfűrésszel dolgozó ember előtt van. Szemben a géppel.
Ha szakad a lánc, vége az egészségnek![ Szerkesztve ]
-
-
Morris
veterán
Beújítottam egy fúrót én is minap.
Elég jól bírja a strapát
DDF486
-
Morris
veterán
válasz f4lcon #13475 üzenetére
Hát nem tudom. A normál fekete gépek is hullanak mint a legyek. Van egy akkus permetezőm amit nagyon szeretek. Perfomance. De mindenki köpködi hogy mennek tönkre. Már nézegetem mi lesz helyette.
Az ugyanilyen makita majdnem 100k. Drága de legalább nem kell rágnom a körmömet, hogy mikor megy tönkre. -
Morris
veterán
válasz ncc1701 #13436 üzenetére
Szerintem oda egy DDF486 is nagy. Ennek ütvefúró verziója a DHP486. Egy 100-as 4mm-es csavarhoz ez brutál. És nehezek is.
Egy 60Nm-es géppel bőven megvagy.
De ha már itt vagy, akkor a súly miatt sokkal könnyebben használható például egy DTD172. Ez ütvecsavarozó.
Vagy DDF083Z. Ez egy kis kompakt gép. Én nagyon szeretem. Elég erős a csavarozáshoz. -
Morris
veterán
Még egy surprise!
-
Morris
veterán
Most érkezett.
Az 5Ah-s akksival kicsit nehéz, de még így is könnyebb mint a DTD172.
Veszek hozzá 2 db 2Ah-sat és azzal jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz hzsolee #12800 üzenetére
Akkor viszont nem kellene inkább egy erősebb fél colos csavarozó?
Ha már ps, akkor a zöld (papíron 400-as), de ezzel mondjuk megint az a baj, hogy csak felét tudja mint ami rá van írva. Vagy akkor a nagy 1300-as fekete.Én most pont makita oldalán nézegetek és két versenyző van, DTW300 vagy DTW700.
-
Morris
veterán
Nem tudom. Nálam a kis kézi sövénynyíróval lenyírtam a fűszegélyt. 70!! méter és jó erős fű. Az akkun 3 pötty világított még.
A flex meg a véső nyilván eszi az akksit, nekem még nincsenek olyan gépeim, így nem tudok érdemben hozzászólni, de hamarosan veszek egy DGA513-at.
Azért ha 20 percen keresztül nyírod a flex-el a vasat vagy a csiszolást, ne csodálkozz. -
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Az XGT nem feltétlenül azért jött létre, mert újat kell mutatni, hanem azért, mert ipari használat esetén macera a több akku, illetve mivel 36V-os a rendszer (igen, nem írtam el, valóban 36V) így nagyobb áramot lehet kivenni belőle, ergo erősebbek a gépek és/vagy tovább bírják szusszual. Egy 40V-os gép esetén nem 2 db 18V-os akkut kell használni, hanem 1 db 36V-t (40V).
Otthoni használathoz bőven jó 18V-os rendszer. Nem is fog megszűnni.
Ugye lítium cella oldalon nincs áttörés még. Ugyanúgy 18V-os a Parkside is, hiába 20V van ráírva. Ez annyit jelent, hogy míg Makitánál 40V-ra tudod tölteni az akksit, Parkside-nál 20V-ra, de aztán szépen visszaesik 36 illetve 18V-ra. Szóval nagyobb maximális töltési feszültséget enged ugyanazon celláknak. De a lényeg nem fog változni.Plusz egy kis adalék: Parkside esetén egy normál 4Ah-s akksival olyan hű de sokáig nem tudok dolgozni. Hamar megeszi a gép. Makita esetén már brutál különbség van. Egy 5Ah-s akksival egész nap bírja a melót szinte bármelyik gép.
Szóval nem véletlenül kerülnek többe a profibb gépek. Sok szempontból profitál belőle a felhasználó. Kinek ez a fontos, kinek az.
Én is fel voltam szerelve PS gépekkel, de váltok. És azért, mert nem vagyok megelégedve azzal amit a PS nyújt. És nem is vagyok szaki. Csak itthonra kell alkalmankénti barkácsolásra.
Van szerencsém mindkét márkához, és nem véletlen, hogy nekem a Makita sokkal jobban bejön és sokkal többet nyújt.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz féldekás #12630 üzenetére
Nem vennék ütvefúrót. Nem sok értelme van
Az a vésőkalapács teljesen jó. 20-25k körül szokott menni.
De az a nagy nyomatékú valami szerintem tök felesleleges. Értelmes munkát fúráson kívül nem tudsz vele csinálni. Csavarozáshoz nehéz. Az oldalmarkolat viszont nagyon jól jön fúráshoz. A nagy nyomaték meg inkább balesetveszélyes, mert könnyen eltörheti a csuklót. Már a 60Nm is tud csavarni rendesen[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz gyenesmartin #12527 üzenetére
Teljesen jó
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz Ferike81 #12451 üzenetére
Egy percig sem vitatom az árát. Brutál. Ennyi pénzért bőven használható gépeket kap az ember.
Megértem egyébként, hogy még a szakik is ezeket a gépeket használják.
A minőségi gépek árának töredékéért megveszi. Sőt még csak nem is a cég nevére (mert akkor ugye azt hiszem 1 év garit kap csak) hanem ha saját névre veszi, megkapja az 5 év garit (performance gép esetén) és vígan használja, ameddig bírja. Minimum 5 évig.
Szóval az ár itt az, ami nagyon nagyot üt. De egy sima felhasználónak is főnyeremény.Én már nem sorolnám ide magamat. Engem már egyre inkább bosszantanak azok a kis "hibák", amiket korábban felsoroltam.
Nem márka fetisizmus ez, szimplán tovább lépésnek nevezném. -
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Leírom, melyik géppel mi a problémám.
400Nm ütvecsavarozó - Egyszerűen nem tudja a ráírt értékeket. Csak a felét.
12V akkus csavarozó - a tokmány igaz, hogy mágneses, de a belerakott bit hegyet vagy hosszabbítót nem rögzíti. Csavarozok vele, kicsit beleszorul a bit a csavarba és kirántja a gépből.
Akkus derítő lámpa - A gombjai borzalom. Még véletlenül sem tudott rárakni a tervező egy nyomorult billenő kapcsolót egy jobb helyre. Helyette ott kell szerencsétlenkedni azokkal a béna gombokkal.
226Nm-es akkus ütvecsavarozó - Nyers erő, semmi finom mozgás. Egyszerűen elnyalja a torx bitet ha nem nyomja erősen az ember csavarozás közben.
60Nm-es Performance csavarozó - Az enyém még a fázós. No komment.
A fúrószárak kritikán aluli minőségűek. A fémfúró szárak törnek és nagyon keveset bírnak, de az sds plus készlet is.
Ami viszont nagyon tetszik, az az akksis performance permetező és az akkus fúrókalapács.
Beépített akkus 4V-os sövény nyíró - nagyon gyenge
Van még az első szériából 1050W-os fúrókalapácsom és nagy flexem. Ezek igás lovak. Rengeteget kibírtak és a mai napig jók.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Én meguntam a szarakodást a parkside gépekkel. Nekem van értelme. Nem akarok bosszankodni hobby meló közben.
a2d2: Nekem nem ad többet az XGT. Tökéletesen elég itthonra az LXT. Eddig két gépem van, de még legalább 4-et szeretnék. 6db akksi elég lesz itthonra. A többi gépet akku nélkül veszem majd. (Pl, flex, szúrófűrész, nagy ütvecsvarozó, fűnyíró és két csavarozó gép)
Ennyi a terv. A parkit pedig szépen leépítem.f4lcon: Az se lesz olcsó
-
Morris
veterán
Épp ma jött meg egy újabb vendég
Plusz egy kis erősítés fúrás téren
-
Morris
veterán
válasz Findzs #12424 üzenetére
Én nem szemezek már egyikkel sem. Olcsó gépek. Olyanok is. Az első egy-két szériás gépek még jók voltak, de a jelenlegi már nekem nem opció. Ez a Bluetooth, meg smart akkus dolog engem megnevettet.
De hát muszáj valami fícsört is adni.
Sok Parki cuccom van, de pont ez beszéltük egy barátommal mostanában, hogy igazából az összes gépben van valami, ami miatt nem szeretem használni, vagy csak bosszantó benne valami stb.
Panel lakóknak ideális, de hosszabb távra már nem vásárolnék be belőlük. Ugyanilyen silányak a fúrószárak, a bit hegyek és társai. És nem ipari felhasználásra vettem őket.
Az áruk viszont parádés. Elképesztően jók. Ezért is nagyon nehéz döntenem még a mai napig is.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Október 12-től szerszám gépek hada lesz elérhető a Lidl-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Megkezdtem az átállást. (DTD172)
-
Morris
veterán
válasz BrandonXXV #12375 üzenetére
Milwaukee, Makita élek nagyon jók. A parkside-ot felejtsd el!
-
Morris
veterán
válasz ahenobarbus #12355 üzenetére
Egy normál 10W-40-es olajjal meg is vagy.
De mehet 5W is. Tökéletes lesz kompresszorba. A lényeg, hogy több fokozatú legyen.
Hosszantartó terheléshez mondjuk 10W-50 vagy 5W-50[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz f4lcon #12338 üzenetére
Én rengeteg lyukat fúrok. A 3 centis nikecell-hez való műanyag dűbeleket a fekete parkival fúrtam ki. Sokat kellet fúrni, de bírja. A 4Ah-akksik meg váltásban voltak a töltő és a gép között. De meglepően jól birta. Eszembe nem jutott vezetékessel. Mondjuk így utólag visszagondolva, hiányzott a kiegészítőt kar.
-
Morris
veterán
válasz YAS-dude #12335 üzenetére
Jó, csak igazából ha van akkus gépe mondjuk ami 2000-en forog, akkor az égvilágon semmi értelme vezetékes fúrót venni, mert soha nem fogja elő venni. Ha nincs áram, akkor még a töltött akkussal tud fúrni. Amit nem tud kifúrni akkussal, azt vezetékessel sem biztos, hogy kit tudja fúrni. A fúrókalapács meg szvsz sokkal hasznosabb. Nekem is van vezetékes ütvefúróm. 8 éve nem használtam.
-
Morris
veterán
válasz SPeti1984 #12311 üzenetére
Egy picit emelj a kereten és Bosch GWS-125S
24,7k Zákányéknál[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest