-
IT café
Alapok lerakása by Bubó:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hátha valaki használ itt Cremesso kávégépet.
Tudtok valamit mondani róluk? Jó minőségűek? Ízre milyenek a kapszulák?
Azt látom, hogy jóval drágább a kapszula hozzá, mint a jelenlegi Dolce Gustos gépünkhöz, de találtam egy oldalt ahol meg baromi jó áron vannak jelenleg.
Az ezeréves gépünket már megette az idő, nincs értelme javítgatnom állandóan, ezeknek meg tetszik a formája az asszonynak, meg kompaktabb is, mint a régi.Köszi előre is, ha van valakinek válasza/tapasztalata.
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
zitrone88
aktív tag
Olyanoktól kérdezném, akik, ha tehetnék, csak specialtyt innának, de valamiért mégis itt vannak, ahol én:
Gondolkodom az egyszerűség kedvéért kapszulás főzőben, leginkább azért, hogy az asszony két gyerek mellett le tudjon napközben könnyen főzni magának egy nyeletet. De, ha már, homár, én is használnám, ha kapnék bele olyan kávét, amitől nem leszek szegényebb, és értékelhető a minősége. Szinte biztosnak gondolom, hogy azokból a kis kapszulásokból nem fogok ilyet kapni, mert fizikailag nem fér bele annyi kávé, amiből finomat lehetne főzni, legalábbis eddig még nem kóstoltam olyat. Ha tévedek, javítsatok ki. A Dolce gustot és a Tschibo vackát nézegetem még, főleg, mert utóbbinál most ingyen gépet adnak, ha jó láttam. Kapható valamelyikbe értékelhető kávé? Ha igen, melyik kávé, hol, mennyiért?
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
fradi81
veterán
Ok és Megoldás
Segafredo intermezzo volt itt most a problémás kávé.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Az mitől van hogy a kávé darálás után jobban felragad a fémre, mintha vonzaná? Ezt most a legújabbal csinálja.
moto g72, Ninebot d28e
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, van itt képben valaki a Nespresso gépekkel?
Van egy Citiz kávéfőzőm, ami össze-vissza villog. Pl bekapcsolás után a presszókávé gomb villog csak egyenletesen és semmi sem történik.
Ha a gyári visszaállítást megcsinálom, az hosszú ideig tart és utána az említett hiba jön elő.
Gugliban nem találtam hasonló hibát, lehet én kerestem rosszul.
Van házi praktika az orvoslására vagy inkább szerviz? -
sherlock82
senior tag
Nesspreszó vertuo kávéfőzőn sem a tisztító üzemmód nem fut le illetve a kávéfőzés sem megy már.
A vizet szinte egyáltalán nem szívja fel a tartályból.
A cégtől azt a választ kaptam, hogy állítsam vissza gyári beállításokat, de ez sem oldotta meg a problémát.Van ötletetek hogy mi a megoldás arra hogy működjön a gép ?
Köszönöm előre is.
Ja a gép egyébként 3 éves kb.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
zitrone88
aktív tag
Ennyire nem vettem komolyan sosem. Egy sima légmentesen zárható ikeás zacsira gondolok itt, vagy amiben eleve megveszed a minőségi kávét, hazai pörkölést, azok zárhatók. Levegőt kinyomod, amennyire lehet, aztán kész. Ha boltban veszel kávét, akkor viszont majdnem mindegy, hogy tárolod, egy gumitömítéses tetejű edény a szekrényben, aztán kalap
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
Beni2360
félisten
Annyi bab kávéval kell a tartályt feltőlteni amit max 3 nap lett elfogyasztasz. Egy kg kávét ha 5 felé osztasz, az még jó. A hardcore kávésok ha marad 3 nap után kikukázzák a maradékot.
Arról nem is beszélve,hogy nem egy olcsó mulatság ez a vákumozás.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zitrone88
aktív tag
Alapvetően fontos volna, ha légmentes csomagolásban lenne lefagyasztva, ha ez nem abban történik, akkor értelme sem nagyon van, hisz az aromát szeretnénk bezárni, és tartósítani, amennyire csak lehet. Ezáltal, ha ez teljesül, nem szívja meg magát semmivel
Azért én sem vagyok sokkal előrébb a témában, mint te, de nekem jó is itt, ezen a ponton.Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
Halley
tag
válasz zitrone88 #510 üzenetére
Szia!
(Még nagyon az elején járok, úgyhogy ha hülyeséget beszélek légy elnéző. ) Szóval ezen a fagyasztáson kicsit eltűnődtem. A fagyasztóban tárolt élelmiszerek általában vesznek fel vizet jég formájában.
A kávéra ez nem jellemző, nem szívja meg magát a kávészem ?
Mert ha igen, akkor kevesebb kávé lesz ugyanannyi gramm, mint ami szobahőmérsékleten van tárolva. Ha kevesebb más lesz a főzet eredménye is. Vagy nem jól gondolkodom?[ Szerkesztve ]
-
zitrone88
aktív tag
Szia,
Megőrzi az aromáját hosszabb ideig, nem degradálódik, valamint az őrlőben jót tesz az a kis harmatocska, ami lecsapódik rajta, és így nem száll szanaszét az őrlemény a szélben
Egyben fagyasztom le, zárható zacsiban, minél kevesebb levegővel (nullához konvergálva) összezárva, és mindig egy adagot mérek ki belőle, amit ledarálok, többi megy vissza a fagyóba.
Azért ahhoz, hogy mindennek legyen valami értelme, nem árt jobb kávét venni a sárga csibónál.Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
Halley
tag
Sziasztok!
Azt írtad: „Ezek mehetnek a fagyasztóba, és onnan frissen a darálóba”
Az egész csomag kávé megy a fagyasztóba és minden főzés előtt egy adagot kiszedsz belőle, vagy már eleve adagonként fagyasztod, s mikor főzöl akkor egy ilyen előre kimért adagot veszel ki és fagyosan darálod?
Egyébként miért kell a fagyasztóba tenni? -
E.Kaufmann
veterán
Vettem egy magyar láncból egy szimplán csak Gold-nak nevezett instant lengyel kávét, ami nagyon hülye formájú üvegben volt. Mind a felírat, mind a szemcse alakja szerint fagyasztva szárított.
Ez a kávé egy csoda. Kiszakítom a zárófóliát, nincs szaga, még az az állott harisnya szag se, mint olcsóbb kávéknál. Sőt. Íze sincs nagyon Kis Nescafét kell hozzászorni, hogy cukor mellett más is érződjön. Olyanoknak való, akiknek elég, ha barna, amit isznak és a párjuk még az instant kávé illatára is alergiás.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
spear
csendes tag
Sziasztok, Aeropress-el van valakinek tapasztalata? Munkahelyre és kirándulásra használnám, praktikusnak tűnik.
spear
-
fradi81
veterán
válasz krokostamas #505 üzenetére
Hello, hát ezt szerintem a próba fogja eldönteni, hogy érzel-e majd változást.
moto g72, Ninebot d28e
-
krokostamas
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Philips 3300 szeriás szuperautomatát, amihez itt fentebb találtam is tökéletes ajánlásokat szemes kávéra (ezúton is köszönöm! ).
Viszont ahogy nézem, ez tud olyat, hogy darált kávéból csinál kávét, azaz úgyis megoldja, ha én darálom meg. Van is erre egy HARIO Mini Mill Slim darálom, ezzel jobb eredményt érhetek el ugyan? Vagy teszteljem akár?Köszi!
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Kapszulautántöltéssel kapcsolatban van valamilyen tapasztalat. Nekünk Nespresso kávéfőzőnk van, és amióta elfogyott a gép mellé kapott kapszula pakk, az óta utángyártott kapszulákkal használjuk. Egy pár napja jött meg a messzi Kínából egy csomag, amiben utántölthető kapszula is volt Ki is próbáltam egyből, de sajnos az eredménnyel messze nem vagyok megelégedve. A legelején 1-2 másodpercig normális sötétbarna kávé jön a gépből, de ez gyorsan átmegy egy híg lébe, és ebből jön sokkal több, ami persze felhígítja a kezdeti sötét kávét is és csak egy vizes valami lesz az eredmény. Próbáltam jól megnyomkodni, zömíteni, de a Nespresso kapszula, nem egy túl nagy űrtartalmú dolog, így olyan túl sokat zömíteni sem lehet. Valamilyen gyári őröltkávéval próbáltam megtölteni a kapszulát, de az jutott eszembe, hogy esetleg még finomabbra kellene őrölni a kávét, amit talán még jobban össze lehetne zömíteni, picivel több férne bele, és nehezebben tudna utat találni magának a folyadék, nem csak egyszerűen átfolyna rajta.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Graef CM800 darálóhoz találok valahol alkatrészt?
Konkrétan a kar tartó U alakú műanyag kellene, meg esetleg az alátét.Aurea mediocritas
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vallás
- LG LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Horgász topik
- További aktív témák...