Hirdetés
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
JamesFinn
senior tag
válasz janosibaja #12699 üzenetére
Touch lux 3-at használok, nem volt gond eddig egyik formátummal sem (pdf-et pedig kerülöm). A könyveim zöme epub, mobi, prc. Árában most viszonylag olcsó, én még 40k felett vettem. A kijelzője, világítása nekem nagyon megfelel, a kezelése egyszerű, vanak fizikai lapozók (nekem elsődleges szempont volt) amik programozhatóak ahogyan keked tetszik, dropbox, pbsync a kábel nélküli szinkroizáláshoz, az akku nálam 4-5 hét. Kezeli a mappákat(ez is elsődleges volt), sw frissítése folyamatos. Nekem bejön.
-
janosibaja
őstag
válasz Dhampir #12696 üzenetére
Ha kamera, audio, internet nem érdekel, csak hogy sok formátumot megegyen (Kindle-t is), meg érintőképernyője legyen, világítással), akkor ezek közül melyiket válasszam szerinted?
-
Degeczi
nagyúr
válasz janosibaja #12697 üzenetére
Az nem hit kérdése, ha pár száz EPUB konvertálása során még egyszer sem futottam bele ilyesmibe (bár konkrétan mibe is?), nemhogy gyakran.
(ellenben "mindenevő" eszközök MOBI/PRC megjelenítési problémáiról valóban gyakran olvasni, hiszen a gyártó számára az nem elsődleges formátum, nem sok gondot fordítanak rá)
-
janosibaja
őstag
válasz Degeczi #12695 üzenetére
Nekem rendszeresen pocsékul konvertálta az epubot a Calibre. Amúgy legyen meg neked a te hited.
Nekem is van Kindle-m, nem bántom. De a nem Kindle-hívőktől kérdezem: tapasztalatuk szerint melyik e-olvasó tud konvertálás és Calibre bajlódás nélkül minél több formátumot?
Szerk:
@Dhampir köszi szépen, utánaolvasok.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz janosibaja #12692 üzenetére
A Pocketbookok mindenevők.
-
Degeczi
nagyúr
EPUB-ot bármilyen beavatkozás nélkül (sőt: kérés nélkül, automatikusan) jól konvertálja a Calibre, PRC-t nem kell konvertálnod Paperwhite-ra hiszen az azonos a MOBI-val, a PDF pedig nem e-book formátum, azt mindig nyűgös jó minőségben átalakítani (bár nem okvetlenül muszáj, hiszen anélkül is megnyitható)
-
janosibaja
őstag
Nézd, engem nem igazán érdemes kérdezni, mert vannak itt profik, én is tőlük várok választ.
Ami az én kevés tapasztalatomat illeti: nekem rendre nem sikerült Calibre-vel péládul az igen gyakori epub konvertálása. S bár leginkább azt lehet olvasni, hogy a pdf-et nem lehet sorra tördelve normálisan megjeleníteni e-olvasón, én láttam tök gagyi kínait, amelyik ezt elvégezte. De ne rám hallgass.[ Szerkesztve ]
-
Kali4
tag
Szia!
Én pont Paperwhite-ot szeretnék vásárolni a napokban. Valóban ilyen macerás a konvertálgatás?
Melyik fájltípusokkal van gond? -
janosibaja
őstag
Sziasztok. Van már a családban egy Kindle Paperwhite, szeretjük is, de bizony számos formátumot nem tudok konvertálni rá. Sajnos nincs időm egy hétig harcolni az átszabásokkal, azt az időt inkább olvasásra szánom, amit a Calibre nem tud kapásból megcsinálni.
Most vásárlás előtt állunk, s egy másik családtagnak szeretnénk olyan e-olvasót venni, amelyik nagyjából Kindle minőség (érintőképernyő, megvilágítás), de olvas minden formátumot (vagy majdnem mindet). Mintha valamikor, még a Kindle vásárlás utáni időkben olvastam volna itt a topicban kevésbé jónevű e-olvasókról, amelyek azonban vígan olvasnak konvertálás nélkül epubtól pdf-en át prc-ig és tisztességes minőségűek.
Kaphatnék egy-két tippet?
-
Kali4
tag
Sziasztok!
Én is vásárlás előtt állok. Konkrétan egy Paperwhite 3-mal szemezgetek. Miközben keresgéltem megakadt a szemem, azon, hogy vannak reklámmentes olvasók. Ez azt jelenti, hogy vannak amik telenyomják reklámmal a kijelzőt? -
Narxis
nagyúr
Na mizu? Van már jobb ár-érték arányú olvasó az Alcor Myth LED-nél?
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Latza
aktív tag
válasz MCGaiwer #12685 üzenetére
A Touch Lux 3 újabb típus, fejlettebb Carta kijelző van benne, a Sense egy régebbi, de "prémiumabb" modell, pearl panellel. Őszintén szólva (+ TL3 tulajként) YouTube videó alapján a Sense megjelenítője sem tűnik rosszabbnak. Szóval főleg formai a különbség, ahogy nézem a Sense sem egy sebességbajnok, viszont - mivel a lapozógombok a hátlapra kerültek - kisebb. Szoftveresen tökegyforma mind a kettő.
Ha ugyanannyiba kerülnek, szerintem egyéni ízlés alapján bármelyiket választhatod, egyikkel sem lősz mellé.Alternatíva a Kindle Paperwhite 3 lehet, ez kicsit drágább, gyorsabb, jobb a kijelzője, és a könyváruháza, viszont a könyvformátumokkal néha kell bűvészkedni. Ez valakinek gond, másnak nem.
Konklúzió: ha mindhárom ugyanannyiért van, akkor Kindle, különben Touch Lux 3.
Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok,
Mivel az ég világon semmit sem tudok a könyvolvasókról, ezért szeretném megkérdezni, mi a különbség a pocketbook Sense és a touch lux 3 között? Hasonló árban van-e náluk jobb vétel?
Köszönöm!
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
fattyu
veterán
válasz Degeczi #12670 üzenetére
én vagyok a réteg.
Örömmel használom akár bkvn állva fél kézzel is a pocketbook 912-t.
Persze kissebb párom sense-e. De még mindig könnyebb vele mint egy igazi könyvvel és én spec nem tudom elképzelni az életet hat colon.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Degeczi
nagyúr
válasz Šolaire #12678 üzenetére
Azért írják így, mert a készülék regisztrációjával kapsz egy Amazon fiókot, arra emailben elküldve a .DOC-ot, konvertálják neked, és ha wifire csatlakozik a Kindle-öd, külön beavatkozás nélkül rászinkronizálódik
Ezzel együtt érdemes PC-n tartanod az e-könyvtárad, Calibre-vel kezelve (amihez Windows alatt illeszthető .DOC plugin is, de egyébként célszerűbb vmi nyílt formátumra alakítani). Abból már tud MOBI-t generálni, igen.
-
Šolaire
veterán
-
hampidampi
senior tag
válasz Šolaire #12678 üzenetére
Lemaradt a mondat vége: ...through conversion.
Megoldható pluginnel. A régi doc sajnos zárt formátum, a microsoft tulajdona. DOCX simán megy. -
Šolaire
veterán
válasz hampidampi #12677 üzenetére
Értelek előző link még egyszer itt a doc is a támogatott formátumok közt van.
[link]
Gondolom ezt is megoldja a convert progi.[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz bali93 #12669 üzenetére
A kijelző messze a legdrágább alkatrész ezekben, ezért az ilyen nagy kijelzős pár típus ára a $3-400 fölött van - ebből adódik az alacsony elterjedtségük is (ami persze továbbra is magasan tartja az árat)
Ráadásul mindez egy elég speciális felhasználás, mert 10" már túl nagy és nehéz a kényelmes könyvolvasához, az már egy speciális rétegigény, leginkább műszaki dokumentációhoz.
Ténylegesen könyvekhez (és ugye az e-book elnevezés főként erről szól) a 6-7" jól bevált kompromisszum hordozhatóság, egy kézben kezelhetőség és persze az ár szempontjából, ezért lényegi változás a jövőben sem várható, max. a 7" felé eltolódva.
-
bali93
tag
Sziasztok!
10"-os ebook readert szeretnék venni, de kb. csak 6"-osakat találok mindenhol. Az Onyx ill. Icarusból láttam néhányat, ennyire nincs kereslet a nagyobbakra? Esetleg tudtok ajánlani valamit ebben a méretben?
Köszi. -
Šolaire
veterán
Paperwhite3 2 év magyarországi garival tokkal megrendelve
“Praise The Sun” \[T]/
-
Dhampir
félisten
válasz Bookeen #12666 üzenetére
tbogikaa fórumtársnak elég rossz tapasztalatai voltak a szervizzel (ellentétben például egy Kindle supporttal), két hozzászólásának részleteit emeltem ki a többi közül:
karácsonyra kaptam egy bookeen cybook odyssey-t, ami januárra már el is romlott. a képernyő teteje csíkos lett, el lett küldve szervizbe. kiderült, hogy a kijelző megrepedt, garancia erre nem vonatkozik, így visszaadták hibásan
...
friss tulajdonosként abszolút nem értek ehhez. teljesen el vagyok keseredve már ettől.... 2 hétig tudtam használni. én nem ejtettem le, nem volt táskában hordva, itthon olvastam csak. nem tudom, hogy történhetett. semmi rossz mozdulatra nem emlékszem, egyik napról a másikra így nézett ki.
külső nyoma a repedésnek nincs! annyi látszódik, hogy a képernyő teteje csíkos, 1 centis részben, és így eltakarja a betűket, nem látom az oldal tetejét, vagy ha épp elforgatom akkor az oldal szélét. de maga a repedés abszolút nem látszódik, és igen pontosan ez történt, a magyar hazai szerviz írt egy olyan szakvéleményt, hogy külső mechanikai meghibásodás történt --> nincs garanciális javítás
[ Szerkesztve ]
-
Bookeen
újonc
Sziasztok!
A Bookeen tavaly elkezdte a hivatalos magyarországi forgalmazást, Néhány Webshopban már elérhető az 5 modell és a hozzájuk való tokok.
Ha krédésetek van, itt, vagy privátban is kérdezhettek. -
Šolaire
veterán
Sziasztok még annyi kérdésem lenne hogy érdemes közvetlenül az amazonról rendelni? Mert jópár hazai boltban is lehet kapni. Nektek reklámmentes van? Ha nem akkor zavaró? Köszönöm előre is .
“Praise The Sun” \[T]/
-
Degeczi
nagyúr
A fő családokat ránézésre is könnyen elkülöníted: az első PW hátlapján "Kindle" állt, a PW2-n "Amazon", a PW3 elején pedig nem fényes, hanem matt a "Kindle" fölirat
Az ennél finomabb alverziók megkülönböztetésében pedig valóban a gyáriszám segíthet.
-
G.F.
aktív tag
Azt hogyan lehet megtudni, hogy egy Kindle PW2, PW3, vagy milyen modell?
-gf-
-
-
MODERÁTOR
válasz Šolaire #12653 üzenetére
Ár-érték arányban a legjobb kindle. Én imádom, nekem tökéletes (Nook, Nook w/ GL, KK3G, PW1)
(megj.: úgy olvastam "szeretnék jókat hallani róla" )[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Šolaire
veterán
válasz Degeczi #12647 üzenetére
Köszönöm most már kezd világos lenni. Mobi formátumot is konvertálni kell? Vagy az gond nelkül olvasható?Nézegettem például a librit ott az e könyvek mobi illetve epub formátumba érhetők el. Elnézést a sok kérdésért de vásárlás előtt okosodni akarok. Calibre akkor ez menedzseli a pc-n levő e könyveket es atalakitja másolás során ez érthető volt köszönöm.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Degeczi
nagyúr
válasz Šolaire #12646 üzenetére
Nincs "saját formátuma": a MOBI/PRC az egyik legrégebbi e-book formátum, nem egyedi. Ez, vagy méginkább ennek újabb verziója, az AZW3/KF8 az ideális hozzá. Az EPUB a másik fő e-book formátum, de azt nem ismeri - viszont ha PC-n az ingyenes Calibre tárolja a könyvtárad, automatikusan átalakítja a készülékre másolás során.
-
MODERÁTOR
válasz Šolaire #12644 üzenetére
Nagyon kevés magyar nyelvű anyag van az amazon könyvek között, de legálisan lehet kindle-nek megfelelő formátumú e-könyveket magyar boltban venni ill. letölteni is és a kindle-d e-mail címére elküldeni. És persze usb-n is lehet rámásolni a megfelelő könyvtárba.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Šolaire
veterán
Üdv elnézést ha hülyeséget kérdezek. Magyar tartalmat tudok kindle könyvolvasoval legálisan vásárolni vagy nekem kell rámásolni pc-vel? Gondolom van beépített áruház benne. Választ előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #12641 üzenetére
pl ilyesmi szöveg van a EN-NL quickdic fájl elején:
Dmťý2 quickdicGeneratedForTolino \ i v ° ĺ EN.data Ů NL.data
ž 4wiktionary EN_NL from http://www.dicts.info/uddl.php í /Omega EN_NL from http://www.dicts.info/uddl.php K% 3Wikipedia EN_NL from http://www.dicts.info/uddl.phpvalaki ebből ki tud hámozni valamit? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Azon filózok, hogy a neten elérhetőek különböző kindle szótárak. Ezeket nem lehetne-e átalakítani úgy, hogy a tolino olvasó is megegye. Valakinek nincs tapasztalata ezzel? Köszi!
quickdic a kiterjesztése a tolino féle szótárnak egyébként
[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
válasz TheHornet #12636 üzenetére
Magyar elválasztást fel lehet rá tenni, de csak epubnál működik. (Vhogy ki lehet kapcsolni az elválasztást, de már nem emlékszem, hol olvastam.)
Calibre szerint nem, de valójában olvas mobi-t is (ha jól emlékszem, jegyzetelni nem lehet de egyébként OK), vmint RTF-t is. Legalábbis ha Aura HD tudja, ennek is kéne.
A sok hét üzemidő elég jó, az Aura HD-m kb 1-2 hetet bír.
[ Szerkesztve ]
-
kr:sz
tag
Új Kindle leak: Kindle Oasis
-
Látnok
aktív tag
Nah, Uraim!
A segítségeteknek is hála megvettem lányomnak a kindle paperwhite3-at.
Remélem fog neki örülni.Még egyszer köszönöm a segítséget4
A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
fattyu
veterán
válasz TheHornet #12636 üzenetére
jó leírás.
kérj meg egy moderátort hogy a "népítélet" szót tegye bele neked, mert az a kulcsszó az ilyenekre.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
TheHornet
csendes tag
Népítélet:
Kobo Glo HD
Rövid szöveges ítélet:
Első ebook olvasóm, úgyhogy lehetséges elfogult leszek. Két hetes használat után (napi 1-2 óra olvasás) azt kell mondjam, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Azt kaptam, amit vártam: olvasható betűk, megvilágítás, gyorsaság.
Hibalista:
Két hét alatt semmi.
Ide hordtam szervizbe:
Még nem kellett és ne is kelljen.
Szerviz értékelése:
Nem volt szervízben, na!Kijelző:
Zavaró tükröződés:
Elenyésző tükröződést tapasztalok. Ahhoz hasonlítanám, mikor olvasom a fényes újságpapírt (magazint) lámpafény alatt – azonban attól jóval gyengébb, még akkor is olvasható (ellentétben a papírlappal). Ilyenkor egyszerűen másként kell helyezkednem és megszűnik ez a zavaró tényező.
Megvilágítás:
Pazar. Teljes sötétben nekem elegendő 3%-on a fényerő. Nem bántja a szememet.
Fényerő:
Túl jó… Könnyen állítható, elég csak az ujjamat le-fel mozgatnom a kijelző bal szélén.
Homogenitás:
Mindenhol egyenletesen oszlik el a fény. Nincsenek sehol “vakfoltok”, ahol homályosabb lenne.
Érintésérzékenység:
Na itt vannak néha érdekes dolgok. Van, hogy duplán lapoz, ha esetleg erélyesebben hozzáérek a kijelzőhöz. Apropó: lapozógomb nincs, csak a kijelzőt megérintve lapozhatsz. Gyorsan lapozik.
Méret:
Kezemben elfér, de azért vettem hozzá tokot az Aliexpressen (ezt vettem: http://bit.ly/KoboGloHD_tok , ára akkor 4,74 euró volt). Tokkal már nehezebb egy kézben tartani.
Felbontás:
Elégedett vagyok vele, sehol egy zavaró pixel.Hardver
Ergonómia:
Kényelmes a fogása, sehol egy kiálló rész.
Gombok:
Egy gomb van a tetején, amivel be tudod kapcsolni vagy éppen alvó módból felébreszteni.
Anyaghasználat:
Elöl eléggé kopogós műanyagnak tűnik, de egyáltalán nem zavaró. A hátulja “gumis” borításra hajaz, nagyon kellemes tapintású, de gyűjti az újjlenyomatokat. Tokban sajnos/szerencsére nem tapogathatom a hátulját.
Forma:
Semmi extra. Egyszerű, semi csicsával. Még az elején lévő logo is fekete, így nem vetődik rá az ember figyelme olvasás közben.
Szín:
Fekete, a hátulja sötétszürke.
Bővíthetőség:
Nincs benne memóriakártya foglalat, de szerintem felesleges is. Nekem most 103 könyv van rajta, ami foglal vagy 80 MB-ot...
Méret:
4 GB a belső memória, abból alapban felhasznál kb. 150 MB-t maga a szoftver. A többi a könyveké…
Akkumulátor:
Két hétnyi intenzív használat után most 70%-on van a töltöttség. A doboztab nincs töltő, cask USB-s adatkábel, amellyel laptopról vagy más külső forrásról tölthető (tehát konnektorba digható töltője nincs).Szoftver
Formátumok:
EPUB-ot tud, de én az összes könyvemet Calibre-vel átkonvertáltam KEPUB-ba (ami a kobo saját formátuma). Tud még PDF-et is.
Elválasztás:
Magyar elválasztást nem tud, így néha a szó közepén gondola egyet és választ. Kicsit zavaró, de meg lehet szokni.
Nyelv:
Magyar nyelv nincs benne, de angol, német, francia, spanyol, portugál, kínai, japán van. Angolul használom, nem ütközöm nehézségekbe.
Szótárak:
Angol értelmező szótár van benne, a többi meg letölthető hozzá. Magyar-angol nincs.
Használhatóság:
Könnyű kezelni, minden érthető. Ízléses, nem hivalkodó.
Évjárat:
2015
Beszerzési ár:
109 euró
Beszerzési forrás:
Az osztrák www.redcoon.at webshopból vettem és egy bécsi ismerősömnek szállították ki egy hét alatt. Fizetés PayPallal történt.
Megbízhatóság (beszerzési forrás):
Nem volt vele gond. Bár a rendelés után kicsit utána néztem a boltnak és eléggé lehúzzák a kiszállítás minősége miatt (de ekkor már mindegy volt). A csomag törésbiztosan volt csomagolva, profi módon.
Garancia:
Elméletileg 24 hónap, de ha elromlik nem fogok kimenni osztrákba vacakolni vele. Tehát mondhatom azt, hogy nem volt mérvadó vásárláskor a garanciális feltétel.
Szervíztapasztalatod:
Nincs, de ezt már írtam.
Össz használt idő:
Két hét.
Átlagos (napi) használati idő:
1-2 óra
Megbízhatóság (olvasó):
Megbízható olvasó. Ha felébresztem mindig ott van a könyv “kinyitva” ahol abbahagytam.
Előző olvasód:
Ez az első
Következő olvasód:
Belátható időn belül nem tervezek újat venni.
Mennyire szeret(t)ed:
Nagyon-nagyon-nagyon. Jobbat nem is vehettem volna.Megérte a pénzét?:
Hogy megér-e 109 eurót??? MEG! Egy könyvet a könyvesboltban megveszek papír formában kb. 10-15 euróért. Miután elolvasom ott porosodik a polcon. Tehát ennek az olvasónak az árából vehetek max 10 könyvet. Ezzel ellentétben az olvasómon most 103 könyv van, ami barátok közt 1000 eurónyit jelent papír formátumú könyvben. Elgondolkodtató...
Olvasási élmény:
Mintha papír könyvet olvasnék. Azonban nem kell az egész vaskos könyvet a kezemben tartanom és ha gondolok egyet, akkor belekezdek egy másik könyvbe.
Összegzés:
Nagyon jó könyvolvasó, főleg, hogy ilyen olcsóért sikerült hozzájutnom. A tokot mindenképp ajánlom hozzá. Jól mutat benne és védi is. Mindent összevetve jó választás volt és örülök, hogy nem a PW3-at vettem meg helyette.
A tokról még annyit, hogy ha becsukom alvó módba teszi az olvasót és automatikusan lekapcsolja a világítást. Ha kinyitom a tokot pillanatok alatt már olvashatok is és a világítás is ég (ha úgy hagytam).A képeken a már tokban lévő készülék látható (becsukva, kinyitva és a hátoldala).
[ Módosította: Qru ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz artiny #12634 üzenetére
Attól biztosan nem, hiszen az e-ink lényege, h hónapokon, éveken át sem változik a tartalma ha nem kap új parancsot.
Ezért az egyetlen lehetőség pont a fordítottja, ha minél többet dolgoztatod, minél gyakrabban változik ott a képtartalom teljes, fekete-fehér váltásokkal (ezért állítják az ilyen olvasók minden x.-ik lapozásnál feketére a teljes képernyőt, mert így tüntetik el a szellemképet)
Ha nem segít, akkor a vezérlésében döglött meg vmi. -
artiny
őstag
A "stuck pixel" szerintetek elmulhat,ha nem nyulok hozza,nem kapcsolom be az olvasot? (egy esetet tudok ahol ugyan ez az olvaso ami nekem van,ugyan ilyen csik kelettkezett egy pixel miatt a kepernyon. nem nyultak hozza ket hetig es eltunt)
vagy vigyem vissza meg garancia alatt van? -
Mercutio_
félisten
válasz zsolesz7503 #12631 üzenetére
Access írt erről, az ő hsz-e környékén olvass vissza.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsolesz7503 #12629 üzenetére
Mert a PDF-ben minden sor önálló bekezdés volt, és azok sorvégei most, a megváltozott környezetben már rossz helyekre esnek.
Ezért nem egyszerű, nem kezdőnek való a PDF konvertálás, mert ott össze kell folyatni ezeket a széttördelt sorokat - persze csak ott, ahol szükség van rá (pl. nem írásjellel végződik egy sor, ill. kisbetűvel kezdődik egy)
-
zsolesz7503
tag
Még egy apróság most konvertálok könyveket valaki tudna nekem segíteni miért nem folyamatos a szöveg? Mobi-ra konvertáltam de mindegy mire tekerem nem folyamatos a szöveg 2-3 sor folyamatos aztán van 1-2 sor szünet. Minden ötletre vevő vagyok.
-
zsolesz7503
tag
válasz hampidampi #12622 üzenetére
Sajnos így sem jó letöltöttem a képregényt pdf-ben de ott meg a betűméret túl kicsi most átalakítottam azw3-ra most jobb de a betűméret még mindig picike. Van valami ötlet valakinek? Jó lenne képregényeket is olvasgatni rajta ha már ilyet is lehet. Image-s mappát de semmi se történt jpg formátumban tettem be 1 képregényt de semmi.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Dilemmában vagyok, hogy tabletet vagy E-book-ot vásároljak-e a következő dolog miatt:Olyan EPUB-okat használok (jelenleg androidos okostelón) amik tele vannak "linkekkel" amik a könyv másik részére visznek (tartalomjegyzék, lábjegyzet, függelék, stb) majd vissza az anyaghoz. Elég sokszor kell ugrálnom ezek között, tehát gondolom az érintőkijelző kötelező. Jó lenne ha ezeket az ugrálásokat gyorsan végezné el, nem gondolkozna. Jelenleg a telefonom másodpercekig beáll egy-egy ilyen ugrásnál. Nem tudom miért van ez, pedig nem túl lassú a telefonom (1GB RAM, 4 mag).
Sötétben is használnám, tehát kell a háttérvilágítás.
Szóval szerintetek alkalmas lehet egy e-book olvasó erre a feladatra? Ha igen, mely típusok ajánlottak?
Köszönöm! -
Degeczi
nagyúr
válasz zsolesz7503 #12621 üzenetére
"egyenlőre nem sikerült pedig 2 különböző formátumra"
Ha két különböző formátumra, akkor persze, h nem egyenlőre sikerült
-
hampidampi
senior tag
válasz zsolesz7503 #12621 üzenetére
Nm pictures, hanem images mappát csinálj. Az azon belüli almappákat kezeli majd egy-egy gyűjteménynek, "könyvnek". Azokba pakolhatod a képeidet.
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok!
Nos vettem egy Kindle Paperwhite 3-at használtan (állítólag nem sokat volt nyúzva 2x1 órát). Nos véleményem az hogy tényleg nem használták sokat úgy néz ki mint ha most vettem volna boltból. Kaptam mellé egy tokot is no meg van rá 19 hónap garancia is. 2015 novemberében vette az előző tulaj. Kérdésem képregényt szerettem volna feltenni rá de egyenlőre nem sikerült pedig 2 különböző formátumra konvertáltam őket. Csináltam pictures mappát oda bemásoltam nem jelenítette meg őket mappába majd anélkül semmi. Ötletek? Amúgy 32.000ft-ot nekem megért.
-
artiny
őstag
lehetseges hogy az einkes olvasom pixel hibas?
ma bekapcaolaskor egy csikot lattam a kepernyo kozepen. tlaz ujrainditas sem segitett rajta. fehernel fekete ,fekeyen feheren jelentkezik a csik.
tegnap olvastam vele az eloadasokat pdf.formatum, amiben vannak ezek a csikok a pdf lap elvalaszto vonalkent.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mik most a best buy világítós HD felbontású olvasók? Mondjuk ami jó is.
Más: szerintetek mennyiért lehet elpasszolni egy Kindle 5-öt? Adok hozzá tokot is, viszont van egy kb. 1x1 mm-es fekete folt a kijelző bal felső sarka környékén, sajnos sikerült megcsapnom egy fülessel
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz LittleBiG007 #12617 üzenetére
Igen, az 5.6.5 február óta már könnyen, egyszerűen JB-elhető, és utána akár frissíteni is lehet 5.7.x-re, az nem teszi tönkre a JB-et.
Egyedül azzal van gáz, ha vki már közben frissített 5.7.x-re, mert arra jelenleg nincsen módszer. -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Degeczi #12616 üzenetére
Működik már PW3-on is végre akkor a jailbreak a legújabb firmware-rel? Vagy a jailbreakhez továbbra is régebbi verziót kell rátölteni? (Bocs, nem vagyok ezzel annyira naprakész.) Ami biztos, hogy Kobo-n ésPocketBook-on nem kell lemondanod a legújabb firmware adta előnyökről.
Kiegészítés: és a Kobo-n ráadásul nem kell lemondanod az új firmware adta hátrányokról sem. Habár a legújabb verzió most egész jól sikerült.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Degeczi
nagyúr
válasz LittleBiG007 #12615 üzenetére
"a könyvben kell a változásokat eszközölnöm, ha egyedi beállításokat szeretnék"
Jailbreak-kel megoldható, h ne kelljen egyedi könyveket gyártani.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz zsolesz7503 #12614 üzenetére
Nincs mit. Én ezt úgy oldanám, meg, hogy a Kobo Glo HD-t venném az Amazontól
A döntés tényleg nem könnyű, mindegyiknek (GloHD, PW3, TL3) megvan a maga határozott előnyei és sajnos hátrányai is. Ha valami alapján döntenem kellene, akkor én azt mondom, hogy mivel az olvasás azt jelenti, hogy folyamatosan betűk sorozatát nézem, nekem a legfontosabb az, hogy olyan szövegképet alakíthassak ki, amilyet szeretek és ezt a legkönnyebben tehessem meg. Ebből a szempontból a Kobo-t szeretem a legjobban, ebben igen változatosan állítható be a betűtípus, sorköz, margó, betűméret, betűvastagság (csúszka, nem pedig pár opció). Szükség esetén még ezen is lehet finomhangolni néhány patch feltelepítésével. A Pocketbook-nál már először fel kell telepítenem a Coolreader-t, és innentől kezdve megint szabadon állíthatom a szöveg kinézetét. És legkevésbé a Kindle-t szeretem, mert itt a könyvben kell a változásokat eszközölnöm, ha egyedi beállításokat szeretnék, majd újra kiküldeni az olvasóra. (Emellett nekem még a szótárak konvertálhatósága és a hosszú üzemidő a legfontosabb. Az előbbi mindháromnál megvan, az utóbbi pedig csak az Androidos olvasókat zárja ki nálam, de szerencsére a fentiek egyike sem Androidos.)
-
zsolesz7503
tag
válasz LittleBiG007 #12613 üzenetére
Hát most már végképp nem tudom melyik olvasót vegyem meg. No majd alszom még rá párat. Válaszodat köszönöm.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz zsolesz7503 #12612 üzenetére
Arra gondoltam, hogy például van egy régi Nook Simple Touch Glowlight-om is, aminek a háttere olyan világos, mint az új Carta kijelzők, és amikor a 1024*758-ról visszatérek olvasni erre, mindig elcsodálkozok, hogy milyen szép a szöveg képe.
Nagyobb felbontásnál a borítóképeken több apró részlet kezd el látszani, teljesebbnek, fényképszerűbbnek látszik a kép. A betűk esetében viszont másképp érződik (számomra). Minél nagyobb a felbontás, annál vékonyabbnak látom a szöveg betűit. Charis SIL betűtípus Kindle Paperwhite 3-on már egyenesen nem tetszett, annyira soványnak tűntek a betűk, pedig az a kedvenc betűtípusom. A Kindle Bookerly-jétől sem dobtam el az agyam, amíg rá nem raktam a Kobo-mra, egy kicsit megvastagítva. Azóta állandó vendég a Kobo-n.
-
zsolesz7503
tag
válasz LittleBiG007 #12609 üzenetére
És szerinted melyik a jobb kijelzős? És miért csak a borítóképeket lehet jobban kivenni? Magát a betűket nem könnyebb olvasni illetve nem könyvszerűbb minél nagyobb a felbontás? És hát árban nem igazán van különbség no meg 40-nél nem tudok többet kiadni egy ebook olvasóért.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mivel szoktátok megvilágítani az olvasó kijelzőjét ha kicsit sötétebbek a viszonyok? Nem igazán találok jó megoldást
Köszi előre is!
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz zsolesz7503 #12608 üzenetére
Szerintem csak a felbontás miatt nem érdemes. Ha jó minőségű a kijelzője egy olvasónak, akkor a 800*600 is tökéletes olvasáshoz. Borítóképeken látszik a különbség inkább, minél nagyobb a felbontás, annál több részletet tudsz kivenni a képeken.
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok!
Ugyan január közepén 1x már érdeklődtem de most megint megtenném mert közben újabb infókat olvastam.
Ami érdekelne hogy érdemes 300ppi-s olvasót venni? Gondolok itt a Kobo Glo HD-ra vagy az új Paperwhite 3-ra. Én eddig ez mellé tettem le a voksomat: [link] Van valaki aki ismeri őket? Olvastam külföldi oldalakon hogy a Glo HD-val sok probléma van volt aki 2x küldte vissza mert bedöglött. Megvárom erre a választ nem merek beleugrani a vételbe nehogy aztán magam szidjam milyen hülye voltam. A válaszokat előre is köszönöm. -
Johnny194
aktív tag
Sziasztok!
Max 30e-ért mi most a legjobb ajánlat E-könyv olvasók terén?
Előny a háttérvilágítás ill. a kompatibilitás.Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
Degeczi
nagyúr
válasz mrgold #12602 üzenetére
RTF-ben mented el az anyagot, és ha még nem lennének, megjelölöd a fejezetcímeket egyedi stílussal (pl. Heading 2), majd Calibre konvertálóablakában a Search and replace alatt megnézed a forrást (varázspálca gomb), és megnézed, ténylegesen milyen stílusnévként jelenik meg, és írsz rá egy regexp-et, amivel <h2>-be helyezed át (szerencsés esetben eleve <h2>-be teszi a "Heading 2" stílust, akkor ez persze nem kell)
Ha vannak alcímek is, azoknál ugyanez, de a csere már <h3>-ra történik.Így már meg lehet adni a Table of contents generálás alatt, h az első szint //h:h2, a második //h:h3, és lényegében kész is.
-
mrgold
tag
Sziasztok!
Könyvszerkesztési tanácsot kérnék tőletek...
Calibre-vel konvertálnék MOBI-formátumra, és szeretném, ha a fejezetek külön oldalon kezdődnének.
A WORD-ben (Offce 2007) úgy szerepel (külön lapon)...
Kibontottam egy EPUB-ot - mert ott úgy van, ahogy szeretném - ott minden egyes oldal XHTML-ben van...
Javaslat?
Köszönöm. -
ratam23
aktív tag
A probléma továbbra is fenn áll. Próbáltam régebbi firmwaret felrakni újat mindent. De semmi nem oldotta meg. egyszerűen nem lép be hiába csinálok bármit
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest