Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
válasz Flashget #7099 üzenetére
Verbatim DVD+R Made in UAE szolnoki Tescoban van de fényképezés az üzletben tilos mert kamera rendszer van.
két szemem süljön ki ha nem igaz.
+-r +-rw lejátszó válogatja gyártón beül is.
Azonos gyártó két különböző modellje közt is van különbség.Dvp3111 +r lemezeket köpi ki.
Dvp3580 minden lemezt imád.
Kettő közt 6 hónap eltérés van.
s akkor még az írókról nem is beszéltünk.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Flashget
félisten
sokszor leírtuk már + a topic keresőben is megtalálható minden infó csak jól kell tudni beírni mire kiváncsi az ember.
de legyen újra..nem pontos lista de az idei sok teszt, tapasztalat alapján összegezve:
...
a ma kapható 16x DVD lemezek esetén kerülendő:
TDK bármely kiszerelése (név a régi a mínőség gagyi kategória)
DVD-R Verbatim (gyenge mínőség, sok hamasítvány)Nagyon ajánlott kategória -R lemezból a philipsnek az INFOMEDIA R30-as mides lemeze, mely 25+5, 50+10 carry pack promo csomagolásban volt kapható
DVD+R Verbatim esetében szintén kerülendő a Made in China gyártású (csomagoláson rajta van hol készúlt) ha Made in Thaiwan akkor sem garantált a jó lemez Verbatimból vagy ha Indiai. lutri kategória lett sajnos ez a márka DVD lemezben.
Ha valaki belebotlik Verbatim DVD+R Made in UAE gyártásba azonnal a topicba írja be milyen kiszerelésben és hol vetteDVD+R lemezből ajánlott:
Philips INFOME R30 mid 25+5, 50+10 carry pack promo csomagolás
vehető még JVC +R bár TY a mid a mínőség már nem a régi TYMai lemezeket és írókat a gyorsabb íráshoz tervezték így ezeket a lemezeket 8x vagy 12x írásnál lehet a legjobb eredményt elérni általában. Néha kilehet fogni lemezt ami a megfelelő író+fw párossal 6x íráson tud szépen pörkölni.
DL lemezből csak a verbatimot és a ricoh lemezt (vagy ricoh midest) ajánljuk. Mást nem.
Realme GT Master Edition
-
M107
addikt
Az lehet de a 6-8 X írt lemezek cupp eszi bár igaz 8-10 percet lemezeként ott kell ülni sörrel a kezemben a gép előtt.
10 lemez az kb 100perc remélem minőségileg és időben meghálálják majd a lemez az írást.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
fer
őstag
Úgy látszik, hogy egyik lejátszód sem MTK chipes, nálam a Yamada 6700 a 20X írást is könnyedén beolvassa, és a beletekerés sem okoz neki nehézséget!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
M107
addikt
Köszönöm mindig tanul valami újat az ember
UI:
Nálam a kis philips dvp3580 (Usb-s az beolvassa de szenved a 16 X írásnál a másik a nappalis (dvd3111) a kidobja be sem olvassa
Az asztali íróknál csak nehezen veszik be pedig verba nem hulladék lemez, dehát a Jitter az a fránya Jitter.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
fer
őstag
Mivel gyorsan írod ezért magas a Jitter, és ezért szenvednek vele az asztali lejátszók!
Nem a képfeltöltést írtam, hanem a Linket!''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
M107
addikt
Most írtam ki egy Verba dvd+R 16X lemezt 16X -an Plextor 880 sa íróval a számgép az viszi, de az itthoni asztalik szenvednek vele.
3 db philps dvix és 1 Lg és 1 samu asztali recorderrel próbáltam, de csak szenvednek vele 16X írásnál.
6-8X maga tökély.
Plex ide oda maradok a 6-8X írásnál dvdnél az gyors és pontos olvasást ad.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Közel azonos a teszt eredmény 8X tempónál is, bár néztem régebbi 4-6 hónapos írást is verba dvd+r nél hasonló.
A plex is tesztképes író. (bár néztem régebbi lemezt is az olvasási ráta 13MB-18MB megy felfelé s nincs vissza esés.
(van hogy beleugrik a 20000 kb/s is)Remélem nem azt mondod hogy rossz a verba dvd+r ezzel a mid-del. múlt héten 200 Db
Jvc dvd+r vettem most meg 500 db ilyen típusú lemezt remélem nem fürödtem be vele.Múltkor a kép lemaradt:
http://kepfeltoltes.hu/thumb/111127/Disc_quality_26-november-2011_www.kepfeltoltes.hu_.png
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
Ki tudná megmondani, hogy a nero udf módban miért nem írja a lemezre a hosszú karaktereket? (á,ú,ű,í,ő stb) Volt amikor ráírta, de az esetek döntő többségében nem!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
Pedig ahogy visszafelé olvasva láthatod, a Philips (INFOME R30) lemez uralja a topikot, mint ajánlott lemez! Ez idáig én sem vettem ilyen lemezt, mivel sok rosszat hallottam róla, mármint, hogy a Philips is bárkivel gyártat lemezt, és nagyon lutri a vétele! Eddig én is csak TDK-ra (Régi szürke mínuszos 8X-os) SD-R5112 nagy kedvence, Plextorra, Verbatimra, JVC-re, írtam! Nálam a Samu 203D szépen írja 6X-on az INFOME R30-at!
-
M107
addikt
Jó Napot....
Megkérhetnék valaki hozzáértő emberkét fórumozót, hogy mely lemezek ajánlottak most 2011 végén és mely lemezeket kerüljük el.
UI:
Nálam ami pozitív kategória: (nem minőség sorrendben)Jvc dvd+r
Verbatim dvd-r
Verbatim dvd+r
Sony dvd-+r
....
.....
.....
Tdk dvd-rDvd pörökölöim Samu 222A , Plextor 880-SA
UI: Philips lemezt nem láttam még nem volt még nálam így nem tudtam belinkelni a sorba sem bár most ez az egyik legjobb mid-es lemez, de kitudja meddig
(Régebbi Philips más Mid-es lemez volt abból sok volt nálam a hibás lemez) ezért is ózkodtam tőle idáig.Íroim idáig:
Toshiba 5112, 5272
Pio 109-110-111-112-212-215
Samsung SH08 SH222A
NEC 35.. Sorozat
Plextor 880SA[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
6x-osan írva: [link]
-
fer
őstag
válasz kicsirigó7 #7071 üzenetére
Ezért inkább nem használnék mínuszos lemezeket, hanem inkább +R - re írom meg őket, ezért is akartam a smunál kikapcsolni a bitsettinget, talán már lesz belőle valami! Az viszont érdekes, hogy amikor a Samu megírja DVD-ROM - nak a lemezt, és az írást követően még nem veszem ki az íróból, akkor minden ok, nem RW-nek látja, de ha kiveszem és visszarakom onnantól már csak RW a számára minden dvd-romnak megírt lemez! Ennek ellenére az írásminőségével szerintem nincsen baj, hisz még te is megdicsérted!
[link]
[link]''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
flash-
veterán
Sziasztok
Jó lemez a Verbatim DVD-R Ver2.1/1x-16x(Rev.6.0)???????
-
IRON STORM
őstag
válasz verybigboy #7074 üzenetére
Írtam 18x sebességgel is de nem tudom beszúrni a képet.
Csak a TDi!
-
Flashget
félisten
válasz kicsirigó7 #7075 üzenetére
sajna ez így van..a Pio elöbb kiadott egy új írót, mint fw-t a modellhez..
Realme GT Master Edition
-
kicsirigó7
senior tag
válasz IRON STORM #7073 üzenetére
Ez valóban így van. Ezért értek el általánosan jobb írásminőséget a NEC írókkal szemben.
Mert akár akkor, de még most is vannak olyan felhasználók akik max sebességgel írnak DVD lemezt.Van egy másik dolog amivel többet tudott a NEC pioneer változatnál.
Akkor és (most) is a NEC (Sony Optiarc) írók ismerik a legtöbb MID-et. Közel 20%-al többet.
Nem egy 2,4x 8x lemezem van, amit csak a Sony Nec Optiarc íróim tudnak pörkölni.
Sem a 112-115-215-216 pioneer íróim firmware-jában nincsen benne a mid.
Érdekes módon a NEC a 4550A-tól egészen a 7260S ig kezeli. -
verybigboy
senior tag
válasz IRON STORM #6972 üzenetére
Uh, most látom hogy ez 16x-an volt írva ... a sebességet figyelembe véve nagyon szép
-
IRON STORM
őstag
válasz kicsirigó7 #7064 üzenetére
Nem csak azért. A Pio nem garantálta hogy 16x-os írásnál is olvasható marad a lemez. Pl az azonos chipsetre épülő NEC modellek, mind felajánlották a 16x írást is, ellentétben a Pioneer íróival.
Csak a TDi!
-
verybigboy
senior tag
válasz kicsirigó7 #7064 üzenetére
Ezért érdemes olvasni ezt a fórumot, sok-sok új infót tud kapni az ember!!! Köszönjük kicsirigó
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Samu íróból is van volt pár típusom.
182D.203D.202J.223F.223B.223L.222A.222L.222AB.(223C).
De még nem tapasztaltam velük ilyet.Szerintem a tisztán látás kedvéért. Pontosítsuk a problémádat.
Most akkor a Samu által írt +R lemezt látják az íróid DVD +RW-nek, ROM helyett.
Vagy a Samud lát minden ROM-nak írt lemezt DVD+RW-nek? Függetlenül attól hogy melyik íróval volt pörkölve.
Szk:
Ha ez utóbbi, akkor valóban döglődik az íród. Próbálj meg azért egy fw frissítést, még ha a legfrissebb is van fent.
Ha ez sem segít akkor használd DVD-R lemezzel.[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
válasz kicsirigó7 #7067 üzenetére
Nálam ez a jelenség csak a samu íróval fordul elő, csak ebben az íróban látszik minden DVD-ROM lemez RW-nek, még a gyári korongok is! Nem az írással van a baj, hanem a samunak van valami kínja! Nem tudom mi történhetett vele, vagy én mit csináltam rosszul, de ez a jelenség nem egyik napról a másikra jött elő! Volt amikor harmadjára jónak látta, volt amikor tizedjére, de mostanára már mindegy hányszor rakom be neki a lemezt, mindig RW lesz, DVD-ROM helyett!
Már azon is gondolkodtam, hogy nem-e a túlírás okozhatta ezt vele!
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz djculture #7066 üzenetére
A Western Digital megveheti a Hitachi merevlemez-üzletágát
majd ettől csökken a hiányRealme GT Master Edition
-
kicsirigó7
senior tag
Ez érdekes, mert már 6-7 éve használok Liggy's féle bitsetting fw -t.
De még egy lemezzel sem jártam így. Pedig már több ezer darab DVD+R lemez megfordult nálam.
Szerintem az lesz a hiba hogy Liggy's 109bt_auto fw-t használsz.
Én orig vagy bt-orig fw-t szoktam felrakni, nem az auto vagy rpc1 fw-t.Most próbaként az 1.01bt_auto van fenn a 7280S írómon. De eddig még nem volt olyan hogy DVD +RW-nek látszott volna DVD ROM helyett, a megírt +R lemez.
[ Szerkesztve ]
-
balu077
tag
Sziasztok.
Mitől szálltak el így a hdd árak? -
kicsirigó7
senior tag
Nem csak a pio 108 volt ilyen. Pioneer-ok, egészen a 215D-216D-(218-219) ig, felajánlják némely 8x írható mid-nél a 12x sebességet.
De ilyen a Samsung-NEC-Plextor-Asus-stb is.
Mint ahogyan a későbbi 18-20-22-24x írók, némelyik 16x mid-nél felajánlják a max írási sebességet. Vagy közepes minőségű CMC- RitekF1/F16 lemeznél a 18-20x-ost.A 112-212D-ig viszont némelyik 16x-san írhatónál csak a 4-6-8-12x-est.
De nem csak a Pioneer íróinál volt ilyen. Az akkoriban megjelenő összes márka írójánál voltak ilyen írási sebesség csökkentések..Ennek oka a 8 és a 16x-san írható lemezek és írók váltási időszaka.
1: Mert csak fokozatosan jelentek meg az új 16x-san írható lemez mid-ek.
2: A 16x írók megjelenése után még sokáig kaphatóak voltak a 8x-san írható lemezek.
Ezekből adódóan az író gyártók próbálták az írási időt lecsökkenteni a lassabb 8x lemezeknél. Némelyik író már ilyen firmware-val jött ki, némelyiken firmware frissítéssel oldották meg.
Aztán az új 16x mid-ek megjelenésével volt szükség az fw frissítésekre.
Valamelyik gyártó pótolta, valamelyik nem.
Pl az LG kevésbé foglalkozott ezzel, kiadott max 2 fw verziót. A harmadik helyett inkább egy új írót.[ Szerkesztve ]
-
Joltee
aktív tag
Nemrég használom csak az ImgBurn progit, tegnap tapasztaltam először én is ilyen DVD-ROM-nak írt lemez RW-nek látszik dolgot. (7200S-sel írtam egy MAXELL_002 lemezt.) Az írón Liggy's féle 1.09 fw van, auto DVD-ROM bitsetting. És az egy dolog, hogy RW, a másik hogy 4.38 GB adat "látszik" rajta, holott csak 4.1-et írtam ki. (A OptiDriveControl természetesen el is száll hibával amint túljut a valódi adatmennyiség határán.).
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
fer
őstag
válasz IRON STORM #7057 üzenetére
Hát ez elég furcsa, lévén, hogy egy olyan íróról van szó, ami a régi szutyok arita 8X-os lemezeket, 12X-en is hajlandó volt megírni!
-
fer
őstag
-
fer
őstag
Sajna nem tudom frissíteni a pio 108-at, állandóan ezt írja ki!
-
fer
őstag
Most hoztak egy guriga indiai verbát, hogy írjak rá! A tesztalany egy régi pio 108, ami valszeg nem ismeri fel rendesen a lemezt, mert csa 12X volt a max felajánlott tempó! Az Fw 1.18, ennél már van kettővel újabb is!
Pio 108 6X indiai verba''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
M107
addikt
Jó reggelt
Akkor már a Verbatimban sem lehet bízni.
Bár most már muszáj kiírnom, ha már kifizettem az árát
Röviden így jártamKíváncsi vagyok mennyi ideig fogja az adatokat megőrizni. Remélem annyira mégsem rossz
[ Szerkesztve ]
-
-
fer
őstag
Az Indiai Verba nálm nem "muzsikált" valami szépen!
Pio 215L 12X''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
-
fer
őstag
válasz kicsirigó7 #7041 üzenetére
Sajna még sem jó! Egy lemezt sikerült megírnom +R - nek, a többit megin ROM-nak írja, hiába állítom át a nero-ban!
nero[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
-
M107
addikt
válasz kicsirigó7 #7038 üzenetére
Jó Reggelt.
Közel azonos a teszt eredmény 8X tempónál is, bár néztem régebbi 4-6 hónapos írást is verba dvd+r nél hasonló.
A plex is tesztképes író. (bár néztem régebbi lemezt is az olvasási ráta 13MB-18MB megy felfelé s nincs vissza esés.
(van hogy beleugrik a 20000 kb/s is)Remélem nem azt mondod hogy rossz a verba dvd+r ezzel a mid-del. múlt héten 200 Db
Jvc dvd+r vettem most meg 500 db ilyen típusú lemezt remélem nem fürödtem be vele.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
fer
őstag
válasz kicsirigó7 #7040 üzenetére
Köszi, már próbáltam, sajna az enyém is kivétel! Vagy legalább is rosszul menti el az fw-t! De amúgy már rájöttem, a megoldásra!
-
Flashget
félisten
-
smiti
veterán
Egy ma esti írás a Philips DVD+R lemezre 12X sebességgel.Az író : Asus 24B3ST @ Lite On Ihas 524B AL2A firmware-el:
A megadott kép nem megfelelő (max. 1920x1200 px, 1 MB; GIF/JPG/PNG)!
-
kicsirigó7
senior tag
Hogy mit is lehet vele buherálni? Nem keveset.
[Patch_Utility kép link] -
kicsirigó7
senior tag
[Patch Utility for Samsung MTK based DVD Writers v3.4.10]
Ezzel lehet buherálni a Samsung írókat. (223C kivételével!) -
-
fer
őstag
válasz DeadMeat #7026 üzenetére
Úgy néz ki rájöttem a dologra, most próbálom! Én eddig DiscSpeed-ben próbáltam, de ott nem engedte, most a nero BR-ban találtam egy beállítást! De hogy miért látja továbbra is RW lemeznek a DVD-ROM - ként megírt lemezeket, ez rejtély marad a számomra!
-
-
törölt tag
500 darabot??? Bátor vagy!
Remélem nem kínai lemezek De még ha taiwani az összes, akkor is rizikós a dolog!
A beillesztett technikai adatokból semmilyen véleményt nem lehet mondani! Tegyél be majd néhány screenshotot minőségtesztekről! Hengerenként, de még hengeren belül is eltérhet a lemezek minősége. -
M107
addikt
Véleményt kérek most bontottam fel:
Verbatim dvd+r 25 pakk:
PLEXTOR DVDR PX-880SA 1.13 (ATA)
Current Profile: DVD+RDisc Information:
Status: Empty
State of Last Session: Empty
Erasable: No
Free Sectors: 2 295 104
Free Space: 4 700 372 992 bytes
Free Time: 510:03:29 (MM:SSF)
Next Writable Address: 0
Supported Write Speeds: 6x; 8x; 12x; 16xPhysical Format Information (ADIP):
Disc ID: MCC-004-00
Book Type: DVD+R
Part Version: 1
Disc Size: 120mm
Maximum Read Rate: Not Specified
Number of Layers: 1
Track Path: Parallel Track Path (PTP)
Linear Density: 0.267 um/bit
Track Density: 0.74 um/track
First Physical Sector of Data Area: 196 608
Last Physical Sector of Data Area: 2 491 711
Last Physical Sector in Layer 0: 0Remélem nem vásároltam be belőle rosszul vettem 500 Db most ért ide a dhl futár Pest akácfa utca
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/111125/11091740638_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/111125/11091740638_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
A fenti teszt JVC 16x DVD-R(TY03) lemezre készült, szerintetek jó?
Egyébként az író software is lehet a hibás a rosszul megírt lemezért vagy teljesen mindegy, hogy milyen progit használ az ember csak az alapanyag a mérvadó?
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
válasz DeadMeat #7021 üzenetére
De hol állítsam át? A nero-ban nem engedi! Mert ha DVD-ROM-nak írom akkor a samu203D minden lemezt lassabban olvas, valami oknál fogva minden ilyen lemezt DVD+RW-nek lát!
-
fer
őstag
válasz verybigboy #7019 üzenetére
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy a samu ne dvd-rom - nak írja meg a lemezt, hanem +R - nek?
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
Samu203D 6X írás INFOME R30
Szerintem odavág a pio 215-nek![ Szerkesztve ]
-
Joltee
aktív tag
válasz Flashget #7011 üzenetére
Én nem látok 40-es PIE értéket a grafikonon! Az én szememmel van a baj?
Viszont: az miért van, hogy alul az értékeknék kiír mondjuk egy 20-es PIE-t, a grafikonon meg sehol-semmi, max. 10-12 között van! Nem tudok ilyen képet mutatni, de már vagy 3x megesett velem. Olyan is előfordul, hogy lent már kiír pl. egy 15-ös PIE-t, a grafikonon meg vagy 200 MB múlva jön egy ilyen PIE tüske.
(Arra gondolok, hogy a grafikon nem elég nagy felbontású ahhoz, hogy minden egyes mintázási helyen megjelenítse az értékeket. Ki lehetne számolni persze, mert az megadja hány helyen "vett" mintát, a képernyő felbontása is adott, csak lusta vagyok hozzá... )Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
djculture
félisten
Ja minden haver meg én is rosszul irjuk alemezt.10 féle iróval szr,köztük liteon asus az én 7260s necem..Amugy maxel +r volt szó.AtG irta hogy vett ilyet erre irtam én hogy újabban hulladék kategória még a gyenge minőség között is a legalja.Sorjás lemezektöl kezdve van minden ez már nem is bgrade.
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
válasz djculture #7012 üzenetére
Nálam szerencsére semmi gondot nem okozott a visszaolvasás, ha egyszer jól meg van írva a lemez, akkor nem is okozhatna!! Akkor a haverod rosszul írja meg a lemezt! Milyen írót használ?
A 25-ös pack, lehet nem infomer30 mides! Sőt valószínű, hogy nem az!
Épp most fejeztem be a visszaolvastatást, még 5percig sem tartott! Samu203D pedig már igen a végét járja!
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Akkor az még a régi az 100%,újabban ugyanilyen kinézetűvel nem egy haver mondja hogy mint a tetű a visszaolvasás.Héten vett haver egy 25 ös packot annál ugyanez van.Szerintem már a kukába vágta az egészet idegességébe.Amit észrevettem a zsír lemezen is sötétebb részek/karikák/ vannak az irható részen
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
-
Tompie
őstag
6x-osan írva:
[link][ Szerkesztve ]
-
Joltee
aktív tag
Igen, 4x-esen általában jobban néz ki, viszont 8x sebességnél jobban előjönnek az esetleges hibák.
(Próbáld a kepfeltoltes.hu-t. Bár ha már nincs mit feltölteni, akkor tényleg )[ Szerkesztve ]
-
Joltee
aktív tag
válasz verybigboy #7000 üzenetére
Az LG 4167B-t vagy a NEC 7200A-t kínáltad már meg ezzel a lemezzel? Ízlett nekik?
-
Tompie
őstag
Mit jelent az ha az értékek jók de a fenti grafikon nem olyan szép egyenes? 6X írásnál szebb igaz ott sem volt tökéletes de 8X-nál már elég gáz. Létezik hogy magasabb írásnál jobb lesz vagy maradjak a 6X-osnál?
Philips +R INFOME R30 és Asus DRW-22B2S író. Vagy ehhez az íróhoz van valakinek valami tanácsa írási sebességben?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Ezeket a minőség teszteket milyen sebességgel kell csinálni, amilyen sebességgel írtam vagy mennyi az annyi?
köszönöm[ Szerkesztve ]