Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomaszka88
aktív tag
Nagyon szép megfogalmazás, teljesen egyetértek. Emlékszem, még egy pc boltos ismerősöm adta az infót, 100 ft volt a lemez. Manapság már haldoklik is ez a technika, nem annyian írnak lemezre, mint akkor. Akkor még 215mb pendrive is nagy szó volt. Az most mindegy mi van a lemezre írva ,milyen márka, a minősége a lényeg, és a tartósság. Nem is tudom ezekből a DVD-R lemezekből mostanság melyik a jó minőség, rég írtam már olyat.
-
tomaszka88
aktív tag
Réteg váltásnál jött ki igazán a hiba,meg főleg Traxdata Umedisc DL-nél. A régi Maxell DL-ek ,mint pl. ami Ritek S04 066(42h) Mid ,ott kevesebb volt a hiba, pedig nem mai darabok. Nem panaszkodni akarok, csak ezt tapasztaltam.
Ez pedig a legelső Eurodata DVD-R lemezem .kb..14 éves
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
No komment !!
Korábbi hsz-od szerinti véleményedre
Látom kezd haldokolni a fórum, a nagy régi tagok már sehol sem : (
Örök nyugalom DVD.
írt egyetértő privát hsz-ra - A régi bajtársak sehol....... nem is válaszoltál !! Az ilyen negatív hsz-ok viszont egyáltalán nem hiányoznak.
Az utóbbi időben van éppen elég "okoskodó", véleményét kéretlenül "pufogtató", nem kéne ezeket szaporítani.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
verybigboy
senior tag
(sz@rból nem lehet várat építeni) ... ha nem adsz rendes alapanyagot az írónak, az nem fog tudni belőle értékelhető eredményt csinálni.
A DVD író NEM! varázsdoboz!!! Ez olyan mint hús nélkül nem lehet húslevest főzni. Megfelelő író (az is kell!) és megfelelő, vagy elfogadható alapanyag esetén várhatunk jogosan eredményt. Ha sz@r az író, vagy sz@r a lemez, az eredmény is sz@r lesz. Ezt el kell fogadni.
-
Ottó58
senior tag
Mit cáfolsz meg?
Nekem sz@r volt a 224BB, az előtte levő 223Q is,a 203D is össze-vissza dobálta a tálcát, a mostani, dicső 223F is lassú a NEC és a Sonykhoz képest. Ez tény.
Ja, és a 223F is ront olyan lemezt, amit a Sony bármelyik típusa normálisan megír.
Éppen a napokban szerettem volna az alaplapi gyári lemezről telepíteni valamit, és az istennek sem indította el a Samsung, a Sony 7173 azonnal ráállt, pedig van egy jópár év köztük.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
speedbor
csendes tag
-
Ottó58
senior tag
Egy éve is ezt mondtad, de azért érdekel a fórum, meg talán írsz is, ha vannak tartalék lemezeid.
Nem halt meg a DVD írás, ahogyan Te gondolod, csak lelassult, mert az utóbbi generációt nem érdekli, csak az okos teló.
Ahogyan még most is lehet kapni audiokazattákat, úgy lesz később is DVD-Blu-Ray lemez, talán maradnak aranytartalékok.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
pami5
aktív tag
Tiszteletben tartom véleményedet, de... A Verbatim-R "Duplicator Plus"-t én is fenntartással fogadom (a lemezt ajánló már többször félrevezetett bennünket!), de azt azért azt ne állítsd, hogy Bár jobb mint bármelyik Max..l lemez. Ez túlzás!
[ Szerkesztve ]
-
-
pami5
aktív tag
Nincs okom kétségbe vonni állításodat. Nálam is nagyon sokat rontott a 224BB, mint "Ottó"-nál, ezért szabadultam tőle. Mivel ilyen is létezhet, az is lehet, hogy egy nagyon gyenge darabot fogtam ki.
Azért ez nem teljesen így van, mert nem elég hogy jó legyen egy lemez ill annak a (MID)-je kell hozzá, egy megfelelő író, s egy normális írásstratégia + írás sebesség.
Valóban nem teljesen így van, de egy mai lemezhez sokkal nehezebb (talán lehetetlen) megtalálni a megfelelő író-írási stratégia-sebesség együttest, a korábbi "szuper" lemezeknél ez könnyebben ment.
A meglevő kb. 300 db Philips INFOME...lemezeket én is aranyként őrzöm.
Lassan áttérek én is a BD-re, író és jó lemez van hozzá (Pio és Panasonic)#14026: nem vagyunk "kiakadva", a DL lemezek használatát kerülöm (oka legyen a magánügyem), az "asszem" és a tény között pedig igen nagy a különbség.
-
pami5
aktív tag
Az eddigi tevékenységedet maximálisan elismerve, jó lenne, ha nem az évekkel ezelőtti (alábbi "szuper") lemezekkel érvelnél ma is.
"Az író szépen írja:
JVC DVD+R /0-12 PIE/
Maxxel DVD+R /0-25 PIE/
Verbatim DVD+R UAE /0-10 PIE/
Rioch 8X Japan /0-10 PIE/"Ezeken a lemezeken még az SH-224BB (és a hasonló gyenge írók) jó eredményt adnak.
Írj a ma kapható lemezekre és az eredményt látni fogod! (nem is hasonlít a linkelt tesztekre!)Az eredmények ellenére még ma is ajánlod az SH-224BB-t a PH-n:
"Ha tudsz szerezni SH-224 BB Samsung cukor minőségibb darab mint DB-sorozat."
A BB sorozat valóban jobb, mint a DB, csak azt felejted el hozzátenni, hogy ezt az eredményt csak az általad említett "szuper" lemezeken tudja.
"Ottó58" írta:
"Hát..., ne haragudj, de én éppen ettől váltam meg.
Újonan vettem, nagyon sokfajta lemezt rontott, +-os Verbát is...."Akkori ajánlásod alapján én is vettem egy SH-224BB-t és a fentieket tapasztaltam, hasonlóan tettem.
Próbálj meg a jelenben véleményt alkotni.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Nagyonnagyfiú árul még 8k-ért egy AD-7260S-t, de szerintem annyit a fene se fizetne egy gyakorlatilag legalább 6 éves íróért, még akkor is ha null lemezes meg mindent pöpecül ír.
Akkor mit is ajánlottatok? Lite-on dvd írót? Még kipróbálok előtte pár lemezt SH224-gyel. Ha ott is rontogatni fog, akkor egyértelműen a lemezek szarok.
Ja tényleg.. a tárolásról mi a véleményetek? A táskás, mappás, kofferes megoldásokat mindig is kerültem, nálam szekrényben vannak vékony tokokban. Ha átrakom őket hengerbe romlik az "élettartamuk" vagy marad ugyanannyi, mintha vékony tokokban lennének?
Amúgy tele vagyok egyrétegű DVD-kkel, a minőségük elég változó, de egy kivételével (az gyári hibás lehetett, mert írás után csak kb. a 10%-a maradt olvasható) az összes beolvasható maradt. Ezek közül a legrégebbieket 10 éve írtam. Szal. ennyit arról, hogy a szar minőségű dvdk max élettartama 10 év.
-
zozopapa68
tag
Biztos leköti őket a BD-R, BD-RE lemezek írása, tesztelése.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ultraisot használok és nem igénylek hozzá magyar nyelvet. Remélem azt nem kell eltávolítanom a sikerhez. Aztán a végén majd összeszámolom mennyi mindent tettem meg a siker érdekében, de ha annak ellenére is rontani fog, akkor gondolom az lehet a magyarázat, hogy öregszik. Ha jól tudom 2008-as ez az író, legalábbis a firmware-e szerint. Szal. legjobb esetben is már 6 éves ez az író.
Mondjuk most jutott eszembe, hogy igazából nincs is szükségem különösebben virtuális meghajtóra, mert az UltraISO-val tudom tallózni az isokat meg a dmgket is.
Na most ugye ha nincs benne boot infó, akkor egy az egyben másolható a gépre a tartalom, szal. akár gépről is mehet, ha pedig van benne boot infó, azt vagy kiírom cdre vagy rámásolom pendrive-ra és bootolok a penről vagy a cdről vagy virutális gépről futtatom, ami meg alapból tud mountolni. Vagy netán az is bezavarhat, hogy virtuális gépet futtató programok vannak telepítve?
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
optirac NEC 7260
Ha ez jó írónak számít, akkor nem tudom, hogy ez miért nem:
Optiarc DVD RW AD-7200A
Annyival tud többet a 7260, hogy a DVD+R/-R-eket nem 20-szorosan, hanem 24-szeresen is tudja írni meg a +R DL-t 8-szoros helyett 12-szeresen, bár sose láttam még olyan írót, ami DL lemezek esetén fel is kínálta volna a 12-szeres írás lehetőségét, szal. gondolom ez csak ilyen dísznek van. Meg a lemezek is nyilván 8-szoros sebességre vannak hitelesítve.
Pioneerból melyik tud ramot írni? Mert ahányszor rákeresek ezekre mindig a D verziókat dobja ki, azokban meg nincs ramírás support, nekem pedig néha kéne.
-
cocka
veterán
És amikor megírja, akkor nem hibás? 2. rétegre váltásnál kiírja, hogy lézerbeállítási hiba és onnantól kezdve kuka. Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ezt újrapróbáltatni? Réteghatáron úgy is újra felpörgeti a lemezt, ha jól hallottam, szal. próbálgathatná vagy 3-szor, amíg nem sikerül beállítani a lézert.
-
woodyka
csendes tag
Avi-t szeretnék írni 350 mb-os fájlok. Verbatim 4,7-es mínuszos lemezre. Win 7-et használok. Újratelepíteni nem akarom a gépet, az nagy macera lenne...
Viszont átállítottam a régiókódot 2-esre és kipróbáltam Ashampoo Burning-el (javaslatra a Nero Burninget töröltem) és 3 darab 1,5 GB-os mkv fájlt simán írt, de a következő lemezt már rontotta a 350 mb-os avikkal.
Lehetséges, hogy a kiírandó fájlokban van a hiba????
Amint kikapcsolom a gépet, ellenőrzöm a kábelezést is.....Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
johnywalker
őstag
Óhh, köszönöm!De akkor is fenntartom a véleményem: a Nero-tól azért vannak ma már sokkal jobb íróprogramok.Nem szemetelik tele az Op.rendszert, kompatibilisek és pontosabb írást tesznek lehetővé.
Dehát a megszokás az nagy úr...S aki már váltott erről a programról, szerintem nem állna vissza rá...
A kábel és hardverelemek (DVD író)is nagyon fontos, hogy jó minőségüek legyenek és pontos adatátvitelt tegyenek lehetővé![ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Nincs a Nero-val semmi gond,
UP johnywalker szerint.--------
Legtöbbet NERO-t használok nekem nem okozott semmi problémát, portable-t kell használni a sallang mentes változatot.
Még BD-lemez imaget is vele írok, ha valami gond van azonnal figyelmeztet mondjuk az épp akutálisat érdemes hasznán, nem a 6-7-10-es változatokat.(de más író programmal sem) ha normális kábel, és vezérlőt használunk, fontos a tiszta oprendszer ha warez ha nem + az aktuális update, megfelelő író és lemez kombináció
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
woodyka
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszodat.
A DT töröltem, az SPTD-t letöltöttem, futtattam, majd kiírta, hogy nincs a gépen SPTD verzió. A VCD-t még nem telepítettem, majd akkor, ha kell virtuális meghajtó.
Még nem írtam újra, de remélem már nem lesz hiba.Mégegyszer nagyon köszönöm a segítségedet
Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
Ottó58
senior tag
Amit felsoroltál írókat nekem is vannak; a gépben 2db Optiarc van írásra, egy 223F és egy 524A olvasásra, tesztre.
Tegnap másoltam volna egy lemezt, a Sonyk hibaüzenetet dobtak, a Samu és a Lite-On beolvasta.
Azért ki kellett volna próbálnod az Optiarc 72xx-as szériát, pontosabban 7200A,S-7261-ig, mind nagyszerű írók! Nekem van összehasonlítási alapom, hiszen minden gyártmányú íróból volt és van is elég sok szériaszámú íróm. A dicső 712A sz@rul teljesít nálam DVD-re, az LG 4167 most is kiváló íróm.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
verybigboy
senior tag
Azért vannak még jó írók ... IDE-ben Pl. Samsung SH-222L vagy NEC 720xA (x lehet 0,1,3) de mehetünk SATA csatoló felületre is, Pl. NEC 726x (x lehet 0,1,3).
Lemez téren is (ha betudsz szerezni!) pl. Philips DVD-R, DVD+R (Infomedia alapanyaggal) csudiszép eredmények érhetők el.
Sajnos mind író, mind lemez tekintetében a jelenlegi leosztás nem ajánlott, "régi" írók, "régi" lemezek vétele/használata erősen ajánlott (persze ha végeredményt tekintve a cél a minél tökéletesebb írás, minél hosszabb távú adattárolás). Amennyiben arra kell, hogy egy filmet kiírj, este a pároddal/családoddal megnézd azt ennyi, arra még a mai írók/lemez párosítások jók, de ahogy és amilyen irányba fejlődik a világ, lehet hogy lassan már ezen kijelentésem is idejétmúlt lesz.
-
Ottó58
senior tag
"Mondjuk jó, ha kibír rajta a ráírt anyag több hónapot esetleg több évet, de ezeket a lemezeket nem un tárolásra tervezték."
A napokban teszteltem egy régi, 2,4x-en újraírható Verbatim lemezt.
Végigírva úgy 3 éve volt Sony 7243S íróval, majd erre írtam Samsung 224BB íróval.
Íme a tesztkép:
Nem is tudram, hogy az újraírható lemezt teljesen a végéig teszteli.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
tibi84
csendes tag
M107 természetesen nem bántasz meg. 10-12 évvel ezelőtt mikor még nagyon drága volt az írható DVD a boltban, megfordult nálam Princo, Ritek, Arita. Nem sokszor, de előfordult köztük gyári hibás. Akkor volt egy időszakom és csak márkás lemezeket vettem (TDK, Verbatim, Philips , Sony, stb.). Főleg TDK-ból van több fajta. Ezeknek egy része mára már olvashatatlan. Szerintem ritka hogy 10 évnél többet kibírjanak. Amikor visszatértem a kevésbé márkás lemezekhez, nagyon sokáig nem találtam selejtes darabot köztük. Ezért lepődtem meg ezen a sorozat Memorex -en. Van hogy az embernek nincs szerencséje.
Az LG 4167-es valóban tartós típus, de a lemezeket idegesítően lassan olvassa be újkorától fogva. Előtte egy LG kombó meghajtóm volt. Annak alig ért vissza a tálcája, már töltötte is a lemezt (kb. ilyen az új Samsung is). De ez csak a felhasználói élmény negatív változása. Valószínűleg nem minőségi probléma.üdv.
tibi
-
djculture
félisten
Én vettem annak idején 2008 körül 3000 darab memorex dvd+r indiai-t, most is olvasható akármelyik akad a kezembe. Az a helyzet hogy talán úgykéne írni hogy vissza is olvastatja az ember és ha elkezd visszaolvasáskor kinlódni a lemez (2-3 mega alá megy a visszaolvasási tempó) akkor a kukába vágni és újra felirni. Még a kezdetekkor én se törődtem ezzel mert időpocsékolás úgy voltam vele, azután egyszercsak egy 2 hete megir lemezröl nem tudtam valamit leszedni így nem kicsit anyáztam. Akkor szoktam rá erre.
[ Szerkesztve ]
-
tibi84
csendes tag
Pont ugyanaz a lemez mint ami a képen van. Köszi a tippet, megpróbáltam 8x-osan és 4x-esen is. Ugyanaz az eredmény. Ha 4 Giga fölé megyek akkor mindenképp. Valószínűleg nem volt szerencsém a sorozattal.
Az írócserét viszont nem bántam meg mert fürge kis jószág az SH-224. Jókedvűen olvassa be a DVD-t és csendes is. Amennyi rezgés van az nem az ő hibája, hanem a papírvékony lemezből készült kínai házé .üdv.
tibi
-
-
djculture
félisten
Az usb port egy univerzális soros busz annak minden hátrányával. Igazság szerint bárhogy fejlesztik a soros buszok minden hátránya érinti egy kőkorszaki megoldás mert az eszközök egymásra várhatnak ha egy vezérlőn több is van használtaban. Plusz még hozzá jön hogy maga a veézrlő hova van huzalozva mert még az se mindegy ad egy késleltetést az is.
Ezért van az hogy valaki megvesz és boldogan szalad haza egy 100/50-et papiron tudó usb3-as pendriveal és bedugva otthon rájön hogy ennek a fele igaz az ő gépében, 100/50 laborkörülmények között igaz 1 db eszközzel külön egy nem foglalt pciex sávra huzalozva a vezérlőt.Az usb iróra visszatérve. Ha az adott pillanatban amikor irsz vele az usb datafolyam várásra kényszerűl akkor szépen az iró dolgozik a cacheből egészen addig amig pufferéből kiürül az adat akkor kap egy stopot amit vagy elvisel az iró (van benne bu védelem)vagy nem és dob egy errort. Ha el is viseli akkor is nyom egy zárási kört a lemezen és szépen csikos lesz az irás , már nem biztos hogy gyári eszközök eltudják onnantól olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Azért én nem temetném az optikai tárolást, mivel a felhő nem erre a célra való.
"Ezek nagy többsége 3D"
Ezt nem tudom honnan vetted, de csöngess be 10 LCD TV-s lakásba és kérdezd meg, melyik 3D-s!?
Ahogy mások írták, a felhőben nem tudod tárolni az érzékeny dolgaidat, mert nem biztonságos és egyre kevésbé lesz az. -
djculture
félisten
4-5 év múlva ha igy haladunk internet se lesz ebben aformában mert mindkit lehallgatnak átnéznek bármit amit feltöltesz. Mostanába folyamatos botrányok vannak ebböl. Felhőzés is egy vicc, feltöltesz egy filmet másnap beperel a kiadó bármikor előjöhet ez a móka feltöltesz egy képet amin más is van nem csak te bármikor beperelhet az illető, youtubeon is most élesedett a művek szerzői jogait védő passzus.
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
Egy hete vásároltam ezt a lemezt.
Régebben is ilyet használtam, csak más volt a kódja (IT8601), és még egy rossz lemez nem került ki a több száz közül. Nálam a SONY írók írják elfogadható minőségben.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Daywalkerke
aktív tag
Amint láthatod nem csak Samsung íróval próbáltam ki hanem az ezen fórumon is az egyik etalonnak számító Optiarc AD-7200A íróval és mégis ez utóbbi író is hasonló eredményt adott, tehát ez az állítás amit írsz nem teljesen helytálló("csak akkor végy meg, s áldozz rá ennyit eme lemezfajtára ha van hozzá íród is, különben így jársz.") hiszen az egyik legjobb íróval is ilyen eredményt adott, még az a szerencse, hogy csak 10db-ot rendeltem belőle.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Teljesen más technika mint az ujrairható lemez ugyhogy még 30 év múlva is rajta lesz amit ráirsz
Nekem a mexellek váltak be vettem pár dvd tokosat azok beváltak utána hengeres kartonost rendeltem.
Eleve előnye hogy igaz lassú az irása viszont úgy működik mint a mervlemez. Akár egy darab álományt is lelehet róla törölni úgyhogy a többi rajta marad és nem kell az egészet újrairni..
Az sajnálom hogy ez a teknika nem fejlődött tovább mert simán lenyomta volna a többi ujrairható és irható médiát.[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
-
-
zedcon
csendes tag
"A legjobb dvd-lemez amúgy is az U.A.E Verbatim DVD+R
Nincs s nem is lesz nála jobb lemez, aki mást mond, az hazudik. Giotin alá is feküdnék az igazamért ez ügyben."
Légyszi mutass róla írástesztet, mert a szó nem ér semmit bárki mondja is!
Köszi.Pontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)
-
Kcsabi
tag
-
M107
addikt
Pedig akkoriban nem nagyon tesztelgettem, csak írtam a lemezeket.
S mégis a Princo kivételével azért ezt vártam.....Persze, nekem akkor táj is ha a Samsung s Toshiba íróim leszámítjuk csak Pioneer íróim voltak (109-110-111-212-112-115-215) s variánsai.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
djculture
félisten
Nem a gagyi omega vált be hitetelne hogy mig a verbák tdk-k elhaláloztak azok röhögve olvashatók amai napig. Csak már nehéz beszerezni. Intensom is van amúgy csak ujrairhatóban, 3 éves kb és 100 iráson túlvan. Én már ujrairhatókat veszek csak 1 éve, most vettem 100db maxel 4x amaray tokban..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest