- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Márkus 2012 #74532 üzenetére
ypslionos lyével szokták
ja két kával
amúgy attól függ, amitől
-
Kevés szegény Flip mint mackósajtban a brummogás. Rossz ez a fejlesztési irány szerintem...
-
válasz
kabalababa #74510 üzenetére
Az experience megvan már, a DJI FPV-t tolom és az avatákat. Párás szemekkel nézem a youtube-on a long range videókat és a merevszárnyúakat. Van egy ukrán vagy orosz srác, aki egy AtomRC Dolphin-nal nyomja, 20-25 km-eket repül egy akksival. Na ez bejönne...
-
-
Ez a tuti gyerekek:
Jobbról a második, az AxisFlying AVATA nagyon faxa gép. Hihetetlen, hogy mit kihozott az Axis az AV1-ből. -
válasz
Roland861010 #74486 üzenetére
Milyen rendőr?
Amúgy az akku aljára rá van írva, ha bárkinek aki megnézi van egy csepp esze, rögtön rájön, hogy nem C0.
-
Ezeket a Minivel lőttem. Van a kicsikében potenciál. Ha a jpg képek sz*rok lesznek, ne aggódj. A DJI direkt elrontja a tömörítést, hogy a nagyobb gépeké jobb legyen. DNG-be is fotózz, abból nagyon jó képeket ki lehet hozni egy kis photoshoppal vagy telefonos szerkesztővel.
Tihany tele volt turistákkal amikor felszálltam a parkból. Senki nem vette észreNa ezért fontos, hogy csendes legyen. A Flip elárulja magát azonnal.
A Thassosi képnél kell a magasság. A 120m kevés, ez a kép 300 méter feletti magasságból készült. Ja, a kis sziget 3,5 km-re volt a felszállási ponttól, a Golden Beach túloldalán. Oda-vissza a kis mini több, mint 7 km-t tett meg enyhe szélben, plusz a sziget felett videóztam vele vagy 5-6 percet. Simán megvolt a standard akksival. A Battery Plus-szal meg egyenesen álom az üzemidő. Az Air 3-at tudja, majdnem háromnegyed órát. Ez is kötelező darab.
Hol csinálsz meg ilyet egy Flippel?
-
válasz
Sordoran #74476 üzenetére
Szeretni fogod a 4-est, jó kis drón. Próbáltad már? Ugye mennyivel halkabb mint a 2-es?
Én nagyon szeretem, meg is van hozzá egy csomó kiegészítő. A táskát nagyon tudom ajánlani, mert nem kell hajtogatni a karokat. Kiveszed, bekapcs és már mehetsz is. Pikk-pakk megvan, gimbalvédő sem kell.
-
válasz
Roland861010 #74473 üzenetére
Látodlátod, mondtam én már akkor is neked, hogy ne vegyél sima Mini 3-at.
Így legalább megismered a modellpalettát, még ha csak felszínesen is
-
válasz
MaCS_70 #74465 üzenetére
Én ha fotózok, filmezek a drónokkal, akkor tudom miért megyek. Nem kapáslövés van. Ezt egy Neoval sem lehet megcsinálni, és egy rendes fotómasinával sem. Erre való a telefon. Mindig kéznél van, az S23 Ultra már telefonon nézve jó minőséget lő, a többit hagyjuk (mármint a rendes monitoron, TV-n nézve).
-
Ejj de jó ezt olvasni! Teljesen egyetértek veled. Mindenkinek más az elvárása és másban találja meg az örömöt.
Én már pár hónapja alig nézem vissza az FPV-s, AVATA-s felvételeket, mert főleg örömrepülni megyek ki. Azt élvezem ami ott és akkor történik. Amúgy is ritka mostanság a jó idő...
-
válasz
MaCS_70 #74457 üzenetére
Ha ott van nálad a Mini 4 pro, miért ne lenne felvétel? Azért vegyek még egy drónt, hogy sírva fakadjak a videók minőségén? Akkor inkább viszem a minit. Akkuidőről nem is beszélve. Nekem itt van a Neo-m az asztalon, bekapcsolni sincs kedvem. Azt hittem az AI funkciók mókásak lesznek, de nem azok. Egy dolgot tud viszonylag rendesen, mögöttem jönni, ha egyszerű a feladat és nem jön be a képbe valami. Ezt bármelyik mini pro is tudja, csak négyzetre emelve.
Megy Neó a piacra, hátha rátalál Trinity és boldogok lesznek együtt.
-
160-ért van csak a gép. De nem igazán értem miért venném meg, ha itt a Mini 4 pro. Ja és a Neo is. A Flip nem tud FPV-zni, nyilván nem. Miért lenne jobb mint a Mini 4 pro? Akkuban gyengébb, kamerában nem jobb, nincs akadályérzékelése csak előre néző. Ha egy propeller megsérül akkor mi van? Cserélhető? Vagy csak szervizben? Egy Mininél feldobod a cserepropellert és repülhetsz is tovább.
Nagyobb és nehezebben elhelyezhető, mint a Minik...
-
válasz
Creative997 #74451 üzenetére
Ez egy marketing bullshit volt, ami elterjedt
de lehet benne némi igazság is. Akinek komoly madara van, az nem kockáztatja a Neo gagyi felvételeit a jó minőséggel szemben. Sírva fakadnék, ha a Neoval készült videók lennének csak meg egy eseményről, amikor otthon csücsül akár csak egy Mini 3 pro... egy Avata2-ről nem is beszélve.
Na mindegy. Olcsó, érdekes, fel lett hájpolva, ahogy kell. Kíváncsi vagyok működik-e a flipnél is ez a recept.
-
válasz
Creative997 #74448 üzenetére
Én csak a szemüveg miatt vettem meg, mert akkor még nem lehetett itthon kapni. A Neo-val együtt szettben jóval olcsóbb volt a Goggles N3 is
Persze kíváncsi voltam az AI-s dolgokra is, de csapnivalóan rossz. Kékestetőn a déli sípályán a vakítóan fehér hóban majdnem elütött egy néger lányt. Nem volt elég a kontraszt miiii?
Kell ide az ember na!
-
válasz
Creative997 #74446 üzenetére
Neo kapós volt? Egy rendes fotót vagy videót nem lehet csinálni vele...
-
-
A leírás alapján tudja a Smart fotó módot. Ezt az Air 2s tudta eddig egyedül, még a Mavic 3 Pro sem tudja. (7 expós bracketinget csinál és összefűzi a HDR képet belőle).
A többi csilicsáré intelligens funkció nem hiszem hogy engem lázba hoz, ezek a Neonál is inkább viccesek mint hasznosak, de a smart fotót meg fogom nézni. Az Air 2s-el gyönyörű képeket csináltam anno, főleg esténként vagy éjszaka.
Az akku jóval kevesebbet tud mint a Mini 4 pro, plusz a minihez van Battery Plus 51 perccel. A hangja érdekel még. A Mini 4 pro nagyon halk, igazi lopakodó
Ha ezt tudja a Flip is, akkor rendben van.
-
válasz
Roland861010 #74439 üzenetére
Itthon is lehet kapni
-
válasz
Roland861010 #74429 üzenetére
Nem olvastad el a használati utasítást? Javaslom
mert benne van.
Igen lehet kalibrálni a karokat. A neten van egy csomó videó az ajánlott finombeállításokkal. De előtte legyél tisztában a fogalmakkal, mi micsoda. Roll, Yaw, Pitch, mozgatási jelleggörbék, holttér, stb.
-
válasz
Roland861010 #74427 üzenetére
Attól függ. A QT nagyon jó ha az anyag nem nagy méretű. 4k 60fps videókat inkább kártyaolvasóval
-
válasz
Roland861010 #74424 üzenetére
Képzelj el egy háromszöget, aminek az átfogója a fák teteje felett elmegy. A szemközti csúcsánál legyen a drón, akkor nem megy el a jel.
Lehet egy egyenes is a drón és a pilóta között
-
-
válasz
Roland861010 #74410 üzenetére
Hűha, van baj
-
válasz
Roland861010 #74406 üzenetére
Ha maximalista lennél, Mavic 3 Pro-t vettél volna egy extra Goggles2-vel és RC Motion 2-vel az önfeledt repkedéshez
-
válasz
Roland861010 #74399 üzenetére
Azt pl. hogy nem láttad a drónodat. Nézd át a drónozás szabályait
-
válasz
Roland861010 #74396 üzenetére
Ne írj ilyeneket ide nyilvános fórumba. A homlokodra teszed a célkeresztet.
-
válasz
Roland861010 #74393 üzenetére
Én most is megyek ki, szép idő van: FPV, Avata Axis, plusz néhány kisebb drón tesztelése
-
válasz
Roland861010 #74390 üzenetére
-10 alatt már necces mert lefagy az ujjad
Az akksikat tartsd melegen. Ha a gépben van és repülsz vele, nem hűl le, mert melegszik
-
válasz
Roland861010 #74384 üzenetére
Üdv a klubban
-
válasz
Roland861010 #74372 üzenetére
Szerintem te magad sem tudod mit szeretnél
Vegyél akkor inkább Mini 3 Pro-t ha ennyit rászánsz, sokkal jobb gép mint a sima 3-as. A távirányító kell, az jó választás. A 3 pro szebb jobb felvételt tud videóban, és sokkal jobb repülni vele, mert pontosan hajtja végre a manővereket az optikai érzékelés miatt. A sima 3-as pedig driftel rendesen. Amikor tesztelem a gépeket eladás előtt, ezzel szoktam szórakozni. Amúgy is BMW-m van, megy a drift, de drónnal se rossz
-
válasz
Sordoran #74374 üzenetére
Bele fog férni a lidar 249 grammba? Kétlem. Ezek a jutuberek csak találgatnak, régebben én is megnéztem párat, de atom hülyeség az egész.
Mini 3 pro és 4 pro között a 360 fokos akadályérzékelés volt a lényeges különbség azoknak akik használják. Ez kb. 100 ezerbe kerül a használt piacon. Plusz van még néhány apróság, de ezek nem olyan lényegesek. Ha pl. gogglessel akarod használni, az más tészta (sztem néhány % aki ezzel használja). Ja és ne felejtsük el a 120m vs. 500 métert sem.
-
válasz
Sordoran #74370 üzenetére
1"-es szenzorral orra fog esni szegény kis mini
Mini to the Max!
Minek ebbe 1" szenzor? Akinek az a vágya, vegyen egy nagyobb gépet. Mondjuk oké, el kell adni az Air 3s kameráját nagyobb tömegben is. De ez nem Hasselblad... és nem Sony, mint az Air 2s-é volt. Meglesem majd egyszer, ha lesz alkalmi vétel 3s-ből
-
-
Fontos különbség 4k-ban a 30 és 60 fps. Drónozásnál ha videózol, a 30 kevés, még ND-kkel is. Rengeteg olyan anyagot látni, ahol 30fps-ben filmeznek és szaggat a videó
-
-
Az az igazság, hogy az olcsó gépeken kicsi az árrés, nincs nagy mozgástér. Azt is figyelembe kell venni, hogy az az akciós ár a Mini 3-nál 1 boltban érvényes, mindenhol máshol 160e felett van. A drágább drónoknál az árkülönbség is nagyobb.
Ja, amúgy a 140 ezres Mini3 szett múlt héten elkelt. Tehát van rá kereslet.
-
válasz
Roland861010 #74331 üzenetére
Ezekhez a 250 gramm alattiakhoz nem kell vizsga. A határban, tónál simán repkedhetsz velük, csak be kell regelned
-
válasz
Creative997 #74323 üzenetére
Az N3 nem lett jó, ahogy írtam már neked korábban is. Próbáld ki. Meg lehet szokni, mindent meg lehet, de nem véletlenül kerül kevesebb mint felébe a G3-nak.
Ja és próbálj ki egy Avata-t vagy AV2-t előtte mielőtt pénzt adsz a Neoért. Ne feledd, a youtuberek részrehajlóak ám
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Grillo #74273 üzenetére
Megpróbáltam, de Neó belehalt. (amúgy még így is repül, hogy lóg az antennája, bitang kis jószág)
Manuálban kellett volna, de úgy nincs az a faxza drónos, aki be tud bújni az ágak közé oda a fa közepébe, ahol az avat volt. Az Avata RTH-zott mert elment a jel, és amikor visszajött még én is láttam a szemüvegben, ahogy telibe belerepül a fába. Nem is értem, hiszen akadálykerülése van. Normál módban volt RTH-ban és mégis csont nélkül belement.
X alkalommal repültem neki a neóval, hogy lelökjem, de nem sikerült. Be volt szorulva egy Y ág közé. Mivel fejjel lefelé volt, a motorokat nem kapcsolta be, csak turtle módot lehetett indítani, de úgy nem szabadult ki. A végén manuál módban indítottam, úgy beindultak a motorok, és rángattam a gépet amíg ki nem szabadult. Így leesett az avata is, de avarba, nem lett baja. A Neo 3x a földútra esett, ami betonkemény volt
-
válasz
zombei #74271 üzenetére
Engem nem annyira a neo érdekel, hanem a GN3
A Neo egy játékszer, aranyos meg minden...
Szegény Neo meg is halt ma (
repülésiépségben töltött idő FMC-ben <24h), életét áldozta az Avata2 megmentéséért. Trees are dicks, mint tudjuk.Még jó, hogy tegnap este kötöttem rá care-t
-
Megjött a Neo az új Goggles N3-mal
-
-
-
válasz
freelanced #74258 üzenetére
A követés a Mini 3 Pro-tól indul. 300e körül van egy fly more combo használtan nálam kijelzős távval. Megtudod venni 200-ért is a sima távirányítóval 1 akkuval, utólag bővíteni. Csak így minden többe fog kerülni, mintha egyszerre vennéd. A Mini 3 Pro nagyon népszerű kis gép. Szép felvételeket csinál, ha pont naplementekor találkozunk a vevővel, mindig csodálkozni szokott, hogy milyen jó képe van még sötétben is.
-
válasz
freelanced #74256 üzenetére
Ha videózol, kell a 60fps. 30 kevés a mozgásoknál.
Erdőn, mezőn senki nem fogja kérni a jogsidat, nyugodtan repkedhetsz kedvedre.
Sajnos a jó minőség pénzbe kerül. Mini 2-3, Mini 3 pro
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
A filozofálgatás helyett jöjjön néhány reggeli fénykép
Van különbség a Mavic 3 pro és az Air 3 képei között...
-
-
válasz
vandor01 #74190 üzenetére
Jaja. Nem kell ezt a tiltás ennyire komolyan venni. Vagy annyira kell, amennyire a pályán a köcsög BMW-sek (mondhatom, mert én is az vagyok) betartják a 130-at. Vagy a 3x10km-es feleslegesen lezárt szakaszon a 80-at. A drónozás ettől legalább 3 nagyságrenddel veszélytelenebb.
-
válasz
RocketSWET #74187 üzenetére
Ne tántorítson el ez a hülye szabályozás. Engem az eső és a szürke, őszi idő jobban zavar
-
válasz
RocketSWET #74184 üzenetére
Ezért? Ne már. A Miniket már 50 méterről is alig hallani. Plusz: tiltsák ki a motorosokat akkor, sokkal nagyobb zajt csapnak.
-
válasz
RocketSWET #74180 üzenetére
A Mini 3 Pro hekkelhető. Air 2s is, Mavic 3 is, az első kiadása, a két kamerás. FPV is. LINK
A többi már bátorság és akku kérdése. Ha ilyen magasra mész fel, nem árt kikapcsolni a critical battery landing funkciót, mert átdobja normál módba és lassan fog lejönni, nem a teljes sebességével. Emiatt lehetnek izgalmas percek, amíg leér a gép, és az akku már csak 2-3%-on van
Plusz: úgy érdemes lejönni, hogy legyen vízszintes vektorod is, nem függőlegesen lefelé. A turbulencia miatt, amit a propellerek kavarnak a gép alatt, a gép alatti légtömeg instabil, kavarog. Sokkal több energia itt stabilan tartani a gépet, jobban merül az akku. Ezért remeg, rázkódik a drón amikor függőlegesen süllyedsz bizonyos sebességgel.
A DJI FPV-vel gyönyörűen lehet "vitorlázni" teljesen lehúzott gázkarral, akksit spórolva. Ha megfelelő szögben áll a gép és ott is tartod, vízszintesen 70km körül, függőlegesen 50 körül vitorlázik lefelé. Tehát vissza tudsz jönni vele szinte nulla gázzal. Mert fent bizony fúj a szél... eszembe nem jutna minivel felmenni 2km-re.
Az FPV karjainak repülőgép-szárnyprofilja van, felhajtóerőt termelnek.
-
válasz
Kis Tigris #74178 üzenetére
Ha C0 minősíthető a gép és a legújabb FW van rajta, akkor van a 120 méteres korlát. A régebbi, vagy nem minősített gépeken 500m maradt. Akkor is 500 marad, ha a Mini 4 Pro-n nem frissítesz FW-t. Az jó kérdés, hogy ha 500 a korlát de csak 120-ig mész fel, akkor legális-e. Mondjuk a kocsim is megy 250-et, de ha csak 130-cal megyek a pályán, akkor legál
-
válasz
RocketSWET #74172 üzenetére
Sokkal jobb a kijelzős táv. Nekem S23 Ultrám van, jobb a képe mint az RC Pronak, de a telefonos táv nem tud olyan funkciókat, amiket az RC igen. Pl. zoom. A rádióvétel is jobb, főleg nagyobb magasságban.
A teló kijelzője hiába jobb, fél órát használva tuti forró lesz vagy lesz más nyűgje, hívnak, üzenet jön, stb-stb. Játszani, bohóckodni jó a telefonos táv, de komolyabb használatra én nem javaslom.
-
-
válasz
Kis Tigris #74166 üzenetére
Akkor a te drónod nem C0. Ha 500 méterig enged, akkor C1. De javítsatok ki, ha tévedek.
-
-
-
-
-
Tudtok segíteni épített drón beállításában, használatában? DJI-ban otthon vagyok már, de ebben a témakörben teljesen kezdő...
Egy 10"-os long range cruiser a kiszemelt madárka, DJI Polar Air Unit-tal. Nem tudom, ez működik-e a Goggles V2-vel vagy a Goggles 3-mal. A V2 lenne amúgy a lényeg, a kényelem miatt. A 3-as szemcsinek jobb a képe ugyan, de a V2 nekem inkább bejön.
-
-
Facebookon is nagyot ment.
Ha állami megrendelésre csinálta, akkor megvolt ott az engedély sztem
Nagyon turistacsalogató szagú, amivel nincs gond, csak hát ugye ha ezt sima halandó akarná legálisan, az kb. a lehetetlen kategória lenne.
A videó nagyszerű. Lenne, ha nem akadozna, remegne az egész a 30 fps erőltetése miatt (gondolom ezért van). FPV-vel 60fps a minimum, főleg ilyen gyors mozgásoknál. Nem lett flow, még akkor sem ha a motion blur fel van tolva. Olyan, mint 3D videojátékot nézni egy elégtelen teljesítményű PC-n. Szaggat...
Kár érte.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
F.E.K.. #74102 üzenetére
Nem igazán.
Amíg telefonon nézed vissza, addig oké. De PC-n, laptopon, TV-n már nagyon nem oké. Nézd meg Bandi tesztvideóját a facebookon. Borzalmas a minősége. Sokan ezért adták el a Mini 4 pro-t, mert kezdetben ilyen minőségű volt a jpg és a video is (mondjuk hazudtam: ettől jobb volt, de akkor is borzalmas).
És hogy stabilizálsz ki egy egytengelyes gimballal bármit is? FPV-zel? Ha igen tudod miről beszélek. FPV-vel nem lehet vízszintesen fényképezni. Max. manuális módban, mert akkor tudsz annyit "húzni" rajta, hogy kb. vízszintes legyen a gép. Viszont tuti oldalmozgás lesz, és ha közeli a felvétel vagy kicsit félhomály van, már életlen lesz a záridő miatt.
Én sírva fakadnék (vagy a feleségem inkább
) ha ilyen géppel készült felvételek lennének a gyerekeink esküvőjéről...
Nem fogja megváltani a piacot sztem. Nem lehet olyat csinálni, ami olcsó és mindent tud amit a nagyok. Csodák nincsenek gyerekek, megtanulhattuk volna már
-
válasz
vandor01 #74099 üzenetére
Jaja!
Ismerős repcet, kiszelni a piacból annyi részesedést, amennyit lehet.BMW is csinált hasonlót, amikor piacra dobták a 2-est és az X1-et. A márka alapelveinek a megcsúfolása volt, olcsó gagyi motorok elsőkerék hajtással, (rendes) autóra nem is hasonlító megjelenéssel. És tessék, megvették.
Nekem már gezd gusztustalan lenni, ahogy a zzokosokk memmonnyák a jutúbon, hogy ez mennyire f*sza. Sponsored by DJI.
Most ment Halász Jutka nénitől a Sehall-Selát-Dömötör.... hát eszembe jutott a célközönség
-
válasz
MaCS_70 #74094 üzenetére
Srácok, csak egytengelyes a gimbalja. Nem alkalmas légi fotózásra, csak FPV repkedésre, arra is korlátozottan, mert gyenge, könnyű kis semmi az egész. Szerintetek milyen fényképet csinálna ez abban a szélben, ami össze-vissza dobálja? Hol a vízszintes? STB?
Ezzel a DJI a kispénzűeket célozta meg, akik majd ha rákaptak az ízére, vesznek maguknak rendes drónt. Játék kategória. Betörtek az olcsó gépek piacára is, szeretnék leuralni és igazuk van. De semmi estere sem szabad egy rendes FPV-vel vagy légifotós drónnal összehasonlítani. Főleg nem azt mondani, hogy hű milyen jó.
Akadályelkerülés hiánya. Hmmm. Akadt már fent drónotok fán, vagy villanyoszlopon, stb? Esetleg egy 100m magas sziklán? Nem csak nekimenni lehet valaminek, hanem ott is maradni. A mentés többe kerül, mint a gép...
Lesznek hamarosan használt, megunt - jajezmégsemolyanmintareklámban - gépek féláron.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest