- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weeman1
veterán
válasz
SeniorTilla #74549 üzenetére
Igazad van,Dji mini 4K-ra gondoltam.
Amiben csak alsó szenzor van. -
Weeman1
veterán
válasz
SeniorTilla #74547 üzenetére
Sima mini 4 nem a pro-ra gondoltam.
Teszteket nézve van Visual tracking,és Waypoint a Potensic-ben.
ami a Dji-ben nincs.
Viszont a Dji egy hajszálnyival jobb kamerával rendelkezik,jobb supporttal. -
válasz
SeniorTilla #74542 üzenetére
Csak vannak a "lelkes hülyék", akik mindenhol GDPR-t látnak és hát tudjuk milyen az ha a hülyeség lelkesedéssel párosul...
-
Poultier
tag
válasz
SeniorTilla #74536 üzenetére
Rugalmas lehet a sáv. Van ajánlott kezdésnek?
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74522 üzenetére
Még ha ugyanazt az "akadálypályát" járták volna végig, akkor lehetne jogos a kijelentés, hogy a Neo jobban teljesített, de ugye ez nem így alakult. Kicsit érthetetlen amúgy azért, miért maradt így le, de a beállítások is mások voltak. Szóval ez semmit nem döntött el nálam a Neo vs Flip témában, a Neo is ugyanígy fennakadt volna szerintem, de tény, hogy ennél többet várnánk el a Flip-től.
-
kabalababa
tag
válasz
SeniorTilla #74507 üzenetére
Építésben én is gondolkodtam már, meg azóta már ki is jött a DJI O4 Air Unit is.
Építéssel kapcsolatban meg szerintem akár twine-t is lehetne keresni.Bár én valószínű elsősorban segítség nélkül próbálkoznék meg vele.
De a legelső meg az lenne, hogy vennék egy kontrollert, aztán egy szimulátoron gyakorlonék, még az építés előtt, mivel még soha nem repültem FPV-vel. -
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74507 üzenetére
ahhh.... csak az 1xru analoghoz ertegetek....
mara mar ugy elszaladt a technika hogy az uj cuccokrol mar gozom sincs!
kovetni se tudom se akarom se birom....
nem akarok meg 44 gépet összerakni nincs hova raknom
raadasul mar akkora a valasztek meretben technikaban
hogy ahany user anyi kulonbozo kivansag felhasznalasi mod... meg etc etc....
passs...ha valamit akarsz? akkor jobarat tube keress ra azt nezd meg mit boffognek rola!
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74504 üzenetére
Szép kis gép park.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74488 üzenetére
Egy valamit nem értek most ebben hogy marad C0 vagy át kell minősíteni C1-re?
Viszont ha sima akkumulátort veszek hozzá akkor megint C0 lesz.
40g miatt most érdemes itte szórakozni vele?
Vagy alapból adjam el belőle a plusos akkumulátort és addig ne is repüljek vele inkább. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74488 üzenetére
Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály Munkatársai akkor.
Ha jól nézem akkor 300g körül lesz így a gép ?!
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74479 üzenetére
Ez nagyon jónak tűnik! Egy ilyet biztos beszerzek majd, bár most még lehet nem használnám annyit, de később jól jönne. Nem szoktam nagyon utómunkázni, így rászoktam bízni magam a jpeg-ekre, de akkor itt nagyon figyelek majd hogy legyen DNG is. Jut is eszembe, kéne nézni bele egy kártyát.
Köszönöm többieknek is jókívánságokat, igyekszem majd kihasználni a gépet!
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74480 üzenetére
Szombaton én is megyek egy ilyen csodáért.
Használt de nem volt még aktiválva sem -
válasz
SeniorTilla #74466 üzenetére
De sokan meg nem csak tervezett feltételeket készítenek a drónnal. És a Neo az én értelmezésemben pont erre való -- másra nem is igazán jó. Sokféle helyzet, igény és drón van. Mindenre egyszerre jó nem igazán.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #74458 üzenetére
Szerintem elég tipikus lehet az a helyzet, amikor a nagy drónt nem veszed elő, rakod össze, mert csak egy pillanatfelvétel készítéséről van szó. A Neót viszont előkapod a "zsebedből", és kvázi azonnal üzemkész, és mire a nagy felszállna, a kicsit már el is pakoltad.
Rendes fényképezőgéppel sokszor jártam így. Hiába volt nálam a komoly nagy gép, nem fotóztam vele, mert macerás volt, vagy mert eleve nem vittem magammal, vagy magammal vittem, de nem az adott pillanatban az adott négyzetméterre, így aztán nem készült el egy csomó ma már fájdalmasan hiányzó felvétel. Aztán lett egy kis kompakt gép a zsebemben (még a telefonos időszak előtt), és többet fotóztam vele, mint a tényleg sokkal jobb nagy géppel.
Egy ügyfelemnél pont ez a helyzet most drónügyben. Van egy tán 4-es DJI-a, de vett egy Neót. Saját bevallása szerint a nagy géppel úgy havi 100 GB felvételt készített, ami most is megvan, de a Neóval emellé készül még másik 100-200 GB, mert azt csak előkapja és már repülhet is a telefonról irányítva.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #74452 üzenetére
Van benne igazság. A Neo jó kiegészítője lehet a komolyabb drónoknak. Tipikusan az a helyzet, hogy ugyan gyengébb felvételeket készít, de a gyengébb felvétel is jobb, mint az el nem készült felvétel.
A hazai szabályozás betartása mellett ez persze teoretikus...
MaCS
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla #74454 üzenetére
így gondolom én is. A mini proknál biztos nem jobb. Egyedüli jó pont azokkal szemben, hogy el tudod magaddal konti nélkül vinni és úgy is tudsz rögzíteni anyagot. A propeller amúgy cserélhető a Flipben. csak kicsit macerás a távtartók miatt... kicikínakezek kellenek hozzá
Amúgy én még mindig úgy érzem az alakja miatt, hogy a mini jobban zsebre vágható. Ha a mini 5 pro is kapna ilyen konti nélküli funkciót akkor annak nagyon örülnék, bár kétlem, hogy kapna ilyet. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74454 üzenetére
FMC-ban van csere propeller hozzá, és valamelyik tesztben írják is, hogy kicsit körülményesebben, de cserélhető házilag. Amúgy van ennek is piaca, csak nem olyannak aki már Mini 3-al, vagy jobb géppel rendelkezik. Nekik nem ad pluszt. Viszont akinek még nincs drónja, vagy csak nagyobb gépe van és akar egy C0-sat, annak ez is alternatíva lehet. Azt pedig a piac eldönti mekkora lesz a kereslet rá.
-
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla #74449 üzenetére
Persze értem én. Csak arra céloztam hogy az ok mindegy, a statisztikát növelted 
Olvastam korábban itt is hogy komoly dronozok is vették hogy hétvégi túrákon ezzel baromkodjanak mint a komoly madaraikkal. Nyilván nem készül belőle halivudi film, ettől még népszerű lett -
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla #74447 üzenetére
Mégis vették mint a cukrot. Te is
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74442 üzenetére
Tesztek alapján ez hangos eléggé, és a szelet se bírja olyan jól. (inkább 4-es mint 5-ös amit használhatóan kibír) Szerintem Neo-ba kellett volna ez a szenzor, nem még egy épet kiadni.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74440 üzenetére
Hol?
Ezek szerint nekem a Google nem a barátom. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74428 üzenetére
Köszi, rendeltem egy kártyaolvasót mert nekem csak HUB van itthon azt nem akarja az iPhone kezelni valamiért.
Amúgy amit akartam kérdezni még, hogy mennyire kell a járóknak érzékenynek lennie?
Be állítom egyenesbe a drónt és ahogy tolom előre picit elkezd jobbra vagy balra oldalazni.
Lehet kalibralni a karokat?
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74425 üzenetére
Köszi
Figyelni fogok rá.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74407 üzenetére
Bocsánat az anyagi helyzetemhez képest.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74400 üzenetére
Ja hát tudom hogy olyan távolság és a biztonsági távolságokat be kell tartani.
Úgy nem láttam hogy rá kell állni a szememnek meg lehet kellett volna napszemüveget vinni.Amúgy nincs hozzá valami jó matrica készlet ?
Hogy élénkebb legyen ? -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74397 üzenetére
Mármint melyik részét.
Sordoran:
Ezt megnézem lehet a távolságot néztem nem is a magasságot. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74395 üzenetére
Na meg volt az első repülés.
Számomra félelmetesEgy ilyen kis vacak ilyen magasra hogy tud felmenni és stabil mint a beton.
Itt azért van egy 5 km-es szél de 120m-en sem volt baja.
De én nem is láttam és nem is hallottam.Majd a videókat meg fényképeket át nézem.
Ha rajta van a C0-as matrica hogy tudom mégis a szoftverben 120m fölé állítani a magasságot?
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74392 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Akkor amikor tiszta az idő és ez a 0 vagy feletti idő van lehet repülni.
Mínuszban a saját komfort érzetem miatt sem mennékDe ma szép tiszta időt mond és keresni akarok valami csendes kis helyet ahol még a madár sem jár, hogy tudjak vele kicsit gyakorolni.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74387 üzenetére
Köszönöm!
Ne haragudj de ezt a csomagot nem tudtam otthagyni.
220 volt számlával 2026.11-ig garanciális + 2025.11-ig biztosítás is van rá.
Tökéletesen lehetett a fiokomhoz csatolni a gépet.
Meglátjuk milyen lesz. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74375 üzenetére
Nem youtube videós volt, de nem tudom megbízható-e. Mindenesetre most kivárom legközelebbi bejelentéseket (Mavic 4 és a Flip), meglátjuk ezek mit tudnak, lenyomják-e árakat, aztán lehet Mini 4 Pro lesz belőle. A Flip érdekesnek tűnik, de gyanítom inkább lesz egy "Neo Pro" kategória.
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74373 üzenetére
Még mindig kevésbé elrugaszkodott mint azok akik dual kamerát várnak minibe is.
Amúgy most rákerestem van-e bármi új infó, és éledeznek leakerek, de nincs szó már 1"-ról, csak fejlettebb kamerás képességekről és lidar-ról, plusz szokásos mindenben picivel jobb. Dátum pedig 2025 nyara leghamarabb. Ez már kicsit szomorú, mert már júniusban jó lett volna ezt vinni külföldre, így vagy megelégszem a Mini 2 SE-vel (ez se rossz gép, és kevésbé aggódnék érte), vagy beruházom a 4-esre közeljövőben. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74368 üzenetére
Jó, ha egy évvel ezelőtt lennénk, pár hónappal a Mini 4 Pro megjelenése után, én se várnék. De egy lassan másfél éves modell-nél időszerű lenne az útód (Mini 3 Pro után és kb. ennyi idővel jött). Annyi, hogy az 1" érzékelőn kívül más extrát nem nagyon tudnak belepakolni ami miatt lenne értelme. Fejletebb ez meg az lesz még gondolom pluszban, összevetve egy Air 3S-el nincs akkora mozgástér. Annak a tudását alulról érheti el, kamerában meg ugye egy darab fér bele.
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74368 üzenetére
Nekem még nincs digital meg dji cuccom de a mini 10 extra dupla pro-ra tuti benevezek
csak akkor ha 2" érzékelő lesz
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74365 üzenetére
Na de azt még a mini 3 se tudja.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74355 üzenetére
Akkor tuti jó.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74348 üzenetére
Nem konkrétan csak a Mini3 -at néztem .
De ezt át is beszéltük telefonon. -
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla #74328 üzenetére
Megvettem a Neot, valóban elég egyszerű de jópofa kis gép. Hamar raallt a kezem. El lehet vele bohockodni. A palm landing elég menő
elég jól bírja az utkozeseket. Olyan mintha ezer méh venne körül, rohadt hangos.
Kihagyom az N3-mat, hosszu távon valóban nem éri meg. Egyelőre még nem veszek szemcsit, majd ha upgradelek.
Köszi -
válasz
SeniorTilla #74334 üzenetére
Köszi, ezt rosszul tudtam.
Mentségemre szóljon, hogy drónos ügyben rendőr mondta a delikvensnek...
MaCS
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74321 üzenetére
ahhh...
tello meretu 50grammos geppel sok eselyem nincs max elfutok
de szerintem csak szerelmes lett belem azt korbeudvarolt a lovag...
elég siraly volt -
Schaf
tag
válasz
SeniorTilla #74298 üzenetére
Azzal már pont nem repülhet a gyerek felügyelet nélkül.. a többiről nem is beszélve... remek választás lenne.
-
cekkk
veterán
válasz
SeniorTilla #74298 üzenetére
Köszönöm szépen
-
horvi0813
tag
válasz
SeniorTilla #74293 üzenetére
Mert most BlackFriday akcióban a DJI mini 4 Pro FMC 70.000.- Ftal olcsóbb ott az 1 év Care is csak valami pár ezer Ft.
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74290 üzenetére
Tello se bírna többet, és persze, kevés, de azzal meglátja már, hogy lesz e egyáltalán használva, vagy csak 1-2 használat után porosodni fog e.
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74282 üzenetére
ja nalam bent van a kocsiban a nyil lapjaval fekszik a csomitarto aljaban mellette 2 db nyilvesszo es kis nejlonban 10db (10x50cm) ujnyi vekony uvegszalas rudak amik belul gumival vannak osszekotve egy tekercs vastag damil meg a szerszamosban....
lassan mar 10 eve de 8 biztos!amugy a gumirol!!!
a kis pocskoszoru dronoknal kb 3 colig gumikat hasznaltam amik kb 1-2 havonta eloregedtek azt elszakadtak!...
Nos ezt a "sator gumi" ami az osszecsukhato uvegszalas satorvazakban van belul...
ezek orokeletuek!!! plus 1nap! ebbol csinaltam aksi gumizast?
meg nem kellett oregedes miatt cserelnem gumit!
Ez is veheto kulon 5meteres tekercsban a Decathlonban!
ajanlot hasznos darab!masik jodarab cucc....
ma kellett lukakat matatnom carbonban kaptam elhasznalt CNC hegyeket amibol egy kis kezi furoba fogva lett egy manualis CNC -m
kurva jol viszi a carbont 10x erosebb mint barmilyen foruszar!
no es mint extra? marni is lehet vele lukakat ovalositani etc etc...
hasznos kis occosagok! ilyenek mint ezek: [link] -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74281 üzenetére
Ilyen esetben kötél+valami(akármi aminek súlya van, pl egy anya) és azzal át lehet többnyire dobni az ilyeneket. Ez mondjuk karbonos géphez lett kifejlesztve, úgyhogy érdemes ezzel a módszerrel nem eltalálni a műanyag gépet.
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74274 üzenetére
én két dolgot tartok ilyen esetre kis befektetes de mar 10x visszahozta az arat
1. 5-6 meterig segit
5 meteres osszehajtahato uvegszalas rud
satorhoz lehet venni mint kiegeszito a decathlonban2. 10+ meterig segit
gyerek nyil es tapadokorongos nyilvesszok plus egy tekercs vastag damil
10+ meteren nem tudod leloni a dront de fole celozva es a tapado korong ala kotott damil veget rangatva elobb utobb a dron le vagy lejebb esik.....
szinten decathlonos termek a ketto egyutt nem tobb 10eft!3. 15+ meter utan cumi ja nem maszas?
vagy vmi kezi furesz vagy johet a NEO+care.... -
válasz
SeniorTilla #74277 üzenetére
Persze, ezek szó szerint végtelenül sztochasztikus történetek. tudom, mert elég sokat foglalkozom közúti balesetek boncolgatásával...
MaCS
-
Grillo
őstag
válasz
Egyébként hihetetlen, mit nem bírnak ki, nekem a Mini 3 Pro esett vagy 6-8 métert téglára (konkrétan egy sírban, de már nem lakták), mikor elbasztam a beltéri repülést. És az oldalsó gimbalvédő elemen kívül semmin nem látszik. Másik Mini 3 Pro-t találtak kollégák erdőben, a memóriakártya alapján faszán belerepült kis vietnámi a fába, aztán majd 2 hétig feküdt a drón. Megpucoltam, és gond nélkül repült, csak ugye bindelve van a tulajhoz, így sajnos használhatatlan (nem kell valakinek kis pénzért alkatrésznek?).
-
válasz
Pedig a Neo állítólag sokat bír. A youtube-on van egy videó, amelyen a fickó egyre nagyobb magasságokban kapcsolja ki a motorokat rajta, és sok tíz méterekről földre esve is épségben megússza.
MaCS
-
Grillo
őstag
válasz
SeniorTilla #74272 üzenetére
Lelökted vele?
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74270 üzenetére
Ez a pack mit kóstál ?(közben ránéztem 529 euro osztrákoknál)
Majd írd meg repülési idő, hogy alakul. Amit láttam tesztet 8-9 perc azért elég ergya.
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74265 üzenetére
nem ertem a problemat!
nullara merititek az okos toltovel
aztan bedobjatok az ellem/aksi gyujtobe
valahol Obi Ikea mittudomen hol.... -
freelanced
addikt
válasz
SeniorTilla #74259 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
-
freelanced
addikt
válasz
SeniorTilla #74257 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, gondolom a Mini 2SE kevés, igaz?
Használtban mennyire érdemes gondolkodni?illetve van olyan ami egyébként képes követni? Azok már tetemes összegek?
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74250 üzenetére
Igen, pont jöttem volna vissza ismételten írni, hogy az 1mm-es holtjáték is sok.
Igaz nekem csak Mini 2 SE van, de egyik lába se mozog semennyit magától. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74242 üzenetére
Azt tudom, hogy ilyen jellegű akadály nincs, ezért írtam, hogy legálisan (vagyis jogi értelembe).
Mondjuk ha macerás (pl. eseti légtér), akkor egyértelmű hogy nem éri meg ebből a szempontból foglalkozni vele.Elég abban bízni, hogy ne romoljon el a remote ID és ne jelezzen 500 métert mikor 120 méteren megálltam?
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla #74234 üzenetére
Igen árban a mini 2 is jó lehet. A Neo-t azért ajánlottam mert kezdőnek kell és azt nehezebb lezúzni mint a mini 2-t
200e nél nagy küldönbség a minősègben nem lesz, de ok a mini 2 nek jobb egy kicsit.
szerintem a Neo kezdőnek jobb.
-
etnies
senior tag
válasz
SeniorTilla #74212 üzenetére
Itt kb a józan paraszti észnek megfelelően kell repülni és ennyi.
Ne repülj emberek felé, max 120 méter, látni kell a drónt, ne repülj repterek, katonai létesítmények, atomerőművek, különösen védett objektumok környékén és ennyi. Városon belül is lehet repülni. -
válasz
SeniorTilla #74191 üzenetére
vandor, SeniorTilla!
Az én fogalmaim szerint nagyon jól összefoglaltátok a lényeget.
1-2 éve volt egy történet, amelyben szóhoz jutott egy rendőr. Valaki ügyet akart csinálni, ő pedig megpróbálta lebeszélni róla. Tudni lehetett, hogy a buzgó mócsing miért akar másnak kellemetlenséget okozni, végül azzal sikerült lehűteni, hogy amit ő éppen támad, az az egész közösség számára értéket teremtő, biztonságot növelő tevékenység, és semmi sem utal arra, hogy ezt rajta kívül bárki sérelmesnek találná. Úgyhogy talán jobb lenne nem kivívni magának a közutálati státuszt.
MaCS
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla #74188 üzenetére
ígyígy engem is az esős idő most jobban zavar.
#74187RocketSWET 2éve amikor akartam drónt venni én is elolvastam mindent is és elment tőle a kedvem és nem is vettem.
Aztán egy éve ilyenkor újra ránéztem és kiderült, hogy azért nem annyira rossz a helyzet mint amennyire gondoltam. Csak nem kell mindent összevissza olvasni ami nem érint az embert... Ha megvan melyik gép tetszik meg merre mennél általánosságban repülni akkor az erre a kettőre vontkozó dolgokat meg kell nézni és késznekem ez segített sokat. addig csak összekavarodik a sok tiltás és szabály amiknek lehet fele nem is vonatkozik rád a gép típusa miatt.
-
válasz
SeniorTilla #74185 üzenetére
A motorosok ki is vannak tiltva -- nagyon helyesen.
Ha nagyon akarom, akkor értem én sok korlátozás/tiltás lényegét, csak éppen az egész szabályozás módszertana irritál.
A zajkérdésnél is felvetődhet, hogy mi van, ha egyszerre sokan akarnak drónozni -- mint ahogy a szabályozás több eleme is erre vezethető vissza. Ez sajnos nagyon sok különböző területen érvényesül, csakhogy van pár probléma:
1. Nehezebb jól definiált szabályokat hozni, mint eleve tiltani;
2. Ezzel összefüggésben sem jogalkotói, sem jogalkalmazói, sem szabályozotti körben nem számíthatunk a racionalitásra, józan itélőképességre, önmérsékletre. Ezért biztosabb a tiltás.A eredmény egy retrográd, de legalábbis elmaradott szabályozás az egyik oldalról, ennek folyományaképpen pedig a szabályok leszarása a másikon.
MaCS
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74170 üzenetére
Esetleg ha log-okat kikérik akkor lehet lebukni szerintem, mert az még úgyse szórja a pozíció adatokat sem. (De arra nagy esélyt nem látok, szerintem az egyszerű drónos jobban képben van a szabályozással mint a rendőr aki odajönne ellenőrizni.)
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74168 üzenetére
Szerintem már "túl régi", és ott nem adtak ki FW frissítést mint a Mini 2 SE-nél amiben lekorlátozták. (Elején abban sem volt korlát.) Nem tudom leírásában van e MTOM rész mint az SE-nek, ha nincs nem egy nagy mutatvány összeollózni a pdf-eket, aztán azt magadnál tartva repülni C0-ban.
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74154 üzenetére
Levegőben egymás mellett nem láttam mi lenne a különbség, csak az adatokat néztem.
Nem tudom így egyszerre te próbáltad e azonos körülmények közt. -
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74152 üzenetére
Inkább nagyobb távot nem ? Jel átvitel mindkettőnél O2 szóval távban nem lesz nagy különbség.
-
válasz
SeniorTilla #74129 üzenetére
Minden Fimi micsoda?
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #74127 üzenetére
Az X8 SE azért már nem a játékszer kategória... Közel 800 grammos röpcsi -- nem véletlenül nem olcsó hozzá az akku.
MaCS
-
etnies
senior tag
válasz
SeniorTilla #74113 üzenetére
Elmondom egyszerűbben: van egy kis drón ami bulletproof, kicsi és könnyű. Egyszerű magaddal vinni, nem aggódsz érte túl sokat. Hétvégén repülnek a "naggyal", ezt meg viszi magával családi eseményekre, kirándulásra, stb.
Itt nem ritka a két autó/ember: egyik a mindennapos, másik a hétvégi/ünnepi.
Na, ők is veszik meg azok is, akiknek drága a drónozás. Két helyre el tudják adni, egyelőre jól fogy! -
válasz
SeniorTilla #74111 üzenetére
Folyamatosan olvasom a listát. Éppen ennek alapján írok.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #74109 üzenetére
De hát már annyiszor leírtuk, hogy szó sincs profi drónosokról.
De még csak esküvői felvételekről sem.
MaCS
-
etnies
senior tag
válasz
SeniorTilla #74103 üzenetére
Én Uk-ban élek és követek drónos fórumokat, ezrével veszik. Olyan olcsó itt, megveszik kulcstartónak.
Profik veszik második-harmadik gépnek, játszani.
Lehet, hogy később lanyhul az érdeklődés, de jelenleg itt nagyon fogy. -
Russel009
csendes tag
válasz
SeniorTilla #74106 üzenetére
ohh, köszönöm a gyors a választ!
Akkor ha jól értem kivitelezhető a gyakorlatban amit szeretnék, csak nem a mini szériával?
Esetleg van ilyen jellegű tutorial, vagy technikai leírás valahol az internet bugyraiban? Jó pár órája bújom az internetet de eddig nem jártam sikerrel...
Egyébként pont a súly miatt gondoltam volna a mini szériát, nem foglal sok helyet és nem is kell sokat bajlódni az engedélyekkel ha teljesen legálisan akarom röptetni. Illetve esőben, viharban, szélben amúgy sem reptetném, mert olyankor én is inkább az irodában maradok.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
SeniorTilla #74103 üzenetére
Ez egy tudásához képest olcsó kisgép. Egy kezdőt nem zavart, hogy egytengelyes csupán a gimball (ok, elektronikus stabilizátort ígérnek még hozzá), hogy a képminőség olyan amilyen.. nem, a kezdő ismerkedik a dologgal, és ha megtetszik neki a dolog, akkor majd vásárol komolyabb és drágább gépet. Vagy gépeket ugye.
Nem a profi csúcs gépekhez kell mérni a képességeit, hanem alap kisgépként kell tekinteni rá. A lényeg hogy pici és egyszerűen használható (alapból csak a gép kell, semmi más. Én mondjuk nem használnám így, gyanítom te sem, de nem is nekünk szól, hanem annak, aki most kezdene bele.).
A legtöbb ember kiránduláskor bőven elvan a telefonos képeivel is. Általában nem a szenzor felbontás a limit, hanem az aki elkattintja az adott képet
)
-
válasz
SeniorTilla #74095 üzenetére
Egyetértek Veled, de emellett is határozottan úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sokak számára ez a kategória az igényeik / esetek többségét lefedi.
MaCS
-
Grillo
őstag
válasz
SeniorTilla #74084 üzenetére
Megnéztem PotatoJet bemutatóját, egyre jobban tetszik, csak nem biztos, hogy elég az optika arra, amire nekem kéne (fotogrammetria szűk belterekben). A mérete és az, hogy nem gáz, ha nekimegyek valaminek nagyon tetszik, ahogy az is, hogy mindennel IS irányítható, meg minden nélkül is.
Meg az ára is jó. -
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla #74078 üzenetére
Igen, én is így voltam vele. mivel ott voltak, 3at is láttam egyszerre, így kihagytam a repülést
bár egy picivel arrébb, de volt 1 amelyik átrepült felettem. azért viszonylag magasan volt de jah, sosem lehet tudni.
Tegnap egy kisgép repült el elég "közel", pedig nem volt aktív légtér meg semmi. Lejjebb is hoztam biztos ami biztospedig csak 40m-en voltam... Közel van a reptér, de ilyen alacsonyan és közel egyet sem láttam még eddig.
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74064 üzenetére
Most ezzel pont beletaláltál, Romániában pont egy falunapon terveztem volna videózni.
De el is vetettem hamar a dolgot, így maradna út közben megállóknál, pl. Királyhágó. Ott ahogy nézem légtér korlátozás sincs, szóval szabad a pálya.
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74062 üzenetére
Nem túl sok információt látok benne, pl. itthon is elég felületes, eseti légtérről semmi, természetvédelmi területet nem jelzi stb. Vagy csak én nézem rossz helyen.
Arra azért jó lehet, hogy ha meg is állít a rendőr, akkor erre hivatkozva talán egy figyelmeztetéssel megússza ember, ha tilosban járna. -
válasz
SeniorTilla #74055 üzenetére
majd megkeresem a videót róla, elég vicces ilyenkor repülni
-
válasz
SeniorTilla #74050 üzenetére
Nevetni fogsz (vagy inkább nem), de ez a jelen állapotok szerint nem is annyira valóságidegen felvetés. Én viszonylag aktívan foglalkozom adatvédelmi kérdésekkel, és egészen egyrémszerű elgondolásokat is komolyan akarnak venni bizonyos körökben.
Ja, és előfordulnak drónos ügyek is. Úgyhogy tapasztalatból mondhatom, hogy a túltolt szigor a jelen formájában gyakorlatilag értelmetlen, ellenben kontraproduktív.
MaCS
-
Kis Tigris
tag
válasz
SeniorTilla #74043 üzenetére
Persze, szívesen
[Inne Datáról] le tudjátok szedni a .rar-ba csomagolt nyers dng filéket
-
Kis Tigris
tag
válasz
SeniorTilla #74036 üzenetére
Nem tudom mik voltak, mert ahol áltunk onnan nem látszottak, a teló képernyőjén reptetéskor meg olyan picik lehettek, hogy azért nem látszottak
De izgultam eleget, hogy valamelyik ragadozó nehogy zsákmánynak nézze
Van sok a környéken
Pacsmagolás alatt nem tudom mit értesz. Fő hobbim, a fotózás, de az már sok éve profi cuccal, profi szinten
Csak és kizárólag RAW, itt a drónnál is követem ezt a vonalat. S a Mini 2 RAW-ja meglepően jó minőségű, sok adatot tartalmaz, s jól húzható
Több lépcsős szerkesztésen esnek át nálam, s azok közben már látom mennyire zoomolhatok, mennyire húzhatom az adott RAW-ot. Igazából a Mini2 RAW-jába nem zoomoltam bele külön, tájképnél nem fontos ha eleve törekszik az ember a jó kompozícióra
De most hogy mondod, az egyik RAW-ot szét is kapom ma kiviből
Amúgy png-be konvertálás után elég szépnek látom a Mini2 képeit, annyira legalább is, hogy foglalkozzon vele az ember
-
válasz
SeniorTilla #74023 üzenetére
És mint ahogy bizony a harmadik szomszéd simán feljelenthet.
Volt már előttem ilyen ügy kertépítési segítség és a "húgom pasija levideózta a házunkat a kérésünkre" jelleggel is -- mindkettőben benne volt, hogy a be-/feljelentő saját bevallása szerint nem tehetett mást, mert a lelkiismerete miatt nem tudott volna többé nyugodtan aludni /tükörbe nézni.
Nem vicc...
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #74000 üzenetére
Kérlek ne trollkodásnak vegyétek, csak infó:
1996. évi LV. törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról
28. § (2) A vad védelme érdekében tilos a vad búvó-, lakó-, és táplálkozási, valamint szaporodási vagy költési helyét zavarni. Nem minősül zavarásnak az okszerű mező- és erdőgazdálkodással összefüggő tevékenység, ideértve a halastavak lehalászását is.Nem vagyok sötétzöld természetvédő, nem azért citáltam ide.
-
Kis Tigris
tag
válasz
SeniorTilla #74005 üzenetére
Igen, én csesztem el. Drónozás után szokás szerint (fotós vagyok) itthon a memkarit vettem ki a drónból s másoltam fel sz.gépre. S úgy nincs 3D-s panoráma kép, csak a külön-külön fotózott képek. Utána rájöttem hogy magában a drónban kell megcsinálni.
Én egy "kiterített" képre számítottam, akit gépen szerkesztgethetek, majd visszakonvertálhatok pano fájlba, s utána tölthetem fel bárhová.
De ige, vissza tettem a karit a gépbe, s ott már beadta a 3D nézeteket. De telóra letölteni így se tudtam, valami miatt megjelölte már letöltöttnek :/ -
válasz
SeniorTilla #74004 üzenetére
Az nem opció, én tényleg betartom a 120-at, amióta ez a szabály, de korábban se mentem 200-nál feljebb egyébként, és már akkor se nagyon láttam.
Itt városi képek lennének érdekesek, meg amikor az ember nyaralni megy akkor ott megreptetni kicsit a környéken. Erre használtam régen, de mostm ár cseszhetem. Másikat meg csak azért nem akarok venni, megint, hogy néhányszor használjam egy évben. Előbb-utóbb lehet, hogy lesz belőle azért valami Mini, csak apróért nem akarom eladni a Sparkot, hobbim meg van elég ahhoz, hogy ne jusson pénz drónra.
-
válasz
SeniorTilla #74000 üzenetére
Hobbi fotósként az embernek egy idő után tele lesz a töke a mezővel, az erdővel, alföldön meg más nincs!
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #73987 üzenetére
Nincs még jogsim, szóval ezek a konkrét példák nálam nem állnak fenn, de gyalogos, biciklis és rolleres közlekedésben persze előfordult már...
Akkor értem a lényeget, természetesen igyekszem szabálykövető lenni, csak érdekelt, hogy ha 100%-ig mindent betartunk akkor ezek a helyzetek hogy állnak.
Zemplénben egyébként várakat szoktuk nézni mikor kirándulunk, ott gondoltam hogy mikor felérünk a romhoz, akkor azért egy rövid felvétel a tájról talán belefér.
A mydronespace app-os kérdéssel kapcsolatban, ha jelölöm a zónát ahol felszállnék, ott mindig ki fogja írni ha az problémába ütközne amúgy? (tiltott, korlátozott légtér) Azt tudom, hogy a lakott területre vonatkozó korlátozást nem nézi, az az én felelősségem.
Illetve Mini 2 SE esetén ugye nem kötelező a biztosítás, csak általánosságban írtad? -
válasz
SeniorTilla #73987 üzenetére
"A szegény védett madarakat pedig hagyjuk költeni a Zemplénben, mert a drón nagyon zavarja őket, a kiherélt kipufogós crossmotorosok nem."
Annyi, hogy a motors viszonylag ritkán száll el a fészek mellett. Ha mégis, akkor is csak egyszer, jó eséllyel...
-
BaLee
addikt
válasz
SeniorTilla #73982 üzenetére
Hmm ma is tanultam valamit.
Ez valami új dolog?
-
válasz
SeniorTilla #73977 üzenetére
Nagyon köszi a kimerítő választ! Mivel azonban többen használjuk, szerintem nem ördögtől való. Egy kérdés: 2x úgy is cserélik a drónt, hogy elveszett. A megtalált drónt, tudja valaki újra használni? Másik távirányítóval összepárosítani? Valahogy érkezhet erről nekem értesítés? Kérek mindenkit, hogy ne a rosszindulatú, hanem a tulajdonosi szemlélettel válaszoljon a kérdésre - előre is köszönöm!
-
Kis Tigris
tag
válasz
SeniorTilla #73970 üzenetére
Mini 3 + kijelzős RC is képbe volt, de olvastam pár nem pozitív dolgot róla, inkább maradtam a sima távítónál
P40-el sztem akkor tökéletes lesz
Iszonyat nagy fényerő, Amoled kijelző a jobbik fajtából. Lehet rendelek még egy napvédőt is majd, s úgy teljes lesz a dolog
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #73954 üzenetére
-
válasz
SeniorTilla #73949 üzenetére
De, a Fimi elvben Xiaomi. Ezért is vicces, hogy az iPhone felé terelnek.
MaCS
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #73951 üzenetére
Sí Senior! De mit akartál ezzel mondani?
-
válasz
SeniorTilla #73946 üzenetére
Hát ez az! Felsoroltam neki öt telefont, amellyel próbálkoztam, külön kiemelve egy Redmit, de ragaszkodott az iPhone-hoz!
Érdekes egyébként, hogy volt a sorban egy Note4 is, amelyik meg ugye microUSB-s, de ezt nem fogadta el.
Ami külön furcsa, hogy nem az Androiddal, hanem a TypeC-vel van baja. Lehet, hogy az elforgathatóság miatt? Nem mintha lenne különbség...
MaCS
-
LoyalGuard
tag
válasz
SeniorTilla #73942 üzenetére
Koszi a valaszt!
Nyilvan ha mar kicsit jartasabb vagyok a temaban akkor mehet bele vegtelen penz
Viszont ez most elsore nekem tul van a kereten :/ Tudom tapasztalatbol beszelsz, de igy csak kicsit bukok vele ha nem jon be. 150k lenne a legteteje amit rakoltenek most. -
sakkay
aktív tag
válasz
SeniorTilla #73932 üzenetére
Bakker most nézem mit írtam. Lett, azt akartam írni, hogy dji mini2 lesz. igazából nagyon bejött a feleségemnek-amire mi használjuk-nyaralás, családozás, arra igen tökéletes-nekünk. A cégnek-ahol dolgozom-vannak több milliós drónjai-magam részéről inkább pont az volt a meglepő, hogy ez a kicsike is mennyi mindent tud, ennyi pénzért meg főleg.
-
sakkay
aktív tag
válasz
SeniorTilla #73927 üzenetére
Lehet, de már inkább vennék, ha egy kicsi értelme is van. Na ha mondjuk valamivel többe kerül, de már belépő szintnek ok, akkor mehet feljebb is az ár.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest