Új hozzászólás Aktív témák
-
Örülök, hogy lett ilyen topik is, mert kicsit nyugatabbra évek óta használják production környezetben is a Dockert és a Kubernetes is egyre népszerűbb. Én magam is napi szinten püfölöm őket.
Remélem a jövőben lesznek fejlesztői témájú kérdések is, melyekben szívesen segítek, ha tudok.
Aki fejlesztőként dolgozik, nagyon megéri megtanulni a Docker használatát és képfájlok készítésének módját. Egyre inkább alapelvárás lesz ez a tudás, hogy Docker konténer formájában tudd szállítani a kész programot, akár te telepíted kézzel, akár CI/CD rendszerből automatikusan kerül telepítésre valamilyen platformon, ami valószínűleg valamilyen Kubernetes alapú/kompatibilis megoldás lesz.
És persze, ahogy az első hozzászólásban is írta a kolléga, rengeteg fejfájást spórol meg a konténerizáció. Még felsorolni is hosszú lenne. Ezért amikor új munkahelyet keresek, már a fejvadásztól megkérdezem, hogy Dockert használ-e a cég. Ha nem, megy a levesbe. Ennyire ég és föld a vele vagy nélküle telepítés.
Felhasználóként hobbi célra én Syncthinget és OpenVPN-t futtatok egy kis VPSen Dockerben, így olcsón megoldottam a fájlszinkronizációt és a VPNt.
Syncthinggel a Keepass adatbázisomat szinkronizálom a telefon és laptop között. VPS közbeiktatásával gyorsabb, stabilabb, mintha egymást kellene keresniük relay szervereken keresztül.
Az egyszerűség jegyében a host OS Alpine Linux. Ez lehetne bármi más is, de kizárólag konténerek futtatására használom, így a minimalizmusa törekedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest