Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
toxin2
tag
És MINDEN kábel cat6? Mert ha csak 1 cat5 is van a rendszerben, akkor
az EGÉSZ rendszer beáll 100Mbit-re. Valamint nálam a nas-on 2.05b10
(2016) firmware fut.[ Szerkesztve ]
***** Linksys WRT160NL ***** http://www.gubamm.hu/ *********************************** ***** OpenWRT telepítési útmutató *****
-
Kicsirics77
veterán
Volt sima is azzal sem volt semmi gondom,minden vezetékkel volt összekötve egy 100 megás belső hálón,én csak amiatt cseréltem le L-re mert meguntam a kinlódást a fun_pluggal.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
lada22
csendes tag
Hát én nem értem ezt, elvileg az olvasásnak gyorsabbnak kéne lenni az írásnál. 2.03 volt fent és a 2.02 lett visszarakva? Factory resetet csináltál? Funplug van fent? Ha lesz kis időm megpróbálom én is visszarakni a 2.02-t és úgy megmérem a sebességeket. Nem lenne rossz kitalálni hogy mi befolyásolja, mert más fórumokon egész nagy sebességeket is elértek vele (20-30 MB/s)...
[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
Tegnap másoltam a nasról az asztali gépemre egy mentést. Az asztali gépben egy Asrock E350M1 alaplap és egy SATA3 interfésszel rákötött 1T-s winyó van és gigabites a routerem. Kiderült, hogy a napokban itt írt sebességem nem volt helyes, rosszul emlékeztem rá. Most 38-42 MByte/s-al tudtam olvasni a nasról! Volt a mentésben mindenféle méretű állomány, gondolom ezért ingadozott a sebesség.
Arra kíváncsi lennék, hogy nálad mi a baj! Vagy ekkora különbség lenne a sima és az L-es nas között? -
Vieron
tag
Teszteltem kicsit a NAS-ban a vinyókat, nekem is hasonló sebesség gondjaim vannak:
hdparm -tT /dev/sda3
/dev/sda3:
Timing buffer-cache reads: 182 MB in 0.51 seconds = 364118 kB/s
Timing buffered disk reads: 91 MB in 3.08 seconds = 30247 kB/shdparm -tT /dev/sdb3
/dev/sdb3:
Timing buffer-cache reads: 180 MB in 0.51 seconds = 361338 kB/s
Timing buffered disk reads: 95 MB in 3.00 seconds = 32419 kB/sKülön-külön a vinyók jók, viszont JBOD-ban már nem:
hdparm -tT /dev/md2
/dev/md2:
Timing buffer-cache reads: 180 MB in 0.51 seconds = 360781 kB/s
Timing buffered disk reads: 33 MB in 3.35 seconds = 10079 kB/sEgyébként a RAID konfig így fest:
cat /proc/mdstat
Personalities : [linear] [raid0] [raid1]
md2 : active linear sda3[0] sdb3[1]
2928376192 blocks 64k roundingmd1 : active raid1 sda2[0] sdb2[1]
488281536 blocks [2/2] [UU]md0 : active raid1 sda1[0] sdb1[1]
530048 blocks [2/2] [UU]Megint a zseniális CPU és fergeteges mennyiségű RAM a probléma...
[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
Nálam is hasonló a helyzet. Viszont azt vettem észre azok a fájlok lassúak lefelé, amik torrenttel lettek lehúzva, és ezért valószínű töredezettek. Amit úgy másoltam oda az sokkal gyorsabban jön lefelé. Megnézem majd javul-e a helyzet, ha a transmissionben a preallocation-t 2-re állítom, akkor kevésbé töredezik elvileg.
-
[Misel]
tag
ahogy az általad idézett szöveg végén is van, a dht zárt trackeren tiltva van alapból, de idézek az n...e wikijéből:
Privát trackereken a torrentek feltöltésekor az oldal motorja automatikusan "privát torrent" jelzést rak a torrent fájlra, így a DHT kikapcsolva marad a kliens beállításainak ellenére.
évek óta így használom, sosem volt gondom belőle. Amikor meg nyílt trackerről szedek jól tud jönni.
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
Tuib
aktív tag
Szia!
NFS-en vagy SMB-n lehet elérni, NFS-nél a 2049-es portot, smb-nél 139 vagy 445 portot kell forwardolni a nagyvilág felé. Ilyen DLNA vagy upnp dolgot nem igazán tudok.
Vagy SSH-n keresztül lehet még scp-zni. Esetleg VPN-t használni.
Tuib
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
glugi
tag
Igen, először ez a lehetőség merült fel, de én inkább egy privát megoldást szeretnék (hülyeség/nem hülyeség, döntse el mindenki ), bár ha jobban belegondolok, az andorid app miatt úgyis "lát" a google...
Na, paranoia off.... Szóval elvileg webdav-on keresztül simán menne a dolog (még ugye funplug nélkül is), de sehogy nem sikerült összehozni így sem.
PHPiCalendar-ral teszek még próbát. -
boatkiller
tag
Device Information
Workgroup workgroup
Name DNS-320
Description NAS
System Temperature 114°F/46°C
Current Rx/Tx 101028280/153352292
System Up Time 5 days 2 hours 36 minutesA gyári fw szerint.
Linux alatt még nem sikerült működésre bírni a hddtemp-et, mert a S.M.A.R.T-tal van valami gebasz a WD15EARS hdd-nél. Ez viszont nekem is érdekes, mert a debian szerint a S.M.A.R.T ott van és működik. Valószínűsíthetően kernel bug. -
boatkiller
tag
Szia!
Igen lehet. Nem ne kérdezz LG-m van nem Samum.
Egy másik fórumon már leírtam, hogyan lehet a NAS-ra chrooted debiant telepíteni.
Majdnem végig step by step how-to. No para ez is a funplug-ra épül.
Itt találod: [link] (regelni kell)
Ha van rá igény kiteszem ide is.
Miután a linkben foglaltakat megcsináltad, akkor vár rád ez:
Eredetilengyel)
[link]
Google translateangol)
[link]
Ha ezeket megcsinálod akkor 1 minidlna-val rendelkező DNS320 boldog tulaja leszel.
Sok sikert. -
Vanyo
csendes tag
Sajna a Samsung tv-k sajátja, hogy nem támogatják az mkv-ket... Nekem twonkyval vitte, de állítólag megy minidlna-val is.
Aztán vannak olyan megoldások is (nem próbáltam, csak olvastam), hogy átnevezed az mkv-t avi-ra és láss csodát, megy is... De elég szívás, ezért nem is foglalkoztam vele.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest