- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Van valakinek infója arról, hogy a XVIII. kerületben tervez-e a digi a bővítést? Engem a Bókay-telep (Bókay kert) érdekelne, meg a Gloriett-telep. A környék némely utcájában látok az elektromos oszlopokon egy második kábelt, gondolom ez az optika, de a mi utcánkban pont nincs.
-
őstag
Remélem jönnek a Bókaytelepre is, nekem ősszel jár le a hűségem...
-
őstag
válasz Firestormhun #30085 üzenetére
Ez jó hír, hajrá DIGI 18!
Haladás utcában is van valami mozgolódás[ Szerkesztve ]
-
őstag
Állítólag most húzza a digi az optikai kábelt a XVIII. kerületben, a Cziffra György (volt Sallai Imre) utcában.
-
őstag
válasz Benoe77 #40916 üzenetére
Most már szórólapot is dobtak be, de amikor felhívtam őket, regisztrálni nem tudtak, csak az igényemet rögzíteni. Mondjuk nem is gondoltam, hogy ilyen rövid idő alatt már köthető lenne, eszközöket sem láttam még az oszlopokon. Talán tényleg az igényeket akarják csak felmérni.
-
őstag
válasz Gejza1981 #41353 üzenetére
Ezt írja a honlapjuk:
"ÚJ kábeles Előfizetőnek minősül:
• aki - fent megadott néven - nem állt szerződéses kapcsolatban a Szolgáltatóval a jelen igénybejelentést megelőző 3 hónapban;
• a Szolgáltató - fent megadott telepítési címen - nem létesített szolgáltatást a jelen igénybejelentést megelőző 3 hónapban;
• a Szolgáltató által vásárolt új hálózatokkal együtt átvett ügyfelek;
• valamint jelenleg DIGI műholdas televízió szolgáltatással és/vagy kizárólag mobilinternet előfizetéssel rendelkezők." -
-
őstag
válasz [Laca] #41795 üzenetére
Ma jöttek ki végül a digis szerelők és újraszerelték az optikai kábel végén a csatlakozót. Állítólag azzal volt a gond, emiatt határon volt a jelszint, néha elment, néha visszajött. Pedig az aki bekötötte még mondta is, hogy az egy érzékeny pontja ennek a technológiának, de ezek szerint nem sikerült jól bekötnie neki.
Azóta jó. -
őstag
Nem érem el a gmail és a google oldalakat, jelenleg 94.21... címet kaptam. Másnak nincs ilyen gondja?
Ez dns hiba lehet?Szerk: mire beírtam, elindult, pedig szinte egész nap nem ment...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Úgy tűnik a digis HG8247H-vel együtt tud működni egy másik, már openwrt-s router (xiaomi miwifi nano) WDS módban, kábelen összekötve. A wifis továbbszórást nem próbáltam.
Egy dolog hibádzik még, hogy néha androidos eszközről nem érem a helyi, kábelen csatlakoztatott gép megosztott mappáját, mindegy, hogy éppen melyik routerre kapcsolódik a telefon. Ipv6-tal kapcsolatos anomáliára gondolok, azt meg nem lehet kikacsolni a digis eszközön...
-
őstag
válasz wwenigma #42570 üzenetére
És még csak nem is AC-s De mindegy is, a legtöbb eszköz kábelen csatlakozik, a wifi szinte csak a kézi kütyüknek kell (telefon, tablet), és most már azokat sem kell kézzel átrakni az ONT wifijére, amikor ahhoz vannak közelebb.
Úgy néz ki a kapcsolódási hibát egy rosszul beírt MAC cím okozta -
őstag
válasz DonMaster #42634 üzenetére
Pedig lehet, legalábbis HG8247H-n nekem sikerült. (főképernyő-Forward Rules menüpont)
Értem én a saját router előnyeit, de ha valakinek nem megy a szolgáltatói eszközön, akkor miért menne a saját eszközön? Mert azt már mondjuk ismeri? Meg lehet a kapott eszközt is ismerni, segíteni is tudunk. Ha meg hibás, szólni kell.
Szóval szerintem nem minden esetben a saját router a megoldás. -
őstag
válasz TeeJay #42636 üzenetére
Én is megvettem a 1043ND v2-t, de még nem használom, egyelőre úgy tűnik, mindent meg tudok oldani ezzel a Huawei ONT-tal is. Még a wifi jele is erősebbnek tűnik, mint a tp-link-é. A gigabitet is pl. alapból kiadja kábelen, amit sok router nem tud. És nem Marinéni mennyiségű kütyü van itthon, talán még a példádnál is több.
A portnyitás meg mondom, működik. Úgy tűnik a WDS is működik, amiről pedig úgy tudtam, nagyon macerás.
Nem a saját router ellen vagyok, tudom, hogy vannak dolgok amihez kell, csak mondjuk egy portnyitás miatt, aminek működnie kéne másik eszközre költeni, és azt folyamatosan árammal is táplálni, szerintem nem ésszerű.
Mindezek mellett én is úgy vagyok vele, hogy abban a pillanatban váltani fogok saját routerre, amint belefutok valami olyasmibe, amit ezzel nem tudok megoldani.
-
-
-
őstag
válasz andrej6917 #42651 üzenetére
A képen lent lévő beállítást szerkeszd át úgy, hogy a WAN Host Start és WAN Host End address-t hagyd üresen, és szerintem jó lesz a port forward.
-
őstag
válasz KurtCobain #42949 üzenetére
Te is meg tudod nézni, hogy a közeli oszlopon lévő elosztóból hány kábel megy már ki. Mondjuk ilyenkor talán a távolabbiból tudnának szerintem áthúzni.
Melyik rész ez amúgy, ami ennyire telített már? -
őstag
Az mitől lehet, hogy ismerősöm nem tud belépni a frissen telepített HG8247H eszközbe a megadott alap felhasználó/jelszó párossal két böngészőből, két külön gépről, se belső se külső hálózatról, én meg külső hálózatról igen?
-
őstag
XVII. kerület Rákoshegyre családi házas környékre milyen eszközt visznek? Huawei vagy ZTE?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest