- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.lajos
tag
Nem teljesen ide tartozik, de mivel digi netem van, hát egy próbát megér.
Nos még mindig a topnet zakatol (80/25). Nemrég újítottam fel a gépet (lásd a profilomba), nem tudom pontosan, hogy azóta-e, de a lényeg, hogy mérésnél a feltöltés sehogy nem akaródzik 10-12Mbps-nél nagyobb lenni. Kiiktattam a routert, valamit nőt a letöltés oldal, de a feltöltés maradt. Laptopon, wifin mértem 20-25Mbps-et, ezért gondoltam, hogy az asztali gépen van valahol korlátozva, de innen passz. Tudnátok tanácsot, ötletet adni?
Kösz előre is.
b.lajosb.lajos
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Jelenleg a Top Netes digi csomagom van és a problémám az, hogy a letöltési sáv úgy ahogy megvan, de feltöltést 10 Mbps körül mérek. Jelenleg egy Asus AC56 routerem van, a mérés routerrel és a router kikerülésével is ugyanaz. A gép adatait megtaláljátok az adatlapomon, kiegészítésként még annyit, hogy laptopon mérve (wifin) megvan a 25 Mbps-es sávszélesség. Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma, hol lehet tiltva, vagy korlátozva a feltöltés?
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
b.lajos
tag
Erre esetleg vélemény, ötlet?
b.lajos
-
b.lajos
tag
Olvasgatva a hozzászólásokat, kíváncsivá tettetek. Nekem is még a Top net van, és hát elvileg ezt emelik majd valamikor 200/50-es csomagra, az a kérdésem, hogy 100-tól felfele minden esetben szükséges a zte "csoda"?
b.lajos
-
b.lajos
tag
A napokban sokat beszéltetek az "ünnepi" sávszélességről, amint látjátok nemcsak Budapest érintett, a kép egy TopNetes előfizetést próbál utánozni
b.lajos
-
b.lajos
tag
Vidéken úgy néz ki picit más a helyzet, kijöttek megnézték be lehet-e húzni még egy kábelt, mert állítólag a digi már nem nagyon akar ZTE routert telepíteni. Mennyire igaz nem tudom, de ma behúztak még egy kábelt, így meg lesz a 8 ér, holnap meg elvileg bekötik.
b.lajos
-
b.lajos
tag
válasz jansky1 #28053 üzenetére
Én karácsony óta kétszer is zakatoltam, jött a szokásos robot válasz, majd meguntam várni és csomagot váltottam, a héten meg hirtelen megjelentek, hogy most már húznák a kábelt, mert nem akarnak routert adni. Ma be is fejeződött a cécó, maradt a telefon, holnaptól aktiválódik a 200-as net és ZTE-et sem kaptam
b.lajos
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Egy kis érdekesség:
Helyszín vidéki kisváros, 1000-es FTTB Digi hálózat. Egy idő után azt vettem észre, hogy letöltési oldalon alig van 200Mbps, routert kikerülve sem mutatott jobbat a speedtest (Router Asus RT-AC56U). Gen 8 szerveren alig 20-21,gyel csorgott egy letöltés. Jeleztem a diginek, szerelő kijött,mérés 700 körüli. Elmondása szerint hasonlókat mér mindenütt. Hát akkor ez így rendben. Két nap múlva gondoltam rámérek. Gigabites laptop, direktbe kötve speedtest eredménye 190/150Mbps.
Nem hiszem, hogy a digi buherálna, de sehogy sem értem mi a helyzet. Esetleg van ötletetek hol lehet a gubanc?b.lajos
-
b.lajos
tag
válasz Intruder2k5 #66215 üzenetére
Szia,
A laptop tényleg nem mai darab (Pentium 2117U 1.8Ghz, 4GB Ram), és igazad van, nem bírja a terhelést. Letöltöttem az Ookla alkalmazást, laptop direktbe kötve, friss Win10, semmi fölösleges program nincs rajta (wwenigma, minden elérhető szreveren mértem).
Mérés:
Letöltés 130-190Mbps között, processzor terhelés 90-95%, memória max65%
Feltöltés 160-220Mbps között, processzor terhelés 60-70% memória max65%Ezek alapján a letöltés megvan, a feltöltés sehol. A következő lépés egy erősebb laptoppal való mérés, aztán majd kiderül. Vagy van más ötlet?
Viszont az tény, hogy a szerveren jelenleg is alig van 20Mbps-os max letöltés, míg anno az 500-as neten elérte a 48 Mbps-ot is.b.lajos
-
b.lajos
tag
válasz Brandynew #66221 üzenetére
Szia,
Enyhén szólva sem értek egyet. Azok a követelmények egyenesen nevetségesek. Ez amolyan mosom kezem filozófia, a világon nincs olyan, hogy ha nincs I7-es procid akkor nem alkalmas a géped az 1000-es nethez.
Elfogadom, hogy ez a laptop nem alkalmas az 1000-es méréshez, viszont az nem igaz, hogy csak 100Mbps-hoz elegendő, hiszen hogyan is mérhetne akkor 220Mbps-ot.b.lajos
-
b.lajos
tag
válasz TeeJay #66229 üzenetére
'"Pedig sajnos ha a laptop van kötve a bejövő lan kábelre és azon tolod a pppoe-t akkor jó ha 2-300 megabitet mérsz"
Ezt kicsit bővebben ki tudnád fejteni. Csak azért kérdem mert a digis emberke is laptoppal mért, igaz biztosan egy jóval erősebb konfigurációval.b.lajos
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
A fórumot böngészgetve végre sikerült beállítanom az IPv6 csatlakozást (Asus AC 56U)
Teszteredménye 18/20. Egy helyen nem tökéletes az elemzés, éspedig TCMP filtered. Ez pontosan mit jelent illetve mit tehetek a javításában. Bocs ha kicsit láma a kérdés, jobban nem tudtam körül írnib.lajos
-
b.lajos
tag
válasz nfsu17 #67339 üzenetére
Kaspersky van a gépen. Kikapcsoltam a teszt futtatására és jó is lett. Köszönöm a tippet. Viszont adódik a kérdés, jó ez így vagy mit kellene beállítanom a tűzfalon?
Megtaláltam, és jelenleg blokkolásra van állítva.az ICMP
Engedélyezhetem, vagy inkább maradjon?[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
b.lajos
tag
válasz MasterMark #67340 üzenetére
Igen, ICMP akart lenni.
Jelenleg az alábbi beállítás van:
Any incoming ICMP Bejövő (csomag) Blokkolás (eddig is így volt)
ICMPv6 Echo Requist (in) Bejövő (csomag) EngedélyezésÍgy rendben lefut a teszt. Maradhat ez a beállítás?
[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
b.lajos
tag
válasz MasterMark #67344 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor ez így marad. Amúgy a Kaspersky tűzfalában csak ezt találtam az ICMPv6-tal kapcsolatosan.
b.lajos
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest