- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
olasz61
tag
A sok laptop az hogy lesz alkalmas a nagyobb net sebességre?
-
MadMancs
veterán
-
achon
aktív tag
válasz
z123456z #98963 üzenetére
Megpróbálok válaszolni az eredeti kérdésedre.
A mostani egy fehér doboz helyett kapsz két fehér dobozt (egy media konvertert az optikahoz és egy ONT-ot). Az ONT egy wifis router is, de ettől én meghagynam a Xiaomi 3G-t és azt használnám fő routernek. Ehhez majd bridge módban kérném a digis ONT-ot.
Vagyis javasolt áthelyezned a Xiaomit egy neked tetsző helyre.
Viszont a digis emberkenek csak az ONTig feladata a kábelezés. Pár baráti szóval viszont segit a saját routered áthelyezni. -
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #98991 üzenetére
Az, hogy türelmetlen vagyok...
Mire beírtam a postot leesett, hogy az "enable" opció nem lett behúzva config treen... mea culpa, már működik
-
skippper
senior tag
Sziasztok! Tudna esetleg valaki segíteni egy Ubiquiti EdgeRouter 4 ipv6 beállításához? Próbáltam pár guideot követni, de nem igazán sikerült.
-
JamesHun
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #98984 üzenetére
Basszus tényleg, mind meghalunk hát milyen dolog ez hogy kemény 5ezer forintot el mernek kérni azért az ergya 8/8gigabites netért. 13-14euro hát azért nyugatra adnak kemény 100megabitet és ez a szemét DIGI meg basszus kiszúrja 10gigabit helyett 8/8-al a szemünket. Megyek is lemondom a csába nem fogom Lölőt gazdagítani, megyek át a T-hez és gazdagítok pár német befektetőt akinek még így is csak 3 csónakja van az atlanti óceánon
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Joe123 #98984 üzenetére
Gondolom a kínált sebesség 8 alatt lesz, és a legtöbben még ennyit se fognak tudni kihasználni belőle
Inkább az lesz kérdéses, hogy ha a kínált sebesség nem lesz meg, akkor a digisek milyen laptoppal fognak jönni a tesztelésre, amikor volt, hogy a gigabithez is kevés volt az eszközük -
levin70
tag
-
TeeJay
félisten
DIGI Youtube sajtótájékoztató benne itt is van sebesség teszt
Zyxel ONT ott figyel
[link]pontyos:
18. ker Havanna utca FTTH patent mód tökéletesen megy -
pontyos
senior tag
Helló, tegnap mintha láttam volna, hogy volt panasz XVIIl. kerületben net hibára, szakadozásra. Ma is rossz másnál is?
-
Lackooo84
nagyúr
Nah, várom szeretettel a 2.5Gbps netet... wifin már tudnám csapatni...
-
Sumi
aktív tag
Arrol van valakikenk infoja, hogy a 10G-s ont-ok etherneten vagy esetleg hatha sfp+on lokik ki magukbol a 10G-t a lan fele?
-
-
bendegruz
őstag
Köszi.
Mondjuk egyelore nem tervezek feljebb váltani mert nekem az 1gigas net is horror gyors -
bendegruz
őstag
Már nem azért, de pl a jelenlegi modemek tudni fogják ezt a fenysebesseges 10gigas netet? :)
Vagy akkor modemcsere is játszani fog? -
z123456z
őstag
válasz
TeeJay #98964 üzenetére
Hagyjuk. Ha a kérdésemhez nem tudsz hozzászólni, akkor hanyagoljál az okoskodásoddal. Ez nem a telemarketing helye. Egyszerű kérdést tettem fel, te meg rám akarod eröltetni a számomra teljességgel kihasználhatatlan akármit, mert az jó. Te fizess elő arra, én meg előfizetek erre.
-
z123456z
őstag
válasz
MasterMark #98961 üzenetére
Nektek gondot okoz a szövegértelmezés? Azzal jöttem ide, hogy hozzák be az optikát a gigás nettel, segítsetek, mire számítsak. Erre nekem estek, hogy miért nem 2.5/10 mert az csak ennyi meg annyi. Mi a gondotok? Lecserélik a hagyományost, maguktól, árváltozás nélkül kapom ( mint mindenki ) az 1000-t, ezt is egyetlen cucc tudja kihasználni. Ezen mi nem érthető? Idejöttem egy technikai kérdéssel, azt le vagyok szúrva, hogy miért nem a gyorsabb. Mert nem kell, elég az ezres optikai, ennyi.
-
TeeJay
félisten
válasz
z123456z #98960 üzenetére
Ja akkor lapozz tovább neked elég lesz életed végéig a 100/100-as net
Más meg köszöni szépen ki fogja a 10/10gigabitet is tekerni mit zavar az téged?
Neked nem kötelező váltani rá sőt örülni is fognak mert azért ne váltson téged a szolgáltató gyorsabb netre hogy utána évekig azt hangoztasd "minek amikor nekem 100/100 is elég volt"...
Tudod mennyi FTTB user bukta el az FTTH-t csak azért mert neki elég volt a bejövő kábel is 100/100megabittel, a szolgáltató meg leállította az FTTB-t mert ott az új FTTH 1000/300 csomag de kedves okos user azt mondta neki az felesleges.
Így mentek sokan Flipre és fúratták szét a lakást hogy még több eszközük legyen meg még bonyolultabb kábelezés -
z123456z
őstag
válasz
TeeJay #98959 üzenetére
Ezt nem értem. Nem write only-ra gondoltál?
Egyébként igen, olvastam. Te olvastad, hogy nem vágyok többre a 100/100-nál sem? Egyetlen készülékünk sincs, ami kihasználná a 2.5, méginkább a 10gb netet. Egyedül a fiam gépén van a gigabites csatlakozó. Akkor minek? Hiába csak 900+, minek? -
JamesHun
addikt
kinek mi a véleménye a Huawei OptiXstar HG8147X6 optikai digis routerről
Állítólag jó a wifi része is és lan része is jól kezelhető
Bőszme nagy a mostani routerem és sok helyem nincs mindkettőre
Zyxel ARMOR Z1Model:NBG6816 vanVagy annyira nem nagy szám és maradjon a 2 router?
-
-
trec12
addikt
válasz
z123456z #98950 üzenetére
A szerelők mindent elmondanak majd aztán úgy csinálják ahogy kéred. Nálam legalábbis így volt. Amúgy meg itt a bridge mód B betűre klikk. De szerintem a szerelők is átállítatják neked, úgy mennek el...Ha kiakarod teljesen használni arra érdemes figyelni, hogy minden eszköz megfelelő legyen a Digi 1000-es nethez, a router meg nem árt ha wifi6-os, hogy kerek legyen a történet.
-
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #98947 üzenetére
Bízzunk benne hogy a Telekom usereknek bevált és a 2,5/2,5gigabit netet is bírni fogja majd. Akasa vagy Asus lesz a nyerő és szerencsére nem vészesen drága
10gbit még sokba van és nem hiszem hogy speedtest-én kívül adna bármi pluszt. Már az is meglepő lesz ha a 2,5gbit-et kihajtom SSD-re
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest