- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
őstag
válasz Astery #97648 üzenetére
"Ryzen3600/msi3060ti/SamsungOdysseyG7/DeepcoolCaptain/Zalmani3+3db120mm/mx518" A gép biztos elég akkor inkább bad luck
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
dchard
veterán
Esküdni mernék, hogy a nálam lélvő AX6 dobozára az AX3000 felirat is rá lett nyomva, de ezt majd megnézem ha hazaértem. Nálam január óta van meg. Mondjuk ezt sosem értettem, hogy ugyanannak a terméknek miért van két neve, bár ez még mindig jobb annál, mint mikor két különböző terméknek van megegyező neve.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Xelo
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz BerserkGuts #97647 üzenetére
Havanna utcában vagyok FTTH-n bő egy éve
Mindig 940-et kimérek, biztos hogy nem a géped gyenge hozzá?
Írj rám privátban és kiderülMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Caranita
aktív tag
válasz bksgbr #97613 üzenetére
Sajna mára se lett meg, 200/300at mértem, így leadtam hibára.
Ami vicces volt, hogy az ügyintéző szerint nincs kapcsolat az ont és a laptop között, ő nem látja, nálam meg ment a net.
Azóta valami javult, most már mérek 350et, nagy ritkán 400at, viszont ha rádugom az Archer AX20at, akkor pl Note20-szal 150/150et kapok csak, közvetlen a router mellett
Olvastam itt hogy a pppoe kapcsolat erőforrásigényes, kérjem vissza router módba a zte-t? (akkor legalább a kamera menne a lan2-ről, nem kell oda is húzni külön kábelt)
Valahogy ki lehet kapcsolni a wifi-t router modban? (tuti hogy zavarna hogy az is ott megy, rontva az Archer jelét, még ha elenyésző is ) -
-
gyendre2
tag
Sziasztok !
6. kerület (Jókai utca) érdemes digit köttetnem vagy inkább telekom? Most fogok felköltözni a héten.
Álltalában hány nappal kell számolni, még jönnek bekötni ? -
adika4444
addikt
válasz gyendre2 #97659 üzenetére
Nézd meg a Telekom-ot is, ha elérhető a 2000-es net, akkor ők is FTTH-t adnak. Ha viszont nem, akkor kizárásos alapon DIGI. Ha van mindkettő, akkor tényező lehet, ha a magentásoknál vagy mobil fronton is, illetve ha vonz, hogy jó minőségű AX-es ONT eszközt adnak a gigabites és kétgigabites csomaghoz. A két optika közül egyiknél sem érhet nagy csalódás.
Szerk:
DIGI-nél gyengébb a külföld mint a T-nél, viszont mostanság utóbbinál is vannak olyan irányok amik - főleg este - elég gázosak.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Caranita
aktív tag
válasz CirrMee #97656 üzenetére
Nem kábelen, de szerintem amikor egy gigabit képes ont-re egy gigabites ax-es router van kötve, amire fél méteren belül csak egy wifi6 képes telefon van kötve, mindenféle zavaró egyéb eszköz, akadály nélkül, akkor azért többet kéne szerintem produkálnia...
A gép egy HP 830 G5.
-
Dragon3000
veterán
válasz Caranita #97662 üzenetére
Eleve ebben a laptopban lévő wifi 866Mbps link sebességet tud, aminél, ha nincs semmi zavaró jel, akkor talán tud 600Mbps-et. A digi hibabejelentőt visszavonnám, mert ha kimegy a szerelő és ő kábelen kiméri a gigabitet, akkor fizetheted a 6000Ft-ot, mert kábelen biztosítja a netet a digi és nem wifi-n.
[ Szerkesztve ]
-
Caranita
aktív tag
válasz Dragon3000 #97664 üzenetére
A laptopos mérés kábellel volt, ontből közvetlen ment a gép gigabites portjába az utp.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Caranita #97665 üzenetére
Az ont bridge módban van? A gép építette fel a pppoe kapcsolatot? Mert kiépítéstől függően ebben az esetben lehet kevés volt a cpu, vagy esetleg ha böngészős mérés volt, akkor ott volt valami korlátozó tényező. Nézted speedtest alkalmazással is, illetve parancssoros megoldással?
-
Beren
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Érdekes kérdésem van: létezik olyan, hogy a bridge módban lévő ONT-re kötött router valamilyen módon "visszahat" az ONT-re és passzív módba teszi azt?
Hosszú leszek. Kb. egy hete szívok egy Gbit-es FTTH nettel. A múlt vasárnap elment minden - TV, telefon, internet. Bejelentettem, még aznap este kijöttek, a ház előtt mókoltak valamit az oszlopon, a TV visszajött, a net nem (a telefon sem, az is IP alapú, ugye). Ez így is maradt majd' négy napig. Közben többször érdeklődtem, sőt, személyesen is ijesztgettem a helyi kirendeltségen a kislányokat. Végül csütörtökön kijöttek és kiderítették, hogy amikor az oszlopon mókoltak, (idézem) "rossz slotba dugták vissza a kártyámat és ezt újra kellett aktiválni". Akkor néhány óráig minden rendben volt, de estére megint elment a net. Pénteken reggel visszajött az egyik szerelő és kicserélte az ONT tápját, mondván, hogy az okozhat ilyen gondokat. Egy kicsit megint rendben volt minden, de délutánra megint no internet. A kirendeltségen már sikítoztak, amikor megláttak, azt mondták, mire hazaérek, ott lesz a szerelő... Itt is volt, kicserélte az ONT-t - egy régi, nem tudom, milyen ZTE-t egy új, még bontatlan, routerként is üzemelő ZTE-re. Az újat egyből bridge módba tette a szerelő és közölte, hogy akkor most már mindent kicseréltek, amit lehet, szóval ha még mindig gond van, akkor az én eszközeim a hibásak. Persze ma délután elment a net... Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és megkérdeztem, mit látnak az ONT-ből. Közölték, hogy megvan az eszköz, látják, de nem aktív. Felvették a hibajegyet, jött a szokásos blabla, majd elköszönés.
Itt tartunk most (ebben a pillanatban épp van net, de nem tudom, meddig...). Én úgy gondolom, hogy ha nálam van a hiba, attól még az ONT-jüknek látszani kellene a saját rendszerükben, illetve aktívnak kellene lennie (akármit is jelentsen ez), ha ez a normál működés feltétele. Persze ez még nem zárja ki, hogy az én routerem (egy ASUS RT-N18U, a legújabb FreshTomato firmware-rel) is hibás legyen, de azt nem tudom, hogy a router passzívba rakhatja-e az ONT-t - nem hiszem, hogy így lenne, de gondoltam, megkérdezem, mielőtt asztalt borogatnék az ügyfélszolgálaton...
Adalék infó: amikor nincs net, akkor a router nélkül sem megy, azaz ha kábellel egyből rákötök az ONT-re és a géppel akarok pppoe-zni, akkor sincs net (a régi ONT-vel is így volt, illetve az új ONT-vel is így van).
Üdv:
Beren
[ Szerkesztve ]
-
Caranita
aktív tag
válasz Dragon3000 #97666 üzenetére
Igen, bridgeben, csak böngészőből mértem a digi oldalán (ezt javasolta a digis ügyfélszolgálatos is)
Gép építette fel a pppoe kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Az Asus routeren kapcsold ki az internet detection-t, mert hibásan észlelik, hogy elment a Digi net.
Amikor géppel próbálod meg megnézni, hogy van-e net, akkor fontos lépés ellenőrizni a routereden, hogy az tutira elbontotta a kapcsolatot. Mert ha nem és így kötöd ki a routert, akkor egy darabig nem tudsz pppoe kapcsolatot felépíteni ugyanazzal az accounttal.
Ezek a leggyakoribb hibák, amiket ilyenkor felhasználóként el lehet követni. -
its_grandpa
tag
Offnak jelölöm de nem feltétlen az, kérdés tapasztalt-e más is ilyet, én Bp III.
A HG8121H visszaállt gyári alapra, én biztos nem tettem ilyet.
Belső háló 192.168.100.1 lett és a login is a default (user/digi).
Mivel a HGW admin oldala elérhető a publikus net felől még mindig, a sztori nem vicces.
Onnan vettem észre, hogy nem értem el a belső hálón lévő HDD-met ami egy AP módban lévő, fix IP-s routeren van.
Az külön "öröm", hogy az összes port forward is ment a levesbe (tudom,mentsek konfigot).
Nem használom a HG8121H wifijét én mindig kikapcsolom de bizonyos időnként persze visszakapcsolja a DIGI. Jó lenne erről leszokni. -
juliabrilke
veterán
válasz its_grandpa #97671 üzenetére
Nálam mindig hasonló a helyzet.
Naponta ránézek a routerre és időközönként a wifi egyszerűen bekapcsol. Mondjuk nálam legalább nem reseteli le magát, mert ha ezt csinálná biztosan dobnám is vissza a Diginek. -
Beren
aktív tag
válasz 4Grider #97670 üzenetére
Üdv!
Kösz a választ. Mit értesz "internet detection" alatt? Átnéztem a firmware-t, két dolgot találtam, ami szerintem szóba jöhet. Az egyik a "Check connections every X minute", ez ki van kapcsolva, tehát nem ellenőriz. A másik a "Connect Mode", ez lehet "Connect on demand", vagy "Keep alive". Ez évek óta "Keep alive" módban üzemelt, nem hiszem, hogy ez lenne az ok.
Beren -
m_kovacs
tag
"Mivel a HGW admin oldala elérhető a publikus net felől még mindig,"
Ez azt jelenti, hogy az user/digi accounttal be is tud lépni?
m_kovacs -
Caranita
aktív tag
válasz Dragon3000 #97669 üzenetére
Digi oldalán most le 428, fel 325
cmd-ből le 752, fel 319 -
Raiden_
tag
Tetesd brige módba és vegyél egy saját routert, mert amikor a digi frissít a hálózati
eszközein az bizony visszaál az eredeti állapotba mindig.
Ezzel vagy együtt tudsz élni vagy megoldod magad.
Pár hozzászólással ezelőtt már leírtam a digis ONT nem "családtag", tehát nem a tied
és ezt tudomásul kell venni, azt csinálnak vele a központól és akkor amkor jónak látják.
Lehet a közeledből sírt valaki az ügyfélszolgálaton és a többi sírást egy egyszerűen megelőzendő az egész tömböt frissítették veled együtt.[ Szerkesztve ]
-
Raiden_
tag
válasz juliabrilke #97672 üzenetére
Azért kapcsol vissza nálad is, mert ha áramtalanítva van illetve resetelve akkor az
alap konfiguráció áll vissza ami meg az az állapot ahogy neked bekötötték illetve,
ha közben készült mentés akkor az, abban meg a wifi be van kapcsolva. -
adika4444
addikt
Hali!
A leírtak alapján nem valószínű, hogy nálad a hiba. Ha meg még a telefon is elmegy, akkor pláne nem. Jobb ötletem nincs, mint bejelentgetni, egyszer talán megnézik a kábelt (nem sérült-e), illetve az OLT oldalán, hogy ott nincs-e valami gixer. Azt még jó lenne tudni esetleg, hogy amikor nálad elmegy, akkor a szomszédoknál is jelentkezik-e a hiba, ha igen, többen jelezve talán jobban rá tudtok hatni a szolgáltatóra.
Amit viszont 4Grider írt, nézd meg, nem-e a router dobja el valamiért a PPPoE-t, mert akkor valóban beragad a session (ha nem szabályos a bontás), de ezt nem hiszem, mert az első hiba után elég gyanúsak ezek is.
üdv, adika4444
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Neked is kösz a választ.
A szembe szomszéd ugyanabba a dobozba van kötve az oszlopon a ház előtt, nála nem volt semmi gond a nettel, szóval ez csak engem boldogít...
Azt nem tudom, hogy a session hol ragadhat be, de amikor nem ment a net, akkor természetesen többször is próbáltam a saját router-emet, illetve az ONT-ot is ki- és visszakapcsolni (Windows method... ), de nem segített.
Az tényleg gyanús, hogy a telefon is elmegy - annak végképp semmi köze a saját router-emhez, viszont IP alapú és az ONT-ba van dugva...
A routerben most megemeltem kicsit a Keep alive dolgait (Redial Interval 20 helyett 120, illetve LCP Echo Interval 10 helyett 30 másodperc), de nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mert évek óta nem nyúltam a beállításokhoz. Persze lehet, hogy elcsesztek valamit a FreshTomato-ban, de amióta a hibáim vannak, jött ki újabb verzió, feltettem és maradt a hiba, szóval nem hiszem (szerintem kicsi az esélye, hogy egy ilyen jellegű hiba kétszer is benne maradna a firmware-ben). Ráadásul a router nélkül sem volt net - ha az ONT-ot kábellel közvetlenül a gépemre kötöttem és azzal próbáltam a pppoe-t, akkor se ment a dolog...
Beren
-
MadMancs
veterán
Ha tel is elszáll a hiba nem nálad van. Ha beragad pppoe session, ha nem, telnek semmi köze hozzá. Ami érdekes lehet, amikor nincs net/tel, mit mutatnak ledek ONT-on?
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
adika4444
addikt
Az LCP echo-t meg kéne próbálni letiltani, sokaknál oldott meg hasonló problémát. Amikor a géppel próbálod, mennyi idő telik el? Ha ledobja a routert, azt javaslom, várj 10--15 percet, hogy biztosan lezáruljon a session, mielőtt géppel elkönyveled, hogy szintén nem megy. Ha utána sem megy, akkor közel 100%, hogy nem nálad a hiba.
MadMancs ötlete is jó, a LED-ekre mindenképp figyelj, meg lehet tudni belőle, ha pl. gyenge a jel. Ez amúgy is előfordulhat, bár ennyire nem értek hozzá, hogy lehet-e pl. olyan, hogy az IP alapú dolgok már nem mennek, de mondjuk a TV még igen.
üdv, adika4444
-
Beren
aktív tag
válasz MadMancs #97683 üzenetére
Üdv!
Azt sajnos nem tudom, hogy hiba esetén mit mutat az ONT ledsora - a réginél már nem is emlékszem, milyen ledek voltak rajta, az újnál meg amikor előjött a probléma, már olyan ideges voltam, hogy egy milliméter választott el az ügyfélszolgálatnak szánt Molotov-koktél gyártás elkezdésétől... Az biztos, hogy az egyik led pirosan virított, valamelyik középtájon (gyanús, hogy a telefoné), de tényleg nem tudom, melyik.
Ha esetleg megint előkerül a hiba, megnézem.
Beren
-
MadMancs
veterán
válasz adika4444 #97684 üzenetére
Én azért tippelnék arra hogy nem a routere a hibás, illetve semelyik hálózati eszköze, mert telefon se működik olyankor. Telefonnak nem kell pppoe, csak optika ont fenekébe.
Az előbb direkt kipróbáltam hogy ne mondjak hülyeséget, direkt kirántottam csak UTP routerböl, telefon ugyanúgy működött, újraindítottam ONT, mikor felállt telefon ugyanúgy működött (bridge be van). Pár perc után router is újra tudott már csatlakozni.
Szóval nem fog neki segíteni semmilyen router beállítás, ezt telefon nem működése erősíti sajnos meg, hiba diginél van.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Beren
aktív tag
válasz adika4444 #97684 üzenetére
Üdv!
adika4444: Első ránézésre az LCP Echo-t csak még feljebb tudom venni (max. 60 s), kikapcsolni nem igazán lehet. Ahogy a neten rátúrtam, találtam egy olyat, hogy a WAN beállítások Options mezőjébe szúrjam be, hogy lcp-echo-interval 0, ezt most megtettem, de azt nem tudom, hogyan lehet ellenőrizni, hogy ez az opció tényleg beállította-e, amit kell.
Dragon3000: A jelszintet mérték, amikor kint voltak, azzal nem volt gond. Egyébként itt ülök az oszlopon lévő doboztól úgy 8-10 méterre, ekkora távon az optikai jelnek nem szabad annyit romlani, hogy ez gondot okozzon. Ahogy már írtam is, ugyanebbe a dobozba van kötve a szembe szomszéd (ő valamivel még messzebb is az oszloptól), nála nem volt probléma, úgyhogy szerintem a dobozig is jó a jel (különben ő is szenvedne).
MadMancs: én is így gondolom - a telefon hibája azt erősíti, hogy nem nálam van a hiba. Persze lehet, hogy a router-em és a telefon is egyszerre döglik meg, de ennek azért kicsi az esélye...
Beren
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
Persze minimális esélye van hogy router és telefon egyszerre haldoklik, de minimális, ezt a minimális esélyt tovább csökkenti hogy pont egyszerre szállnak el és egyszerre javulnak meg. Optikának 10m semmi, viszont lehet benne egy törés ami nem látszik, és a szél idönként úgy fújja hogy off. Na ezért lenne érdekes hogy a ledek mit mutatnak ilyenkor.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Dragon3000
veterán
A jelszintet mérték, amikor kint voltak, azzal nem volt gond.
Közölték is az eredményt vagy csak annyit, hogy az jó? Mert nekik a határértéken lévő is jó lehet, nálad meg jöhetnek a hibák.Egyébként itt ülök az oszlopon lévő doboztól úgy 8-10 méterre, ekkora távon az optikai jelnek nem szabad annyit romlani, hogy ez gondot okozzon. Ahogy már írtam is, ugyanebbe a dobozba van kötve a szembe szomszéd (ő valamivel még messzebb is az oszloptól), nála nem volt probléma, úgyhogy szerintem a dobozig is jó a jel (különben ő is szenvedne).
Ezt írtam "optikai kábel forrasztását is elbaszhatták" ilyen esetben lényegtelen a távolság, mert ha rossz a forrasztás vagy esetleg valahol megtörték a kábelt, akkor 1m esetében is lehet nagy jelveszteség. -
Beren
aktív tag
válasz Dragon3000 #97692 üzenetére
Üdv!
A jelszintről nem mondtak konkrét eredményt, csak hogy jó - gondolom, úgy voltak vele, hogy mondhatnak valami értéket, de egyszeri júzerként úgysem tudom mihez viszonyítani (ez igaz is...). A kábel forrasztása tényleg lehet rossz - a két héttel ezelőtti viharok megtéphették kissé, szóval még az sincs kizárva.
Nekem egyébként jelenleg az a legfontosabb, hogy magamnál kizárjam a hibalehetőségeket, mert addig senkivel sem akarok üvöltözni, amíg nálam is lehet a probléma forrása - ezért is kérdeztem rá a router és az ONT dolgaira, illetve ma ezért állítottam a routeren. Most tesztelem, aztán meglátjuk - ha megint elmegy a net és a telefon, akkor jó eséllyel már tényleg nem nálam van a gond.
Beren
-
Dragon3000
veterán
Valaki egyszer írta, hogy milyen értékeket mértek, amire a szerelő azt mondta, hogy jó, itt a topikban meg hozzáértő mondta, hogy az már majdnem szar eredmény. Ha a szerelőt nem érdekli, akkor azt mond, amit akar.
Amikor előjön a hiba azt nézd meg, hogy az onton a ledek, hogy világítanak. -
Adam035
kezdő
Üdv! Lehet bugyuta a kérdés, ezért előre is elnézést kérek... Az online felületen rendeltem Digi internetet (1 gigás) bő egy hete, azonban nem kaptam semmilyen visszaigazolást róla. Tudom, hogy elvileg 15-30 nap a bekötés, csak nem tudom, hogy vették-e a lapot vagy sem.
-
r3dsnake
nagyúr
Ha kérem az ügyfélszolgálatot, hogy tegyék át az ONT-t bridge módba, hogy saját routert használjak, később ugyanezt visszafelé is tudom kérni? Nem tudom mennyire lenne stabil a routerem ilyen célra, de ki szeretném próbálni. Ha nem válik be, akkor pedig visszacsinálni a dolgot.
-
MadMancs
veterán
válasz r3dsnake #97698 üzenetére
Természetesen igen.
Viszont arra készülj hogy nem biztos hogy gyors teszt lesz, 2 perctől több óráig is tarthat a váltás. Nekem utoljára 2 perc alatt átkerült router módba, viszont bridge módba vissza telefonhívástól számított 7 óra körül történt meg (hivatalosan 72 óra max amit vállalnak).Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Video konvertálás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Monitorkalibráló eszközök