- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
legenda
-
adika4444
addikt
válasz r3dsnake #78453 üzenetére
A PPPoE kapcsolatot építő eszköz WAN címe ha beleesik a 100.64.0.0 - 100.127.255.255 tartományba, akkor NAT-olva vagy.
Saját routerrel érdemes építeni a PPPoE-t, tehát bridge-be a DIGI kütyüje. A PPPoE kapcsolat extra terhelést rak a routerre, tehát a gigabites port nem elég a gigás net routolásához.
üdv, adika4444
-
4Grider
nagyúr
válasz r3dsnake #78604 üzenetére
Bridge-be akkor tetetsz szolgáltatói eszközt, ha a saját routereddel szeretnéd felépíteni a pppoe kapcsolatot és a saját LAN-odat menedzselni.
A fos (néhány dolláros) szolgáltatói eszközök egy normális (mondjuk az összefoglalóban szereplő ajánlott) saját routerrel szemben nem igazán tudnak versenyezni. -
TeeJay
félisten
válasz r3dsnake #80148 üzenetére
oké de írtam hogy ahol DIGI épített ki FTTB-t ott sokkal jobb a helyzet
kispest kőbánya szeged mind jobb
nálunk csak felvásárolta más által kiépített FTTB-t és látszik hogy ez bitangpusztulatosan fostos hálózat... nálatok ha emelnek érezni fogjátok, én nem fogomrrobi:
DIGI 1000 nethez ASUS AC65P vagy AC1200GU vagy AC57U V1 (szigorúan V1 bár alig kapni már)[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
M_AND_Ms
veterán
válasz r3dsnake #84569 üzenetére
Majd, ha egyszer kizárva találod magad a géoedről, a levelezésedből, az adataidból, vagy majd ha nevedben történnek dolgok, amiketet nem szeretnél, vagy csak egyszerűen a tudtod nélkül platformot nyújtasz a gépeddel olyan folyamatoknak, amik illegálisak...akkor majd rájössz, nem ajánlott elbagatelizálni a biztonságot.
Egy Vpn-t beállítani nem nagy dolog, használata nem bonyolult, nem okoz nehézséget.[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Dragon3000
veterán
válasz r3dsnake #85269 üzenetére
A legtöbb embernek bőven elég, max gyorsabb wifi kellene. Ahol több gép is van, ott már lehetnek gondok (nem látják egymást a hálózaton, vagy switch vagy egy router kell) vagy komolyabb terhelést kap az ont router módban (komolyabb torrentezés, ilyenkor kell egy jobb router), illetve vannak egyéb elvárások (pl ddns, ehhez is egy saját router kell). Nálam nem volt kérdés, mindhárom feltétel igaz rám, több gép, illetve telefon is wifin szinkronizál a nasra, kell a ddns, és aránylag nagy a havi forgalmam 60-90TB, de nem is volt gondom, mivel fttb miatt úgyis kellett a megfelelő router, mert ott is gigabites netem volt már és a felhasználási szokásom nem változott.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz r3dsnake #97698 üzenetére
Természetesen igen.
Viszont arra készülj hogy nem biztos hogy gyors teszt lesz, 2 perctől több óráig is tarthat a váltás. Nekem utoljára 2 perc alatt átkerült router módba, viszont bridge módba vissza telefonhívástól számított 7 óra körül történt meg (hivatalosan 72 óra max amit vállalnak).Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Dr.NX
addikt
válasz r3dsnake #97735 üzenetére
TP-Link AX10-et adnak és csak net mellé nem kérheted.
https://digi.hu/WIFI6
"Az akció 12 hónap határozott idejű hűségidő vállalással igénybe vett DIGINet 1000 FTTH 2019 + DIGITV 2019 + DIGITel 250 szolgáltatások DIGI NEKEM csomagban történő előfizetése esetén érhető el."
"A szolgáltató által megjelölt kábeles FTTH területek, ahol a Wi-Fi 6 technológiát tartalmazó ajánlat elérhető: Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Veszprém."Elfogadom a sütiket.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz r3dsnake #97738 üzenetére
Fhu visszakértem magam bridge módból, hogy az ONT legyen a router. Nem volt egyszerű. Mindenképp sávszélet akartak méretni velem, meg hogy dugjam össze máshogy, biztos nem a routerem kevés a gigabithez. Mondom de, itt nézem a router felületét, maxra kiakad a procija, ha elkezdek mérni. Nembaj dugjam össze azért direktbe is. Mondom nem tudom, nem vagyok otthon, távoli aszalról nézem. Aztán a 12(!!) perces telefonbeszélgetés végén eljutottunk odáig, hogy visszateszik nekem bridge-ből.
Miért kell ez? Amikor bridge-be kértem át, 2 perc alatt megvoltunk, senki nem kérdezett semmit, nem kellett magyarázattal meg speedtestekkel szolgálnom hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest