- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Szoles
senior tag
válasz
Intruder2k5 #104044 üzenetére
Köszönöm, igazad lett!
Az eredmény:
Download: 947.59 Mbps
Upload: 328.19 MbpsMost akkor a kérdés, hogy mi emészti fel a többit.
A teszt alapján nem a kábel. Kár, annak a cseréje lett volna a legegyszerűbb javítás. :-) -
-
mikk2000
őstag
válasz
Intruder2k5 #104044 üzenetére
Nálam szinte nincs cpu terheltség differencia a parancssoros meg a grafikus között. Azért nem olyan nagy dolog egy egy sebesség bar-t kijelezni...
Itt a lényeg az, hogy ne böngésző alól (reklám + egy felesleges plusz OS).
-
válasz
Szoles #104040 üzenetére
Még csak ne is az app-al próbáld, hanem sokkal inkább a speedtest cli-vel, bár ez csak akkor fog menni, ha 64bit-es rendszer van fent. Nálam szintén egy Core 2 Duo-val, igaz T9900 3.06GHz, 8GB RAM és SSD-vel, de ki tudja mérni a 940Mbps-t is.
-
Szoles
senior tag
CoF és woodworm, köszönöm.
Akkor valószínű, hogy a hardver a szűk keresztmetszet. (Pedig szinte mai gép! :-D )
(RAM-om fele elszállt, ezért van most csak 2GB a 4 GB helyett, bár a 4 sem lenne sok, tudom.)
Linuxon és egy biztosan jó kábellel azért kiváncsiságból megnézem, mi változik. -
-
mikk2000
őstag
válasz
Szoles #104034 üzenetére
Nem azt írtam hogy böngészőből mérd azon a "tetű" gépen, hanem direkt linkeltem az appot! Mivel annak kisebb az erőforrás igénye! Tehát ezzel írd írd le, mennyi a le- és feltöltés egy közeli digi szerveren!
Szerk.: 2GB RAM egy vicc amúgy, és még csodálkozol a sebességen.
-
madrac
senior tag
válasz
Szoles #104031 üzenetére
BIOS frissites? Lehet, hogy a gepen futo valamelyik szoftver vagy virusirto fogja le a sebesseget. A digis ember ugyanezen a kabelen tesztelte a sebesseget? Esetleg egy pendrive-ra tett live linux alatt is kilehetne probalni, es mas speedtest szerveren is. Nekem mindig a Magyar Telekom szerveret dobja fel, azon mindig jo sebesseget mer.
-
Szoles
senior tag
válasz
mikk2000 #104032 üzenetére
Köszönöm.
Természetesen a speedtest.net oldalon mértem a sebességet. (Meg a DIGI sajátján is, de az ugyanezt használja, ha jól látom.)
A wifit persze kikapcsoltam a gépen, bár ahogy írod amúgy is a vezetékes a preferált.
Bár kibukna rögtön a a dolog, mert a router wifije kemény 54 Mbps-t tud, ha jól rémlik. :-)A HDD-t korábban már cseréltem, ILYEN van benne, ez szerintem nem lehet akadály.
Viszont most csak 2GB RAM van most a gépben, az esetleg okozhat ilyesmi lassúságot?
-
mikk2000
őstag
válasz
Szoles #104031 üzenetére
Kezdjük ott mi az a "letöltés" meg hát a laptop se az igazi a hdd-jével. Nagyon cpu és háttértároló intenzívek tud lenni egyes "letöltések".
Kezdetnek mondjuk töltsd le a speedtest appját [link]
válassz ki valami hozzád közeli digis szervert, és írjad így, mennyi az annyi. -
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg nem kimondottan DIGI-s probléma, kerestem is jobb topikot, de nem találtam. Tehát bocs, ha nem idevaló.
Pár napja váltottam DIGI 1000-re, optikai kábelen jön a net.
A gondom az, hogy az öregecske DELL Vostro 1015 laptopom vezetéken át nem akar többet produkálni letöltésnél kb 120-130 Mbps-nél. Win10 oprendszer.
A feltöltés változó, legalább ennyi, de időnként 180-200 Mbps körül van.
Szaki erre járt, megnézte az ő linuxos gépével, 800 Mbps körül volt neki a letöltés, tehát maga a net és a router rendben.
A gépemen frissítettem hálókártya drivert (semmi sem változott), eszközkezelőben ellenőriztem, 1000/1000 sebesség képességet ír, utána szerintem (!) mindent beállítottam, amit kell (gigabit engedélyezve, gigabit tiltás tiltása), de ez a sebesség maradt.
Az Ethernet kábelemre CAT5e van írva.
Kipróbáltam, átállítottam 100 Mbps-re a hálókártya max sebességét, és akkor tényleg nem is ment kb 90 fölé.
Utána vissza gigabitre, akkor jön ez a kb 120-130-as letöltés, tehát szerintem engedné a gigabitet, de valami akadályozza.Sajnos nincsen másik kábelem, mert gyanakszom rá, bár elvileg ennek is azért ennél többet kellene tudnia.
Van ötlete valakinek, hogy esetleg valamit állítsak még be a gépemen, vagy kérjek kölcsön egy biztosan gyors kábelt, teszteljem le azt?
Vagy létezik valami trükk, hogy ezt a kábelt teszteljem? (valamiért én erre gyanakszom, de lehet, hogy hülyeség)Köszönöm.
-
Apollo17hu
őstag
jelentem, sikerult megoldanom a problemat!
a laptopon az eszkozkezelobol el kellett tavolitani nehany bejegyzest, ez megoldotta a csatlakozasi problemat. a digis eszkozt pedig atkapcsoltam olyan modba, hogy szorja a wifit. kellett neki egy reset is, ezert a jelszavakat ujrabe kellett allitani, de most mar minden oke.
a "sajat" routerrel nem tudom, mi lehet, vszeg megy a szekreny melyere.koszonom szepen a segitsegeteket!
-
4Grider
nagyúr
válasz
Apollo17hu #104027 üzenetére
A gyártói weboldalak általában azért is vannak, hogy ott keress támogatást az adott routerhez.
Menj rá kábellel az adott routerre, nyiss egy parancssort és az ipconfig /all paranccsal kérdezd le, hogy ad-e az ethernet adapterednek ip címet. Ha ad, akkor ott van a default gateway/alapértelmezett átjáró ip címe is a válaszban, az pedig a mercusys ip címe lesz, amit egy böngészőbe beírva már az admin felületén leszel, ahol a wifit újra tudod konfigurálni.
A szolgáltatói ont egy fos, de persze a semminél jobb. -
Apollo17hu
őstag
válasz
4Grider #104026 üzenetére
a sajat routerrel nem tudom, mi lehet a problema. igazabol az is megoldas lenne, ha azt be tudnam allitani.
egy mercusys routerrol van szo. az a problema, hogy a wifi, amit szor, egyik naprol a masikra titkositatlan lett (nem biztonsagos halozat, vagy vmi ilyesmi a neve), fel is csatlakozik ra a laptop, de csatlakozast kovetoen ki is irja a kapcsolatoknal, hogy nincs internet.
annyit tudtam tenni, hogy aramtalanitottam, de nem segitett. van mas opcio? mittudomen, pl. lehet vhogy frissiteni a firmware-et?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Apollo17hu #104024 üzenetére
A saját router nem működik? Kábelen sem támadható meg?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Apollo17hu #104022 üzenetére
A digis eszköz router módban sugároz wifit is.
Sok embernek elegendő a tudása is vagy csak nem érdekli a dolog..... működik és kész.Ugyanakkor egy hozzáértőbb , igényesebb ember első mozdulata ,hogy a szolgáltató eszközét bridge módba rakja , rakatja és saját , a céljainak megfelelő routert használ.
A legkêzenfekvőbb indok az 5 GHz-s AC-s , AX-s wifi hiánya szokott lenni ,amit nem tud az ONT. Ezért kell a saját router. Vagy nagy a ház és MESH rendszert szeretne a tulaj , több AP-vel de egy SSID-vel és jelszóval.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
4Grider #104021 üzenetére
az a helyzet, hogy egy ismerosomnek probalok segiteni. a digi eszkoze moge sajat routeruk is van. nem ertem, hogy amikor behuztak naluk az optikai kabelt, miert nem ajanlotta fel a szaki, hogy hagyjak a francba a sajatot, hiszen a digi eszkoze is kepes wifit szorni.
na, nehany napja beszart a netuk, es gyanus, hogy a sajat routeruk nem mukodik. azert irogatok ide, mert legegyszerubb az lenne, ha a sajat routert elcsomagolnak a szekreny melyere. ...csak nem tudtam, hogy mi a modja a digis eszkoz atallitasanak.
(egyebkent a laptopjukkal is gond volt, de azt sikerult megoldanom. a digis telefonos ugyfelszolgalaton - miutan megallapitottak, hogy nem naluk van a hiba - "keszsegesen" azt javasoltak, hogy a laptopon megjeleno hibakod alapjan keresgeljunk megoldast a neten -.-)
-
4Grider
nagyúr
válasz
Apollo17hu #104019 üzenetére
Onnantól kezdve viszont a saját routered nem fogja tudni használni a pppoe kapcsolatot, szóval azt is át kell hozzá állítani.
-
tudi13
aktív tag
válasz
Apollo17hu #104019 üzenetére
Itt: [link]
Ezen belül: Szolgáltatások > Eszközkezelés
-
4Grider
nagyúr
válasz
Apollo17hu #104017 üzenetére
Ha bridge módba van állítva (saját router van mögötte) akkor nem szór wifit egyetlen ont sem. Ha router üzemmódban megy, akkor pedig mindig szórja.
A két üzemmód között az online ügyfélszolgálati felületeden tudsz váltogatni. -
Apollo17hu
őstag
sziasztok! nagyon kezdo kerdes, de ha belepek a digis router (huawei) beallitasaiba, akkor hol tudom bekapcsolni, hogy a wi-fit is szorja? van esetleg errol leiras a neten (a digi oldalan nem talaltam ilyen doksit)? egyaltalan be tudom ezt en allitani, vagy kell hozza az ugyfelszolgalat is?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Lacccca87 #104013 üzenetére
??? Már leírtam, hogy ONT-ot nem is kell cserélni, és nem lehet használni máshol. De végpont jelszóval bármelyik végponton az országban be lehet jelentkezni, és az adott csomag fog jönni értelemszerűen. Tehát ha ő szünetelteti a szolgáltatását, én odamegyek a végpont hozzáférésemmel, beírom, és menni fog az előfizetésem. Fizikailag nem inaktiválnak semmit, csak magát az előfizetést, és a hozzáférést mondom nekünk még a tévé is ment tovább, mikor szüneteltettük többször is anyumékét amíg külföldön voltak, és amíg átmentem a lakásukba mindig a saját hozzáférésem használtam gond nélkül.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Lackooo84 #104012 üzenetére
Elobb irtak le hogy hiaba vitte at az ont ot masik helyre ahol elo szerzodes is volt. Lampa vilagitott de nem epitette fel a kapcsolatot. Ennek az oka hogy a kihelyezet ont valoszinuleg regisztralva van az olt-hez. Igy ha csak nem egy tarsashazon belul mozgatja az eszkozoket akkor nagyon kicsi lesz az eselye hogy mukodjon.
Ha az ont ot nem kell leadni szuneteltetes eseten akkor mukodhet, de szerintem akkor inaktivaljak a portot az olt on ami az elofizuhoz kapcsolódik.
-
GAbre
veterán
Jó pár hónapja feltűnt az a probléma,hogy bármi nemű router újraindítás van.
Akkor fél óráig órákig nem volt internet.(előtte még az is volt,hogy bizonyos oldalak nem jöttek be).
Ezért ki lett cserélve eszköz.
Mostanság jöttem rá,hogy ha bármi áramszünet/restart keletkezik 7-8 perc kell mire "feláll" az internet.Azt leszámítva,hogy 1 perc alatt max fél percre visszajön,hogy aztán elmenjen.
Ügyfélszolgálat:
Hát ha utána jó,akkor ez nem hiba,mert konkrétan kell 1-2 perc mindíg.
Mondom nekik,hogy persze,de ha utána eldobja és 5x több időt kell várni,és cserélve is volt eszköz,akkor valami kapcsolódási/szerveroldali probléma kell legyen.
Vagy ennyire fos a hg6544c fiberhome router erre a célra is?(azon kívül persze,hogy biztos azt mondjátok ti is,hogy szar) -
Buci7
csendes tag
Akkor lényegében elviszem az eszközt akár egy másik címre (városba) és akkor menni fog a net is, ha bridge modeban van + saját router?
-
Calogero
addikt
Nekem két címen van előfizetésem, mindkét helyen a szolgáltatói eszköz bridge üzemmódba.
A szolgáltatói eszközök helyhez kötöttek. Saját routerrel a 1. címhez tartozó felhasználó/jelszó párossal tudok csatlakozni a 2. címen is. -
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest