- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz MadMancs #97687 üzenetére
Én is írtam, kicsi az esélye, hogy egyszerre romlik el minden, de zárjuk ki alapon érdemes eszközölni azt a beállítást, ami itt már sokak szakadozását megoldotta.
#97695 Adam035:
Hívd fel őket, vagy menyj be személyesen egy Digi Pontra, a netes rendelés néha nyomtalanul eltűnik.üdv, adika4444
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #97694 üzenetére
-27dB talán a határ, nálam panelban -23dB volt mikor átkötöttek szóval teljesen jó
Amúgy bentről a szerelő ezt meg tudja kérdezni mivel bentről látják az ONT adatokatMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
A Digitől havi 250Ft-ért bérelhető Wi-Fi 6 routernek mi a típusa? Ha jól tudom TP-Linket adnak, de azon belül melyiket? Nem tudom, hogy vegyek egy TP-Link Archer AX20-at, vagy inkább béreljek a Digitől?
-
MODERÁTOR
válasz Gabesz1019 #97703 üzenetére
Üdv!
Ha módodban áll, vegyél sajátot! Lehet WiFi-ben jól teljesít a DIGI-s TP-LINK is, de akkor is egy szolgáltatói eszköz marad, az ő megkötéseikkel, korlátaikkal. Ha jól tudom nem gyári, hanem egyedi DIGI-s fw van rajta, ergo a szolgáltató ahhoz is bármikor hozzáfér a tudtod nélkül is, és Te csak korlátozott jogokkal rendelkezel felette. Én nem bíznám egy ilyen eszközre a LAN hálózat védelmét.
-
levin70
tag
Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.
-
Dr.NX
addikt
-
Sumi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, sfp(+) ONT-ot továbbra sem lehet kérni/kapni a digitől, vagy olyan fehér dobozt amiben sfp(+) ONT van (=> ki lehet belőle venni)?[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
-
m_kovacs
tag
válasz its_grandpa #97706 üzenetére
Nem teljesen ez volt a kérdés. Ha már változtatott accountot, akkor szerintem nem kritikus a helyzet.(kellően erős jelszó esetén) Szokott lenni olyan menüpont, hogy le lehet tiltani a távoli elérést teljesen.(lehet hogy nem minden készüléken van ilyen lehetőség)
m_kovacs -
pinnacle
nagyúr
Bemegyek a DIGI ügyfélszolgálatára kérni az optikára átkötést. Végre pár hónapja elértek a XIII. kerületbe is, csak a vírus miatt kértem későbbre, mondták majd szóljak, ha jöhetnek. Van valami változás ONT-ban, vagy maradt a régi felállás, FiberHome-ot semmiképp, inkább Huawei, ZTE legyen?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz pinnacle #97714 üzenetére
Szia!
Sajnos nem te döntöd el azt hogy milyen ONT kapsz!
Ha tapasztalsz valami hibát, akkor reklamálsz és előbb utóbb lecserélik ha szükséges.
Ui:
Nálam bevált a FiberHome ONT, igaz nekem nincs telefon előfizetésem, a legtóbb hiba azzal jelentkezik nála.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Raiden_
tag
válasz pinnacle #97714 üzenetére
Bridge módban nagyon kicsi az esélye, hogy gond lesz vele, amíg várakozol inkább
rakd rendbe az otthoni kábelezést az új/meglévő routered körül, hogy a gondatlan
saját hálózaton élezhesd az interneted, ahelyett hogy az ügyfélszolgálatot próbálod elérni
akár naponta több óra szabadidődet erre szánva. Olvass vissza, megéri. -
pinnacle
nagyúr
válasz ElektrikusDE #97715 üzenetére
Köszi ElektrikusDE, Raiden_! Személyesen megyek be az ügyfélszolgálatra, itt vannak mellettünk. Panasonic telefonunk van, ha jól emlékszem pont ezzel volt gondja a FibeHome-nak. Ha megkérem, hogy írják be, nem kérek ilyen ONT-ot, nem hiszem, hogy csak azért is rám erőszakolják. DIGI-s szerelők nem hívnak fel egyeztetni? UPC-nél mindig hívtak, kérhettem is, hogy milyen routert hozzanak. Egyébként a XIII. kerületben kapott már valaki FibeHome-ot? Felettünk lakó szomszédnak Huaweit adtak.
Bridgeben lenne, Asus 65P van, ha nem lesz jó, akkor TP-Link AX20-at veszek majd. Lehet ennyiért, amúgy is érdemes lenne venni.[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
Az Invitelből lett Diginet bekötéssel van valakinek tapasztalata? Ez esetben is bridge-be kell rakatni a modemjüket, ha külön router van?
-
MODERÁTOR
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Abban kérném a segítségeteket, hogy ismerősöm hívott,az alábbi problémával,hogy segítek neki: Digis 1000-es net, modem/router az alábbi: ZTE F618/ZTE ZXHN F618
max 60nm-es lakás, de a router melletti szobában már nincs normális wifi, max 10-15/10Mb-es netet tudtam kicsikarni bármilyen eszközből: Iphone 12 mini, 2-3éves laptop wifije.inSSIDer-el csatornát tudtam állítani, illetve a channel-nél még a mhz-t auto-ra vagy 40Mhz tettem (Auto, 20 vagy 40-et kínálta fel) amivel maximum 15/40Mb-et tudtam kicsikarni.
Gondolom felesleges szórakozni a szolgáltatós modemmel/routerrel inkább vetetek vele egy normálisabb routert és az 1.hsznben lévő módon járjak el pl.:Bridge mód+routerA társasházban ahol laknak auto volt a csatornakiosztás,ezért hogy átállítottam valamit módosult fel/letöltés.
Mivel 5Ghz-s wifit gondolom nem tud a ZTE én szívem szerint nem szórakoznék vele.Jól gondolom ugye?
Én max 5-8 percig bütyköltem Teamweaver-en keresztül, ennyit tudtam kihozni belőle.
Segítséget előre is köszi.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
chatran
őstag
válasz Intruder2k5 #97721 üzenetére
Így néz ki a DSL modem/wifi routerük. Ezeket is lehet bridge-be rakatni?
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
másnál is rossz ma a net? Nálam Pesterzsébeten reggel óta nem megy.
köszi
üdvhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
dchard
veterán
Itt valami logikai bunkfenc van. Azt kérdezte a -23dBm jó-e. A válasz: igen, jó. Hogy lett ebből -8 meg -10dBm? Ha a műszeres mérés és a modem által riportált érték között nagyobb az eltérés, mint 2dB, akkor ott valami nem kerek.
Az meg, hogy mi az ami "elmegyeget" kevéssé érdekes. Ami biztos, hogy -28dBm alatt, és -8dBm felett riaszt az OLT, tehát a kettő között fogadható el, ezt egyébként rögzíti a Class B+ optikai modulokra vonatkozó szabvány is. FEC-cel akár -30dBm alatt is "elmegyeget", de ettől még nem fogadható el egy ilyen eredmény
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
TeeJay
félisten
válasz dchard #97729 üzenetére
Nekem bentről kérdezte meg a kollégát aki átrakta Bridge módra és -23dB volt az érték
Ami érdekes hogy 2hete szüleimnél Eger melletti faluban vadiúj T FTTH hálózaton szintén -23dB-t írt az ONT pedig ott kis faluban alig van osztás, szerintem egy 128-as osztással minden előfizetőt lefednek de 2x64 esetén is bővenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
gho0st
csendes tag
A Digi két hullámhosszon üzemelteti a szolgáltatást, mivel nem IPTV van, ebből adódóan az 1550 nm hullámhosszon van a TV-s jel ( ott a -3dBM-től kb - 9dBm-ig tekinthető jónak a jel), amit a szerelő mondjuk kint mér helyszínen, míg bent csak az ONT adatokat látják , ami másik hullámhosszon más dBm értékkel üzemel.
"Nincs rémesebb az őszinte embernél, ha ostoba." -József Attila
-
Mate
nagyúr
Előfizető szempontjából az egész nem lényeges. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ha meghallja az előfizető, hogy -8, -13, -23 az önmagában semmit nem jelent. Mint írták előttem nem mindegy pontosan mit mérnek és milyen a hálózat. Az előfizető szempontjából az a lényeg, hogy jó legyen a szolgáltatás.
-
r3dsnake
nagyúr
Érdekelne ez a 250ft-os huawei router. Ez valóban routerként működik, vagy csak AP-ként használható digivel?
Átkértem magam bridge módba, és nem bírja sajnos az asusom a gigabitet. Ezzel a huawei-el garantáltan menne? Kérhetem sima net előfizu mellé is? Tévé, telefon nincs.Köszi!
-
Dr.NX
addikt
válasz r3dsnake #97735 üzenetére
TP-Link AX10-et adnak és csak net mellé nem kérheted.
https://digi.hu/WIFI6
"Az akció 12 hónap határozott idejű hűségidő vállalással igénybe vett DIGINet 1000 FTTH 2019 + DIGITV 2019 + DIGITel 250 szolgáltatások DIGI NEKEM csomagban történő előfizetése esetén érhető el."
"A szolgáltató által megjelölt kábeles FTTH területek, ahol a Wi-Fi 6 technológiát tartalmazó ajánlat elérhető: Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Veszprém."Elfogadom a sütiket.
-
r3dsnake
nagyúr
Van egy Asus RT-AC1200G+ routerem, amit AP módban használtam eddig digi gigabit mellé, gond nélkül. Átkértem most az ONT-t bridge-be, és így routerként használom az asust, de nagyon kevésnek tűnik gigabithez, főleg proci szempontból. Ez így normális? Tényleg csak ennyit tud? Felugrik a speedtest maxra, de egyből vissza is esik 2-300mbitre.
Mi a legjobb ár-érték arányú router digi nehethez?
-
Lynx82
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a frissen ( pár napja) bekötött digi1000 NET sebességét nem tudom mérni. Azaz max 105Mb-ot mér az összes honlap. ( nettspeed, digi sebességmérő stb )Digi ONT (ZTE ZXHN F618V2 ) bridge módban. Saját router Tp-link Archer C80 AC1900. pppoe kapcsolat, automatikusan vált 5gre ha kell.
A wifi sebessége olyan 250-280Mb amit legutóbb mértem mobilon.
az ONT cat5e kábellel van összekötve a routeremmel amit frissen krimpelt a szerelő mert szerinte a színsorrend nem volt megfelelő , a Tp linkről meg cat6 kábel fut a PCbe.pc: ryzen r5 3600, 16gb , asus B550 lap.
felhívtam az ügyfélszolgálatot, ott azt mondták, hogy nem is tudom mérni mert a saját routerem keresztül jön a net... gondoltam ez baromság mert másnak müxik rendesen.
Vkinek van ötlete, hogy mi a hiba?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz r3dsnake #97738 üzenetére
Fhu visszakértem magam bridge módból, hogy az ONT legyen a router. Nem volt egyszerű. Mindenképp sávszélet akartak méretni velem, meg hogy dugjam össze máshogy, biztos nem a routerem kevés a gigabithez. Mondom de, itt nézem a router felületét, maxra kiakad a procija, ha elkezdek mérni. Nembaj dugjam össze azért direktbe is. Mondom nem tudom, nem vagyok otthon, távoli aszalról nézem. Aztán a 12(!!) perces telefonbeszélgetés végén eljutottunk odáig, hogy visszateszik nekem bridge-ből.
Miért kell ez? Amikor bridge-be kértem át, 2 perc alatt megvoltunk, senki nem kérdezett semmit, nem kellett magyarázattal meg speedtestekkel szolgálnom hozzá.
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a routerre kötött P2P kamerát csak hálózaton belül érem el androidos appal?
Kívülről, pl mobilnettel nem kapcsolódik a kamerához, de amint hálózaton belüli Wi-Fi-re váltok egyből megy P2P kapcsolat.
Nem natolt, publikus IP, ONT bridge-be. Már mindent kizártam, talán csak a Digi nettel lehet gond, valamit korlátoznak? Bár, torrent megy....-= Pancsermeste® =-
-
4Grider
nagyúr
válasz Pancsermeste #97747 üzenetére
Nat mindenképp van a saját routereden. Egy csomó gyártónál az app csak akkor működik kívülről, ha előfizetésed van a kamerák külső elérésére (hiszen ilyenkor a kamerás szolgáltatón keresztül csatlakozol be, ergo ottani sávszélt használsz).
Konkrétan milyen kamerarendszerről van szó? -
supercow
őstag
válasz Pancsermeste #97747 üzenetére
Talán egy Ddns és hazatelefonálós VPN megoldaná a problémát. Kapcsolódás után olyan lenne mintha az otthoni hálózaton lennél. Nem egyszerű de megoldható.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Abszolút teljesen nulla a tudásom a hálózatok terén, de egy NAS kellett már a háztartásba, így beszereztem egy DS220+t. Egyelőre a gigabites FTTH net mellé, Digitől kapott Huawei HG8143A5-re van kötve a szerver, de mivel a nappaliban három eszközhöz elvinném a netet kábelen is, ezért beszereztem egy ASUS RT-AC65P-t, mert a szolgáltatói egységnek csak egy portja gigabites.
A képen narancssárgával szereplő 3 kábel ki van már húzva, csak egyelőre nem használtam a végükön az RJ45 aljzatokat. Switchet ilyen esetben hova kell raknom? A nappaliba a 3 eszközhöz, amelyekre csak 2 aljzat jut vagy kell egy a kamrába is, az ASUS és a 3 UTP kábel közé vagy azok mehetnek direktbe a routerbe?
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Video konvertálás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Monitorkalibráló eszközök
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?