-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Memphis79
aktív tag
Szevasztok!
A nagy átszerelés keretén belül kaptunk itthon Fiberhome nevezetü kis csodadobozt.
Persze mondanom se kell,hogy a mi 2 sávos Tplink Ac1200 routerunk után egy kis f*s semmi sebessége van mint router.
Valahogy vissza tudom rakni a saját routeremet?Szólni kell a szolgáltatónak valami beállitás miatt?
Köszönöm előre is! -
erdeidaniii
csendes tag
válasz
erdeidaniii #94488 üzenetére
Itt megint rossz, packet loss, 4mb/s letöltés.
-
TeeJay
félisten
válasz
Celtis #94493 üzenetére
Nem fogják feleslegesen túlméretezni, kétlem hogy itt gyűrűben építenének bárhol hálózatot, csillagpontos van és csá. Van pár fejállomás és azokról komplett környéket el lehet látni. BP-en belül meg kerületeket.
Elég ha felnézel egy DIGI karbantartási hírre és sorolják hogy nagyobb karbantartáskor mekkora területen várható kimaradás, lehet azok mind ugyanarra a fejállomásra vannak kötve
-
dchard
veterán
válasz
Celtis #94491 üzenetére
És mi van akkor, ha egy 96-os, vagy 192-es PON törzskábelt fújt el a szél? Távolról sem biztos, hogy az OLT előtt van a hiba (ennyit a gyűrűről). Gyanús is, hogy ha ennyi ideig tart, akkor megy a "cérnázás" ezerrel, és nem 1-2 szálat kell helyrerakni. Az OLT-t előtt jellemzően egyébként Nx10giga van, tehát egy szál, vagy interfész hibát valószínűleg kibír (hacsak nem WDM-ben megy az összes hullamhossz), de ha kihúzzák a kábelt a földből, akkor ennyi volt.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #94492 üzenetére
Azért túlzásokba se essünk. Csak egy gyűrűre gondoltam.
Mindegy. Úgysem fogjuk megtudni, hogy mi történt, mi volt a hiba oka. -
-
Celtis
veterán
válasz
4Grider #94485 üzenetére
Nálunk még mindig semmi, szintén 22.
Fontosabb optikai útvonalaknak illene redundánsnak lenniük. Egy gerinc vezeték elvágásnak legfeljebb pillanatnyi kiesést szabadna okoznia. Na mindegy, könnyű a fotelből okoskodni.
Reméljük hamar megoldják. Amúgy nincs különösebb okom a panasza. Nem is emlékszem kimaradásra, pedig jó ideje vagyok előfizető. -
lovi27
addikt
válasz
bksgbr #94478 üzenetére
Nem tudom mennyire általános, lehet szerelője válogatja, de nálam tegnap járt egy és kötött be Huawei routert, de ő nem szerelt hálózati konnektort. A megbeszélt előtt jött, mert az előző helyen konnektor hiánya miatt elmaradt a bekötés. Felszereltetnek egyet és majd után megy vissza bekötni az optikát.
Lehet jobban jársz ha te előre eldöntöd hol legyen majd a box és addigra lesz a közelben hálózati konnektor is. Ekkor lesz leggyorsabban kivitelezhető. Sőt, ha azt is tudod kb. merre mennek majd a kábelek. -
Hauptmann
veterán
Elvileg Érden már jó.
-
Celtis
veterán
-
Éppen megy. De mobilnet az meghalt mikor beértem Pestre.
-
-
agaron
tag
Sziasztok! Egy olyan telepulesen lakok, ahol jelenleg nincs meg DIGI-s net, viszont besokalltam, hogy honapok ota kuzdok a Vodafonnal egy hiba miatt, ami tavmunka miatt idegesito, es nem nagyon sikerul kijavitani. Tudtok barmi olyanrol, ahol tudom jelezni, hogy figyi DIGI, itt nem akartok uj elofizetoket akik mergesek a monopol helyzetben levo jelenlegi szolgaltatora?
Vakon vagyok, mi a process, hogy csinaljak, csak mielott irok egy szivhez szolo levelet, gondoltam kerdezek itt
Koszi!
-
bksgbr
tag
No lassan hozzánk is elér az FTTB-->FTTH átalakítás (Eger 4 emeletes panel). Röviden:
2016.11.02-án behúzták az optikát a lépcsőházi villanyóraszekrénybe. Ezután sokáig csönd, majd most hétfőn, azaz 2021.05.03-án kaptuk ezt a levelet, amelyben tájékoztatnak az átállásról. Tegnap azaz 2021.05.04-én jöttek a szerelők és rákerült a lépcsőházi optikára a kötődoboz/elosztódoboz is. Ma 5-én pedig megjelent az üzletkötő, hogy új szerződést kell kötni, mert hogy majd optikán fog jönni minden, gyorsabb net stb, ez eddig rendben is van, számítottunk rá. Mondta, hogy 30 napon belül fognak keresni a szerelők.
Úgy látszik felpörögtek az események, itt tartunk most (az más kérdés, hogy sajnos lakáson belül egy kicsit érdekes lesz majd, mert az előszobában/folyosón (ki hogy nevezi) nincs konektor, így majd valamelyik szobába kell elhelyezni az ONT egységet, csak ugye az a gond, hogy az egyik szobában van egy TV és a vezetékes telefon, a másik szobában pedig szintén egy TV és oda kell a net. A két szoba szemben van egymással, illetve közte van egy gardrób szoba. Ott is jó lenne az ONT ha lenne konektor, de úgy meg tudták csinálni ezeket a rohadt paneleket, hogy sem az előszobába, sem a gardróbba nem tettek még véletlenül se egy konnektort, így majd a szerelőkkel okoskodás lesz, hogy akkor hogy is legyen. No de ez már egyéni szoc probléma.)
Ez csak helyzetjelentés akart lenni, hogy ilyen gyorsan felpörögtek az események, nem panaszkodás. Természetesen az ONT majd egyből megy bridge módba, és egy Asus RT-AC57U router lesz rákötve és az osztja majd a netet, kíváncsi leszek, hogy "birkózik meg" a gigás nettel(Jelenleg FTTB 100/100-as net van.)
Majd átkötés után újra leírom a tapasztalatom, hogy muzsikál a rendszer. -
Log13
csendes tag
1272n automata mondja h Bp Érd Százhalombatta, vezetékes problémák, dolgoznak rajta.
-
Log13
csendes tag
22.ker másnál se épül ki a pppoe kapcsolat?
-
csinibá
tag
válasz
Intruder2k5 #94467 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
De még mindig nem tudom, hogy a gépeim miatt ennyire lassú a net direktre kötve, vagy a digis router a rossz? -
mpo
veterán
válasz
Dragon3000 #94469 üzenetére
Nem volt hülyeség, ha az elejét is figyelembe veszed.
[link] -
cof
veterán
válasz
TeeJay #94458 üzenetére
Tapasztalat, hogy az idővel használhatatlanra lassul az egész rendszer 4 GB rammal. Kínzásképpen odaültetném az olyat aki 4 GB rammal álmodik meg egy laptopot és újonnan úgy kerül forgalomba, persze egy jó fél éves használat után, dolgozzon már rajta ha tud... A Windows XP teljesen használható 4 GB rammal, de Windows 7 alá is jól esik a 8 GB ram, mert hamar el tud fogyni a 4 GB is ha sok lap meg van nyitva böngészőben. De, hogy 1 GB rammal W10? Hehe, telepíteni lehet sikerült de használd minden nap, sok türelmet kívánok hozzá.
-
válasz
csinibá #94462 üzenetére
Igen ezt értettem, és a router típusát is gyanítottam. Gondolom az első verzió, tehát a "fehér tégla" alakú. Amennyiben igen, úgy attól nem is lehet többet várni, ennyit tud.
-
dchard
veterán
válasz
adika4444 #94465 üzenetére
Mondok jobbat: Huawei CPE-kben (ami kültéri és beltéri egységből állt) találtunk olyan hibát, hogy a két eszköz közötti belső kommunikációt úgy oldották meg, hogy az egyik 1.1.1.1 a másik 1.1.1.2 címet kapott a zseniális Huás mérnököktől, ami azt eredményezte, hogy az eszköz mögül nem lehetett elérni a CF DNS szerverét.
-
adika4444
addikt
válasz
Dragon3000 #94433 üzenetére
Ha a DHCP szerver oldalán van bindelve, és úgy kiosztja másnak, az nem üzemszerű működés. Kliens oldali fixálásnak valóban célszerű a tartományon kívül esni.
#94437mpo
Ha nem a DHCP oldalán reserved az IP, akkor sajnos kioszthatja, nem minden eszköz veti össze az ARP táblával, hogy osztható-e a cím. Olyat is hallottam, hogy Cisco eszközök - ha nincs kizárva - képesek kiosztani a saját címűket is.
#94439Hunfiu12
A DIGI-nél nincs IPv8
De az IPv6 biztosan beállítható. Az említett platformot nem ismerem, de DHCPv6 kliens kérjen egy tartományt (egyetlen /64 per PPPoE session), utána azt vagy v6 szerverrel vagy RA-val lehet közvetíteni a klienseknek. -
mpo
veterán
válasz
woodworm #94461 üzenetére
Rosszul csinálom-e?
Ha igen, megváltoztatom a beállításokat.Így kezdtem:
Nem a PC-n adom meg, ahogy a 4. képen van, hanem a routeren
a LAN menüben, alul, manuális hozzárendelés MAC Address alapján.később:
Jobb lenne ha a gépednek a 100 és 120 közötti címet foglalnál le a routerben.Ez volt a válasz:
Ennek mégis mi értelme lenne? Pont, hogy ajánlottabb, ha a fixált eszközök nincsenek a kiosztott tartományban. -
csinibá
tag
válasz
Intruder2k5 #94454 üzenetére
Szia!
A méréseket nem router mögött, hanem az általuk adott HG8143A5 router állítólag 1000-res portjára közvetlen, csatlakozva cat6-os kábellel mértem.
A routerem TL-WR1043ND
-
szaboi6512
őstag
válasz
Apucy01 #94409 üzenetére
Banális problémára gyanakszom.
Az általad nézett port ellenőrző nem jó, ezt használd. -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #94433 üzenetére
Fixált belső IP-re nem oszt más eszközt
ASUS routernél amit fixáltam IP-t az 2éve ugyanazt kapja akkor is ha nem volt használva
Laptopom kábellel van routerre kötve, fél év után benyomtam és ugyanaz a belső IP cím -
válasz
Dragon3000 #94455 üzenetére
Igen ezt értem, de pont azért kérdezem, mert egy megfelelő router könnyebben megbírkozik az 1000Mbps natolásával, mint egy régebbi asztali konfig. Tehát ha ismernénk a router pontos típusát, akkor lehet érdemesebb lenne visszakötni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #94454 üzenetére
A mért eredmények esetében az írása alapján nem volt bekötve a router.
-
-
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest