- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz rongaucho #109499 üzenetére
Mondjuk FTTH-nál fénnyel megy a kommunikáció, nekem pl elsőnek nem kötötték be, mert esett az eső, és nem másztak fel a tetőre... vélhetően csak nem akart megázni.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
iMaverick
addikt
válasz rongaucho #109496 üzenetére
"Erre a szerelő azt mondta, hogy majd én rögzítsem a falhoz, meg valamiféle védőburkolatot is tegyek rá. Ez tényleg az én feladatom lenne?"
A Digi szerelői a lakáson belül nem fognak ilyeneket csinálni... Bármi kár keletkezik, a Diginek kellene kártérítést fizetnie Neked. Nem foglalkoznak vele.
Nálunk ki volt építve a kábelcsatorna korábbról, abba hajlamos volt az optikát behúzni.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
TitiRii
senior tag
válasz 4Grider #109500 üzenetére
persze. sőt már csináltam mindenféle apn beállításokat is manuálisan amiket neten feleltem hozzá.
frimwaret frissítettem hátha(v4 ben nincs isp lista frissités valamiért csak v5 től van)
Viszont nem tudom mi történt, most mikor bekapcsoltam magától csatlakozott, ráadásul egy ilyen profillal:
4 napja küzdők vele a siker legkisebb szikrájával(még csak jelet sem tudott fogni) erre ma magától egy üres profillal meg elindul?!Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
rongaucho
tag
válasz Jim74 #109504 üzenetére
Köszi a tippet! Az olcsóbb változatnál is kell minimum 12 hónap hűség készülékre, hűségidőn belül kilépésnél 30 ezer Ft kötbér. Ez egy kicsit sok nekünk.
Egyébként ez lenne a korrekt a hozzáállás. Mint egy garanciális új autónál. Ha valamiért huzamosabb ideig nem tud teljesíteni a Digi, elvárható lenne, hogy díjmentesen helyettesítse valamilyen megoldással, pl. mobilnettel.
-
válasz rongaucho #109505 üzenetére
Ezt a Telekom csinálja... nálunk, amikor a másik lakásban (Magenta 1) szolgáltatáskiesés van, a Telekom küld egy SMS-t, hogy a hiba elhárításának idejére aktiváltak egy 72 órás korlátlan mobilinternet opciót.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
nagyúr
válasz rongaucho #109505 üzenetére
Akkor szintén Yettel. Feltöltőkártyás mobilnet 5 napos korlátlan 2000 Ft körül van. Ha reggel rendeled meg, akkor majdnem 6 napot kapsz érte.
Két hétre kb. 6000-ből megvan. Megosztod telefonnal és kész vagy. Két hét alatt csak megoldják.Kábelrögzítés: nekem anno ilyennel rögzítették a DIGI-s szerelők a padláson és a ház falán: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
gergelyv
csendes tag
A munkához praktikus lenne otthonra fix IP nekem, sokat szívok. Egyéni vállalkozóként előfizethetek, gondolom, és ha jól látom, nem annyira őrületesek az árak.
Érdekes módon jelenleg is lakossági digis gigabites netem van (XV. ker), de a Digi website most azt mondja, hogy a címemen nem szolgáltat vezetékes internetet.
Érdemes bemennem a vágyammal az ügyfélszolgálatra? Köszi! -
Mate
nagyúr
válasz rongaucho #109496 üzenetére
Tegyél írásos panaszt, hogy javítás nélkül zárogatják a hibajegyet és x napja nincs net. Meg tudják nézni, hogy mióta áll az ONT, úgyhogy egyértelműen kiderül eredménytelen hibaelhárítások voltak.
2 helyen is lehet rossz a kötés (aknában, osztónál), lehet rossz a csatlakozó és a kábel is sérülhetett.
-
rongaucho
tag
Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi tanácsokat!
Végül is napközben megcsinálták, kaptam is róla sms-t, most este hazaérve kiderült, hogy tényleg jól javítottak. Tuti, hogy az aknában volt valami. Túl mentek végül is néhány órával a 72 órán, de nem sokkal. Nem is ez zavar, hanem ez ahercehurca, idegeskedés, ami kísérte.
Még 1-2 napot várok, aztán beüzemelem a saját routeremet, mert a Huawei HG8147X6 wifi képességeit is elég gyengének érzem. Kábelen 933/321, 5G-n 209/275, 2.4G-n 66/52. Mondjuk nekem a VDSL-es 30/5-höz képest még így is egy csoda...
Jól tudom, ugye, hogy baromi egyszerű elvileg az átállás. Az ügyfélkapun átállítom a készüléket modem üzemmódra, aztán a LAN1-et összekötöm a routerem Wan portjával. A routeremen pedig megadom a PPPOE adatokat és kész is vagyok, ugye?
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Optikai kábeles netem van és szeretnék kamerákat használni, úgy, hogy az ont bridge módban van és van egy router mögötte.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
Nem működik az android app onwif se ddns sem.
Azt írja a router, hogy a ddns nem működik, mert személyes címet használ a router meg multi nat hálózaton van.
Gondolom az ont és a router közt akad meg valahol a folyamat.
Van erre valami ötlet, hogy mi a megoldás erre a problémára?
Ha jól emlékszem, amíg csak a zte ont volt router nélkül, addig az android app működött.
Próbáltam már a routeren kikapcsolni a tűzfalat, hát ha, de nem működött úgy sem. Ha a telefon belső hálózatra csatlakozik, akkor látja az app a kamerákat.PC
-
válasz rongaucho #109514 üzenetére
Milyen típusú routerrel váltod ki a HGW-t?
-
l1k3_1t
tag
Igényeltem a Szélessáv.net-en keresztűl az NMHH-tól (egy módosított Linksys router, nem router meg AP funkcióval persze) egy mérőbox-ot, mert már néha szokott vacakolni az optikai internet. Nem alaptalanul fogadták el a kérvényemet a hírközlési hatóságosok. Én is tudom nézni azokat az eredményeket is, melyet akkor is mér a mérőbox, hogy ha nem is használja az egyik eszközöm se a netkapcsolatot
Magas ping, kevésbé válaszolós és lassú internetkapcsolatot tapasztaltam az NMHH is megtapasztalja ezt is lmao
Nem igaz, hogy spórolnak a sebességel nálam is.Akinek kell kábeltv meg egyszerre sima egyszerű net, annak jó a Flip 5k-ért (iptv+internet+telefon), mert a Diginél a TV+internet kombó drága, nagyon, ott 7k.
[ Szerkesztve ]
Minden elérhetőségem https://cutt.ly/FwefivRV
-
l1k3_1t
tag
válasz l1k3_1t #109524 üzenetére
Ugyebár ott az NMHH-nak saját tesztszerverjei, ahol elvileg a BIX (Budapest Internet Exchange)-en van.
Nálam mindig 6 msec volt a minimum ping minden téren, de ha terhelt lett volna, 14 msec lett volna a ping (Cloudflare 1.1.1.1 szerver felé - ahol az egyik szerverje ott csűcsűl ugyszintén a BIX-ben).
Ez nem a Speedtest.net és az ahhoz csatlakozó tesztszerverek, de a mérési metódus hasonló az Ookla-jéhoz de "zártak" (nem annyira zártak, mert kilátszik az IP címjűk) azok az NMHH Szélessáv programos szerverek.
További infók magáról a mérőboxról: https://docdro.id/pSOBYDI
A https://www.szelessavindex.hu/ oldal borzalmas, nem szababna léteznie.
[ Szerkesztve ]
Minden elérhetőségem https://cutt.ly/FwefivRV
-
válasz l1k3_1t #109524 üzenetére
Nálam rendben van a sebesség és a ping is. ASUS RT-AX86S routerrel van kötve, és nem közvetlenül az ONT-ra.
Tegnap lehetett valami délben, mert új IP-t kapott az ONT, és az első képen látszik, hogy újraindult az NMHH eszköze is. Mondjuk én nem vettem észre semmit, csak most, hogy ránéztem az adatokra
[ Szerkesztve ]
-
válasz rongaucho #109529 üzenetére
Melyik revízió?
Az még csak az AC-s WiFi-t ismeri, de ha nincs Wifi 6-os eszközöd akkor annyira nem gond.. a V4 még most is kap frissítéseket. Viszont nem biztos, hogy jobb eredményeket fogsz vele elérni, mint a HGW-vel.[ Szerkesztve ]
-
válasz rongaucho #109531 üzenetére
Az jó, mert a V4 a legújabb, kap még Security Update-et is. WiFi-n nem fogod tudni vele kihajtani a Gbps-ot, de egy olyan 300-400 Mbps összejöhet. Érdemes megnézned, hogy mennyi a jelenlegi ONT WiFi-vel a sebességed, meg a majd a C6 V4-gyel mennyi lesz.
Nekem is volt régebben TP-Link routerem, és az csak C5 V1,5 volt 8 évvel ezelőtt, meg persze Invitel ED3.0 60 Mbps,hoz eleinte, majd később UPC Fiber Power 240-hez, illetve Vodafone 500-hoz, elégséges volt ... de azért ilyen sebességet véletlenül sem lehetett volna vele megközelíteni:Ez az ASUS RT-AX86S-sel készült az imént.
[ Szerkesztve ]
-
válasz rongaucho #109534 üzenetére
Talán jobb lenne akkor már jövőt állóbb megoldást venni, ami tudja az AX-et.
-
válasz l1k3_1t #109536 üzenetére
Ott több szempont is van.
1. ISP. A DIGI most vásárolt be egy csomó 1 Gbps-os interfésszel rendelkező ONT-ot vadonatújonnan, ebből következtethető, hogy még jó pár évig nem lesz váltás 1 Gbps-tól fölfelé. Nekem pl az utcámban csak DIGI és Vodafone van, és előbb fog a kettő összeolvasni, mint a 88 méterre tőlem végződő Telekom optika ideérni.
2. Ha a belsős WiFi sebesség fontos, akkor jól tud jönni majd az a csoda, amit a 6GHz-es Wifi hoz el. Volt már ilyen, 2013-ban az AC-nél lehetett megtapasztalni, hogy milyen jó dolog az, hogy jó eséllyel senkinek sincs rajtunk kívül 5GHz-es WiFi-je a környéken, mindenki a 2,4 Ghz-en lógott. Most ez fog majd végbemenni.
3. Jelenleg még nincsenek elterjedve ilyen hálózati eszközök, és kedvezőtlen az ár/érték arányuk is. Nekem még évekig bőven jó lesz a WiFi 6 AX.
Amint látható, elég szép sebességet érek el vele. Az AX sincs még annyira elterjedve. Itt a topicban is jellemző, hogy az ONT már AX-es, de a kliens oldali eszközök még AC-sek sok lakásban.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lackooo84 #109538 üzenetére
Pontosan így látom én is, nálam talán annyi, hogy: Internet az remek, TV az hát... Telefonnál meg van egy olyan érdekesség, ha olyan helyre kapcsolnak, ahol másik telefonközpont is van, akkor alig hallanak Viszont az Internet az remek!
[ Szerkesztve ]
-
Ma fel kellett hívnom egy 80-as számot... mondom ha az ügyfélszolgálatos jelzi, hogy gyengén hall, akkor megpróbálom kicseréltetni az ONT-ot Az elhatározás tehát megvolt... csak a hibajelenség nem jött elő...
Ez egyébként eléggé nehezen fogható meg. Két Panasonic DECT telefon van az ONT-on, mind a kettővel elő szokott jönni... de most a Motorola asztali telefont használtam direkt, mert ha ezzel is előjön, akkor nyugodtan mondhatom a DIGI-nek, hogy szerintem hibás ...
De így egyelőre nem. Persze nem egyszerű megfogni a dolgot mint mondottam volt, mert kijön a szerelő, max felhívja a 1272-t és ellenőrzi, hogy akkor is előjön e vagy sem ...
Amúgy hátha egyébként ide is elér az egységesítés jegyében a Huawei HG8147X6 ONT, mert eleve a TV miatt az FWR-8610RW-t is bevonnák.
-
Bocsi, a kommentekből gondoltam, mert voltak akiket felhívtak, pl azért mert régi már az eszközük és nem kap Security Update-et.
Amúgy pl rákerestem korábban a Huawei HG8147X6 ONT pl már 2021-ben is benne volt a DIGI rendszerében, szóval még az előző tulaj kezdte el a típusnak a berendelését.
-
Dragon3000
veterán
-
rongaucho
tag
válasz rongaucho #109514 üzenetére
Beigazolódott az, amit néhányan írtatok. Hiába állítottam az ONT-t bridge módba, és használom a saját routeremet (Archer C6), ugyanolyan wifi sebességet értem el (219/266), mint a Huawei HG8147X6-tal. Nem baj, ha valami annyira fontos lenne, ott a kábel.
Az egyik Diginek írt emailt az NMHH-nak is elküldtem, most kapatam tőlük is egy választ. A lényeg, hogy hiába nyit új jegyet a szolgáltató, mindig a legelső jegy nyitásától számít a 24 óra.
Az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló 22/2020. (XII. 21.) NMHH rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 22. §-ában foglaltak értelmében(1) A szolgáltató az előfizető által bejelentett hibát a hiba tényleges okának feltárásával behatárolja és az elvégzett vizsgálat alapján a hibabejelentéstől számított 72 órán belüla) a valós és a szolgáltató érdekkörébe tartozó hibát kijavítja vagyb) értesíti az előfizetőt arról, hogy a hiba a vizsgálat alatt nem volt észlelhető, vagy a hiba nem a szolgáltató érdekkörébe tartozó okból merült fel.(2) A szolgáltató a hiba kijavítását követően haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül értesíti az előfizetőt a hiba elhárításáról. A szolgáltató a hiba elhárításáról szóló értesítési kötelezettségének a hibabejelentéssel vagy a helyszíni hibaelhárítással egyidejűleg is eleget tehet.(3) Ha a bejelentett hiba behatárolásához, illetve kijavításához további helyszíni - az előfizetői hozzáférési ponton vagy azt is érintően lefolytatandó - vizsgálat szükséges, a szolgáltató az előfizetővel az év, hónap, nap meghatározásával, 8 és 20 óra közé eső, 4 órás időszak megadásával időpontot egyeztet. A szolgáltató az előfizetővel történt egyeztetést és a helyszíni vizsgálatra közösen megállapított időpontot igazolható módon rögzíti.Azon időtartamok, amelyek a hibaelhárítási határidőbe nem tartoznak bele a Rendelet 22. § (4) (6) (7) pontjában kerülnek meghatározásra. Amennyiben a fentiek szerint a szolgáltató nem értesíti az előfizetőt vagy a valós, érdekkörébe tartozó hibát nem javítja ki határidőben, úgy a szolgáltató az előfizető részére kötbért fizet.A kötbér meghatározásához szükséges vetítési alap a hibabejelentés hónapjára vonatkozó szolgáltatásra vagy szolgáltatáscsomagra az általános szerződési feltételekben meghatározott kedvezmények nélküli havi előfizetési díj és az előző havi forgalmi díj összege alapján egy napra vetített összeg, előre fizetett díjú szolgáltatás esetén az előre fizetett díj egyharmincada.A kötbér mértéke a vetítési alap- összegével egyezik meg az értesítésre nyitva álló határidő eredménytelen elteltétől minden megkezdett késedelmes nap után az értesítés megtörténtéig,- négyszerese, ha a hiba következtében az előfizetői szolgáltatást az előfizetői szerződés szerinti minőség romlásával, vagy mennyiség csökkenésével lehetett igénybe venni, illetve- nyolcszorosa, ha a hiba következtében az előfizetői szolgáltatást nem lehetett igénybe venni.A késedelmes hibajavításért járó kötbért a hiba kijavítására nyitva álló határidő eredménytelen elteltétől minden megkezdett késedelmes nap után a hiba elhárításáig terjedő időszakra kell számítani. (Rendelet 23.§) Amennyiben a hiba kijavítását követő 72 órán belül Ön ugyanazon hiba újbóli bejelentésére kényszerül, a hibahárítási határidőt az első bejelentéstől kell számolni.A kötbért a jogszabály szerint a következő havi számlán kell jóváírnia a Szolgáltatónak. A Rendelet 26. § (3) bekezdése szerint, amennyibena) a szolgáltató a hiba kijavítására nyitva álló határidő eredménytelen elteltét követően a hibát 15 napig nem tudja elhárítani,b) az előfizetői szolgáltatás vonatkozásában az előfizető a felmondását megelőző 90 nap alatt több mint 10 hibabejelentést tett, amely alapján a szolgáltató valós, érdekkörébe tartozó hibát hárított el, vagyc) a szolgáltató a szolgáltatást 30 napig nem az előfizetői szerződés szerint teljesítiaz előfizető jogosult az előfizetői szerződés kötbérmentes felmondására. Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) 138.§-a értelmében a panaszok és bejelentések kivizsgálása elsődlegesen a szolgáltató feladata. A szolgáltatónak az írásban benyújtott bejelentés, panasz kivizsgálására 30 nap áll a rendelkezésére. A kivizsgálás eredményét köteles írásban megküldeni, és a panasz esetleges elutasítását indoklással ellátni. Amennyiben a szolgáltató nem válaszol, vagy a válasza birtokában úgy ítéli meg, hogy a szolgáltató nem a jogszabályokban, illetve a saját Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSZF) foglaltak szerint járt el, élhet a kérelem benyújtásának jogával. A kérelmet benyújthatja a Hatósághoz :- papíralapú, aláírt dokumentumban, amelyet beküldhet postai úton vagy benyújthat a Hatóság ügyfélszolgálatain nyitvatartási időben;- elektronikus úton az e-papír szolgáltatás igénybevételével ( https://epapir.gov.hu/ ). A hatósági eljárással kapcsolatos tudnivalókat az alábbi linken olvashatja el: http://nmhh.hu/cikk/187744/Hatosagi_eljaras_elektronikus_hirkozlesre_vonatkozo_szabaly_megsertese_miatt_kerelemre A Hatóság hatásköre az elektronikus hírközlést és a médiaszolgáltatást szabályozó jogszabályok, valamint a szolgáltató saját ÁSZF-jének betartására terjed ki. A Hatóságnak nem feladata konkrét, folyamatban lévő ügyekbe beavatkozni, azokat megoldani vagy a szolgáltatókat erre utasítani.A Hatóság nem vizsgálja az egyedi előfizetői szerződés betartását, valamint nem dönt a szolgáltató és az előfizető jogvitájában, díjvitájában. Ebben az esetben az előfizetői szerződésük vitarendezésre vonatkozó szabályait kell alkalmazni.
-
válasz Dragon3000 #109545 üzenetére
Hmm....
Nem lenne hosszú távon kifizetődőbb vajon a Telekom, vagy a Vodafone módjára összerakni saját ONT-ot? Mert akkor addig supportálja ameddig akarja ...
-
Gyuri27
félisten
válasz rongaucho #109546 üzenetére
Nem tudom igazából mi a problémád. De tudtommal a sebességet dróton adják meg. Wifire senki nem ad garanciát. Veheted a világ legdrágábbját. Az hogy az elméketi max fel van tüntetve az más kérdés. A wifi sebessége ugyanis nagyrészben az adott hely sajátosságán múlik.
Amd - Radeon - Ryzen
-
válasz Gyuri27 #109548 üzenetére
Az a baja, hogy AC-s kliensekkel - sőt az AX-es HGW-t kiiktatta és beiktatott helyette egy AC-s azon belül is gyenge C6-os routert - akarja elérni ezt:
Nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest