Hirdetés
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- eBay
- Mesterséges intelligencia topik
- AliExpress tapasztalatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
madrac
senior tag
Nemzetkozi kapcsolat masnal nem akadozik?
Pl. Reddit, Telegram -
madrac
senior tag
válasz YellowFlash #104171 üzenetére
Ki-be kapcsoltam minden eszközt, de semmi változás.
-
madrac
senior tag
Nálunk most 0:45-kor ment el és router restart se segített. Azóta sincs net. Bp IX.
pppd[382]: Timeout waiting for PADO packets -
madrac
senior tag
válasz Szoles #104031 üzenetére
BIOS frissites? Lehet, hogy a gepen futo valamelyik szoftver vagy virusirto fogja le a sebesseget. A digis ember ugyanezen a kabelen tesztelte a sebesseget? Esetleg egy pendrive-ra tett live linux alatt is kilehetne probalni, es mas speedtest szerveren is. Nekem mindig a Magyar Telekom szerveret dobja fel, azon mindig jo sebesseget mer.
-
madrac
senior tag
-
madrac
senior tag
válasz elite.cs11 #92147 üzenetére
Amikor elmegy a net, miért nem ping-eled meg kábelen a router-edet vagy az ONT-ot? Egyből kiderül, hogy azon a szakaszon nem jó-e a kábel.
-
madrac
senior tag
válasz propanbutan #89660 üzenetére
Nálam is ez van. Hiába tudja a router az IPv6 alap funkcióit, de valamilyen rejtélyes oknál fogva csak az IPv4 címekre enged bejövő szabályt létrehozni. Azért ez döbbenetes dolog a router gyártók részéről. Így az ember nem tudja kihasználni, hogy publikus IPv6 címet kap.
-
madrac
senior tag
válasz MasterMark #87488 üzenetére
Nálam Germany Limburgra ipv4 stabil átlag 48ms, pici tüskékkel,
ipv6 teljesen stabil átlag 47ms.uk ipv4 stabil 32ms
ipv6 stabil 31msMondjuk ez érdekes, hogy angliába jobb a ping mint németbe. Vagy oda csak a telekomnak van szuper kapcsolata?
-
madrac
senior tag
válasz nimmrody #87475 üzenetére
Ezek szerint csak egyes irányok köhögnek. Látatlanban azt feltételezem, hogy ahogy a hőbörgők miatt visszaállították sokaknál ismét a teljes sávszélességet, újra elkezdett szarakodni. Lehet hogy a sáv megvan, de annyira le van terhelve, hogy a stabilitás nincs meg. upc-nél alap esetben is így üzemeltették a hálózatot, így pl játékra használhatatlan volt.
[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
válasz MasterMark #87460 üzenetére
Igen arra, de akkor az egy tévhit, hogy ipv6-al automatikusan láthatóak lesznek az ipv6-os címmel rendelkező router mögötti kliensek, mert tűzfalon ugyanúgy nem fognak tudni átjönni, ha csak nem olyan router-tűzfalról van szó amiben ezt lehet külön kapcsolgatni, és valaki direkt átállítja ezt.
#87466 Flashget: akkor passzolom, hogy hol lehet a hiba. Lehet hogy valami központi, közösen használt vonalat sikerült annyira leterhelni a home office-osokkal együtt, hogy elezdett köhögni a hálózat, vagy több szolgáltatónál is valamiért most ért el a forgalom egy kritikus szintet amit nem bírnak már a kiépített kapacitások. Én nagyon helyesnek tartom, hogy átmentileg a kliensek sávszélességét korlátozzák a kritikus területeken, hogy legalább használható maradjon a hálózat. Pl. nálunk nem is korlátoztak egyáltalán vagy csak nem tudok róla.
-
madrac
senior tag
válasz MasterMark #87451 üzenetére
Akkor ezek szerint az nem érvényes, hogy az ipv6 engedélyezése kevésbé biztonságos a publikus ip cím miatt, mivel a router-ek alapból blokkolnak minden bejövő ipv6 forgalmat is.
Kerestem ilyen beállítást a router-emben, de nem találtam, a port forward résznél pedig csak ipv4-es címre lehet beengedni, ha megadom a cél gépet. Ezekszerint az ipv6-os bejövő szerver téma felejtős. Nyilván nem úgy teszteltem a webes szkennerrel, hogy nem futott élő szerver szolgáltatás a gépen...
Csupán abban a hiszemben voltam, hogy mindenhol úgy reklámozzák az ipv6-ot, hogy mindenki publikus ip címet kaphat amit nem kell NAT-olni, forwardolni, és látható kívülről, de akkor ezek szerint ez nem teljesen így van, legalábbis a bejövő forgalom tekintetében.
Windows tűzfal erőforrás kímélés miatt van kikapcsolva, mert belső otthoni hálózaton semmi értelmét nem látom. Semmi szükségem dupla tűzfalazásra.#87455 adika4444:
köszönöm neked is a választ, akkor a router-em miatt nem megy ezek szerint és nem is fog..[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
Akinél bevan kapcsolva a natív ipv6 a gépén és a routerben és kap ipv6 címeket is, annak valóban látszik is a gépe kívülről? Egy ideje bekapcsoltam nálunk, a honlapok fel is ismernek ipv6 cím alapján, de ha ráengedek egy webes port scant, akkor mindig mindent zárva talál. Windows tűzfal ki van kapcsolva. Ha gépen belül csatlakozom egy szerver szolgáltatáshoz ipv6 alapján, az működik. Nem igazán értem.
-
-
-
madrac
senior tag
válasz qqcqqc #73786 üzenetére
Ne is emlegess ilyen átkötés utáni szerződés módosítást.. Május végén jött az üzletkötő, írtunk új szerződést, új szolgáltatásokról, új hűségidővel. Erre kiszámlázták júniust, júliust a régi szolgáltatásokkal, mindenféle kedvezmény nélkül, holott június közepén már át is lettünk kötve. Állítólag nem találják a szerződésemet se... akkor mégis mi a fenére jöttek átkötni azt nem tudom... az meg már meg se lep, hogy az elvitt kábelmodemet még mindig úgy látom az ügyfélkapun, hogy nálunk van... Vicc az egész amit csinálnak ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
válasz woodworm #73621 üzenetére
A Broadcom chip-ek esetében sokkal közelebb áll a valósághoz a szoftveres gyorsítás definíció mint a hardveres. Az, hogy szoftveresen kikerül néhányat a Linux hálózati rétegek közül az átvitel gyorsítása érdekében, nem más mint egy olcsó trükk. A felhasználó pedig csodálkozik, hogy ez a trükk miért nem működik pl port forward esetében amikor mégis csak át kell küldeni a csomagokat a teljes Linux stack-en, a router pedig vért izzad, hogy sikerüljön.
Egyáltalán nem véletlen, hogy nem hardver gyorsításként hivatkoznak rá. -
madrac
senior tag
válasz qqcqqc #66234 üzenetére
Ez így nagyon gáz akkor. Nem tudom, hogy mennyire tehetik meg azt, hogy bemondásra nem adják meg mégsem az engedélyt sehova sem, noha át kell engedniük másnak is.. Vagy csak nem akartak perre menni velük szemben.. Úgy látszik, hogy azért a Telekom törheti járdát a körúton is.. Mindenesetre a UPC-nek sikerült mégis valahogy kábelt fektetnie így is, de az se optika volt akkor valószínűleg. Ennek is már egy jóideje.
Viszont így nem tudom mennyire érte meg megvenni a diginek ezt a hálózatot, ha nem tudja fejleszteni sem, és most valószínűleg el is fog veszteni sok előfizetőt, ha a Telekom végig optikáz mindent lassan... Gondolom azért túlzottan ők se törik magukat össze ezzel, mert inkább az uniós támogatást élvező kis falvakba kötik be optikára naponta az a 2 embert aki ott van, és oda kell az erőforrás... -
madrac
senior tag
válasz Flashget #66228 üzenetére
Szintén földi..! csak közelebb a nagykörúthoz. Úgy van ahogy mondod. Valamiért be sem rakta a digi ezeket a címeket a honlapjukra. Csak azért kérdeztem, mert pár hete hozzánk már dobtak be minden postaládába levelet, hogy hamarosan elérhető a Telekom optika a házban és majd jönnek üzletkötők. Utána rögtön fel is pattintottak a falra a kapuhoz valami optikai eszközt, és szerintem a ház további részébe is tovább vitték az optikát, de valahogy üzletkötők azóta se jöttek. A nagykörúton is felszedték az aszfaltot a Telekomos aknák körül a házakig, gondolom szintén ugyanezért... Telekom oldalán már látszik a címünkön, hogy elérhető az optika.
Csak benéztek valamit, mert az IPTV áraik egy ezressel magasabbak mint a diginél, szóval lehet alkudozni majd ha arról van szó, és akkor a set top box árakról már nem is beszéltünk.. na meg a TV-k újrakábelezéséről... de gondolkodtam abban is, hogy a tv-t továbbra is a digitől vesszük..
Egyszóval ezzel most lehet, hogy jól alá fognak vágni a diginek, hiába vette meg ezt a kis hálózatot, fejleszteni nem akarja v. problémás neki.. -
madrac
senior tag
válasz woodworm #63830 üzenetére
Ezt kérdezd meg azoktól akiknek nem elég a több száz megabites le- és feltöltési sebesség 2000-ért...! Mert, hogy nem csak honlapokat, meg linux iso-kat töltenek le rajta az hót ziher!
(#63829) mpo: ha szervert akarsz üzemeltetni, azt ne privát vonalon inkább... az egy másik kategória már.. hiába nem tetszik ez neked, ha a szolgáltató ezt a hálózaton lévő többi felhasználó érdekében korlátozná. azért nagyon el vannak kapatva egyesek, hogy 2000 forintért dedikált gigabitet várnak el és panaszkodnak, hogy nincs meg maradéktalanul...
(#63831) TeeJay: pedig tényleg nem hiszem el, hogy a szolgáltató csak azokhoz köti be akiknél maradéktalanul megvan a gigabit... ahogy itt is látszik, a szolgáltatónak már az is elég, ha a minimum megvan... vadkapitalizmus van.
-
madrac
senior tag
válasz bambano #63825 üzenetére
persze.azért elvárható lenne, hogyha gigabitesnek reklámozzák és adják el, akkor legyen is olyan időszak amikor el is éri ezt a sebességet vagy valami hasonlót. viszont engem biztos nem zavarna és nem reklamálnék, ha nincs meg, "csak" mondjuk minimum 100/100, de az mindig. mondjuk én nem is üzemeltetek szervert privát vonalon, amiért havi 2 ezret fizetek...
nyilván ebből kifolyólag sokan felhördülnek erre, de talán tényleg bevezethetnének adatmennyiség korlátot. lehet hogy sokat javulna a sebesség tőle... vagy a forgalmazott adatmennyiség lehetne a számlázás alapja eleve, nem pedig a link sebesség, ami kezdi elveszteni a jelentőségét. -
madrac
senior tag
válasz TeeJay #63820 üzenetére
Ahhoz hogy mindenkinél egyszerre menjen a gigabit, irdatlan kapacitás kellene, amit nyilván nem szeretnének kiépíteni, a 2K-s havidíjért. Az előfizetők nagy része valószínűleg így is szerver üzemeltetésre használja a privát vonalát, azért veri az asztalt, hogy nincs meg a gigabit...
-
madrac
senior tag
válasz Intruder2k5 #63639 üzenetére
Meg a többi koaxos területet is ami nem Invitel, de Budapest.
-
madrac
senior tag
válasz TeeJay #63348 üzenetére
Azért érdekelne, hogy milyen munka lehet az, ahol 50 Mbit feltöltés se elég..
Aki nem magán célra használja a privát vonalat és ennyire nagy sávszélességre van szüksége, annak tényleg valami dedikált vonalra van szüksége. Ja, hogy az nem annyiba kerül kérem, és meg is kéne fizetni... cégként le kell írni költségként, illetve fizesse a munkáltató!
Nem tudom milyen dedikált sávszélességeket várnak itt az emberek szaros 2 ezer forintért..! -
madrac
senior tag
válasz ubyegon2 #63313 üzenetére
Ez saját hálózat ellenőrzésre jó lehet, meg esetleg a szerelőnek meglehet mutatni, de a digi bejelentéskor szerintem csak a saját honlapos mérőjét fogadja el hitelesnek, persze screenshot formájában mert egy linket már biztos nem tudnak megnyitni legalábbis ügyfélszolgálatos telefonon ezt mondták
jók ezek a live-os cuccok, csak állandóan szórakozni vele, hogy melyik másra használt pendrive-ját áldozza be az ember érte, vagy szórakozzon multiboot-os keretrendszerrel + ömlesztve tárolja rajta vele a saját egyéb adatait is. már nincs olyan hogy kiírom lemezre 5 perc alatt és kész, mert már optikai meghajtó sincs a gépben -
madrac
senior tag
-
madrac
senior tag
válasz Akybron #62349 üzenetére
Bp IX. kerület, Bakáts parabola terület (volt Aktív1)
Sajnos úgy néz ki, hogy az Telekom optika lesz, ha jól tudom... Semmi hír sincs arról, hogy a digi fejlesztene a környéken. Így lehet, hogy lassan erodálódni fog az előfizetői bázisuk amiket vettek a hálózattal...
Pedig lecserélhetnék már igazán ezt a f*staliga koax-ot.
Épp a héten szenvedünk központi hibával vagy 4 napja, mert a feltöltés valamiért teljesen bekrepált, és még a garantált 2Mbit-et se hozza, meg akadozik.... Van mikor a sebesség teszt feltöltés része el sem indul... Szerelő mindent megnézett, cserélt. Dicséretes, hogy hétvégén is melóznak. Igaz a probléma nem hárult el.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest