- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debian GNU/Linux
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen switch-et vegyek?
- Mozilla Firefox
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zhagyma
őstag
válasz McAdam6 #6093 üzenetére
Az RTL biztosan nincs röptében áttömörítve H.264 -> MPEG2. Túl jó a minősége, hogy 1,5 Mbps H.264-ből ilyen jó 7,2 Mbps MPEG2 legyen. Mint írtam TV-n az RTL etalon szép, a TV2 már nem annyira (különösen a híradó stúdiókép gyanús). A DVBViewer-hez érdmes alkalmazni a View - shadere-k közül ezt-azt. Én nem használom csak "bélyeg" háttér tv-zésre / felvételre, így nem foglalkoztam a képminőség javítással.
A TV2 vízszintes 704 képpontjára korábban írtam. A Discoverik 544 képpontja azért ilyen kevés mert a műholdas szolgáltatásra optimalizáltak, ahol a sávszélesség takarékosság az elsődleges ...
-
rocket
nagyúr
válasz Navika75 #6107 üzenetére
Ez nem meglepo mivel a fapados DIGI-rol van szo.
Remelem legkozelebb ha 72ft-al emelni kellene a havidijat, inkabb kivesznek meg 10 adot, mert csodbe mennek az elofizetoik a hatalmas aramelestol
Katasztrofa ez a ceg amit TV fronton muvel.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Scrym
tag
A TV2-nek nagyon gagyi volt ma a minősége (Tények), tiszta pixeles volt a kép. Azért az úgy elég gáz volt. Az RTL Klub most jó, teljes képernyős 16:9.
Engem most az foglalkoztat jobban, hogy miért nem tudja megoldani a Digi a magyar hangot a NatGeoWild HD-n. Ugyan az megy rajta, mint az SD-n. Ez annyira megoldhatatlan? Lehet, hogy az, csak kérdezem?
Gondolom Pro4-ünk sem lesz, akár FEM3, ami nem is hiányzott, de a Pro4 az valószínű fog a BL miatt. -
-
törölt tag
Tudna valaki segíteni hogy a 32LD350-en beállítottam a divx lejátszást, működik is (király!), de láttam még dvr beállítási lehetőséget is, valaki beállította már és sikerült felvennie digitális adást? valamint mit lehet még beállítani (kérlek olyanokat írjatok amit már próbáltatok és nem vágta haza a tv-t) köszi előre is!
-
sandró60
addikt
Erről a linkről rendelte meg sok ember a Techwood-ot.
Próbáld meg felhivni az illetőt vagy imailban kérdezd,ha még nempróbáltad
Szerintem meg nemigen találsz ennél olcsóbbat amit már egyszer linkeltem
http://koscso.blog.hu/
Azt tudni kell már 1-hónapja nemkapható itt,de próba szerencse[ Szerkesztve ]
-
foxi69
tag
-
foxi69
tag
-
sandró60
addikt
A nagy nézelődésben mutasd meg nekem,hogy holvan a HDMI-kimenet????
Ha nemvettem volna észre a linken amit ajánlottál elnézést
Mint már elöző hozzászólásban jeleztem hasonló tudású boxot a DIGI-is részletre ad
A másiknál is csak 1.2-es HDMI-van(NGA)üzenetére[ Szerkesztve ]
-
fardavid
csendes tag
Szia!
nekem ma vezették be a digitális kábel TV-t, és azt mondta a szerelő, hogy a 88 csatornából csak 24 digitális a többi analóg. Ez hogy lehet? Ha digitális kábelTV-re fizetek elő, akkor sem az összes digitális? Változik ez? Amúgy budapesti vagyok, ha ez számítana szolgáltatás terén.
köszi a segítséget4
D
-
ossen
csendes tag
Sziasztok !
kábel tv-m van, és tv-ből szeretnék felvenni usb tunerrel (muszáj usb-sel, mert még garós a gép) PC-re.
ezt néztem ki: Alcor DTV HS
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/alcor/dtv-hs-p43563484/termek-leiras.html
A kérdés a köv:
Analóg jelet is tud venni, vagy csak digitálisat, ha digitálisba rögzít ?
Fogom tudni használni műsor rögzítésre ?
Vagy tudnátok ajánlani másikat max 10e ft-ig analóg + digitális jel rögzítéséreNem vagyok otthon a témában.
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
Nem valószínű, hogy 10e Ft alatt kapsz DVB-C tunert, inkább 20e Ft körül lehet hozzájutni. Ami biztosan megfelel a céljaidnak, az pl a technisat cablestar (kevés helyen kapható, és emiatt -saját tapasztalat alapján- bele lehet futni olyan boltba, ahol keményen átvágnak, ha nem figyelsz), vagy az anysee dvb-c tuner.
Sajnos DVB-C-s eszközöket olcsón nem lehet kapni. Kártyát egyáltalán nem, boxból pedig ami olcsó, az egyben gagyi is (lásd az itt agyonreklámozott techwood). -
sandró60
addikt
-
Pille69
tag
válasz fardavid #6124 üzenetére
Baromságot beszélt a pontagyú idióta kontár.
Felmész a Digi honlapjára és megnézed. A konkrét oldalt belinkelni nem tudom, csak leírni, hol találod meg. Ide kattintasz, a ráklikkelsz a "Csatornakínálat"-ra, majd ott kiválasztod Budapestet.
Ha a 2.800 Ft listaárú Digi csomagot fizetted elő, akkor Budapesten 56 analóg és 80 db digitális csatornát tudsz nézni. Minden analógot tudsz digitálisan nézni, alapvetően nem úgy van kitalálva, hogy egyik csatorna digitálisan, a másik meg analógban jön. Konkrétan nem bogarásztam végig, de max 1-2 lehet, ami kizárólag analógban jön, digitálisan nem.
De ha sikerült a digitális csatornákat beállítani, akkor gondolom minderre már rájöttél.
Esetleg ha nem megy a csatornakeresés, akkor lest itt aki segít. -
hb000
aktív tag
válasz sandró60 #6129 üzenetére
Az idézeted nem pontos, árat nem írtam, csak annyit, hogy agyonreklámozott.
Én nem látom, hogy azóta is keresnék. Általában set top boxot keresnek, de az nem egyenlő a techwooddal.
Egyébként persze, megkérdezheted. Azért tartom gagyinak (és ez tulajdonképpen még dícséret is), mert az olcsósága igen sokba kerül, amikor az ember rájön arra, hogy mennyi mindent tudhatNA, de mégsem tudja. Így nézve szerintem borzalmasan drága. -
Zlin50
senior tag
Az eddig róla megtudott információk szerint darabolja a felvételt. Ellenőrizni nincs módomban, de kaptam vele készített felvételt és az M2-ről felvett részlet minőségét illetően nem vagyok lenyűgözve. Hogy az adás olyan-e, azt sem tudom ellenőrizni, mert nincs mivel egyelőre felvennem műsort. Bár kaptam másik stb-vel korábban felvett részletet és az jobb volt. Az adás lett-e rosszabb? Még az is meglehet, mert a digitől válogatott dolgok is kitelnek.
Mint most például hogy lassan egy hete torz az M2 adása amikor nem 4:3-as a műsor.[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zoli67
tag
Sziasztok.
Szükségem lenne segítségre a digi+c hd boxal kapcsolatban.
Utána olvastam,s elvileg külső USB eszközről le lehet játszani filmet,képet lehet nézni.
De bármilyen partícióra formázom a memoria kártyát, nem talál rajta semmit.
Rá dugtam egy külső HDD-t,s ezzel is ugyanez a helyzet.
Illetve érdekelne,hogy érdemes-e szoftvert frissíteni rajta.
Ha lenne ötlete valakinek, megköszönném.Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
-
-
Zoli67
tag
Humax digi+c hd tipus van a készüléken.
Valami olyasmit találtam róla,hogy az USB nem szabványos (alacsony feszültségszintű asszem 250mv),s csak külső táppal rendelkező eszközt tud kezelni. Lehetséges,hogy ezért nem olvassa a kölső HDD-t ? De a többfunkciós kártyaolvasóban lévő memoria kártyát (4GB) sem olvassa,ami a technisatban működött nekem.
Ami partíciót felkínál a win7,azt mind próbáltam,de sem képeket,sem filmet nem nyitott meg a memoriakártyán.Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Digi kábel TV-m van otthon és eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lehet a digitális adás, és mire lenne szükségem hozzá, és persze, hogy jobb minőségű e mint a mostani analóg hulladék?
Megköszönném, ha valaki elmondaná, hogy működik ez az egész átállás, mert kezdő vagyok digitális adás témában.
Amit tudni kell, hogy a lakásban az én szobámban van egy SONY KDL-40U4000 LCD TV, amiben úgy tudom, hogy nincs bent az az MPEG4 dekódoló csak MPEG2 ha jól mondom.
Ezen kívül van még 3 tv a lakásban amik régi katódcsöves TV-k.Ha átállok digitális adásra, akkor a többi tv-n is lehet azt nézni?
Ha jól bogaráztam ki, akkor nekem vennem kellene egy Set Top Boxot, de az csak egy TV-hez jó. Vagy nem így van?Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Bocsi még annyit kérdeznék, hogy a digi-nél elő kell fizetni külön digitális adásra, vagy ugyanazon a kábelen jön az adás, amit most használunk a lakásban analóg jelhez és csak set top box kell az én LCD tv-mhez?
-
Zoli67
tag
válasz Octopus21 #6141 üzenetére
Egy box egy TV készüléket tud üzemeltetni,már amit a digitől bérelsz.
Ha a Sony TV-d full HD, érdemes HD boxot bérelni,de ha nem az,akkor elég az SD szerintem.
Vásárolhatsz is kereskedelmi forgalomban boxot, típusokat nem tudok ajánlani, csemegézz a fórumban. Az analóg és digitális adás között mint trabi,s mercedes közötti a különbség.
Igaz,ha alacsony a jelszint,illetve nem megfelelő a kábelezés és osztók minősége a lakásban,akkor megette a fene.Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
-
Octopus21
aktív tag
Köszi értem.
A diginél ha kérdezik és mondom hogy 4 tv-nk van otthon az nem gond ugye? Nincs erre remélem valami korlátozás, hogy hány tv-n nézhetem az adásukat.
Azt honnan tudom, hogy gyenge a jel?
De úgy gondolom, hogy egy próbát megér, max egy hónap után visszaadom a dobozt.
Üdv.
-
Zoli67
tag
válasz Octopus21 #6145 üzenetére
Nem gond, de hivatalos ASZF szerint 3 helyre történik díjmentesen a bekötés jelenleg.
Ez 2 Tv,1 rádió csatlakozás,amennyiben lemondasz a rádióról, lehet 3ik TV készülék.
4 TV-nél már oda kell figyelni,hogy ahová a box kerül,ne az utolsó készülék legyen a sorban,mert ott a leggyengébb a jelszint az osztások miatt. Aki ki viszi szerelő,az elvileg meg kell,hogy mérje neked a jelet a box bekötése előtt ( kb 64/62dB). S ha kicsi,akkor át kellene vizsgálnia a rendszert,mi okozza,s a hibás dolgokat cserélnie. De elvileg ha négy osztás van a lakásban a beérkező átlag 72/69dB jelszintnek elégnek kell lennie ahhoz,hogy a box zökkenőmentesen működjön.
Nm,szívesen.[ Szerkesztve ]
Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
törölt tag
Analóg T-home kábeltévém van, ezt egy közösítő szűrőre kötöttem, csakúgy mint a DVB-T szoba antennámat. Ez közösen megy a LCD tv-be (32LD350). Így a szűrővel nekiláttam hangolni a csatornákat. A hangolásnál (a tv-n) lehet választani, hogy "kábel" vagy "antenna". Ha a kábelt választom akkor megtalálja az analóg csatornákat és érdekes módon talál 132db digitális csatornát, nos ez azért érdekes MERT EZELŐTT NEM TALÁLT ILYENEKET. (mellékesen a 132db esetén több a duplán behozott) Nos a EPG(műsorújság) működik, de CI modult kér hogy legyen kép-hang (jelen esetben T-home-nál csak STB mivel csak párosítottan működik a kártyával)
AZ EGYIK KÉRDÉSEM HOGY MITŐL TALÁLTA MEG HIRTELEN A DIGITÁLIS KÁBEL CSATORNÁKAT (DVB-C)? LEHET-E EZ A KÖZÖSÍTŐ SZŰRŐTŐL? VAGY A RÁDUGOTT ANTENNÁTÓL?(BÁR EZT NEM TARTOM VALÓSZÍNŰNEK)
Egyébként a közösítés csak akkor működik ha a programozásnál az "antenná-t" választom, ugyanis ez esetben DVB-T-t is és az analóg kábelt is megtalálja.
Még egy kérdés:
LEHET-E VALAMI OKOSÍTÓVAL (RÉGEN LEHETETT A PANELOKBAN TV-ELŐFIZETÉS NÉLKÜL KÁBELRE DUGOTT VALAMIVEL FOGNI MAJD AZ ÖSSZES CSATORNÁT, TEHÁT TUD VALAKI ILYET? VAGY AMI MÉG JOBB VOLNA, VALAHOGY DEKÓDOLNI A DIGITÁLIS (ELŐSZÖR MEGTALÁLT) ADÓKAT?
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest