- Mozilla Firefox
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen switch-et vegyek?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
malali
csendes tag
Hi:
Techwood tulajdonosok. Valaki tapasztalt már olyat, hogy éjszaka hajnali három órakor a készülék bekapcsol, kb. egy perc után kikapcsol.?
Pedig a frissítés is ki van kapcsolva, programozva sincs, felvenni sem vesz fel, hálózatra sincs kötve.
Nem tudom mi az oka, vagy háromszor már észrevettem (a hdd ledje nagyon világit)Nem nagy gond csak kérdezem.Egy elégedett tulaj.
-
sandró60
addikt
Antenna bevan dugva?-persze, gondolom arról nézed a tv-t az antennán is küldhet információt a tv felé mégha nincs is beprogramozva,de mivel nálad,lelőted a frissitést ő autómatikusan akkor is keresi az antenna jelen a készüléket,lehet,hogy ott még valamit bekéne állitanod a főmenűben
-
-
-
sandró60
addikt
Mond őszintén most te is beállsz azok sorába akik egy 8500ft-os készűléktől elvárod hogy azt tudja amit esetleg egy 65000ft-os?Ha jól tudom senki nem emlegetett a te szóhasználatodat ismételve BEST BYY készüléket.Megkérdezhetem netán találkoztál már ezzel a készülékkel az életben.Szerintem egy kispénzű embernek nagyon is jó vétel volt ha nem akarja a mindeféle jóval felszerelt készülék tudását kihasználni.Ha meg úgy gondolta volna hogy mást is kiakar használni és van több pénze akkor lehet,hogy nem ezt a készüléket vesziTudod a mai világban az ember kis pénzből próbál megoldani dolgokat.Kinek meddig ér a takarója.Azt hiszem sok hozzászólásoddal ezelőtt már egyszer leirtam neked
-
válasz sandró60 #6716 üzenetére
senki?
(#6693) ronson:"Ha fáj, ha nem magasan best buy."Ugyanakkor az 1000.- forintostól is elvárom hogy ne kapcsoljon be hajnali 3-kor, és erre ne az legyen a megoldás, hogy áramtalanítom.
Van aki ezt elnézi, én nem. Ennyi.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sandró60
addikt
-
-
Zlin50
senior tag
Furcsa, az enyém meg például ébren nem akar maradni a felvétel után pedig "Befejezéskor készenlét"-re "Nem" van beállítva.
Hogy magától kapcsoljon be az mégis furcsa. Esetleg órát szinkronizál.
Azt látom hogy az HBO2 nincs kódolva. Van akinél szintén így van?
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
scott_free
senior tag
hali,
ha jól tudom, akkor a Digi kábelen már HD minőségben adja a 2 sportcsatornáját.
arra vagyok kíváncsi, hogy ha előfizetek rá, akkor mi kell ahhoz, hogy HD-ban tudjak felvenni róla, pl. mkv-ban?ad a Digi olyan beltéri egységet, amivel HD-ben tudok felvenni? vagy külön kell egy ilyet vennem? ha ez utóbbi, akkor milyet érdemes?
(a műholdas digi nem ad hd-ban, ugye?)
-
Kroni1
veterán
válasz scott_free #6724 üzenetére
A műholdas egyenlőre nem, de már egy ideje tervezik a megfelelő cuccok megvételét az átálláshoz. A Digsport és a DS plus valóban jön HDban is, Egy erre alkalmas TV-t vagy ha az már megvan akkor hozzá box-ot kell venni mindössze, amit venni/bérelni tudsz a digitől az nem felvevős..
"HD típusú berendezés - kábeles digitális és HD adások vételére alkalmas
Vásárlás esetén: bruttó 32 000 Ft (3 havi kamatmentes részletfizetési lehetőség bruttó 10.667.- Ft/hó)
•A berendezésekre 1 év garanciát biztosítunk
Bérlés esetén**: bruttó 1000 Ft/hó
•A berendezést meghibásodás esetén ingyen cseréljük
A SD/HD boxhoz Smart kártyát is biztosítunk, mely a Szolgáltató tulajdonában marad. A Smart kártya megrongálódása, vagy elvesztése esetén 2000,-Ft kártérítési díjat számítunk fel.A berendezések nem alkalmasak műsorrögzítésre."
Pontos tipust tapasztalat hiányában nem ajánlok, nekem a TV-m vesz fel, de majd más mond neked jó készülékeket!
[ Szerkesztve ]
-
Blondee
csendes tag
Sziasztok,
az eszmecserékből arra a következtetésre jutottam, hogy ezen az oldalon sok profi hozzászóló leledzik, tanácsot kérnék Tőletek nagyképernyős Sharp tv - Digi kábeltv problémámmal kapcsolatban. Kb. 1 hónapja ruháztunk be egy szép...nagy...lapos tv-be; eddig gyönyörködtünk az általa nyújtott víziókban, legyen az tv adás vagy dvd film. Aztán múlt héten kezdődött, hogy kizárólag m1, m2, duna adókon kockásodott a kép, végső esetben le is fagyott gyorsan kicseréltük az antenna csatlakozókat, mert azzal már beüzemeléskor is bajlódtunk és tádámm minden újra gyönyörű...tegnapig Az összes létező adó gyönyörű, kivéve a fentieket...mi lehet a gond??? /A másik szobában lévő feleekkora, de szintén lapos tvn minden OK./
Segítségeteket előre is köszi -
zhagyma
őstag
válasz Blondee #6726 üzenetére
Valószínűleg 121 MHz-n kevés / határeset a jeled ( m1HD, m2HD, Duna, stb. ...). Ha van lehetőséged cseréld meg a két TV-t igazolásul. Milyen csatlakozót szereltetetek a koax végére? Csavaros vagy krimpelős (jobb)? Koax kábel hossz, árnyékolás, csatlakozó szerelés hiányosságai erősen kijönnek egy határeset jelszint esetén ...
-
Blondee
csendes tag
válasz zhagyma #6727 üzenetére
Tv cserét tegnap próbáltam: a kicsit/ez volt a könnyebb megoldás/ átcipeltem a nappaliba = semmi baja nem volt a képnek; viszont miután visszaüzemeltem a "nagyot" már az is nézhető volt(1-2 kocka azért előkerült). Egyébként 3 felé megy a lakásban a kábel álmennyezet alatt, falba vésve +most megtoldottuk 5m-el DE azt nem értem miért nem jött elő ez a probléma augusztus 20.-a/beüzemelés napja/ óta ???
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!!!!!!!
A segítségeteket kérném.Én félegyházán lakom és nagymamámnál mindig isnehézkes volt a vétel.Most persze az RTL meg TV2 jól jön de az M1 szellemképes.Időjárás is befolyásolja az adást.Hogyan lehetne azt megtenni ,hogy ő is tudja venni a dvbt-t?
Adott egy régi Jácint TV.Csak UHF bemenet van rajta semmi scart.
Szóval mi kell ,hogy azon is lehessen venni a DVbt-t?
És ,hogy ez az akció kb mennyibe kerülne?
Várom az infókat és köszönöm előre is.
Üdv!!!!!!!
Jani! -
ronson
őstag
Mkv-be semmi nem rögzít szerintem. (Tegyük azt tisztába, hogy az mkv nem egy kódolási eljárás, hanem egy konténer fájl, ami tartalmazza H264 kódolású videó anyagot, illetve a hangot).
Szerintem inkább felvételnél, a .ts konténer az elterjedtebb, de sokszor előfordulnak egyedi ritkább konténerek is, de teljesen mindegy milyen, mert mindegyik ugyanazt a nyers video streamet menti a lemezre, ami jön a digitális jelen. Tehát mind ugyanaz a H264 videó anyag.
Normálisabb programoknak egyikkel se szabad, hogy gondja legyen, bármilyen konténert feldolgoznak. Ne kérdezd, hogy melyik, de 100%, hogy van.
Amire érdemes figyelni, hogy inkább egybe vegye fel a fájlt, és NTFS-re is rögzítsen. Ha ilyen igényem lenne, ezekhez mindenképp ragaszkodnék.
Lejátszót nem tudok ajánlani, mert saját Techwood-om kívül (amit nem ajánlanék kimondottan PVR-re), nincs tapasztalatom más PVR-es STB-al.
-
konrada
tag
válasz scott_free #6731 üzenetére
Én ezt használom: Selteka CIC-402HD
Persze nem tömörít, de pont emiatt lehet jól dolgozni a felvétellel, mert egyben .ts formátumban vesz fel. Azt egyébként bármely médialejátszásra képes szerkezet (számítógép, tv) képes lejátszani.
-
válasz prime77 #6730 üzenetére
Ez inkább a másik topik témája.
A Jácintnak is van videó bemenete, csak régi DIN szabványú, a készülék elején.
Azt hiszem ilyen kábel a megoldás. Így a 8-as dugó megy a tv-be, a scart csati a vevőbe. Kérdés, hogy a 12V-os kapcsolójelet átvisiz/kiadja-e a dekóder. Lehet, hogy kis műszerész munka is bejátszik ilyenkor. Pl. a csatlakozó melletti kis kapcsoló nem a hangszórót fogja kikapcsolni, hanem a TV-t AV bemenetre.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
hb000
aktív tag
válasz prime77 #6730 üzenetére
Hello!
Ez a fórum a digi szolgáltatásáról szól és az nem DVB-T, hanem DVB-C, tehát nem a legjobb helyen jársz.
Gyanús, hogy az általad felvetett problémára csak önmagában set top box-szal nem lesz megoldás, mert ezeknek az antenna kimenetén csak simán továbbmegy az esetleges analóg jel, a digitálisan vett jel nem kerül rá.
Ha jól csalódom, a modulátor lesz a megoldás, ami scart-ból képes UHF-re jelet küldeni és itt látok egyet, sőt itt még több infó van. Azért vásárlás előtt nézz utána, hogy ez tényleg az-e, amire én gondolok.
Set top boxot media markt és hasonló üzletekben legolcsóbban kb 12-13e Ft körül láttam. A két dolog így együtt min. 20 rugó. -
prime77
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.Kész vagyon ez akkor.Szóval akinek még a régi koaxális analóg bemenetes tv-je annak nem érdemes ilyenben gondolkodnia.
Azt hittem pár ezerből meg van az egész.
Köszönöm még egyszer a válaszokat...... -
fardavid
csendes tag
Hát gyerekek, tegnap bevezették az HBO-t. Eddig ugye csak a digitális kábel volt, bedugva a TV-be, gyönyörű képpel. Most, hoztak egy kis szar boxot, amibe egy helyen be lehet dugni a koax kábelt, és kifele meg van egy scart, semmi más. Még csak koax kivezetése sincs. Mondanom se kell, hogy mekkora a különbség képben és hangban a digitális illetve a boxon keresztül jövő analóg minőség között. Úgy dobom vissza hozzájuk a szarjukat, mint az állat. Nem is tudom hogy képzelik, hogy előfizetek 80+ digitális csatornára, de ha az HBO-t is nézni akarom, akkor cserébe mindent 10 évvel ezelőtti minőségben kell! Bekaphatják a boxukkal együtt...
-
Blondee
csendes tag
válasz zhagyma #6729 üzenetére
Utánajártam a toldásnak: apósom készítette méretre egy szakival aki vmi speckó szerszámmal kattintotta rá a koax két végére a csatlakozókat, gondolom ez a jobb fajta lehet. Tegnap mindenesetre kezdődött az egész elölről kockás kép, kiakadt hang m1-en, kihúztam az antennát majd vissza és minden OK. Fogalmam sincs, hogy a DIGI-nél reklamáljak, a SHARP-nál vagy sehol mert a lakásban a vezetékkel van a gond...
-
zhagyma
őstag
válasz Blondee #6740 üzenetére
Szóval krimpelt csatlakozók vannak a toldáson. Az jó.
" ... kockás kép, kiakadt hang m1-en, kihúztam az antennát majd vissza és minden OK. ..."
Vagyis mechanikai változásra a hiba eltűnt. Előszőr vizsgáld meg a TV-be menő koax dugót:
1. Kihúzod a TV-ből.
2. Megfogod a koaxkábelt balkézzel, a jobb kézzel megpróbálod elforgatni az antennadugót. Ha megmozdul, elforog, akkor kuka. Nyugodtam nekieshetsz, ha jó nem szabad lejönnie ...3. Ha jó a koax akkor visszadugod a TV-be a dugót. Finoman mozgasd, forgasd meg: ha ez alatt hibát látsz az adásban a művelet következtében, akkor sanszos hogy a TV antenna aljzat okozza a hibát.
-
Paal
csendes tag
válasz fardavid #6738 üzenetére
Én ezt egy osztással oldottam meg. HBO-t scarton keresztül nézem, de a normál jelet eljuttatom a tv-be is, ami megoldja a 80+ normális vételét. Sajna emiatt szinte fölöslegesnek érzem az HBO-t, mert külön távirányítóval, érezhetően macerásabban, rosszabb minőségben élvezhetem, mint a többi adót.. CI segítségével nem is értem miért nem lehet megoldani a dolgot. Sztem nagyságrendileg hasonló költséggel járna a diginek, mint egy set-top-box és az ügyfél is elégedettebb lenne. Gondolom már ott is van device-hoz kötött kártyás megoldás.
-
Locsi
senior tag
Az a szomorú, hogy nem képesek összepárosítani a kártyát a boxxal, vagy a tv-vel.Nekem van egy Technisat Technistar K1-em, faternak egy GoldenMedia 9060-a, + egy Samsung Le32c550, amin van CI slot. Ezek után nehogy már még egy boxot is béreljek. LóF@szt.
-
konrada
tag
Azért lehet nézni a boxon keresztül is digitális jelet. Tán ebben a fórumban írták, hogy ha Hunyadis a box, és a tévén kézzel is lehet beállítani csatornát, akkor készülék hátán középen lévő antenna bemeneten be a jelet, majd ki és áthidalva egy kábellel a szélén lévő bemenetbe be, majd onnan kimenetről kötöd be a tévébe az antennát, a 345 mhz-es sávon digitális HBO jelet kapsz.
...igaz, attól még a HBO csatik közötti váltáshoz kell a boxot is kapcsolgatni, de a kép minősége lényegesen jobb, mint a scarton bemenő.
(Persze jobb volna ha konax-szal lehetne nézni, ezen nem is akarok vitázni, de hátha valakit a részmegoldás is segít.)
-
Kroni1
veterán
És akkor jólértem hogy a Digi nem is árul HBO HD adást?! LOL
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest