- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debian GNU/Linux
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen switch-et vegyek?
- Mozilla Firefox
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kwisatzh
senior tag
Két percenként kiesik a digitális adás kb fél másodpercre.
Bp. VI. kerület. Tapasztalat? Valaki?? Központi hiba?
Vagy nálunk a házban fosta el magát a rencer???
Az analóg is xaraxik...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
dh66e
veterán
Komolyan hihetetlen ez a digi, de ezért sokan szeretni fogják.
Másik digis topicban kipattant hogy már nem is párosítják a box-szal az HBO előfizetést mert egy srác kapott digitől kártyát és működik neki a sajátjában.Erre más is megnézte és neki is megy egy synaps chd 3000 típussal.
Sajnos tv-nél még senki nem próbálta,de remélem valaki megteszi ha van modulja meg előfizetése.[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #6905 üzenetére
Szia!
Lehet "beáldoznám" magam, mert van modulhely (CI+ ) a kütyün, de modult mindenképpen vennem kell.
( Ha nem müxik a kütyüben akkor visszaadom egy hónap után, mert ha csak stb-vel müxik, akkor nem kell...)Mi kell pontosan? meg tudnád írni lehetőleg linkkel?? Ez az a bizbasz ami belemegy a lukba, és amibe be kell tenni a kártyát....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
dh66e
veterán
válasz zhagyma #6905 üzenetére
Azt mondom ne legyen igazad.
Nem tudom mennyire lehet okosítani egy synaps kábeles boxot,meg nem is írta a jóember hogy okosítva van,de ettől még lehet igazad.Az viszont fura hogy a synaps egy conaxos vevő tőletek meg az az infó hogy nagrás a kódolása a diginek.Erre van épkézláb magyarázat? -
zhagyma
őstag
A "kísérletben" résztvevő Synaps CHD-3000 CI CX PVR "beépített" Conax kezeléssel rendelkezik, viszont van CI slot is. Annak semmi akadálya, hogy egymáz után "láncolj" több eltérő CAM modult a szabvány szerint működnie kell. Vélhetően a CI slotba dugott Nagra CAM lehetne a megoldás. Ilyet sajnos nem tudok ajánlani, tapasztalat hiányában.
A kódolás digikábelen Nagravision 2 a transport stream analizátor program szerint. A transport streamben jövő CA deszkriptorban a CA kódok Nagravision kódolást jelölnek. Conax-nak nyomát sem látni.
Az OP key (STB) és RSA key (előfizetői kártya) ismeretében simán kikódolható az adás a Nagravision 2 "módszer" szerint. Sajnos az RSA ismerete kevés. Mivel két kód kell a kikódoláshoz vélhetően még él a párosítás.
Az elképzelhető, hogy a DIGI adott ki előfizetői kártyát párosítás nélkül és így is kikódolható az adás. De ezt még nem látom bizonyítva.
Kwisatzh Nem tudok Nagravision CAM-t ajánlani. Nincs tapasztatalat. A lehetésges gyártó: SmartDTV (A Kudelski udvari CAM partnere)
-
Zlin50
senior tag
válasz zhagyma #6914 üzenetére
Elérhető lenne nekem egy ilyen cucc, csak kérdés meg lehet-e tenni hogy szabadon módosítható legyen (úgy értem oda-vissza) a fw rajta? Azért volna szükséges mert másik szolgáltató rendszerén van. Egyszer már kölcsönbe kaptam de egy szál csatornát nem látott nálam és csak sejtem hogy szándékosan át van programozva hogy ne tudjon másik hálózaton működni, mert hiába állítottam be rajta a digis adatokat, pedig ez szabad vételű. Szóval működne-e az hogy lementem a jelenlegi fw-t átprogramoznám a gyárira és aztán vissza, hogy ki tudjam próbálni?
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
dh66e
veterán
[link]Csatorna pakolgatás ma.
-
NoOne1976
őstag
A kábeltv-s területen járatlan vagyok, mert eddig se a Digi, se a UPC nem óhajtotta bevezetni nálunk a kábelt, így mindig csak műholdas tvt néztem. Most úgy tűnik, a Digi lép, és lesz kábel.
A kérdésem a következő lenne: Milyen HD képes beltérit lehet és érdemes venni? -
Scotty
tag
Most esik le amit írsz.. Ma hívtak, hogy holnap jönnek bekötni. Mondtam, hogy két TV-re kéne bekötni és kérdeztem, hogy szükséges-e valamilyen jel erősítő vagy csak simán le lehet osztani. Azt is mondtam, hogy az egyik TV-nél van csak DVB-C tuner. Erre meg mondta a szaki, hogy "semmi gond a másik TV-hez átvisszük az analóg jelet" Miután leraktam a telefont kezdtem gondolkodni, hogy milyen analóg jelet akar átvinni?? Ezek szerint a kábelen jön az analóg jel is a digitális mellett? Tehát ha nincs DVB-C tunerem, simán tudom a TV-be dugva nézni az analóg csatornákat?
-
Lesliegold
tag
Erről hallott már valaki bármilyen infót?
HybridBox 2.0
Nvidia ION2 (GT218) + Intel Atom D525, 512DDR3 VGA on board RAM
Optikai out hátul
Beépített Conax kártyaolvasó
DVB-T/C tunerNyilván sokkal több minden lesz benne, de az adott fórumon ennyit írt le csak egy bennfentes....
Xiaomi Redmi 3
-
Lesliegold
tag
Bocsi a dupláért, de most jönnek az új hírek/infók:
a HybridBox 2.0-ban:
Nvidia ION 2.0 GT218 + Intel ATOM D525
átdolgozott hűtés és venti (még csendesebb)
DVB-C/T tuner
bluetooth + Wifi N
beépített kártyaolvasó (CONAX)Másik infó:
lesliegold írta:
Kedves Csaba!Karácsonyra lehet a fa alatt olyan Hybridbox 2.0-ás termék, amiben már benne a DVB-C, vagy inkább mást írjak a levélben a Jézuskának? Köszi!
válasz:igen lesz!!!!!
Akkor bebizonyosodott, hogy már csak az ártól kell félni...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
konrada
tag
válasz Lesliegold #6927 üzenetére
Pontosan azt. Így ha más helyiségekben nem méteres lapos tévé van, csak valami kisebb CRT, úgy van ott is mit nézni.
-
Trava
tag
válasz Lesliegold #6928 üzenetére
Összeszámoltad már mennyiből jön ki?
Ez egy windows alapú. magyar fejlesztésű szoftver. Mennyi 1 eredeti win7?
Olyan mint a htpc.
Pontosan az is, csak ez a program fut éppen a számítógépen, nem xmbc.
Ennyi a külömbség a 2 között.
Tudod mennyi megmagyarázhatalan dolog történik 1-ik napról a másikra ilyen rendszereknél.
Nincs az, hogy 1x beállítod aztán használod, állandóan matatni kell rajta. Ha van feleséged, gyereked, nem fogják szeretni, mert nehéz kezelni, bonyolult a menürendszere.Nehezen indul, sok agond a távírányítással stb. Nézz át a htpc topikba, van hozzászólás rendesen, és nem a dícséret a fő téma.
Nálunk az ilyen pc alapú lejátszók 2 hétnél tovább nem bírták, valaki mindig panaszkodott rá.
Hidd el jelenleg a legjobb ilyen egybe dolog a samsung d6900 blu-ray lejátszó, vagy az Lg bue ray,vagy maga a TV pld. Samsung UExxD7000.[ Szerkesztve ]
-
Lesliegold
tag
válasz Kwisatzh #6931 üzenetére
Látszik a hozzáértésed, megint és a taplóságod sem változott, na de figyelj segítek. Ezt csúfolják média centernek is vagyis bátran mondhatjuk, hogy a médialejátszót (nem pedig médialejáccó általános iskola kb 6. osztály) bőven takarja az eszköz sőt még picit több is.
Ha ennyire oktondi és ellenséges vagy, mondtam már, hogy távozz erről a fórumról. Meg amúgy is az óvónéni keresni fog, zárd le gyorsan a notebookját!!!Xiaomi Redmi 3
-
Lesliegold
tag
Az előző verziót 55 és 85K-ért árulták szőröstül bőröstül. Az eredeti win7 árát is ismerem, mivel forgalmazója vagyok.
Nincs tapasztalatom az előző verziós Hybridbox terén, de az elolvasott teszt igencsak pozitív volt. Kiváncsi leszek az új generációs tesztjére. Nem sokámegtudjuk az árát, de ha 80-90e Ft körül megáll, úgy rengeteget el fognak adni belőle...
Xiaomi Redmi 3
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Lesliegold #6933 üzenetére
Bazzeee...
Vegyééé máá valamit a zisten álggyyon +, oszt NÉZDDD !!!!!! ne itt basztasdd a népeket!!!!
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
zhagyma
őstag
" ... A HD ben érkező csatornák vételéhez MPEG 4 -et is tudó hangolóegység szükséges ..."
Nem bántásból, csak a szakmai hűség érdekében megjegyzem: a hangolóegységnek (Analóg PAL/DVB-T/DVB-C) semmi köze az MPEG2/MPEG4 videótömörítéshez. A kettő rendszertechnikailag és fizikailag is külön egység minden eszközben. Így "MPEG4 tuner" mint olyan nem létezik. Viszont DVB-C tunerrel és MPEG4 videódekóderrel szerelt TV / STB igen.
-
hb000
aktív tag
Arra azért gondolj, hogy a dvb-c tunerek aránytalanul sokba kerülnek, tehát ha lesz is benne, alighanem opcionális lesz és drága (esetleg a mostani usb-s tunert adják hozzá továbbra is). 100e Ft alatt nem könnyű dvb-c-s gépet építeni, de szerintem megéri.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
A HybridBox 2.0 jelenlegi specifikációja, ára ismeretlen:
Nvidia ION2 (GT218) + Intel Atom D525, 512DDR3 VGA on board RAM
Optikai out hátul
Beépített Conax kártyaolvasó
DVB-T/C tunerEzzel egy biztos problémád lesz: Az ION2 + Intel Atom kombó HD lejátszása "darabos", mivel az ION2 chip és az Atom CPU mellé szerelt NM10 vezérlő között a dedikált 1xPCIe link sajnos sebességlimites.Gáz ...
Szerintem jobban jársz, amennyiben van már számítógéped, ha veszel egy tunert bele, feltolod a HomeSys szoftvert és meglátod mit tud. A Conax-s kártyaolvasó kezelése így értendő: a HomeSys tartalmazza a Conax szoftver emulációt. Bármilyen szabványos kártyaolvasót kezel USB porton. Például veszel egyet a neten 1000 HUF-ért és beledugod a Conax-s előfizetői kártyát. Sokan használják a HomeSys szoftvert (ingyenes) a notebook-ba dugott USB tunerrel és egyszerű kártyaolvasóval a mindigtv extra vételére.
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
válasz zhagyma #6939 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy felvevős médialejátszós megoldás kell neki. Erre viszont az általános célú asztali gép (pláne notebook) nem jó, mert állandóan arra kell figyelni, hogy lehetőleg felvétel alatt ne terhelje túl a gépet, gyakorlatilag egyre inkább ütközni fog a média funkció a hétköznapi felhasználással. Meg az is furcsa lenne, hogy pl elindulna otthonról a notebookkal, de meg kell várni, amíg végetér a felvétel
Az elvárások alapján neki csak a cél-gép jó, persze kipróbálás erejéig bármire fel lehet tenni a htpc programokat.
Az ION2 tényleg ennyire sz*r lett? Nálam egy AT3IONT-I gyönyörűen muzsikál. -
zhagyma
őstag
" ... mert állandóan arra kell figyelni, hogy lehetőleg felvétel alatt ne terhelje túl a gépet ..."
Digitális felvétel esetén szinte nulla a terhelés. Mindössze a bejövő stream-t ki kell írni lemezre. Ez azért nem egy erőforrásigényes dolog. Az időzített felvétel megoldható notebook / PC "szundi" üzemmóddal, így egyáltalán nem kell figyelni rá.
" ... Az ION2 tényleg ennyire sz*r lett? Nálam egy AT3IONT-I gyönyörűen muzsikál. ..."
Az ION2 önmagában nem szar, csak az intel oldali "felület" mesterségesen gyenge. Az ION1 / Atom1 kombó viszonrt kiváló. Mivel neked ez utóbbi van persze, hogy jól működik.
Megjegyzés: Nálam AMD Brazos van a HTPC-ben. A gyerek forma1-t játszik a TV-n, s közben az USB-s tunerről megy a "műsorszórás" a többi PC-re.
[ Szerkesztve ]
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem, nem tudom hogy témába vág e de felteszem:
az lenne, hogy beltéri egységet kell e vennem (vagy bérelnem) a digitől, ha a TV tudja a DVB-T/C-t és MPEG4-es?Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
hb000
aktív tag
válasz bundaska #6942 üzenetére
Témába vág, de illett volna egy kicsit visszaolvasnod, ennek a topiknak szinte minden oldalán ott van a válasz.
Röviden: ha DVB-C tuner van a tv-ben, akkor a tv-vel közvetlenül fogható az adás, nem kell box. A DVB-T tuner megléte a digi szempontjából teljesen lényegtelen. -
bundaska
aktív tag
válasz sandró60 #6943 üzenetére
Köszönöm a választ!
hb000: Köszönöm a te válaszodat is, tisztába voltam vele, hogy a T megléte a DIGI-nél nem lényeg, csak a C re voltam kíváncsi. És bocsi, hogy nem olvastam annyit vissza
Másik kérdés: akkor ha szeretnék felvenni adást, akkor viszont kell a beltéri egység, és azok közül ami a DIGI honlapján van, ki melyiket ajánlja? Melyikről van a legjobb visszajelzés, tapasztalat? (úgy gondolom, hogy ami fent van a DIGI honlapján, azok közül melyiket érdemes választani, ha valamelyik HD-s STB-ot vásárolom meg, melyik az "ajánlott" márka?)
[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #6941 üzenetére
Szia! "Szakmai" kérdés:
Most mentek el a digis szerelők tanácstalanul.
Tünetek:
Minél lejjebb megyünk a frekiken annál gyakrabban fordul elő jelkiesés:
121 Khz: percenként
770 Khz: soha... ( Illetve egy óráig néztem, addig nem)jelerősség 70%, minőség 100% BER: 0
ez van mondjuk a 121-n is, de ott átlagosan percenként a minőség leesik nullára, a bithiba az égbe fel, és akkor kiesik az adás, kb egy másodpercre.... Nem kockázik, hanem eltűnik, fekete képernyő.
770-n és felette soha, betonstabil...
Mit gondolsz??? A szerelők tanácstalanok, holnap hoznak egy saját boxot, hogy vajon az is ezt produlálja-e szerintem igen, de ha nem akkor szarban vagyok.....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest