- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI kábel TV
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Mozilla Firefox
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz M_AND_Ms #5396 üzenetére
Fűznék némi objektív / szubjektív megjegyzést az értékelésedhez a teljesség igénye nélkül:
Tényleg szubjektív összehasonlítást végeztél. Talán szerencsésebb lett volna szegmentálni a véleményedet: képminőség, formátumkezelés (AFD/WSS), EPG, EPG-hez kapcsolódó szolgáltatások mint felvétel, timeshift, stb.
A képminőség megítélése alapvetően az adott csatorna videó bitsream sebességén alapulhat, amit befolyásol a képpontok száma (SD/HD), a videókódolás módja (MPEG2/MPEG4) és nem utolsó sorban a forrás minősége. Például arra kíváncsi lennék ha valaki összedobna egy ilyen korrekt tesztet legalább DIGI / UPC/ T esetére.
A formátum vezérlést (digitális stream-be ágyazott kapcsolójel) "hatásosságát" azért befolyásolja az a tény, hogy hány eszköz dolgozza fel. Például egy STB feldolgozza a stream-be ágyazott WSS jelet és átmértez neked mondjuk a HDMI kimenetre beállított 16:9 formátumra akkor nyilván a TV már nem kapja meg a kapcsolójelet, hanem megjeleníti azt amit kap. Mivel az eszközök nem egységesen kezelik a kapcsolójelet ezért némely HD csatorna például letterbox-ban sugározza a 4:3 SD-t továbbra is HD felbontásban (például: m1HD). Az analóg esettel már nem foglalkoznék ...
Az EPG egy egyszerű technológia, amely kötött információt nyújt: kezdés időpont, időtartam, leírás). Tulajdonképpen mindenki ugyanazt a tartalmat adja EPG-ben ezért nehéz különbséget tenni. Az EPG-hez kapcsolódó szolgáltatások megvalósításában már valóban van különbség.
Mondjuk a felvétel, timeshift minden esetben a digitális transport stream egyszerű rögzítését jelenti egy adathordozóra (adathordozó méret a határ). Például egy tuner esetén annyi adót tudok egyszerre rögzíteni, ahány jön az adott DVB-C frekvencián. Két tuner esetén nyilván több. Szerintem lehet találni két tuneres STB-t is, de szerintem ezen "extra" funkciókra sokkal olcsóbb és praktikusabb egy HTPC + x db tuner, ami akár kevesebbet is fogyaszthat egy STB-nél ...
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Nálam most is 16:9 az atv amit kb nem nézek semennyire,de pont az fáj hogy az eurosport1-2 ilyen pocsékul jön.Éjjel még belenéztem a 4:3 képnél is szűkebb (két oldalt cirka 5-5cm-el)képet kellett bámulnom az ES2-t.Na ilyet sem láttam még.Csak érdekesség képen hoztam fel a témát hátha olvassa valaki a diginél a fórumot.(na persze)
Digitálison minden rendben van nálam is képarányilag. Ott a box dolgozik. -
konrada
tag
válasz M_AND_Ms #5396 üzenetére
Hát akkor nézzük anyagias szempontból: a Digikábel 80 digitális csatornát ad, amiből 9 HD 2930 Ft-ért. (akinek kell box bérelve, + 1000 Ft, azaz 4 000 Ft.)
A UPC hasonló csomagja 8000 Ft.
A T-home-é 8180 Ft.
Persze mások a műsorok, de éves szinten az a 60-ezres különbség jelent annyit, hogy akár olyan boxot vesz - már akinek szüksége van rá, mert a a másikkal ellentétben a Diginél az nem szükséges - mely hétnyelven beszél, + úgy vesz fel, hogy azt bármely médialejátszó eszközzel lejátszható....
-
M_AND_Ms
veterán
Már megbocsáss, de nem fényezem sem az UPC-t , sem a Digit, sem a T-t!
Ezt miből olvastad ki???
Ha nem haragszol, akkor idézek két mondatot, lassan, hogy te is megértsd:"Egyik sem nyert. Mindegyikben van olyan hiányosság, ami engem zavar."
És ezek után ha újra elolvasod az egész írásomat, akkor találsz benne még egy-két olyan, félmondatot, megjegyzést, utalást, ami egyértelműen jelzi, hogy nem vagyok megelégedve az UPC-vel. De sajnos a másik két szolgáltatónál is beleütköznék számomra nem elfogatható, vagy nekem nem tetsző problémákba, emiatt a váltást nem forszírozom és maradok az UPC-nél. Ennyi. (Ezt a topikot amúgy, azért kezdtem el olvasni, mert a Digi-re kívántam átszerződni)
Nem úgy kezdtem a hozzászólásomat, hogy tudományos értékelő tesztet fogok írni a szolgáltatókról. Egyszerűen a leírtam azt ami az szembe jutott azzal kapcsolatban, hogy SZERINTEM kényszernek számít-e bármelyik szolgáltatónál lenni, hogy SZERINTEM van-e kiemelkedő hármójuk közül, ami után érdemes-e bárkinek is vágyakoznia. És arra jutottam, hogy nincs ilyen szolgáltató, emiatt nem érezheti magát senki sem különösebben kényszerű helyzetben egyiknél sem (vagy mindegyiknél ugyanúgy).
És még egyszer ezt mind magamtól írtam, úgy ahogy én tapasztalom, ahogy én látom.
Ha te nem értesz velem egyet, az rendben van. Tudod ez egy fórum és itt véleményeket is szoktunk mondani, méghozzá a SAJÁT véleményünket és, ami nem biztos, hogy az, amit te szeretnél olvasni.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz konrada #5404 üzenetére
Jó tudom az árakat. Mint írtam az átállás egyszeri díját kalkuláltam. Nem mondtam, hogy ez nem térülne vissza idővel.
...úgy vesz fel, hogy azt bármely médialejátszó eszközzel lejátszható
Ez nálam nem szempont, mert a felvett filmet továbbra is a tv-n akarom megnézni, és ezt az összes felvevős box tudja.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz zhagyma #5401 üzenetére
Nem tudok máshogy véleményt mondani, mint szubjektíven, mint ahogy te is úgy mondod. Egyikünk se egy független tesztelő csapat.
"Például arra kíváncsi lennék ha valaki összedobna egy ilyen korrekt tesztet legalább DIGI / UPC/ T esetére."
Én is szívesen vennék egy ilyet (amely valószínű, szintén némileg szubjektív lenne)Amit a formátum vezérlésről írtál. Hát pont ez az, hogy ebben az UPC megoldása tetszik nekem (oh én balga, hogy ilyet írok?), a Digi-é is jó, de ott egy problémát találtam eddig. És azt is leírom, hogy lehet, azóta megszűnt az is, hisz nem ülök naponta anyósoméknál képarányt ellenőrizgetni. A T megoldás viszont nekem nem megfelelő.
Ez most annyira baj? Ez is az én szubjektív véleményem.Tudom mi az EPG technikája. És erős jóindulattal osztályoztam közepesre az UPC-jét, (akinek az van tudja miért) (Nocsak, nem az UPC-t fényezem?? pedig ez is szubjektív vélemény)
Szerintem lehet találni két tuneres STB-t is,...HTPC + x db tuner
Igen ezek mind alternatívák. A maguk áraival, hátrányaival, előnyeivel. Nézelődtem már a témában...Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
"Direkt nem akartam belefolyni, de ez a mondat azért üt:
"A boxon a 16:9-et beállítva az összes 4:3-as adó egy 16:9-es képbe beágyazva" "Mi a probléma ezzel?
A T-Home-os boxon beállítom, hogy 16:9-es tv-n nézem. Eddig tiszta?
Ezek után a 4:3-ban sugárzó adók (pl: RTL Klub) műsorát a box 16:9-be rakja bele így:
.És ha a műsorszolgáltató letterboxba rakja a műsort, akkor ez lesz belőle:
Ha ez üt téged, akkor sajnállak.
A képek innét vannak: [link]
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
zhagyma
őstag
válasz M_AND_Ms #5407 üzenetére
Az SD/HD video stream sebesség az UPC esetén biztosan jobb a DIGI-nél (SD esetén a jobb DIGI SD-vel megegyezik). Amennyiben a UPC a "jobb" forrást használ a DIGI-nél (sajnos jobbat), akkor nem véletlenül láttad jobbnak a UPC képminőségét. A nálam lévő UPC / DIGI stream-k összehasonlítása is erre utal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz M_AND_Ms #5408 üzenetére
Hát nem értem mi ezen a meglepő? Ha azt mondod a box-nak hogy 16:9-es képet adjon, akkor maga beépíti (úgy ahogy) a 4:3-as képet. Mivel ez n+1 verzióban megvalósítható, box-onként más más eredményt kaphatsz.
A bőség zavara is okozhat gondot. Pl. a TV-men be lehet állítani 16:9-et, nagyítást, 4:3-at.
A box-on be lehet állítani eredeti, optimális,optimális 16:9, teljes nagyítás, bővítés
Az ember hogy legyen okos? Ugye mind máshogy néz ki, és ez attól is függ, hogy éppen 4:3-as vagy 16:9-es adást néz,vagy ennek a keverékét, mikor már feladó oldalon a 4:3-as képet felkonvertálják 16:9-es HD-re.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
hb000
aktív tag
válasz M_AND_Ms #5405 üzenetére
Ha te nem értesz velem egyet, az rendben van. Tudod ez egy fórum és itt véleményeket is szoktunk mondani, méghozzá a SAJÁT véleményünket és, ami nem biztos, hogy az, amit te szeretnél olvasni.
Látod, egy ellenvélemény elég neked ahhoz, hogy rögtön abba a hibába ess, amit a kioktatásod végén nekem tulajdonítasz.
Szóval, ahogy írod: fogadd el, hogy mások nem azon a véleményen vannak, ami a te ízlésednek megfelel. -
konrada
tag
válasz M_AND_Ms #5406 üzenetére
Oksi!
...csak vannak olyanok, akik szeretik archiválni-összevágni, illetve másik tévén megnézni.
...mint például a lányom, aki megszokott kérni, hogy vegyek fel olyan filmeket neki, amiket nem tud megnézni és olyankor csak rárakom a Samu C550-esére a hdd-t és lejátssza.. akár HD-ben is. Ezért szempont nálunk ez....és egy ilyen eszköz a vinyóval együtt 40-ből kijön. (S egyben médialejátszóként is működik.)
-
M_AND_Ms
veterán
Valahol úgy van, hogy a boxnak azt állítom be, hogy 16:9-es a tv-m. Ekkor mindent módosítás nélkül átenged magán (16:9-t és a 4:3-at)
Ha azt állítom be, hogy 4:3-as a tv-m, akkor a 16:9-et letterboxba rakja, míg a 4:3-at átengedi.Máshol viszont úgy van, hogy amikor a boxnak beállítom, hogy 16:9-es a tv-m, akkor a 16:9-et átengedi, de a 4:3 berakja egy 16:9-be.
Az első esetben a box a 4:3-as TV beállítása esetén módosít a 16:9-es műsoron, hogyaz meg tudjon jelenni a 4:3-on, míg a második esetben pont fordítva dolgozik: a 16:9-es TV esetén módosít a 4:3-as műsoron.
Egy 16:9-es tv-nél ugye mindig a nem 16:9-es műsorral van valami tenni való.
Az első esetben a tv-ra van bízva, hogy mit csinál a 4:3-as műsorral (Zoom, stb), a másodikban a box dönti végzi a 4:3-as módosítását.Az első megoldást alkalmazza az UPC box, a másodikat a T box. A DIGI-nél a boxnélküliségből adódóan nincs ilyen kérdés, ott mindig a TV gondolkozik
-
M_AND_Ms
veterán
A felső képnek megfelelően jön át pl a T-home boxból a 4:3-as kép, akkor amikor 16:9-es tv-re rakod. A kép egy illusztráció és mutatja, hogy a 16:9-be benne van a 4:3-as kép. Mi itt a fogalmi zavar?
Az alsó kép is ugyanez, de akkor, amikor a 4:3-asba a műsorszolgáltató egy letterboxos 16:9-et rak bele (ez sima 4:3-as tv-n is letterboxban alul-felül fekete csíkkal jelenik meg)A képekhez a kiindulás az volt, hogy a 4:3 - 16:9 kérdést, hogyan kezelik az egyes boxok.
A két fenti konverziót ki csinálja? A box, vagy a tv. Egyik szolgáltatónál a box, a másiknál a tv. Az más kérdés, hogy amikor a box végzi, tudod-e szabályozni a 4:3 -> 16:9 konverzió módját (amiről te is írtál) - a T-home boxon ezt nem tudod állítani. A 16:9-es tv-ken meg kimondhatjuk, hogy mindegyiken van lehetőség rá, esetleg gyártótól függően különböző módokon
(amúgy a felső kép mibe nagyít bele? Mindkettő egy 16:9-es képernyőt reprezentál, amin mindkét esetben egy 4:3-as adás képe van. Nézd csak meg mindkettőben a szélesség ugyanakkora! A kép vízszintes kivágása viszont az alsóban nagyobb, ugyanakkor a függőleges kivágás ugyanakkora. Tehát alul egy 16:9-es kép van letterboxban egy 4:3-asba belerakva, mindez egy 16:9-es képernyőn megjelenítve. Felül egy sima a 4:3-as van ugyancsak a 16:9-es képernyőn. Pont semmi zoom, semmi torzítás nincs ezeken a képeken. A hozzászólásomban ott egy link, ott szépen végigveszik a különböző lehetőségeket)
-
stefi57
csendes tag
Helló.
Akkor senkinek nincs egy műszakilag elfogadható magyarázata a kérdésemre? -
yumiki
csendes tag
sziasztok
Leírom velem mi történt hátha segít másnak is.
Samu dvb-c tv van és digi kábel semmi setopbox.
Hibajelenség: azt kezdtem észrevenni , hogy szétesik , kockásodik, akadozik a kép jó pár digitális csatornán.
Arra rájötte , hogy a 700-800 Mhz -en adó csatornákon csinálja.
Go fel netre és kerestem rá választ mi lehet.
Többen irták , hogy másokkal is elöfordult- tanács cseréld le a régi koaxot meg normális bekötés legyen.
Meg is csináltam persze nem változott semmi.
Tudomány megállt nálam és hívtam a digi szerelöket.
Kijött és rendbe talált mindent a kábellel és persze hozta az ő setopboxát amivel jó is lett a kép.
Hozzáteszem a samu tv kiirja a jelerősséget ami 100% volt az akadó csatornákon meg ugrált és a bithibaarány is felment.
Közölte rossz a tv nincs mit tenni plusz rossz a tesomé is a szomszédszobába.
Gondoltam nem nyugszok bele átugrottam 5 utcával arrébb unokatesohoz tv honom alatt próba és a kép tökéletes.
Annyi különbséget fedeztem fel , hogy ott a jelerősség amit mutat a tv 88% és tökéletes a kép minden csatin HD is.
na itt járok holnap jön újra a szerelő.
esetleg valaki tud tanácsot arra , hogy lehet lentebb vinni a jelerösséget? -
hb000
aktív tag
Többen irták , hogy másokkal is elöfordult- tanács cseréld le a régi koaxot meg normális bekötés legyen.
Meg is csináltam persze nem változott semmi.Pontosan mit csináltál meg a kábelezésen? Cseréltél-e komplett kábelt, csatlakozóval együtt, milyen árnyékolású, van-e rajta zavarszűrő, milyen az elosztó?
-
yumiki
csendes tag
Lecseréltem a teljes kábelt 3x árnyékolt rgb6 koax-ra csatikat is csavarosra.
Persze a szerelö újra lecserélte a csatikát hátha én bénáztam.
Kicserélte az elosztomat is mondván az övé jobb.
A lényeg a kábel -eloszo-csati rendben jelerősség 100% és a kép nem jó.
5 utcával arrébb meg 88% jelerösségnél tökéletes a kép.
Elosztó nélkül is ki lett próbálva persze de semmi javulás.
gyengitenem kell a jelet és szerintem megoldódik a probléma. -
yumiki
csendes tag
ez volt az én elosztom
http://kepfeltoltes.hu/110712/F_nyk_pek-0081_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
amit hozott az is kb ilyesmi csak 5-1000 Mhz-es
de ismétlem közvetve elosztó nélkül se volt jobb. -
yumiki
csendes tag
-
-
zsolt501
nagyúr
Marhaság, aki ezt mondta az nem ért hozzá...
Már rég nem raknak ilyet be csillagpontos hálózatok esetén.
Ráadásul digitális hálózaton még a jel minőségét és erősségét is hátrányosan befolyásolja.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Ez a bekötés nagyon gáz... z egészet 1 osztóval kellet volna megoldani és nem 2 db osztóval mert, itt a két osztó és a az a plusz felesleges cucc igen nagy mértékben csökkenti a digitális.
Hajítsd ki a két osztót és a visszirányú szűrű-t és szerezz be egy 4 kimenetes osztót.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Egy már meglévő analóg kábeltv szolgáltatás szeretnék cserélni digitálisra kábelra, egyúttal internetet és telefont is rendelek. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor is kapok valami akciót, mert ugye már nem új előfizető vagyok? Nem tudom, hogy a TV-hez settopboxot a digitől rendeljek-e, vagy boltba vegyek egyet. Nem lenne rossz médialejátszóként is használni, de nem létszükség. Ti mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt501
nagyúr
Ha a jel erősség túl erős akkor is van megoldás de ez az osztó akkor sem jó így.
Létezik rendes megoldás a jel erősség csökkentésére, csak nem ugrik be annak a berendezésnek a neve, de én elsőnek ezt az osztót cserélném.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
rocket
nagyúr
Szia!
Akcio sajnos mar csak az uj elofizetokre vonatkozik:"Új Előfizetőnek minősül, aki nem állt szerződéses kapcsolatban a Szolgáltatóval azonos néven vagy azonos címen a jelen nyilatkozat
aláírását megelőző 3 hónapban, a Szolgáltató által vásárolt hálózatok migrált ügyfelei, valamint a DIGI TV parabolás televízió kábeles
szolgáltatásra átemelt előfizetői."Nekem most jar le julius 31-en az 1 ev husegem (a masodik), igy utolag mar sajnalom , hogy tavaly nem 2 evre kotottem huseget.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
zhagyma
őstag
Ha van modemed akkor a kép alapján rendben van bekötés. A modem "gyengusz" QAM kimenőjelét elhatárolták a többi eszköztől a visszirányban. Gondolom a net rendben is van
Ha az osztón csavaros F csatikkal van a koax felcsavarozva akkor cserélni kell crimplősre (QAM jeltorzulást okozhat magas frekvencián). A modem leágazás látom krimpelt (OK). A berakott DIGIS osztó milyen márkájú?
A jelcsökkentésre továbbra is osztó lehet a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
A vázolt esetben az alábbi megoldások jutnak eszembe:
1. zsolt501 javaslata: 1 db 4-s osztó + 3 db visszirány szűrő a TV ágakra. A 4-s osztó nagyobb csillapítása jól jöhet (jelcsökkenéstg okoz a TV ágakban a szűrővel megtoldva), míg a 4-s osztó fázistorzítása és nagyobb csillapítása rontja a kábelmodem QAM kimenőjelét (ez ugyanolyan, mint a digitális DVB-C jel csak adat megy rajta és a visszirányú frekvencián megy). Ha a net működőképes marad így is, akkor jó lehet.
2. Hagyod így a bekötést és kicseréled a csavaros csatikat krimpelősre (javul a jelminőség). Jelcsillapításra lehet használni toldót, vagy csillapítótagot, vagy TAP-t. A legjobb a csillapítótag. Olyan mint a visszirányú szűrő és fix csillapítás értékekkel lehet venni. Ezzel az a gond, hogy többet meg kell venni és ki kell próbálni és csak egy lesz jó.
3. A TAP-s megoldás. Olyan osztó, aminek vankis csillapítású átmenő ága és fix nagy csillapítású kimenete. Ezt csak a kábeémodem után szabadna betenni.
Ui: A TV tuner AGC szabályozása (erősítésszabályozás) kezeli a túl alacsony és túl magas jelszintet. Vélhetően a szerelő által hozott STB tuner AGC-je jobban passzol ebben az esetben (szélesebb tartomány) mint a TV-jé.Az osztód lengyel lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Jójó 100%-os a jelerősség, de a minőség hogyan alakul? A digitális adás a minőségre érzékeny, nem a jelerősségre. Amúgy annyi esze nem volt a digisnek, hogy ha sok a jel akkor ő betegyen egy csillapítót, és ne az elosztókkal játszon? Fura.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest