- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI kábel TV
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Mozilla Firefox
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz attilav2 #5098 üzenetére
A legkisebb a valószínűsége hogy a tunered rossz. Másoknak tökéletesen megy ez a típus így valószínűleg a a tunerbe bemenő jellel lehet a probléma. Érdemes visszaolvasni a kábelezési hibákra koncentrálva és próbálkozni a leírt megoldások / ötletek szerint. Senki sem fogja megtalálni helyetted a "távolból" a hibádra a megoldást ...
-
klaczi
aktív tag
válasz attilav2 #5098 üzenetére
Nem kell kidobnod! Jónak kell annak lennie. Szerintem az enyém és a tied között nem sok eltérés van. Amúgy áruld már el nekem, hogy melyik Samu monitorban van dvb-c tuner.
Jut eszembe! A multkor piszkálnom kellett a modemet és utána egy csomó csatorna nézhetetlenné vált. Valami bolond helyre mozdult a koax kábel ami a szgépbe megy. Megigazítottam és azóta panaszmentes vagyok. A kábelen egyébként nincs semmi más csak a modem és a tuner. Úgy jön le a padlásról, hogy még toldás sincs benne. Talán ezért kevesebb a problémám! Nem tudnám megmondani Neked miért rossz ezért azon agyalok, hogy nekem mitől jó
A Digi valamit csak rosszul csinál, mert hangoláskor a kütyük átugorják ezt az ominózus frekvenciát.
Mééé....?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
(Bocs a kései visszajelzésért, de akadályoztatva voltam.)
Az a helyzet, hogy kihívtam a Digit, a szerelő minden dugaszt lecserélt s amint kitette a lábát az ajtón, kezdődött minden előről. Azt megállapította, hogy a jelerősség 90% körül van és a jelminőség meg kifogástalan, és azt mondta, hogyha újra jelentkezik a hiba, újból jelezzem az üsz.-nál.
Ez helyett felhívtam az LG szervízt és most várom, hogy kijöjjenek.
A kábelcsere megoldható - nekem fogalmam sincs, hogy a jelenlegi kábel az milyen? Majd tanulmányokat veszek egy kábelboltban. A csatlakozóról szintúgy nem tudom, hogy F-e, de egy biztos, hogy nem műanyag, hanem fémburkolatú.
Egyelőre most ennyi, a tippeket köszönöm, a szervíz látogatása után majd jelentkezem.
-
őstag
válasz zhagyma #5101 üzenetére
Ki kellene cserélni az öcsém szobájába menő kábelt mert egy régi ótvar+szarul toldotta meg hogy elérjen az asztaláig.
Ehhez viszont meg kellene mozgatni egy tonnányi szekrényt, amiért anyám nem lelkesedne, egyelőre nem enyém a lakás így joga van ellentmondani.
Ha ezután se jönne jól a 121mhz, akkor a lakásba menő kábelt cserélni, de ahhoz meg meg kellene bontani a kábelcsatornán a lambériát, anyám ennek sem örülne.
+Futtattam a Tsreadert és az eredmény zhagyma magyarázata szerint a fejállomáson van a hiba. Lehet hogy feleslegesen túrnám fel a lakást. Settopboxon jól jön az ominózus frekvencia, gyönyörű kép 100% minőség jelszint. Ha ez jó akkor nagy valószínűséggel a digi elhajt a fenébe h a tunerkártya retek.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
zhagyma
őstag
válasz attilav2 #5106 üzenetére
Ugyanazon a kábelvégen próbáltad a PC-s tunert és az STB-t vagy külön szobában? Az utóbbi esetben nem sokat mond az STB-n elért minőség a tunerhez menő kábelvégen megjelenő jelszintről. Hány osztón keresztűl kapja a tuner a jelet és milyen hosszú a kábel? Általában a kábelszolgáltatók által nyújtott jelszint (teljesítmény) egy hármasosztóra felkötött 3 TV-s "átlag" kábelhálózatot képes megfelelő jelszinttel ellátni ...
-
Dog 11
tag
válasz attilav2 #5106 üzenetére
Javaslat,amit megpróbálnék : az Öcskös szobájába menő kábelt kiváltanám próbaképen egy megfelelő, akár a Digi helyi ügyfélszolgálaton beszerzett /kért/ ,bőven lemért hosszúságú és két végén szerszámmal rögzített "F" csatlakozóval szerelt kétszeres árnyékolású koax- kábellel.Ideiglenes jelleggel a szekrények mögött,vagy tetején végigfektetve és attól az elosztótól indítva ahol még jó minőségű a digitális vétel,csatlakoztatnám az Öcskös gépét.A provizor megoldás eldönti a vitát, s ha beválik úgy Édesanyád is engedékenyebb lesz addig is míg egy belső festéskor a szekrények úgyis elmozdításra kerülnek.A szerinted is hibásan toldott kábelt el kell felejteni.Az összes többi próbálkozás csak a hibás kábel kiváltása után következzen.Szerintem a kábelcserét a 1272- keresztül is lehet kérni , így talán a költségek is alacsonyabbak lehetnek.
-
törölt tag
No, azt hiszem sikerült kideríteni a hiba okát!
Az a helyzet, hogy feleségem reggel turmixot készített és összefüggést sikerült találni a botturmixgép be- és kikapcsolása között. Amennyiben nagyobb volt a gép terhelése (tehát folyadékba merült), akkor mind a bekapcsoláskor elment a kép, majd a gép folyamatos működése mellett pillanatok mulva visszajött, de kikapcsoláskor is ugyanezt csinálta.
Kisebb terhelésnél (üres járatban) inkább csak kikockásodott.
Az a helyzet, hogy a jelenség akkor is felmerül, ha nálunk semmiféle gép nem üzemel s így azt gyanítom, hogy valahol a közelben kapcsol be, majd ki valami és ez - tehát áramlökés (feszültségingadozás) - az ok.
Kérdem: ha valóban ez a hiba, akkor lehet vajon javítani a TV készüléket? Vagy vennem kellene egy feszültségstabilizátort? Ha igen, akkor hol?
-
törölt tag
válasz #28250368 #5109 üzenetére
No, persze nem a botturmixgép be- és kikapcsolása között van összefüggés, hanem a be- és kikpacsolás és a tv-n a kép eltűnése között. Kisebb terhelésnél (tehát a turmixgép üresjáratánaál) a kép kockásodik.
És miután a hiba akkor is fellép, amikor nálunk a lakásban semmilyen készülék nem terheli a hálózatot és akkor is előfordul a jelenség, úgy gondolom, hogy ez a mi lakás hálózatunktól független jelenség.
-
ketele69
tag
Sziasztok!
Most vennénk egy LG 32LD750 LCD tv-t. Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a készülék típussal?
Köszönöm.
-
xantan
csendes tag
A synaps box gond nélkül behangol mindent . A régi szoftverében 300-470 MHz között páratlan frekvencia volt az alapértelmezett 8 MHz-es osztásban !
Jelszint , minőség alig különbözik a mux-okon. Viszont ha néha kimarad az adatfolyam 1-2 mp-re akkor nem talál vissza, volt olyan nap , hogy ezt 7-szer is megtette, másik szolgáltatónál ez csak elvétve fordul elő (több példánynál is előfordult) -> Nincs jel üzenet , ekkor antenna kihúz majd vissza és megy tovább VAGY állomásváltás oda vissza . Ilyen típusú probléma másnak is van ?[ Szerkesztve ]
-
xantan
csendes tag
A Synaps most az új szofttal páros frekvenciákon lépked , de csak 320 MHz felett , a 121mhz-et kézzel kell beadni .
-
judyt9
csendes tag
Minden próbáltam gyors hangolást is. Kézi hangolásnál szerintem be kellett volna jönni 1a 121000 kHz-en de nincs jel 0 %. Nálam a kábelezést is a digi csinálta,
A LGmárkaképviselete szerint a Digi jeladása lehet a rossz, hogy csak ez a 4 csatorna nincs meg. A TV -nem fognia kellene 114000 Khz-től.[ Szerkesztve ]
-
Scotty
tag
Sziasztok! DVB-C-nél van a DIGI-nek olyan adása, amihez CI kártya kell? Most fizetnék elő, de nem akarok STB-t bérelni, hanem HTPC-vel oldanám meg, és ha már veszek DVB-C kártyát, akkor ha kell olyat, amiben van CI modul is (pl.ilyet.
-
Jimmy8
senior tag
válasz #28250368 #5110 üzenetére
Szia!
Első körben néhány tipp:
Azért először próbaképpen mérj hálózati feszültséget (nincs nagy fogyasztó bekapcsolva), majd terhelve is (valami nagyfogyasztót bekapcsolva) , mert pl. nálam alapon is csak 215V van a 230 helyett.
Ha gond van, és sok a feszültségesés, akkor ellenőriz(tes)d a csatlakozásokat is.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zhagyma #5107 üzenetére
Természetesen a PC ki lett próbálva a nappaliban ugyanazzal a tri shield kábellel mint ami a stb-t hajtja. Itt kevésbé kockásodott a HD és nem kapott zöldes elszineződést, diafilmes akadás itt is volt, mind SD mind HD.
3-as fcsatis osztó van, a settopboxba és a tunerbe krimpelt csatik lógnak, öcsém szobájába viszont szar műanyag csatik vannak + van még ezekel összehozott toldás.
Majd lecsavarom öcsém kábelét a spliterről hogy úgy rendbejön e, de nem sok reményt fűzök hozzá.
A gép az elektromos hálózat és a kábelhálózat közti potenciálkülönség nem okozhatja az alacsony frekik hibáját ?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
hb000
aktív tag
Csak plusz info: arra figyelj, hogy a technisatnál a CI megnevezés parasztvakítás, mert nem magát a CI kártyát fogadja, hanem a Technicrypt modult, a CI kártya pedig ebbe a technicrypt modulba kerül. A CI kártya fogadására alkalmas összeállítás tehát: CI kártya technicrpt modulba, technicrypt modul a CI fogadó kártyába. Amit a képen látsz, az csak akkor lesz alkalmas kártya fogadására, ha megveszed a technicrypt modult (kb 10 000 Ft).
Ha csak a tunert veszed meged, ugyanott vagy, csak olcsóbb és később egy másik kártyaolvasót vehetsz hozzá, ha netán kellene.
Másik lehetőség: ez. Ez DVB-C tuner, ami közvetlenül a kártyát fogadja, a rémisztő ára ellenére olcsóbb, mint a technisat kártyafogadásra teljesen felkészített összeállításban.De ez persze mind elmélkedés, mert valójában nem kell CI kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Scotty
tag
Köszi, erre nem is gondoltam. Amit belinkeltél az lényegesen olcsóbb is. A terratec kártya, amit néztem 30k körül van. Lejjebb írta konrada, hogy ha esetleg HBO-t akarnék előfizetni, az kizárólag a saját STB és CI kártya párossal működne? Mert ha igen, akkor semmi értelme CI modult vennem, viszont ha az HBO-hoz így is úgy is kell STB, akkor az egész PC-s tunernek sincs értelme
-
törölt tag
Az a helyzet, hogy megnéztem egy adott csatornánál, hogy milyen a jelerősség ill. a jelminőség akkor, amikor elmegy a kép? Ezt a botmixer be- és kikapcsolásával "modelleztem" Azt tapasztaltam, hogy amikor elmegy a kép, a jelminőség(!!!) esik le nullára, (a jelerősség akár 100 % körül marad változatlan) majd, ahogyan a kép visszajön, a jelminőség kapaszkodik fel újra 100% közelébe.
Egyébként egy alapkérdésem is van - lévén anyit értek az elektromossághoz úgy általában, mint a harangöntéshez.
Gondoltam, hogy vásárolok egy feszültségesés elleni védőeszközt, ami egy elosztóra hajaz. Láttam is 3eFt-tól akár 10 eFt-ig - különféle kivitelben. És azt is gondoltam, hogy olyasmit, ami valamiféle zavarszűrőt is tartalmaz. Azt azonban nem tudom, hogyha a fali csatlakozó aljzat nem földelt, akkor van-e értelme egyáltalán ilyen eszközt vásárolni? Azaz a túlfeszültség a földelésen vezetődik-.e el, vagy a herkentyúben van valami alkatrész, ami mondjuk lekapcsolja ilyen esetben az eszközt?
-
hb000
aktív tag
Így van, csak megerősíteni tudom, hogy a HBO csak digis STB-vel működik.
Az viszont túlzás, hogy nincs semmi értelme, mert egy jól kialakított htpc állati jó dolog. Kérdés, hogy mi a fontosabb: a htpc funkcionalitása, vagy a HBO. Ha rajtam múlna, inkább a htpc-re beszélnélek rá, de ez már teljesen egyéni ízlés dolga. Maximalista megoldásként esetleg javasolható a htpc, plusz egy digis STB HBO nézésre -
hb000
aktív tag
válasz #28250368 #5125 üzenetére
Nem vagyok ász a témában, de ez a "feszültségesés ellen védő" eszköz nekem fából vaskarikának tűnik. Ahhoz ugyanis már saját áramforrás kell, akkor pedig szünetmentes tápegység lenne a neve, ami 10 000Ft alatt biztosan nincs. Nézd meg, hogy pontosan mit akarnak rádsózni, mert sok boltban az eladók csak rábólintanak, hogy persze, ez azt tudja...
Alapvetően az akku nélküli eszközök túlfeszültség ellen védenek (surge protection), egyes darabok villámcsapás ellen is, több-kevesebb sikerrel. Ha koax, telefon, vagy ethernet védelem is van bennük, az is csak a túlfeszültség ellen van, NEM zavarszűrésre.
A szünetmentes viszont jó megoldás, az ára kb 15-20 ezer Ft-nál kezdődik, de ez csak az elektromos hálózat hibáit szűri ki, a koax kábelen levő zavarokat nem!
Tehát ha mondjuk a lakásban egy szakaszon az elektromos hálózat mellett megy a koax kábeled és a koax ott szedi össze a zavart, akkor hiába szűröd a tévé tápkábelét, a koaxon a zavar ugyanúgy megmarad. -
törölt tag
Hát igen... Említettem, hogy nem kifejezetten erősségem az elektronika... Helyesebb lett volna a "feszültségingadozás" szót használnom, mert azt gyanítottam, hogy a mixer be- és kikapcsolása feszültségingadozást vált ki a hálózatban... Azonban nem az a helyzet!
További kutakodásokat folytattam, a scart csatlakozón hozzákötött asztali DVD lejátszóval... és nyoma sem volt a kép eltűnésének. Ezen felbuzdulva csatornánként tettem próbákat a turmixgéppel és azt tapasztaltam, hogy a zavarok az m1, m2, Duna és Duna Autonómia csatornákon léptek fel, de a TV2 vagy az RTL Klubnál nem! Úgy analóg, mint digitális adásoknál. A kísérletezgetést tovább nem folytattam, mert a turmixgép bemelegedett (majd fogom), de maga a jelenség más csatornákon is előfordult a tv használata közben - alkalmasint. Ebből arra következtetek, hogy nem feszültségingadozás okozza a problémát, hanem valamilyen (szénkefés?) háztartási gép ki- és bekapcsolása - valahol a szomszédságomban, lévén egy nagy panelházban lakom... Majd pl. porszívóval is fogok próbálkozni - és más csatornákon is.
Úgy gnodolm tehát, hogy valamilyen zavarszűrésre lenne szükségem.
Ettől függetlenül szeretnék választ kapni arra, hogy a túlfeszültség ellen védő elosztók nem földelt dugaszolóaljzat esetén adnak-e valamilyen védelmet vagy sem?
Továbbá a hiba elhárítható-e vajon a tv tunerének cseréjével?
-
shun
csendes tag
Hello!
Pár napja kb. 1másodperces elfeketedéseket produkálnak a csatornák.
Fehérváron tapasztalt valaki ugyan ilyen jelenségeket?
Tudja valaki mi lehet ez?Köszi!
-
lacko22
aktív tag
Még egy érdekesség: ha DVB-C -s tévé képe pixelez, kockáz vagy elmegy az adás digitálisan, akkor először ki kell húzni a routert ha WIFIS, nem-e az zavar be, saját tapasztalat, utána megszűnt a problémám.
-
őstag
válasz #28250368 #5128 üzenetére
"próbákat a turmixgéppel és azt tapasztaltam, hogy a zavarok az m1, m2, Duna és Duna Autonómia csatornákon léptek fel"
Biztos valakinek elgurult a gyógyszere hogy kitalálta a 121mhz-t. tvnetworknak 214 volt a kezdő frekije, de volt olyan város ahol 800 valahány mhz-n kezdődtek a digitális adások.
Krimpelt csatlakozók, és tri shield kábel kell, meg érdemes megnézni az elosztót az is fém f csatis és megfelelő frekiket átengedő darab legyen. Ezek nagy valószínűséggel megoldják a problémádat.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
törölt tag
válasz attilav2 #5132 üzenetére
A csatlakozók fém krimpletek. A lakásba nejövő kábel elosztóPCT-1000-3W, míg a coax kábel az RG-6U jelet viseli.
És kérdem - ha tudod -, hogy a túlfeszültség ellen védő elosztó (pl. villám elleni védelemre) vajon csak akkor hatékony, ha maga a fali csatlakozó is földelt?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #28250368 #5133 üzenetére
Bocs, hogy én válaszolok a kérdésedre: igen a túlfeszvédő csak földelt konnektorban, kifogástalanul kialakított védőföldelés esetén hatékony, ugyanis a túlfeszültséget a védőföldelés irányába vezeti le. (kisebb feszültségtüskéket ugyan anélkül is képes elnyomni, mert a fázis és a nullvezető között is van feszültségfüggő ellenállás beépítve, de villámcsapás okozta nagy löketeket a védőföldelés irányába "továbbítja".) Védővezető nélkül előfordulhat, hogy a fellépő több ezer amperes "löket" a pc-be dugott modem, az esetleges tunerkártya (antenna vezetéke, kábel tv), vagy bármely, a PC-vel összekötött készülék felé fog távozni.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
őstag
válasz forrest85 #5122 üzenetére
Nincs most olyan krimpelhető csatlakozóm amivel osztás nélkül rá tudnám kötni.
Ki próbáltam hogy lehúztam az öcsém szar kábelét az osztóról, helyzet változatlan, 121mhz-n levő csatornák akadnak a tvkártyán. STB-n jók.
Mellékelek két tsreader képet egyik 121 másik 786mhz (korábban a 786mhz-t zavarta a mindigtv, emiatt nézhetetlen volt, de egy tri shield kábellel ki lett küszöbölve, a szomámba és a nappaliba is jól jön, úgyhogy ebből feltételezem a kábelek megfelelően árnyékoltak és a csatlakozók is jók).
121mhz:Ezután már csak a lakásba vezető kábel cseréje marad, nem hiszem hogy az osztó lenne a hibás, 5-2040mhz-ig jó, tehát bőven túlteljesíti az elvárhatót (121-794mhz).
A lakásba vezető kábelen van egy toldás mert korábban kábelnet volt és volt még egy kábel a modem felé, de ez a toldás krimpelt f csatis és ha a 786mhz korrekten átjön akkor a toldás is jó(mindigtv nem zavar be). Bár persze lehet hogy ez a toldás meg az osztó pont elég ahhoz hogy csillapítsa a 121mhz-t.Ha kicseréltetem a kábelt és megmarad a hiba akkor kérhetnek pénzt, és ha igen mennyit szoktak?
Szegedről esetleg valaki akinek van dvb tunerkártyája, hogy jön a 121mhz, és milyen típust használ?
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
törölt tag
válasz Bogyó bá' #5135 üzenetére
Csak semmi bocs! Igyekszem párbeszédre, de örülök minden hozzászólásnak, amely felhomályosít. Sokat segítettél!
Reméltem valami olyasmit, hogy "lecsapja" a túlfeszültség az elosztót, de ezek szerint nem... Az a helyzet, hogy egy kb. 40 éves panellakásról van szó, és hogy oda egy földelést behúzzanak, azt nehezen tudom elképzelni.
-
zayka
csendes tag
HELLO!Segitség!!!!!!!!VETTEM EGY DVB-T MPEG4-ES TVT,DE NEM JÖN BE VELE SEMMI DIGITÁLIS CSATORNA!KÖZBE BÖNGÉSZTEM NEKEM DIGI TV-M VAN ODA HA JÓL TUDOM DVB-C TUNER KELL,MIT TUDOK TENNI HOGY FOGJAM AZ ADÁSOKAT?VAN A TV-N 2DB USB PORT AZ EGYIK MEDIA LEJÁTSZÓNAK VAN A MÁSIKBA HA BEDUGOM NEM REAGÁL NEM ODA KÉNE VENNEM VALAMI USB STICKET HOGY LEGYEN DVB-C
Segitsetek nagyon fontos lenne -
konrada
tag
Ha újan vetted és nem valami extra jó vételként, úgy kicsit későn ébredtél, a vásárlás előtt kellett volna kérdezni.
...de lehet, hogy szerencséd van és csak nem tudod, mit kéne kapcsolnod, miközben a tévéd tudja esetleg a DVB-C-t is.
Írd meg a típust, hátha ....
(Mert egyébként a DVB-T olyan a kábelen, mintha nem is volna. Azt sehogyan sem lehet C-vé tenni. Set top box kell.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Klasszikus panelházas területen nem is olyan egetverően fontos a túlfeszvédő, mert a ház "előtti" trafóig, illetve onnan be az épületekbe végig földkábelen megy az áram, így villámcsapás veszélye az elektromos hálózaton keresztül csekély. Leginkább csak az áramszolgáltató "disznóságai" szoktak túlfeszültséget generálni...
Gondban azok a kertes házas területen élők szoktak lenni, ahol még légkábelen vezetik a villanyt, ráadásul a trafóház is jó messze, esetleg több utcányira van. Egy villámcsapás valamelyik oszlopba, és több utcányi területen döglenek meg az elektromos készülékek. (Kivéve annál, akinél van korrekt védelem: központi túlfeszvédő az épületbe bejövő vezetéken a villanyóra-szekrényben, illetve túlfeszvédős elosztó vagy túlfeszvédős szünetmentes táp a készülékek előtt).
Bocs, nem neked, hanem (#5139) picur41 fórumtársnak címeztem!
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
törölt tag
válasz Bogyó bá' #5143 üzenetére
Köszönöm az infókat! Tk. a gondom az volt (és van is), hogy a Digikábel által elsősorban a 121 MHz-es sávban továbbított TV programok adás közben gyakorta rövid ideig kimaradnak (a kép eltünik). A Digi a csatlakozókat lecserélte, majd felfedeztem, hogy a botturmix gép be- és kikapcsolása ezt a jelenséget előidézi, miközben meg a jelminőség nullára esik. Az LG szervíz tunercserét fog eszközölni. Ezt várom jelenleg.
A téma tk. innen kanyarodott el, mert kezdetben a feszültségingadozásnak tudtam be a jelenséget, de ezek szerint az elektromos kisgép motorja idézi elő a zavarokat. És - úgy gondolom -, hogy amikor nálunk semmilyen kisgép nem működik és a kép mégis a fentiekhez hasonlóan kimarad, azt az idézheti elő, hogy valahol a lakásom közelébe valamit be- ill. kikapcsolnak.
Visszatérve a túlfeszültség témára: a legegyszerűbb, hogy vihar esetén kihúzom - no nem, a gyufát - az antenna csatlakozót ill. az elektromos kábelt. (Ugyanígy a PC-nél is, ahol eddig viszonylag nagy nyugalomban ültem egy ilyen túlfeszültségvédő elosztó birtokának tudatában... Bár voltak kétségeim - mint azt az előzmények mutatják.)
Egyébként szlogened több változatban is ismert, ajánlom figyelmedbe a Woody Allen verziót, amely nekem is kedvencem: ''God is dead, Marx is dead. Lenin is dead. And I don’t feel so good either.''
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
üdv
digi box üzembehelyezése esetén ugye továbbra is működik az analóg üzemmód is?
Tehát bejövő antennakábel kettéosztva: egyik felén megy analógban a jel egy kistv-re, a másik felén lógna a digibox, és a nagy tv-n a digitális csatornákat látnánk.
Analógon nincs egy adó, ami a digitális kiosztáson szerepel.
Vagy ha előfizetek a digitális csomagra, akkor az analóg nem jön a dróton?
thxEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
monata
csendes tag
A 7 ingyenes adást fogó mindigtv-k van .1 évig probléma mentesen működött, de pár napja a Duna és az Autonómia nem fogható, nincs jel. A többi jól bejön.Tud valaki valamit tanácsolni, mit lehetne tenni vele?
Üdv m. -
Bogyó bá'
nagyúr
Mivel a Duna és az Autonómia a C multiplexen van, a többi meg az A-n, két lehetőség van:
- az az adó, ahonnan veszed őket, valamilyen hiba miatt nem sugározza a C-n lévő csatornákat.
- Valamilyen időjárási tényező (szél elmozdította, eső beáztatta) "elrontotta" a tetőantennádat. Térerő mérés mellett be kéne forgatni maximum jelre az antennát, megnézni a vezetéket, csatlakozókat... más nemigen lehet.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Ford topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Szólánc.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Le Mans Ultimate
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest