- Mozilla Firefox
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen switch-et vegyek?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz Kwisatzh #6948 üzenetére
Esetleg lehetne szűkíteni a kört. Szomszédban is ilyen? A lakáson belül mindenhol ilyen, vagy csak egy helyen? Analóg adáson látszik-e valami ebből?
Látatatlanban tipp: A nagy "fejvakarásból" ítélve a lépcsőházban a házerősítő döglődik (a hozzád menő kimenet). A hiba egyenletes frekvenciamenete arra utal, hogy végállásban van a házerősítő frekvenciakorrektor beállítása (nem túl jó, mert így nincs sok kimenőjel tartalék). A periódikusság utalhat a házerősítőtáp hibás alkatrészére, ami akár periódikusan ismétlődő bithibát is okozhat. Ha "elfüstől" minden hiba meg fog szűnni ...
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #6953 üzenetére
Köszönöm.
A szomszédok szvsz nem néznek digit, meg nem is ismerem őket.
Az analógon nem láccik semmi. Teszteltük profi próbakábellel, mielőtt kihívtam a digit, azzal is ilyen, ezért nem cuccolom át a másik szobába. ( Közvetlenül a bejövőre raktam, és a levegőben ment a kütyüig) Fel vagyok már szerelkezve... muhahahaa
Holnap kiderül csak azért szorítok, hogy az ő boxuk is ugyanezt produkálja:-DDD
Végülis, ha jól számoltam 38 csatorna hibátlan csak sajna nem azok amit néznék is
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Lesliegold
tag
válasz zhagyma #6939 üzenetére
Nem vagyok még szakértő, de számomra rendkívül hihetetlennek tűnik, hogy direkte egy média központnak fejlesztett termék 2011-ben, pont az egyik fő céljának ne feleljen meg.
Na de nem sok van már hátra hamar ki fog derülni. Egyébként nem ezt tervezem megvenni, csak megemlítettem, hogy az én elvárásaimnak pont megfelelne, de szerintem még az éven lesz C-s box és mediaplayer egyben 60K körül. Kaptam is erre vonatkozó visszajelzést egy két kereskedőtől, de várjuk meg a megjelenést az a tuti. Addig is a folyamatosan megjelenő új termékeket toljuk be ide fórumra.
Jól látom, hogy ez is egy új alap box a piacon? Amiko CHD-7900 CI CX
Xiaomi Redmi 3
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Lesliegold #6955 üzenetére
Pszt!
Én is hallottam, hogy tuti lesz...
"Addig is a folyamatosan megjelenő új termékeket toljuk be ide fórumra."
Lenne egy két ötletem egyébként meg, hogy mit toljál
csak hagyd már abba....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Lesliegold
tag
válasz Kwisatzh #6956 üzenetére
Nem unod még a sok felesleges hozzászólásod? Ennyire tapló, nem normális egyed vagy? Menjél orvoshoz, mert ez már beteges amit művelsz!!! KOCC!!!
"A szomszédok szvsz nem néznek digit, meg nem is ismerem őket."
Nem is csodálom, ki akar egy ilyen hibás egyeddel ismerkedni?[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Lesliegold #6957 üzenetére
Kishaver.
Én nem sértegetlek téged, és nem személyeskedem.....
Te se tedd, ha itt akarsz maradni ezen a fórumon.
[moderálva]
-
zhagyma
őstag
válasz Lesliegold #6955 üzenetére
" ... Nem vagyok még szakértő, de számomra rendkívül hihetetlennek tűnik, hogy direkte egy média központnak fejlesztett termék 2011-ben, pont az egyik fő céljának ne feleljen meg. ..."
Tessék: [link]
-
Lesliegold
tag
válasz Kwisatzh #6958 üzenetére
A sok OFF-od unalmas, ellenszenves, és furcsa ha úgy gondolod a sokadik beszólásod sem számít? A fórumot nem tudod használni, ez nagyobb gond annál, hogy okoskodsz és beszólogatsz. A rengeteg helyesírási hibádról pedig inkább nem is szólok. Ezért javaslom fejezd be az okoskodó beszólogatást, kekeckedést, kötekedést, és én sem veszem fel a kesztyüt, aminek eredményeként ismét taposhatsz legalább 10X minden egyes hsz-edben, a saját remek beírásaidon anélkül, hogy bárki megítélésed szerint személyeskedne.
Xiaomi Redmi 3
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Lesliegold #6960 üzenetére
Én offolok???
Digi kábel tv-digitális adás a topik.
Ehhez képest te egy hete jajongsz itt médialejáccó ügyben.....
A baglyos/verebes mondás ismerős??
[moderálva]
-
Lesliegold
tag
válasz zhagyma #6959 üzenetére
Elolvastam a linkelt majd 1,5 éves írást. Nem túl jó előjel, de ettől még kiváncsi leszek valamelyik hivatalos tesztre.
Kwisatzh: Én visszaolvastam jó pár előzményt. Talán megszámolni sem tudom, hány és hány embert írt már itt hardverről/készülékről. Akkor essünk neki itt mindenkinek, aki berendezésről beszél és nem csak a szolgáltatásról? Apropó ha tudod, hogy a hozzászólásod nem témába vág, csak offol, akkor azt tudod hol kell jelölni a hsz beküldése előtt?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
zhagyma
őstag
válasz Lesliegold #6962 üzenetére
A hardver a kezdetektől fogva változatlan: 1xPCIe 1.0 interface, 250MB/sec sebességgel. Ezen a driver optimalizáció sem segít. Én fontosnak éreztem a problémát és emiatt vettem AMD E350 (Barzos) platformot a HTPC-be. Gondoltam felhívom rá a figyelmedet.
Ui.: A trollkodást csenddel meg lehet szüntetni. Sajnos a topic szemeteléshez moderátori segítség kell ...
-
dh66e
veterán
válasz zhagyma #6914 üzenetére
Na a végére jártam illetve mégsem mert a miértre talán te mint "szaki"talán választ adsz. Egyszerűen próbálom leírni a pontos szakkifejezéseket most mellőzném mert amúgy sem az én asztalom.
Tehát a digi nem ad csak kártyát még véletlenül sem ezt én rosszul értelmeztem a levelezés során de ma tisztázódott.
Az említett box egy PRHD1000C(nemrég adtam el egyet,de kár!!!!! csak a próba miatt lett volna jó ha megvan még) melyet többek között a német Premier(manapság SKY) kábelszolgáltatónak fejlesztettek ki Humaxék.Ez nagra rendszerű akárcsak a digi szolgáltatása.Ebben gond nélkül ment neki az HBO kártya és a szekrényben ott figyelt a gagyi box jól eldugva.
Annyit még elmondott hogy véleménye szerint a box nem volt okosítva gyárinak tűnt a szoftver rajta,de nem ért hozzá ezért esküdni nem mert.
A legtöbb box ugye conaxos de ez a kódolatlan adásokat nem érinti jelen esetben csak a kódoltakat.Azt gondolom hiába dug valaki egy nagrával kódolt kártyát a conaxos boxába ugye az kiröhögi meg se nyikkan.Egyszóval a nagrás boxszal rendelkezők nagy eséllyel tudnak csak kártyával-persze ha van kártya nyílás is -saját boxban HBO-t nézni.Szerinted jó az okfejtésem?
A többit te majd megmondod ha van más elképzelésed.
A fenntartásaidat elfogadom az ügyben mivel én csak hírvivő vagyok és a hírek nem mindig bizonyulnak igaznak vagy pontosnak.[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #6968 üzenetére
Szia!
Ez a HBO kérdés engem (is?) csak stb nélkül "izgatna".
Havi 2K-t megérne akkor ha nem kéne külön kütyü, mert azért vannak régebbi filmek amiket a zember megnézne néha, bár SD ben nem akkora trúváj.Szerinted mi lenne ha megdumálnám a szerelőket, hogy eccer ha ráérnak hozzanak ki próbaképpen egy cam modult és egy kártyát?
Van értelme megpróbálni, vagy tuti bukta kör lenne???
Ugyanaz a "csapat" jár hozzám, már eléggé "bizalmas" a viszony...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
cinober22
csendes tag
Egy éve vettem és használom a Synaps CHD-3000 készüléket főleg USB vincseszteres rögzítésre, időzített műsorok felvételéhez, hogy későbbi alkalommal megnézhessem azokat.
A 20. kerületben lakom, DIGI kábel tv-m van, 88 csatornával.
Nagyon kellemetlen tulajdonsága a készüléknek, hogy olykor – a legrosszabb időben – csatornafrissítést végez. Ilyenkor a (sokszor több napra előre) beállított műsorok leállnak, a készülék bekapcsolva marad, választ (IGEN – NEM) vár a művelet elvégzésére. Hogyan, melyik menüpontban lehetne ezt az automatikus funkciót kikapcsolni?
A SAMSUNG plazma tv-m megosztva működik ugyanerről az antennáról és soha sem csinál ilyet (nem önállósítja magát), a csatornafrissítést, keresést manuálisan végezhetem el.
A készülék programját Synaps_CHD-3000_v3.2.79.abs verzióra frissítettem (a régebbihez képest lényeges változás nélkül). Kérem, aki tud segítsen, akár magánba is: dorsandor@freeweb.hu -
lippije
tag
Sziasztok! Pár napja lettem én is digis, eddig a hárombetűs szolgáltatónál voltam, ahol nagyon megszoktam a digitális műsorrögzítőt (új helyre költöztünk, ahol nem szolgáltat a UPC) - szóval tippre lenne szükségem, egy olyan STB kellene nekem, amivel rögzíteni tudok adásokat. Nem kell semmiféle lejátszási lehetőség, arra ott a HDP-R1, HD sem kell, mert a tv-m nem tudja, és a közeljövőben nem lesz "kedvem" beruházni - viszont az HBO - t szeretném továbbra is nézni. Visszaolvasgattam, de nem találtam egyértelmű javaslatot itt, ezért kérdeznék. Előre is köszi!
-
Kwisatzh
senior tag
válasz lippije #6971 üzenetére
Nem lesz eccerűűű...
Én úgy tudom:
A HBO-t csak a digi boxán tudod nézni, ez meg nem tud rögzíteni...
Tehát szerintem: veszel egy rögzítős boxot, és bérled a HBO boxot a digitől...Ekkor fel tudsz venni, kivéve HBO, és tudod nézni a HBO-t...
Lehet rosszul tudom, vannak itt profik, azok majd javítják...
"Fapados", viszont nem 10 K a havidíj...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Fasten
tag
Szevasztok!
Az igaz, hogy ha veszek egy olyan TV_t amin van DVB-C tuner, akkor csak bedugom a TV-kábelt, ami eddig koaxként ment az analóg TV-be, és lőn digitális adás?
Nem kell semmi szerviz, semmi settopbox, semmi semmi??
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal és azt mondták, ők eddig is digitális jeleket küldtek, csak van valami, ami analóggá alakítja...
Digikábeles vagyok.
üdv,
[ Szerkesztve ]
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
dh66e
veterán
Semmi nem kell.Csak amit már felsoroltam neked az lcd tv topicban.
-A tv-d rendelkezik DVB-C tunerrel.
-Előfizetésed van,mindegy hogy új vagy régi.
-Antenna bedug,keresés a digitális opciónál a tv-n és nézed.
-Extra szolgáltatások nincsenek.
A bejövő koax kábelen jön egyszerre az analóg és a digitális jel is.A Diginél nincs kódolva a digitális adás ezért nem kell semmilyen kártya esetleg box+kártya ha HBO-t is akarsz nézni.A koax tovább fűzhető ha van otthon régi tv-d és azon megy tovább az analóg jel egyetlen előfizetéssel.[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #6968 üzenetére
Szia!
Megvolt a "próba"....
A digiboxon nem esett ki a jel, pedig a legproblémásabb 121 khz-n néztük.
Én közben "teszteltem" megint. A lényeg minél lejjebb megyünk annál rövidebb időközönként van kiesés. Vagyis a 121 Khz nem bír ki gyak egy percet sem ( 6 és 60 sec között random), míg a 402 Khz már akár 5-6 percet is "kibír" kiesés nélkül.
Kiesés: fél/egy másodpercre NULLÁRA esik a minőség, a bithiba meg az égbe, DE : a jelerősség VÁLTOZATLAN.
700 Khz től tökéletes...
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
dh66e
veterán
válasz Kwisatzh #6983 üzenetére
Érdemes lenne meglátogatni azt a szervizt ahol anno beüzemelték neked lehet hogy a tuner nem úgy teszi a dolgát mint ahogy kéne.Csak egy tipp.
Nekem volt más ország más kábelhálózatára kifejlesztett box amivel itthon simán minden gond nélkül tudtam venni a digi adásait és nem is volt fiatal a készülék.Amikor megvolt a frekicsere akkor is szépen muzsikált.Igaz az teljesen paraméterezhető volt a beállításoknál amikor először beüzemeltem itthon.. -
zhagyma
őstag
-
válasz Kwisatzh #6983 üzenetére
Földhurok? A TVből huzd ki az összes zsenyórt (videó/DVD/mediaplayer/számítógép/.... csak a 220 és az antennakábel legyen bedugva. Ha más készülékbe is be van ugva, akkor a teszt idejére húzd ki az antennát onnan is.)
Így is problémás? A TV garanciális? Márkaszerviz mit mond?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok! A sokat emlegetett Selteka-n kívül tudtok még olyan készüléket mondani ami médialejátszó és dvb-c tuner is egyben? Olyan is érdekel ami itthon nem kapható. Ebay-en vagy olyat találtam ami 10k postával, de csak dvb-c SD, vagy amleiyk hd-t is tud az hasonló árban van mint a selteka, viszont médialejátszás nélkül.
-
Kwisatzh
senior tag
Köszi Neked is, de nem tartom valószínűnek. Már hónapok óta ugyanott ugyanúgy müxik, viszont vasárnap óta nem tökéletes, és közben nem változott nálam legalábbis semmi.
Nem tv egyébként hanem egy eredetileg holland médiabox ami LG HRX570 lánykori néven született, aztán szét lett hackelve
Most legutóbb az LG HR550C "magyar" készülék software ment rá( nem kicsi szívással ))))) így már nem is tudom micsoda
Ez a műtét egyébként főleg a DTS, és pár egyéb kisebb fejlesztés miatt volt szükséges, leánykorában ugyanis nem dekódolta valami liszensz probléma miatt a DTS-t, csak a DTS HD-t... Most bezzeg!!!!!!!!!!!!!Szóval garancia sosem volt, most meg pláne nincs, az LG szervizekben pedig tv szerelők üldögélnek, akiknek még annyi lövésük nincs a beágyazott linuxról mint nekem.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
Lesliegold nevű kollégánk folytatott a kérdésben komoly kutatásokat... Jelenleg szerintem nincs ilyen, de én nem értek hozzá
Én egy LG HRX570-t (LG HR550C) használok. Igaz nem 30K, de 3D blu ray is...
A Selteka nem kezeli az MKV feliratokat, ha ezzel együtt tudsz élni, vagyis csak szinkront nézel, akkor tökéletes lehet neked, de vannak itt seltekások, olvass vissza...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Kwisatzh #6990 üzenetére
Érdekes "hibrid" lett belőle, mert pl a neten a frissitésekből már a magyar verziót szedi le, tehát HR550C - nek gondolja magát, viszont a magyar nyelvi menü nincs benne de ez egyáltalán nem izgat... Tudok kicsit ángliusul, anno évekig angol winfosokat használtam...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Zoli67
tag
válasz zhagyma #6953 üzenetére
Tulajdonképpen nem is biztos,hogy van erősítő náluk,mert ha NOD rendszerrel készült,ott nem alkalmazták,csak a kritikus alacsony jelszinteknél.
Én inkább beszélnék a digisekkel,próbálják meg a szekrényben másik osztóra tenni a lakás kábeljét,hátha......Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
Bocsek
aktív tag
-
Zoli67
tag
válasz Kwisatzh #6994 üzenetére
Nm
Tulajdonképpen azzal,hogy egyenes ágon vitted be a jelet,így a lakásban lévő dolgokat kiszűrted,marad a szekrény,vagy esetleg a felszálló kábel sérülése.
Ha valóban "jóban" vagy velük esetleg megér egy próbát,a Te boxoddal közvetlenül a szekrénynél való tesztelés is, osztók kizárásával,egyenes ágon a NOD vagy ONT eszközről.[ Szerkesztve ]
Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
Kwisatzh
senior tag
Media Markt... muhhahahahahah
Felejtős... Általában sokkal sokkal drágább mint a netes boltok, néha egy egy parasztvakító cucc olcsóbb. Csodák nincsenek. HA C tuneres blu ray, az akkor vagy LG vagy Samsung. Izlés kérdése.
WARNING: A magyar Lg honlapon nem látom amit kiválasztottál. Ettől még lehet "magyar" a készülék, mert a honlapot nem mindig frissítik. (gyanús, hogy nem "magyar", mert pl a sima DTS-t nem kódolja úgy tűnik, a "magyarok" meg igen)
HA nem : Akkor mindenképpen próbáld ki, hogy a digikábelre is jó-e? Nincsenek-e benne "zárolások"...
Hidd el jószándékból mondom, én is így jártam, benne volt a c-tuner, de a holland szolgáltatókra volt zárolva, a digit így nem "ismerte"fel, vérszívás volt mire feltörtük....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest