Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz Agostino #3692 üzenetére

    Ha nincs packet loss, nem igazán fogsz tudni reklamálni. A TV kábelen "terjedő" Internet sajnos ilyen. Csodák nincsenek, mégha egyik-másik szolgáltató ilyen módon is tud jobbat produkálni. Képzeld el úgy, hogy a TV kábelen folyamatosan ömlik le a fejállomástól a jel mindenféle frekvencián, ugye ebből a kábelmodem eleve egy szűrt jelet kap. A lefele irány egyszerű. Ömlik le a jel a modem belehallgat.
    A felfelé irány ami probléma, mert ott a modem amikor épp lehet neki "belekiabál" a kábelbe és reméli hogy a fejállomásig eljut. Ha épp véletlenül egy másik modemmel egyidőben sikerült kiabálni vagy épp zaj volt a kábelen, akkor vár véletlenszerű időmennyiséget és újra próbálkozik.
    A lefele irány többékevésbé folyamatos, a felfele irány (tőled kifelé) csak ilyen burst módban tud menni (amikor épp lehet mert időosztásban odajut, a modem belekiabál a kábelbe és megpróbálja fellőni az épp soronkövetkező adatcsomagot).
    Emiatt nagyon ingadozó a ping is meg a sávszélesség is. Ezzel sokat nem lehet tenni, a technológia ilyen. Jobb minőségű kábelekkel és fejállomásokkal, illetve egy fejállomásra kevesebb rákötött userrel lehet némiképp javitani ezen, de csodák nincsenek.
    Ha nincs packet loss, a szolgáltatás megfelelőnek mondható (kivéve ha folyamatosan minden időben sokkal lassabb a le vagy feltöltés mint aminek lennie kéne és/vagy el sem éri a garantáltat sem).

    Amint lehet köttess be LAN-os Digi netet, ég és föld a különbség.

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Aktív témák