- Corel Draw topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- VPN topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Synology NAS
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
gt7100
tag
válasz
spammer #7743 üzenetére
Jó pár éve leszoktam arról, hogy debiant használjak desktopra, szóval hiányos a listám:
firefox helyett iceweasel
flash repoban/ami van az gázosabb, mint az Adobe
Ahogy előttem írták: sok csomag nagyon régi, mert ragaszkodtam a stabil ághoz, miután a testing alatt az "apt-get upgrade" két alkalommal is bootolhatatlanná tette a rendszeremet.
Compiz-t szerettem volna, mikor már viszonylag stabil volt, de debianon valamiért nem igazán jött össze
stb.Az lxc-t meg azért említettem, mert kb. hasonló jellegű gondokba futottam rendszeresen gnome/KDE alatt debianon. Minden megoldható, csak annyit kell érte dolgozni, hogy inkább hagyom a fenébe. Miközben pl. Ubuntun out of box működik.
Mindez ha szervert akarok összerakni, akkor _általában_ nem gond, de a desktop cuccokat szeretem úgy használni, hogy feldobom és megy.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #7743 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy nincsenek friss csomagok, és az Ubuntu szoftverkínálatához képest(főleg ha a PPA tárolókat is hozzávesszük) kissé szegényesnek tűnik, valamint a GNU miatt az összes multimédia kiegészítőt fel kell külön pakolni(flash, java, gecko plugin pack a firefox-hoz/iceweasel-hez), továbbá itt többet kell terminálban dolgozni mint Ubuntu/Mint esetében. Vagyis meg kell dolgoznunk a kényelemért. Persze én már túl vagyok rajta és systemback-kel készítettem is egy remastert, hogy ne kelljen minden telepítés után egy egész napot konfigurálnom.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest