- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
Topikgazda
"És ekkora várakozás sem övezett soha egy játékot sem globális szinten."
Kivéve talán a No Man's Sky-t. Volt ott is story, hogy valaki többezer dollárért megvett megjelenés előtt ebay-en egyet (legális volt, nem másolt), mert nem tudta kivárni a megjelenés napját. Brutális mennyiséget adtak el elővételben, minden második youtuber erről készített videót, a trailereket szedték ízekre, hogy milyen lehet majd a végleges játék. Aztán a folytatást sajnos ismerjük. CDPR-nél ilyen zakózás egészen biztosan nem lesz, de hype tekintetében (már ami a várakozást illeti), az NMS 4éve mindent vitt.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
Topikgazda
válasz elite.cs11 #5430 üzenetére
Cifu szerencsére tudományos igényességgel végzi az egyébként önkéntes TG feladatokat, vagyis minden infó esetén amit megoszt, előzőleg komoly forráskritikával él. Ha valamilyen információ nem hivatalos forrásból érkezik, akkor szigorúan feltételes módban beszél róla és külön ki szokott térni rá, hogy nincs hivatalos megerősítése.
Nyugodtan bízhatsz abban amit leír, akár a fórumban, akár az összefoglalóban. Ugyanakkor megértem az alapvető szkepticizmusodat is, mert ritka már az ilyen. Emberek tömegei hisznek el és osztanak tovább forrás-ellenőrzés nélkül, bemondásra, lassan bármit. Szerencsére itt ettől nem kell tartani.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
.LnB
titán
Nem érdekel. Engem az érdekel ami a játék első indításától, a befejezéséig történik. Az a lényeg, a többi nem az én dolgom. Végfelhasználó vagyok.
ui: A Sony belsős stúdiókat kifelejtettem az előbb a felsorolásból.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Topikgazda
Részvényesek nélkül nem lesz pénz játékot fejleszteni. A CDPR negyedéves jelentéseit érdemes néha végigolvasgatni, gyakorlatilag mindent megtesznek Marcinnék, hogy a befektetők bizalmát elnyerjék és megőrizzék. A CDPR óriásit kockáztat a CP2077-el, és bár esélytelennek tartom, hogy befürödjenek vele, de azért a veszély ott van, mert ha nem hozza a bevételeket, a CDPR esélyesen megy a levesbe...
És bár tudom, hogy ebben erősen különböznek a nézeteink, de ez az, ahol a Kojima egyszerűen nem üzletemberként, hanem művészként gondolkozik. Tetszik vagy sem, de nehéz (ha nem is lehetetlen) úgy eredményeket elérni, hogy ha nem nézed folyton a kiadásokat, és a Konami ezen próbált változtatni. Kojima irgalmatlan nagy mázlija, hogy mivel az MGS sorozattal már befutott, ezért a Sony a hóna alá nyúlt.
A CDPR nagy mázlija pedig az, hogy a Lengyel kormány nem kis pénzösszeggel megtámogatta a CDP-t, így nem csak a The Witcher 3 sikereire kellett támaszkodniuk az indulásnál.
Sorolni lehet azokat a fejlesztőket, akik elbuktak ott, ahol Kojima vagy a CDPR (még) jól vette az akadályt...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Topikgazda
válasz Bad Pritt #5482 üzenetére
Amúgy ez egy érdekes téma lehet, hogy vajon ez a játék jelent-e akkora impaktot az iparágban, hogy a többi nagy cég felülvizsgálja a jelenlegi hozzáállását.
Nem hiszem. Lásd mi történt az Mass Effect 1-2-3 után az Andromeda-val és az Anthem-el. Az Anthem azért is durva példa, mert azon 2012-ben kezdtek el dolgozni, és 7 év után adták ki, tehát bőven horror fejlesztési idő van mögötte (talán csak a Squadron 42 fogja túlszárnyalni ).Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
m0h0senator
őstag
Reméljük meg lesz az eredménye. Ha az állam támogatása kell nekik és ez látszani fog a minőségen akkor az jó nekik jó a játékos társadalomnak. Plusz ők még mindig egy kis fejlesztő cég egy R*-hoz, UBI-hoz, EA-hez képest. Szerintem nem szégyen az ha kapnak állami segítséget.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
wjbhbdux
veterán
A CDPR hozzáállása is meg fog változni amikor elkezd folyni a végtelen pénz az Online részből 1-2 év múlva, főleg ha levadásszák a GTA RP közösséget a Rockstar kezéről. Gyakorlatilag egy top10-es Steam játék évek óta a GTA custom szerver részlege és azokból még egy fillért sem vasalnak.
/s
-
Bad Pritt
félisten
Az AAA fejlesztők közül talán igen.
Én ezért tartom többre amúgy az olyan cégeket, mint az Obsidian, Larian, InXile az rpg készítők közül, mert egyszerűen érezni az odaadást a játékaikban. Ezerszer inkább egy Wasteland 3, mint egy Fallout 76, vagy egy Outer Worlds, mint egy Andromeda.
Kicsit szomorúnak is érzem, hogy ott a végtelen támogatás a nagy szerepjáték fejlesztő stúdiók mögött és ebben a generációban a Bethesda kitermelt egy Fallout 4-et, majd 76-ot, a Bioware meg egy Andromedát és Anthemet...Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
[Prolixus]
addikt
válasz elite.cs11 #5485 üzenetére
Jah. Meg kb meg 10 evig nem csinalnak majd jatekot mert nem birjak mar hova lapatolni azt a sok penzt amit a GTA Online hoz, szoval minek veszodni valamivel amibe munka meg eroforras kell? Hagyjuk mar.
Kojima-t adom, de a Rockstar nagyon nem az kategoria mint regen.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Bad Pritt
félisten
válasz nubreed #5483 üzenetére
Én nem tudom mit művelnek a Bethesdánál, de nagyon le vannak maradva. A Witcher 3 -at 2015 -ben adták ki, és 2020 -ban itt a Cyberpunk. Míg a TES 5 11.11.11 -én jelent meg, eltelt 9 év, TES 6 meg sehol...
Fallout 4, Fallout 76 jött ki tőlük azóta, plusz csinálják a Starfieldet egy ideje és nemrég kezdték a TES VI-ot.
Azért a Bethesda Game Studios nem egy olyan roppant nagy cég, wiki szerint 400 embert foglalkoztat, míg a Bioware például majdnem ezret, a Rockstar meg kétezret.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #5482 üzenetére
Nem hiszem, hogy jelent ,mert a Rockstar már évek óta bizonyította ezt.
Rockstar, CDPR, Kojima. Ők azok a játékosoknak készítenek játékot, nem pedig a részvényeseknek.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nubreed
veterán
Arról nem beszélve, hogy pl csak a Fifa mikrotranzakcióiból tavaly 1,3 milliárd dollárt csinált az EA. Minek erőltessék magukat, ha így is lehet pénzt csinálni.
#5482 Bad Pritt:
Ennek hatására a CDPR már értékesebb mint az UBI, pedig sokkal kevesebb saját fejlesztésű terméke van a CDPR-nak.Én nem tudom mit művelnek a Bethesdánál, de nagyon le vannak maradva. A Witcher 3 -at 2015 -ben adták ki, és 2020 -ban itt a Cyberpunk. Míg a TES 5 11.11.11 -én jelent meg, eltelt 9 év, TES 6 meg sehol...
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy ez egy érdekes téma lehet, hogy vajon ez a játék jelent-e akkora impaktot az iparágban, hogy a többi nagy cég felülvizsgálja a jelenlegi hozzáállását.
Az szerintem elég egyértelmű, hogy a CDPR jóval hosszabb, majdnem kétszeres fejlesztési időt engedett meg magának, mint bármelyik AAA fejlesztő manapság és valószínűleg kifizetődő is lesz számukra.Fejből most négy játék jut eszembe (Avowed, Elder Scrolls VI, Dragon Age IV, Starfield), ami hasonló méretű lehet és ha nem siettetik a kiadást, akkor elérhetnek hasonló minőséget, mert tapasztalt, jó szakemberek dolgoznak rajtuk.
Csak tényleg az a baj, hogy sokszor lehetetlen deadline-okat kell tartani, alapból kevés időt kapnak és nem fogják úgy tologatni a játékokat, ahogy a CDPR tette a Cyberpunkkal, hozzáteszem helyesen.
Szóval én csak azt remélem, hogy pozitív példa lesz ez a játék a többi fejlesztő és kiadó előtt, hogy nem feltétlen kell siettetni a kiadást és érdemes lehet több időt hagyni a fejlesztésre, hogy jó ötleteket implementálhassak a stúdiók.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
Wesder
félisten
válasz BoneDragon #5473 üzenetére
Ha a W3 csak bemelegítés volt, akkor bele sem merek gondolni hogy itt mi lesz.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
nubreed
veterán
Az UBI -t nem akarom védeni de a sok elcseszett játékuk a telj hatalmú art directornak volt köszönhető, akit aszem nyár elején rúgtak ki, mert valami szexuális zaklatásos ügybe keveredett ha jól tudom, de nem is ez a lényeg. Ő volt az UBI -nál az atyaúristen és mindent úgy kellett csinálni ahogy neki tetszett. Na ez most már többet nem lesz. Másrészt az AC Orginssel amit elkezdett az UBI, az nagyon rájuk fért, az Origins és az Odessey is nagyon nagyon jól sikerült játékok, a Valhallától én még többet várok. Ha most nem jönne a Cyberpunk, tuti rá ugrottam volna a Valhallára, de azt most jegelem addig amíg Cyberpunkozok.
-
zkxdn
őstag
Ha már nagyon sokat beszéltetek arról, hogy mennyire mese a Cyberpunk gépigénye gondoltam megnézem a Witcher 3mat. Tudom más játék, de ugyanaz a fejlesztőcsapat és érdekes látni, hogy ott mennyire volt igaz (vagy nem a gépigény)
Szóval...
Recommended system requirements: i7 3770/ 8GB RAM/ GTX 770
Itt van egy videó egy kb ilyen géppel: [link]
És ahogy látni lehet a GTX 770 simán tud hozni egy 40-50FPSt átlagban (High beállítások) és a csávó még néhány dolgot Ultra-ra is vett, ami nem fekteti meg az FPSt.Szerintem a megadott gépigénnyel (viszonylag) könnyedén lehet majd játszani 1080p-be High beállításokkal. Gondolom azért vették le a gépigényről az FPS számot, mert a 60FPS-t nem tudják garantálni. (Túl sok a változó)
De pár hét és meglátjuk
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz BoneDragon #5473 üzenetére
Ez a játék, akkora pofán köpés lesz az EA-nek, Ubi-nak és az összes szutyok fejlesztőgárdának/kiadónak. Mondván: "Tessék, így is lehet ez csinálni!"
Mindenki másnak pedig "csak" az év játéka lesz. Hanem a valaha...[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz [Prolixus] #5470 üzenetére
Valóban meglepően lightosnak tűnik, de hátha csodát műveltek.
-
[Prolixus]
addikt
Lehet csak sokan szkeptikusak, ezert esik nehezukre elhinni hogy a hivatalos suport oldalon azt irtak amit. Szerintem is mese habbal az a gepigeny, de majd hamarosan kiderul. Nyilvan orulnek ha tevednek.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
LK
addikt
Köszönöm! Annyira örülök! Így már boldogan fogom leélni a maradék életemet!
(Hiszen megmentettél, mert ha nem hozta volna a 60FPS-t, biztos felkötöttem volna magam.)elite.cs11 : pihenj csak, reggelre csak lejön a peccs
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Topikgazda
válasz wjbhbdux #5464 üzenetére
Mondom, én találtam ki...
(Nem, nem keverem mással. Nem, nem máshonnan volt. Copy-Paste volt a linkelt oldalról az összefoglalóba, csak átírtam magyarra a szövegeket. De levettem a @60 FPS-t most akkor az összefoglalóból, és akkor mindenki nagyon örülhet magának... )
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
válasz nubreed #5444 üzenetére
Ki volt rakva (Cifu is látta), csak később levették. Aki nem hiszi, járjon utána
Gondolom ha a kártya egyezik a kiírással, de a hardvered jobb annál, úgy valószínűbb a 60 fps elérése. Ha szarabb, a kártyát is kevésbé hajtja ki. Szerencsére nekem jobb van.zkxdn: van még idő a megjelenésig, és nem akarok a zsebedben turkálni, de lehet hogy érdemes lenne addig RAM-ot bővítened. 8GB-ot simán meg fog enni a játék.
utolsó 3 hsz. :: Most meg én írok, hogy ne csalódjatok. Játék install után, még meg kell várni, mire leszedi az első peccset a leterhelt szerverekről, és csak utána tudtok játszani.[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Peace
nagyúr
-
nubreed
veterán
Nincs az az isten, hogy ne aludjak, én is várom a játékot, ennyire talán még sose vártam egy gamét sem, de nekem nagyon nem tesz jót ha nem alszom ki magam, még ennek a játknak a kedvéért sem engedek ebből.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz elite.cs11 #5453 üzenetére
Köszi az infókat, akkor én is elkezdem tervezni a szabikat!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Topikgazda
Ez meg itt vár egy ideje, hogy kirakjam érdekességnek (kisebb karakter spoiler):
Kelly Eurodyne, a Samurai együttes egykori énekes-gitárosa és Johnny Silverhand egykori jó barátja is még él a jelek szerint 2077-ben: [link a képhez]. [ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Dyingsoul #5447 üzenetére
A legtöbb visszaszámlálós oldal November 19. 00:00 CET-t ad meg, mert ugye a CDPR általában a Lengyelországi időzónában számolt eddig. De pontosan még nem lett megmondva, hogy mikor is lehet kezdeni játszani a játékkal.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
válasz Dyingsoul #5447 üzenetére
A witcher 3 az már éjféltől elérhető volt, valószínüsíthető, hogy most is ez lesz a szitu. És mivel lengyel időzónát kell nézni, ezért pl usában, vagy akár már nyugateurópában ez nov 18 este elérhető lesz.
Amúgy igen, én is hasonlóan érzek a munkával, csak nekem sajna 3 szabim maradt, bár én már kivettem 19-20-at, meg a karácsonynál is 2 hetet
-
Ellia
addikt
Srácok, PC-n lesz controller támogatás? Lehet inkább TV-re kötve nagyban tolnám, mint monitoron
-
Dyingsoul
veterán
válasz elite.cs11 #5291 üzenetére
Pont ezen gondolkoztam én is. Még nem rendeltem elő, de meg fogom tenni.
Csak azt néztem, hogy az egyik steam oldalon nov 18-at, a másikon nov 19-et írnak megjelenésre.
Azt jó volna tudni, hogy akkor most melyik nap hány órakor válik játszhatóvá a játék. Nekem 20 nap szabim van mivel egész évben gályáztam, egy hetet csak ki kellene venni de nem csak a játék miatt hanem mert a %@$70= kivan már a munkával...[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
elite.cs11
senior tag
válasz Prosector #5442 üzenetére
Bocsánat, azt mondták, hogy a 2080-nál erősebb, nem a Ti-nál, igaz.
Cifu: Igen, én is ilyemsire gondolok, felteszem, ha megadták volna a ram sebességet, cpu sebességet, egyéb dolgokat, akkor konkrétabban meg tudták volna mondani az FPS-t is, de az meg elbonyolította volna sok embernek valószínűleg a dolgot.
-
Topikgazda
válasz elite.cs11 #5435 üzenetére
Itt inkább arról lehet szó, hogy rájöttek mennyire nem lehet garantálni a 60FPS-t mindenkinél még adott hardware mellett sem, ezért finomították más téren is a gépigényre vonatkozásait.
Lásd például a CPU és a VGA igény mögé került az arra vonatkozó szöveg, hogy nézz meg CPU / VGA hierarchia listát vagy összehasonlító oldalt, hogy a saját hardware milyen szinten van ehhez képest.
-
Prosector
addikt
válasz elite.cs11 #5435 üzenetére
"Mint amikor az nvidia mondta, hogy a 3080 kétszer olyan jó lesz, mint a 2080Ti"
Nem mondtak ilyet.
-
nubreed
veterán
Mivel azóta nem figyeltem ezt, nekem új volt, hogy levették az eredeti PC-s rendszerkövetleményt. De köszi az infót, ez azért érdekes. Lehet, hogy tényleg az van, hogy azért még a ajánlott rendszer sem tudja tartani a 60 fps-t 1080p high -on. Máskülönben miért vették volna le.
Egyébként azt is jó lenne tudni, hogy a játékban a high az az mint máshol az ultra, tehát mondjuk a lehető legmagasabb beállítás vagy pedig a high fölött mondjuk még van egy very high és az ultra. Mert akkor innentől kezdve lesz még érdekesebb a dolog...
-
Peace
nagyúr
Az biztos!!! És ekkora várakozás sem övezett soha egy játékot sem globális szinten. Én piszkosul élvezem ezt a hype őrületet, a reklámokat, a NCW epizódokat, a képregényt, a könyvet, mindent is. Én se vártam még soha ennyire semmit az életben, bődületesen jót fogok játszani abban a 11 napban, amit rá tudok szánni.
-
elite.cs11
senior tag
Félre ne érts, én nem benned kételkedek. Láttam a topik összefoglalóban meg a CP-s írásodban is, hogy utánajársz a dolgoknak meg stb.
Csak nekemestél eléggé, amikor én csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy a recommended a 60 fps high beállításokat jelenti...gondolom a support oldalról se véletlenül került le. Mint amikor az nvidia mondta, hogy a 3080 kétszer olyan jó lesz, mint a 2080Ti, aztán két nappal később hozzátették hogy amúgy csak Minecraft-ban és Borderlands 3-ban kétszer jobb... -
zkxdn
őstag
Szerintem azért vették le mert nem akarnak majd picsogást ha pl neked egy alacsonyabb órajelen futó RAMod, Videókártyád van mint amin ők teszteltek, vagy pocsék a házhűtésed stb. Gyakorlatilag bármi olyasmi tényező ami befolyásolhatja a teljesítményt. És akkor majd mennek twitterre megírni hogy nekem nem is 60 fps hanem csak 50 stb....
Rengeteg tényező van a PC gamingben, így sokkal biztonságosabb a CDPR állítása. (Szerintem)Kíváncsi vagyok a GTX 1660nom hogy fog teljesíteni i5 és 8GB RAM társaságában (tudom 16GBnak kéne lennie), nagyon megörültem mikor megláttam a GTX 1060nat a gépigénybe
-
.LnB
titán
Cyberpunk 2077 x The 911 Turbo
Hivatalos Porsche reklám?! Ja bocs..
Én még egyetlen játéknál sem láttam ilyen erős marketing kampányt.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz elite.cs11 #5430 üzenetére
Írjak mindenhová forrást, hogy eldönthesd, hiszel-e nekem, avagy bemondásra elhiszed, hogy nem hülyeségeket hordok össze?
Ahol pletyka vagy feltételezés a forrás, ott direkt feltételes módban fogalmaztam.
-
sixpak
nagyúr
"Kb. három héttel ezelőttig kint volt a High @ 60FPS a recommended és a Low @ 60FPS a minimum mellett, utána változtatták meg a jelenleg láthatóra."
És ez cseppet sem gyanús?
Premier előtt néhány nappal átírják majd 30-ra?Na, mindegy... engem az sem tántorít el, ha 30 lesz, de örülni nem fogok neki.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Topikgazda
válasz elite.cs11 #5428 üzenetére
A hivatalos NCW videóban annyit írtak, hogy recommended specs. Na most, hogy kinek mit jelent a recommended, és milyen beállítások mellett az itt a kérdés...
A [support.cdprojektred.com oldala] elég hivatalos neked?
Jelenleg ez olvasható ott:
"Also note that the minimum is created with Low settings and 1080p gaming in mind and Recommended with High and 1080p."Kb. három héttel ezelőttig kint volt a High @ 60FPS a recommended és a Low @ 60FPS a minimum mellett, utána változtatták meg a jelenleg láthatóra. Én onnan másoltam át az összefoglalóba, Peace pedig az összefoglalóban általam írtakat másolta be neked...
Szóval Peace konkrétan a hivatalos adatokat mutatta neked, innen kezdve nem arról beszélgetünk, hogy kinek mit jelent a recommended...
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
A hivatalos NCW videóban annyit írtak, hogy recommended specs. Na most, hogy kinek mit jelent a recommended, és milyen beállítások mellett az itt a kérdés...
Persze tévedhetek, csak nem akarom, hogy nagyon csalódjanak az emberek#5427 gyimger: Lehet egész sokat tudni a fejlődési rendszerről. A topik összefoglalóban is van róla szó. Vagy ha az angolt se bánod, akkor google. Nagyon érdekesen oldották meg szeirntem. Sokkal mélyebb lesz, mint a deus ex volt...sokkkkal
-
gyimger
őstag
Megnéztem az említett Deep Dive videót, nagyon jó képet ad a képességekről és a megközelítésekről. Napok óta foglalkoztat, mennyire fog hasonlítani a fejlődés vagy szintlépés a Deus Ex-hez, ahol képességeket lehetett feloldani (gyors és halk futás, láthatatlanság, szupererő, stb...) és így már tisztább a kép. És már tudom, milyen karaktert választanék.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Peace
nagyúr
válasz elite.cs11 #5425 üzenetére
"Ajánlott (1920x1080 @60FPS High beállításokkal):
CPU: Intel i7-4790K vagy AMD Ryzen 3 3200G
Ram: 12GB
VGA: nVidia GTX 1060 6GB vagy AMD Radeon R9 Fury
Tárhely: 70GB (SSD)" -
LK
addikt
Igazat adnék neked, ha most március lenne és jövő hónapban lenne az indulás. Lehet hogy én is várnék a megvétellel. DE!
Mivel hogy tolták kétszer is, jobban bízok benne, hogy a kezdeti szarvashibákat már kijavították. Főleg, hogy nulladik perces peccsel indítanak. Mindenkinek más az igényszintje. Az én igényszintem a következő: karácsonyi szünetben már nagyobb hibák nélkül játszhassak.
Egyébként neki nem is erről írtam. Ahogy megjön a hangulat, pillanat alatt beszippantja az embert, és nem lesz kérdés. Én megrögzött szerepjátékos vagyok a kilencvenes évektől. Ha ez a játék fele olyan jó mint ahogy hype-olják, akkor is szeretni fogom, nem fogok finnyáskodni, hibákat keresni. Játszok, oszt jónapot.[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
válasz RubbishBin #5414 üzenetére
Én úgy számolom, hogy MID-re is elég lesz. Nekem is az van, de a gépem jobb mint az ajánlott. Viszont az ajánlott és a minimum között van az 570. Tehát pontosan MID. Ne feledd az 570 gyorsabb mint a 470, és 580-ra is felhúzhatom, főleg Nitro hűtéssel. Egyébként ha elkezded a játékot, kb. 1 óra alatt már el fognak párologni a kételyeid, meglátod
Cifu: összegezve: a karakter képességeihez legjobban passzoló fegyvert kell választani, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
zkxdn
őstag
De várom már hogy meghallgassam mit hozott össze Marcin és Paul a Hivatalos Soundtrackra : [link]
Tessék itten van az érzelem...valaki itt hiányolta valamelyik nap[ Szerkesztve ]
-
-
RubbishBin
senior tag
válasz elite.cs11 #5412 üzenetére
Engem kb 2 héttel ezelőttig nem is érdekelt, így nem szúrtak belém kést a késéssel. Fura, mert nem néztem semmilyen promo anyagot, vagy videót. Max ebbe a topikba néztem be havonta kétszer olvasgatni. Aztán nemrég azon kaptam magam, hogy figyelmeztetnem kell magam az elvemre, miszerint nem rendelek elő semmit.
Az a pár gameplay videó amit láttam, nagyon nem győzött meg. Fikáztam is itt egyszer. Most már úgy vagyok vele, hogy ha bugos lesz, meg 30fps-t tud lowon az 570, akkor is szeretném átélni a sztorit.Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
elite.cs11
senior tag
válasz RubbishBin #5410 üzenetére
Én is az a baj(??) Igazából kurvára vártam amikor még úgy volt hogy nyáron vagy augusztusban vagy mikor jelenik meg, kb annyira mint most. Aztán bejelentették hogy eltolták, és ahogy elolvastam, az összes hype kiment belőlem. Ami szerencse is volt, mert tuti nem bírtam volna ki mostanáig
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Egy másik NPC, Ozob:
Ezt a karaktert még az 1990-es években egy CP2020 kampányhoz találták ki, a neve a Bozo a bohóc (Bozo The Clown) paródiája (Bozo visszafelé: Ozob), az orra helyén egy kézigránáttal (amit legalábbis eredetileg a karakter tudott fegyverként is használni).
[ Szerkesztve ]
-
RubbishBin
senior tag
-
mike1334
veterán
válasz elite.cs11 #5408 üzenetére
Remélem
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Ez ciki...akartam egy nagy dumás öltönykét, aki ha nem tudja kidumálni magát, akkor shotgunnal rendezi le a helyzetet, mert azzal nem kell célozni (ha beszélgettek, akkor közel vagy, ott meg halálos a shotgun). Viszont nem akarok izompacsirtát, mert a többi erő alapú skill nem érdekel. Lehet vmi b*szó pisztoly lesz, dumdum/robbanó történnyel
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Topikgazda
válasz elite.cs11 #5403 üzenetére
Az összefoglalóban ezeket is már beleírtam.
Amennyire jelenleg lehet tudni, a képességszintek fejlődése alapvetően úgy működik, ha használod az adott képességet. Más szóval ha a sörét puskához tartozó 'Annihilation' képességet szeretnéd fejleszteni, akkor sörétes puskával kell lövöldöznöd és persze gyilkolnod. Viszont azt, hogy milyen szintre fejlődhetsz ebben a skillben, azt a hozzá tartozó tulajdonság határozza meg.
Ez a szerepjáték-logika alapján azt jelenti, hogy ha mondjuk a Body (Test) érték 5-ös, akkor az Annihilation maximális szintje is 5-ös lehet.
Nézd meg ezt a képet:
Látható, hogy ha a Reflexes érték 4-es, akkor a hozzá tartozó három tulajdonság legmagasabb szintje is 4-es (a Rifles például 3/4-es, 3-as a jelenlegi szint, 4-es a maximálisan elérhető). A Cool 9-es, tehát az ahhoz tartozó három skill viszont max. 9-es lehet.
A fenti kép is a 2019-es Deep Dive-ból van, de azóta a talentfa változott: például a Technical mellett a beszámolók szerint van már egy Crafting (gyártás) skill is, illetve a Shotguns skill helyett Annihilation van, amibe nem csak a Shotgun tartozik, de a hasonló, nagy erejű fegyverek is.
Sajnos a Deep Dive videó óta nem láttunk frissebb talentfát, pedig nagyon hasznos lenne előre tudni, hogy melyik mihez lesz hasznos...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ne feledd, hogy szerepjátékról beszélünk.
Itt nem annyi, hogy felveszed / megveszed az adott fegyvert, és onnantól perfektül tudod használni. Képesség szinten kell fejlődni, mert alacsony képesség esetén kevesebb a sebzés, pontatlanabb a fegyver, lassabb az újratöltés, stb.
Persze, meg lehet csinálni, hogy mindenben jó vagy valamennyire - de a klasszikus "jó mindenben, de semmiben se rendkívüli" él ez esetben. Vagy ráfeküdhetsz egy-két kiválasztott fegyverre, és csak azokat használva haladsz előre, folyamatosan a lehetőségekhez mérten kimaxolva a lehetőségeket (és a képességszintet).
Ez valamilyen szinten rögtön a karaktergeneráláskor már meghatározó, nézzük a 2019-es Deep Dive videót két karakterét:
A "netrunner" felépítésű karakter esetén egyedül a mesterlövész-puskákhoz szükséges "cool" tulajdonság magas, a body (sörétes fegyver, ökölharc) és a reflex (maroklőfegyver, puskák és vágófegyverek) tulajdonsága alacsony. Más szóval ez tényleg olyan karakter, amely leginkább a mesterlövész fegyverekkel alkothat...
A dolognak lesz persze fonák része is: lehet, hogy mondjuk építesz egy gyors, hidegvérű, de alapvetően nem izompacsirta emberkét (magas a Cool és a Reflex, alacsony a Body). De találsz a játék elején egy irtó tápos sörétes puskát... amivel viszont az alacsony Body érték miatt (és a hozzá kapcsolódó 'Annihilation', vagyis a sörétes puskához is tartozó fegyverképesség skill) nem fogsz sose olyan szinten bánni (mivel az elérhető képességszint maximális értékét a hozzá tartozó tulajdonság szintje limitálja), hogy kihasználd a benne rejlő lehetőségeket...
-
elite.cs11
senior tag
Összeválogathatsz bármit, cska ahogy Cifu kolléga is utalt rá, a különböző fegyvereket annál jobban fogod tudni kezelni, minél magasabb az adott képességre tett pontok száma. Tehát lehet nálad shoti is a másik kettő mellett, csak ha a hozzá tartozó attribute-ra nem teszel pontot (body), akkor azzal a sotival béna leszel. Persze attól még vészhelyzetre biztos jobb lesz, vagy ilyesmi.
Cifu: ah, akkor rosszul tudtam, szerintem a reflex-re se fogok pontot tenni, de még bármi lehet, annyira nem ástam bele magam ezekbe (még). Köszi
-
Topikgazda
válasz elite.cs11 #5399 üzenetére
A katana elvben blade vagyis vágófegyver, ahhoz is reflex kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest